Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Az arányos szurkálás

2007.12.12. 16:03 :: Daily Shark

Tegnapi bulvárhír a Zindexről:
Röviden: Pasit unokatestvére borozni hívta, de neki nem kellett a fehérbor, unokatesó ezért lefejelte, combon rúgta, bicskával hasba bökte, majd miután menekülni próbált, még egyszer hátba szúrta, erre pasi előkapta a magánál hordott konyhakést(sic!), hasba szúrta az unokatesót, aki hamarosan elvérzett. Pasit felmentették jogos védelemre hivatkozva, ugyanakkor aránytalannak minősítették a reakcióját, de figyelembe vették, hogy abban a helyzetben nem tudott megfelelően mérlegelni.
Felmentették, ez helyes és logikus. Két kérdés vetődött fel bennem:
1. Ugyan miért hord valaki magánál konyhakést? (Mellesleg ezzel szabálysértést követ el, amennyiben közterületen tette, és a kés - feltehetően - 8 cm-nél hosszabb pengéjű volt, és nem volt zárt csomagolásban). Persze lehet, hogy szakács, és ez a munkaeszköze...
2. Tisztelt Bíróság! Kérem, a jövőbeni miheztartás végett, határozza meg pontosan, milyen reakció az arányos, konkrétan mit kell tennem, ha legközelebb valaki neadjisten engem lefejel, megrúg, hasba szúr, majd menekülés közben hátbadöf - ami viccnek azért kicsit durva, még unokatestvérek között is, nem? Pontosan hová és milyen mélyre szúrhatok egy konyhakéssel az illetőbe, hogy a fentiekkel arányos legyen a válaszom, mivel világéletemben igyekeztem jogkövető állampolgár lenni? És ha nincs nálam konyhakés éppen, mi a helyes és arányos reakció? Van-e valami taxtatív felsorolása, milyen bicskázásra és verésre milyen válaszreakció minősül arányosnak? Például egy pontrendszerrel, ami mutatja az egyes inzultusok súlyosságát, és erre csak egyenlő pontszámú válasz lehet arányos?


szúrás a hátba:

al- és felhám sérülése: 1 pont
csak izomsérülés, 8 cm-nél rövidebb bicskával= 3 pont
létfontosságú szerv sérülése, 8 cm-nél rövidebb bicskával= 5 pont

szúrás a hasba:

al- és felhám sérülése: 1 pont
csak izomsérülés, 8 cm-nél rövidebb bicskával= 3 pont
létfontosságú szerv sérülése, 8 cm-nél rövidebb bicskával= 5 pont

 

A fentiek 8 cm-nél hosszabb bicskával: +2 pont
Lefejelés zúzódással: 1 pont
Lefejelés töréssel: 2 pont
Combon rúgás: 1 pont
A  tisztelt bíró úr konkrétan hogyan védekezne arányosan?

 

Erről meg az jut még eszembe, amikor jó 13 évvel ezelőtt kiraboltak a 4-6 villamos egyik megállójában a Petőfi-hídnál, este 8 körül, és amikor a feljelentést majd a kétszeri kihallgatást és sikertelen szembesítési kísérleteket követően hajnali három körül feltettem a kérdést a rendőrnek, mégis, mi a követendő magatartás ilyen esetben, mikor egy drabális állat a pénzemet akarja, közönyösen azt tanácsolta, hogy fussak el, vagy hagyjam magam megveretni...

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság jog közélet fegyver közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr62261714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása