Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

A megoldás: szakítsuk ketté Magyarországot!

2007.12.10. 18:24 :: Daily Shark

Megvan a megoldás.
Igaz, kicsit drasztikus, kicsit nehezen kivitelezhető, viszont hosszú távon alighanem jobban fog működni, mint ami most van, mert ez kilátástalan és katasztrófális.
Mi is van most? A rendszerváltás felemás módon sikerült, akkor ideiglenes szükségmegoldásként született szabályok rögzültek a törvényekben, beleértve az alkotmányt, készült egy iszonyúan túlbonyolított választási rendszer, amivel éppen nem a valódi népképviseletet segítik elő, van egy túlburjánzó, impotens parlament, rengeteg felesleges képviselővel, akik vezényszóra szavaznak olyasmiről, amiről gyakran fogalmuk sincs - már ha egyáltalán benn vannak, és nem éppen a mindenféle költségtérítésüket veszik fel bemondásos alapon.
Vannak politikai vezetők, akik bármire képesek lennének a hatalomért, hogy aztán megfelelő előnyökhöz, zsíros állami megrendelésekhez és egyéb pénzekhez juttassák a mögöttük álló támogató köröket és a saját személyes érdekszférájukat. Közben mindent megtesznek, hogy a másik oldalnak betartsanak, megakadályozzák őket bármiben, amiben csak lehet, és ha legközelebb váltás történik a hatalomban, az első dolguk szétverni azt, amit az előző bagázs létrehozott valahogy, és mindent átalakítani a saját képükre, ennek minden szükségtelen költségével (mert ugye ilyenkor ki kell fizetni a lelépési díjakat, a végkielégítéseket, az állami struktúrák átalakításához igénybe vett külső tanácsadó cégek díját, stb., ez persze mind az adófizetők pénzéből megy.)
Mára kialakult két stabil tábor, jó 20-30% körüli állandó támogatóval, akik tiszta szívből, őszintén gyűlölik a másikat, bármilyen eset kapcsán képesek a másik oldal aknamunkájáról elővezetni egy összeesküvés-elméletet, rutinból nácizzák, diktátorozzák, hazaárulózzák, komcsizzák egymást, a racionális és objektív eszmecserére totálisan képtelenek, kizárólag az érzelmi alapú politizálás megy nekik, ha valaki nem ért velük egyet, azt azonnal besorolják az ellenfél táborába.
A két nagy politikai erő minden lehetséges módon igyekszik besározni a másikat, akár jogos kritikával, akár mondvacsinált ürügyekkel. Próbálják fenntartani azt a látszatot, hogy a másik a sátán, akitől óvakodni kell, hogy ébren tartsák a táborukat.
Együttműködésre még szavak szintjén se igazán képesek, tettekben pedig elképzelhetetlen bármiféle megegyezés köztük, hiszen még tárgyalni se ülnének le bármiről, mivel totálisan elutasítják egymást.
Könnyen belátható, hogy ebből nem fog semmi javulás kisülni. Képtelenség.
Egyik oldal se tud soha olyan többséget szerezni, ami elég lenne ahhoz, hogy kellő legitimitást kapjon, hiszen ha azt nézzük, hogy a szavazásra jogosultak max. 60-70 százaléka megy el szavazni a legjobb esetben is, és abszolút többséget még senki se szerzett, akkor a legnagyobb elvileg egységes támogatottság is legfeljebb a szavazók 30-35% lehetne... ez lenne a legitimitás, a "mi vagyunk a nemzet"?
És vegyük figyelembe azt is, hogy még ebben az esetben is a szavazatok nem kis hányada a bizonytalankodók protest-voksaiból jön, azaz csak azért szavaznak egy adott oldalra, mert a másikat teljesen elutasítják, és nem azért, mert emezt igazán meggyőződésből támogatják, persze ezt a pártvezetések rendszeresen elsumákolják, hogy azt a látszatot keltsék, milyen magas is a támogatottságuk, pedig dehogy.
Tehát adott két oldal, két szekértáborral, a teljes konfrontáció totális állóháborújába merevedve, és semmi, de semmi esély nincs, hogy ez megváltozzék.
Talán elsőre képtelenség, de számomra egyfajta Ockham-borotvája dolog, ebben az esetben visszafelé alkalmazva, vagyis nem magyarázatként, hanem következményként: osszuk ketté Magyarországot!
Legyen az egyik fele a baloldalé, a másik a jobboldalé. Gyakorlatban én egyfajta karéjos elrendezést képezelek el a jobboldal számára, az északi, keleti és déli határmegyékkel, valamint természetesen Budával (hiszen a pelebejusok pártja hagyományosan az újgazdag budai kerületekben a legerősebb), hogy a számukra alapvető fontosságú elcsatolt területekkel megőrizzék a kapcsolatot, esetleg később immár önálló államként akár fegyverrel is megpróbálhassák visszaszerezni, ahogy az az ultraradikálisok legszebb álmaiban szerepelhet, míg a baloldalé lehetne a Dunántúl és a nyugati megyék, a Duna-Tisza közének egy része, no meg persze Pest. Ez abból a szempontból is jó lenne, hogy a jobboldal amúgy is egyre inkább globalizáció- és EU-ellenes, számukra az Unión kívül is van élet, míg a balosok inkább törleszkednek az EU-hoz, így nekik az osztrák szomszédság szükséges kapocs, míg a jobbosoknak nem igazán lényeges.
Persze alighanem fájna a jobboldalnak a fejlett nyugati régió hiánya, na de mi ez ahhoz képest, hogy azután kedvükre alakíthatnák a szomszédos magyarlakta területekkel a megfelelő politikát a jövőbeli egyesítéshez? A balosoknak meg alighanem rosszul esne, hogy elvesztenék a volt szovjet oldal felé a közvetlen kapcsolatot, de kárpótolhatná őket, hogy a leszakadó, szegény sorsú megyék gondjai immár nem őket terhelnék.
Ez persze a jobboldalnak lenne probléma, de hát ott úgyis szeretnék maguk megoldani a cigánykérdést, nem kellene a baloldal álságos emberi jogi aggodalmait figyelembe venni, hanem a Magyar Gárda végre megmutathatná, mit tud.
A lakosságcsere persze körülményes volna, de lehetőséget adhatna a komcsinak minősítettek erőszakos deportálására és vagyonuk elkobzására, és végre az egész mocskos hazaáruló banda kívül kerülne a nemzeti érzelmű Magyarországon, míg a baloldali régióban már nem kéne a radikális jobboldali forradalmárok újabb utcai vandalizmusától és egyre fárasztóbbá váló tüntetgetéseitől tartani, hiszen ők nyilván örömmel mennének a teljesen nemzeti Magyarországra, elmúlna a náciveszély, és persze szabadabban lehetne a privatizálós-államilag visszabérlős-vásárlós trükköket játszani és az állami vagyont elkótyavetyélni.
Apró problémát jelent csupán az a pármillió ember, akik egyik oldalhoz se húznak igazán, de hát ők úgyis csak a "birka" jelzővel szokás illetni, ha nem foglalnak állást határozottan egyik vezér mellett sem, tehát igazából nem oszt, nem szoroz, ők mit akarnak, természetesen egyik Magyarországon se lehetnének teljes jogú polgárok, hiszen ehhez őszintén szeretniük és támogatniuk kellene az aktuális Nagy Testvért, és mindenben egyetérteni az állami politikával, ahogy az elvárható, őket folyamatos ellenőrzés alatt kéne tartani, mint gyanús elemeket.
A megoldás sokkal kevésbé őrült, mint ahogy első hallásra tűnhet. Számos előnye lenne, vegytisztán érvényesülhetne a népakarat (azaz a vezető pártelit akarata) mindkét országban, nem kellene az ellenzék akadékoskodásával törődni, teljes erővel folyhat az országépítés, ki-ki a maga módján alakíthatná a törvényeket, végre egységbe forraszthatná az ország(ok) lakosságát, soha nem látott összefogás jöhetne létre, ami a jelenlegi egy hazában kétfelé húzó népességgel csak örökös válságot vetít előre.
Ha megnézzük, mi történt a német egyesítés után, látható, hogy évekkel vetette vissza a gazdaságukat, újabb társadalmi problémákat keltett, a keleti régióban részben a volt kommunista erők, részben a neonácik egyre erősebbek, ugyanakkor gazdaságilag és életszínvonal tekintetében még mindig jócskán le vannak maradva. Nem volt sokkal tisztább előtte? És még a Trabit is nélkülöznünk kell...
Vagy ott van Korea példája, ami jelenleg az egyetlen nemzet, mely totális megosztottságban és de jure háborúban él, hiszen csak tűzszünetet kötöttek. Dél-Korea sikerében nem kis szerepet játszott az, hogy a kommunista erők túlnyomó részt északon maradtak, így a rendkívül extrém kapitalista beállítottságú déliek szinte példa nélküli egységbe tömörülve voltak képesek a legszegényebb fejlődő országok közül kb. 30 év alatt a legfejlettebb, 10e dollár/fő feletti éves GDP-t előállító országok közé kerülni, míg az északi rezsim azon kevés országok közé tartozik, amire a globalizáció nem tette még rá a karmait, a karvalytőke nem orozta el az ország földjeit, erőforrásait, nem privatizálták a kórházakat, az infrastruktúrát, nem árusították ki idegeneknek a nemzet vagyonát - mind micsoda nagyszerű fegyvertény, ami lobogó fáklyaként mutathatja az utat az Új Többség Magyarországának!

Fontoljuk meg, a kezdeti nehézségek után hamarosan beláthatatlan távlatok nyílnának a két Magyarország előtt! Kezdjünk hozzá mielőbb!


Hajrá, Magyarországok!

Utólagos kiegészítés a kommentek alapján: lehet, hogy 3 Magyaroszág kéne? Baloldali, jobboldali, és még egy azoknak, akiknek elegük van ebből a kettőből? :)

42 komment

Címkék: vélemény politika kritika közélet megmondás magyarisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr87259423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ROMANI ITE DOMUM! 2007.12.10. 19:56:53

Na... a konzerves után a másik félkegyelmű. :-D

asa107sol 2007.12.10. 20:26:13

Remekül kidolgozott gondolat, észérvek sora, támogatom és gratulálok. Nüansznyi eltéréssel nem lehetne a 2X20-30% népréteget az általuk támogatott politikusokkal az egyik, a fentmaradó lakosságot pedig a másik országrészbe elkülöníteni? Talán az elkövetkező népirtást is leredukálhatnánk a minimális szintre..
Népirtani ősi ruandai szokás.

facon 2007.12.10. 20:34:55

A köcsög libsiké legyen Bp. a szociké, meg azok az önkormányzatok, ahol győztek.
Fejér megyét kérem mindkét oldalról békénhagyni.
Asszem hamar éhenpusztulnátok.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 20:42:10

Ez is egy megoldás, nyilván egyeztetni kell.
Mondjuk egy népszavazást kéne kiírni a felosztásról. Az most úgyis nagy divat, amolyan ultima ratio. :)

facon 2007.12.10. 20:44:59

Szerintem lépjünk át mindenkin, szarjuk le ki mit gondol, és romboljuk le Mo. 2/3-t.
Ja és vigyorogjunk hozzá!
Ez is nagy divat!!!

bjela szila 2007.12.10. 20:49:04

qrvára ráérsz ! a baj , hogy nem ilyen vicces a helyzet . további leépülés után eljön a küszöb , amikor mindkét rész az irritáló kisebbségeinkre uszít . én nem bánnám azt se , de te se hidd hogy minden csak fehér , vagy fekete .büdös önző egoista banda ül mindkét oldalon , talpnyalóik hasonlóak . közben szép csendben lerohad minden .

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 20:50:27

Éppen arról van szó, hogy ez a megoldás megpróbálja figyelembe venni, ki mit gondol.
Mivel a jobb és bal oldal sose gondolja ugyanazt, és mindkettőnek van egy stabil bázisa, együttműködésre nem képesek, csakis a teljes szétválasztás lehet a megoldás...

facon 2007.12.10. 20:51:00

bjela:ez mind szép, _megoldás???_

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 20:52:23

Én nem hiszem, hogy fehér vagy fekete, egyértelmű, hogy mindkét oldal egykutya, csak a módszereik és a retorikájuk más...

facon 2007.12.10. 20:52:33

DS:igen, de én úgymond nyugaton(középen) lakom és nem akarok balra tartozni :-(

facon 2007.12.10. 20:53:15

oszd fek másképp ;-D

mirInda 2007.12.10. 20:54:39

Ez ugyanolyan sötét gondolat, mint amilyen a pártelitekben működik és ugyanúgy a megosztottság érzetét növeli.

Az ország egy, a nemzet egy, s tudunk mi együtt élni, függetlenül ideológiáktól.

Mifelénk működik. A baráti kör és a család érdekes módon nem oszlik jobb és baloldalra, függetlenül attól, hogy ki melyik pártot tekinti alkalmasabbnak az ország vezetésére.
Azért nem kellene az Életet összekeverni a politikával (utóbbi csak részhalmaza az előzőnek.)

Szóval még mindig nem sikerült kettészelni bennünket (nem mint egyéneket ;), hanem mint közösséget)! Persze nem is vagyunk egyik pártban sem elnökségi tagok, de még csak a pártok által fizetett médiákban sem vagyunk jólkereső újságírók, és nem csúsztatnak számunkra milliókat, hogy a munkánk, vállalkozásunk valamely párt leányvállataként működjön. :D

facon 2007.12.10. 20:55:01

djela:nem kéne az irritáló kisebbségnek ilyenkor meghúznia magát? vagy még jobb:dolgozni, és bizonyítani, hogy pl. én vagyok a hülye és félreismertem őket???

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 21:01:53

mirInda,

A szerencsés kisebbségbe tartozol. A legjobb barátommal nagyon nem értünk egyet a politikát illetően, és eljutottunk oda, hogy nem tudunk semmi közéleti témáról beszélni, mert hamarosan úgyis parttalan vádaskodásba torkollik.

És nézd meg a politikai demonstrációkat, a pártgyűléseket, vagy a politikai fórumokat! Ádáz egymás ellen fordulás, durva kirohanások, sértegetések, totális elutasítás mindenhol.

Ez az ország már rég kettészakadt, már csak azért is, mert a széthúzás mindig is magyar átok volt a történelem során, és most se volt nehéz felszítani.
Láthatod, mi megy a legtöbb helyen... sose lesz itt összefogás, együttműködés, naív vagy, ha még hiszel ebben. :(

mirInda 2007.12.10. 21:04:14

Az utólagos kiegészítéshez: ha a hőbörgő bal és jobboldalt leszámítjuk, akkor ebben az országban marad egy olyan közép, (fogadok egy láda sörbe, hogy számuk eléri a 9 milliót) akik emberhez méltó, békés együttélésben (és nem egymás mellett élésben) tudnak Magyaroszág állampolgárai lenni.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 21:05:43

mirInda,
Túl optimista vagy. Szerintem legfeljebb a fele, és az is inkább közönyös.

mirInda 2007.12.10. 21:11:36

Kedves Daily Shark!

Lehet, hogy szerencsés vagyok, de azért elgondolkodtató, hogy barát-e az, akivel semmiről nem tudsz már beszélgetni a politikai nézetek miatt. Persze lehet, hogy igen, csak éppen foglyai lettünk valaminek, ami a felszín, amit fura gondolatok irányítanak és semmi közük valós érzelmeinkhez, sőt sokszor még saját gondolatainkhoz sem...
A felvázolt probléma valós, de nem csupán a politikára vehethető vissza, inkább az önismeret hiányára, a szeretetlenségre, az értékítélet helyetti előítéletre... No de ennek külön blog-ot is nyithatnék, most inkább ráhagyom.

Kellemes estét, és szép napokat kívánok Neked és minden olvasódnak!

madz 2007.12.10. 21:12:22

és a belgák hova álljanak?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 21:14:05

mirInda,
Nem azt mondtam, hogy nem tudok beszélni a barátommal, csak azt, hogy KÖZÉLETI témáról. Egyébként teljesen jól megvagyunk, ha nem kerül szóba a politika.

facon 2007.12.10. 21:15:48

DS: egy a baj, tényleg nem volt igazi rendszerváltás, ugyanazok a seggfejek ülnek most is a bársonyszékben, mint akkor. Egy csomó indulat felhalmozódottt, amit nem igazán lehet levezetni. Pluszban hozzájön még, hoy a nyugdíjasok-idősebb korosztály (1ébként tiszteletem nekik), azokra szavaz akik most is hatalmon vannak sajna. Miért: mert egy értelmes életet kellene megtagadniuk, amire ugye nem hajlandóak...
Én nem tom mit tennék, de ez a szemét ami most a felszínen van, el kell tűnjön, mert nem értenek semmihez, dilettáns egy banda. (Nem is ez a baj, hanem hogy azt hiszik tudnak 40 éves trükkökkel dolgozni -akinek szeme van lásson, akinek esze gondolkozzon!!!)

mirInda 2007.12.10. 21:16:15

Ha túl optimista lennék, a sört akkor is meg lehet inni. :D Legfeljebb én fizetek.
Nem hiszem, hogy naív lennék, csupán tudom, hogy mindannyian emberből vagyunk.

Tényleg nem szaporítom a szót...

A legjobbakat!

facon 2007.12.10. 21:16:43

madz: belgiumban is most vannak problémák!
Egyébként csókoltatom Fehér Klárát:-))!

mirInda 2007.12.10. 21:21:53

"Nem azt mondtam, hogy nem tudok beszélni a barátommal, csak azt, hogy KÖZÉLETI témáról. Egyébként teljesen jól megvagyunk, ha nem kerül szóba a politika."

Tapasztaltam ezt is, igazad van.
Ezért mondtam, hogy ránktelepült valami. S ezért kellene a politika helyett az Ember-nek felülkerekedni, a pártvezetésben is, példát mutatva, de erre tényleg nincs esély...

Áh, francba...

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2007.12.10. 21:22:11

Szerintem meg derék magasságban kellene kettéosztani Magyarországot. Örökre megoldva ezzel a jobb- és baloldal vélt vagy valós viszálykodásának - és ezen kívül persze Magyarország évezredes vergôdésének - problémáját is. Esetleg a sakktábla mintázatának megfelelô struktúrát kialakítani, miáltal senki nem mehetne sehová a saját négyzetén kívül. Már ne is haragudj, de ezek sokkal kreatívabb megoldások. És ha már nem a valós problémák lehetséges megoldásairól beszélünk, legalább ne legyünk sablonosak...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 21:25:24

doktor úr, meghajtom ősz fejem, valóban az általad említett megoldások lényegesen kreatívabbak... esetleg még elgondolkodhatunk a magyartarka mintázaton, vagy valami szittya-hun-szkíta ornamentikán...

facon 2007.12.10. 21:26:42

mirinda:nem lehet béke, mert te sem békülnél meg azzal aki összevert, megalázott, elnyomott (ez csak az szdsz-nek sikerült).
Te tudnál vele normálisan beszélni??
El kell tünniük, mert így tényleg nem lesz soha béke.
(Az összes környező, volt szoc. állam meg tudta oldani, még a volt ndk-ban is nyilvánosságra kerültek a stasi iratok. Ha tudod kinek mit kell megbocsájtanod- könnyebb a dolog).

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 21:30:57

qrvaélet,
De tudod, hogy az ügynökakták megnyitását gyakorlatilag minden magyar párt elutasította, az SZDSZ kivételével, aki többször is kisérletet tett rá? (Ezzel most nem szeretném, ha libsibolsinak nyilvánítana bárki, ez sajnos tény, ettől még az SZDSZ elmehet a sunyiba felőlem, mert egyrészt tehetelen, impotens banda lett, méásrészt csontig benyalt az MSZP-nek...)

mirInda, látod, túl sok a sérelem... mindenki revansot akar, felelősségrevonást, elszámoltatást, ami persze újabb sérelmeket szül...

facon 2007.12.10. 21:42:43

DS: ismered a viccet?
Bátyám (80 éves) tud maga még dugni?
Tudni tudok, csak nem bírok..
Na vhogy így lehet a b. sasok pártja is.

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2007.12.10. 21:50:34

Az alapötlet egyébként már nekem is eszembe jutott. Két különbséggel:
1. én nemes egyszerûséggel a Duna mentén osztottam fel az országot. Buda fôvárossal az egyik, Pest fôvárossal a másik.
2. a budai oldalon kikiáltanám a királyságot, az államformát alkotmányos monarchiára változtatnám, a pesti oldal maradna Köztársaság.
És akkor jöhetne a tessék választani. A "konzerv" Buda, és a "haladó" Pest között...

madz 2007.12.10. 22:01:10

kedves qkrvaélet, a belgákkal csak egy klasszikust próbáltam idézni, mintegy intertextuálisan.
és hooogy jön ide Fehér Kláraaaa???

facon 2007.12.10. 22:02:34

:-(
madz:neki van egy ilyen címü írása

facon 2007.12.10. 22:21:31

Ezennel kikiáltom a petöfi u.XXX. alkotmányos királyságot.
Uralmam alatt áll kb. 10 macska 2 kutya.
a feleségemmel, és a lányommal már nem bírok, ők lesznek a konstruktív ellenzék.
:-DD

facon 2007.12.10. 22:24:09

Megkérdeztem őket, kiröhögtek...
Ennyit a reformokról.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.10. 22:42:02

Nézd, ha röhögnek, az még mindig jobb, mintha lenáciznak vagy lekomcsiznak... :)

facon 2007.12.10. 23:01:32

na ja, de vagyok annyira náci vagy komcsi, hogy ilyenkor az asztalra csapjak..
az a baj,hogy max. csak a verebek ijednek meg tőlem kint a kuka mellett ;-D
szóval itt is nagy a náciveszély (a nagybátyám Ignác, és felénk ezt nácinak becézik)

2007.12.11. 00:07:40

Szerintem inkább legyenek a politikusok az egyik, a többiek pedig a másik fél Magyarországon. Az előbbiek fele legyen kicsi és legyen ráccsal elválasztva az utóbbiak felétől.

facon 2007.12.11. 00:35:28

Lófa...t nekik, nem fél Mo.-t. Ki lehetne őket telepíteni mondjuk a szahara, vagy a csendes óceán közepére. Az odaútba beszállok- de csak oda!

AgentUngur 2007.12.11. 09:23:33

Naggyon fárasztó gyógyegérkedés, igen gyengécske próbálkozás állapotjaink ironizáló fikázására. Csak jelezném, abszolút többséget már kapott párt, a Mati SzoPtok - és holnap is (MSZP) 94-ben, meg hogy éppenséggel a Dunántúl nyugati része a jobboldal fellegvára (az EU és Ausztria mellett). Egyébként ha az MSZP ilyen ütemben basz el mindent, még azt is ami jó ötlet lett volna (most éppen a kormánynegyed) akkor 2010-ben legfeljebb a Vörös Csepelen lehet kikiáltani Baloldalisztánt. Nem baj Shark, a következő biztos jobb lesz!

alibi borz árny (törölt) 2007.12.11. 10:38:27

dailyshark: Nagyon jó ötlet!

Én azt nem értem, minek kellett egyáltalán kilépnünk a Monarchiából.
Az osztrák politikusok tized annyira nem korruptak. Jó lenne nekünk Ausztriához tartozni.
süti beállítások módosítása