Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Abudzsa nem Abidzsán

2007.12.08. 10:33 :: Daily Shark

Egyszer a nigériai Abudzsába kellett volna mennem, reggel becsekkolok Ferihegyen, a hölgy nagyon nézegeti az útlevelem, majd közli, hogy kellene vízum is.
- Tudom, benne is van. -
- De nincs. -
- De igen, nézze csak meg, ott van! - mutatom.
- De az Nigériába szól! - értetlenkedik.
- Oda is megyek, Nigériába, Abudzsába! - kezdem elveszíteni a türelmemet.
- Nem, maga nem oda megy, maga Abidzsánba megy, Elefántcsontpartra! - mutatja a jegyen az adatokat.
- ???? - csak állok és nézek, nem értem... de igaza van. Tényleg Abidzsánba szól a jegy. Elmormolok pár cifra káromkodást, megköszönöm a segítségét, és vissza az egész. Telefon a céghez, persze még senki nincs benn, telefon az egyik főnök mobiljára... aztán haza.
Hamarosan kiderült a turpisság, az utazási iroda ügyintézője eltévesztette Abudzsa és Abidzsan 3 betűs reptérkódját (talán ABU és ABI, ugye az I és U betűk egymás mellett vannak a billentyűzeten, és a fránya, kevéssé ismert afrikai városoknak olyan hasonló a nevük), és Abidzsánba rendelte a repjegyet.
Mivel már 10 éve dolgoznak nekünk, a titkárságunkon senki nem ellenőrizte, ahogy én is vakon elhittem, hogy oké, mint eddig is. Tudom, ez az én hülyeségem is, meg kellett volna nézni, de utazás előtt mindig lámpalázas és ideges leszek, és ez eszembe se jutott.
Vajon milyen pofát vágtam volna, ha nincs vízumkényszer, és kiszállok Elefántcsontparton, mikor azt hiszem, Nigériában vagyok... Persze talán a párizsi átszállásnál talán feltűnt volna... de magamat ismerve még ez se biztos. :)

Szólj hozzá!

Címkék: afrika utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr37256699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása