Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Csikós? Nindzsa? Hóhér? Mindez együtt?

2008.09.20. 18:16 :: Daily Shark

 Az Index fotói a mai tüntetésről (tudom, tudom, az Index mocsok szoclib és hazudik, de ennyi idő alatt még én se fotosoppolnám így meg a képeket):

Nem is tudom, ha nem lennének kissé riasztóak, akkor nagyon röhejesek lennének. Ezek akkor most éppen kik? Betyár Gárda? Magyar Zorró Brigádok? Nemzeti Érzelmű Itéletvégrehajtók? 

Nem tudom, ők is benne voltak-e, de azért ez már kezd bosszantó lenni, hogy rendszeresen bunkó csőcselék veri szét a várost és azt hiszik magukról, hogy ők a forradalmárok... :(
Épp most hallgatom élőben a rádióból, autókat vernek szét, gyújtogatnak, stb.

 

125 komment

Címkék: politika tüntetés társadalom magyarisztán közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr64673084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tunguska 2008.09.20. 23:15:16

Buga Jakab Akcióbrigád

amondó 2008.09.20. 23:19:03

Már itt is vannak!!!!!! :P

doberman 2008.09.20. 23:20:28

Lógni fog minden liberális, csak jöjjön el a mi világunk. Nektek ott semmi helyetek nem lesz.

amondó 2008.09.20. 23:24:36

Jah! Úgy látom, Ti sem örültök hogy még másfél évig rombolhatja országunkat Gyurcsány és társasága, mégsem tesztek a változásért semmit. Legalább azokat ne cikiznétek, akik valamit próbálnak tenni!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.20. 23:25:27

Doberman,
Mi alapján derül ki, hogy valaki liberális? Ha viccesnek találja az egyenruhátokat, felakasztjátok?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.20. 23:27:33

amondó,
Mit tesznek? Csikósgúnyában paradéznak és/vagy már sokadszorra szétverik a belvárost, amit aztán mindenki adójából kell rendberakni?
Ettől nem megye el Gyurcsány, ahogy az első garázdaságtól se ment...

amondó 2008.09.20. 23:35:12

Shark, valahogy csak hangot kell adni a nemtetszésnek, így is azt hiszi Gyurcsány magáról hogy ő a tőkéletes, és mindent nagyon jól csinál.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.20. 23:41:46

amondó,
Biztos, hogy nem hiszi azt, főleg mióta a szadesz is húzódozik már tőle, sajnos a parlament feloszlatását nem szavazták meg...

De ebből nem sül ki jó, hogy az utcákon randalíroznak... az emberek többségét ez zavarja, még akkor is, ha a céllal egyetért.

Ezek a fellógatós dumák meg még inkább eltávolítják tőlük még azokat is, akik elégedetlenek.

a. 2008.09.21. 00:02:59

szerintem ez az önkényes ruhafelhasználás sérti a csikósaink becsületét. :) de most komolyan. nem szép dolog a történelmünk részét képző árpádsávot ilyen faszságokra felhasználni, most már a néprajzunk sincs biztonságban ezektöl a magy... izé majmoktól

kult 2008.09.21. 00:08:16

még te sem "fotosoppolnád" így meg a képeket ennyi idő alatt? ki hinné

kovi1970 2008.09.21. 00:08:59

amondó 2008.09.20. 23:24:36
"Jah! Úgy látom, Ti sem örültök hogy még másfél évig rombolhatja országunkat Gyurcsány és társasága, mégsem tesztek a változásért semmit. Legalább azokat ne cikiznétek, akik valamit próbálnak tenni!"

Lehet rossz a szemem, de nem láttam egy hasonló szövegű táblát sem, mint
- Le a magas adókkal!
- Le a korrupcióval!
- Politikusok! Haggyátok abba az adónk ellopását!
- Egyszerűbb adórendszert!

Az, hogy "nemzetáruló tolvaj banda" elég tág fogalom és gyakorlatilag nem mond többet a "qrva anyátok"-nál.
Szóval szerintem ti is csak olyan lázas semmittevést produkáltok nemzetmentés helyett, mint a parlamentben az a sok lenyúlós politikus.
Mellesleg nagyszerű gyakorlatozási lehetőséget teremtetek a mi adónkon a rendőrségnek és sikeresen felsorakoztatjátok az MSZP mellé az ingatagokat. Tényleg, nem fiatal baloldalosok vagytok véletlenül. Végülis a maszk mögött bárki lehet. :)

korps (törölt) 2008.09.21. 00:25:29

Kemények vagytok,mint a fagyott kutyaszar.De csak itt a neten.Aztán,ha az utcán jön szembe veletek egy magamfajta börfejű,még az arcunkba sem mertek nézni.Lesunyt tekintettel huztok el a fal mellett,szánalmas verebek.Ha csak egyszer is a szemembe merné mondani egy magatokfajta csak egy részét is annak a sok sületlenségnek amiket itt összehordtok rólunk,talán még tisztelném is a fajtátokat.De igy?Egyszerűen senkik vagytok.

ezmegaz 2008.09.21. 00:30:31

amondó!
Már látom, ahogy gyúrcsány összeszarta magát és lemond, mert egy csapat csürhe rendöröket dobál, kukákat tör, gyújtogat.

CrL 2008.09.21. 00:48:59

fekete sereg: zorro ninja csikós turbómagyar beütéssel

Sector 2008.09.21. 00:53:19

Látom most ez a divat, szidni a jobboldalt. Csicska kormánypártiak.
De majd ha a nagyanyátokba kést állít egy rabló cigány, akkor is vígan szidjátok a magyarokat majd, akik ezek ellen tenni akartak. A szép szó nem használt, az erőszak ideje jött el.
Ők legalább tesznek valamit míg ti a rózsadombról letekintve nem létező fasizmust kiabáltok.

Mr. Acid 2008.09.21. 01:06:38

Szép a csikós ruha. Egy dologról feledkeztek meg: a csikós foglalkozásának jellegénél szabad levegőn, nap alatt, etc. van. Mondjuk 35 Celsius fokban nagyon nem szerencsés a fekete szín. Tehát az úriemberek ennyi erővel akár rózsaszín huszárnak is öltözhettek volna.

BZL 2008.09.21. 01:07:39

Én pl. bármikor körberöhöglek ha megjelensz ebben a szerkóban korps fiam, csak engedd el egy pillanatra a haverjaid faszát, mert nyilván nem bírok egyszerre az egész falkával. :-)

BZL 2008.09.21. 01:09:25

Hogy miért került ki ez a főoldalra ?
A flame-gyanús témák kerülnek ki a főoldalra.
Hát ezért.

^drako^ 2008.09.21. 01:22:23

A sok marha aki az elbaszott kis életén felbosszantotta magát és ezért másokat okol. Az kéne itt is mint a Tienmann téren: éles lőszerrel közéjük lőni. Egy két hullával példát statuálni, aztán következő alkalomkor már nem jönnének. Minek kell szétverni az Andrássy utat? Mit ártott egy szerencsétlen kuka, amit jól megrugdosnak? Ha szétverik a Parlamentet, akkor talán komolyan vennék őket. Így viszont csak az egész világ röhög a magyarokon. Igen, azokon is, akik otthon nézték a fotelből.

korps (törölt) 2008.09.21. 01:23:45

Nem járok csikósruhában.Senki faszát nem szoktam fogdosni,az a magadfajta liberális fartúrók szokása.Én inkább pofán baszni szoktam a fajtádat,azt sokkal jobban élvezem.És nem azért mert perverz vagyok.Egyszerűen csak jólesik látni,ahogy néhány pofon után a nagypofájú ratyikból zokogó kis pöcs lesz.

vakablak 2008.09.21. 01:28:15

@Sector: "De majd ha a nagyanyátokba kést állít egy rabló cigány, akkor is vígan szidjátok a magyarokat majd, akik ezek ellen tenni akartak. A szép szó nem használt, az erőszak ideje jött el. Ők legalább tesznek valamit míg ti a rózsadombról letekintve nem létező fasizmust kiabáltok."

Sector, figyuzz már. A nagyanyánkat leginkább akkor fenyegeti a veszély, hogy valami random cigány beleállít egy kést a hátába, ha ti tovább hergelitek őket.

Tudom, hogy kurvára nehéz belátni, de a cigányok zöme Mo.-on emberemlékezet óta jogfosztott. Ennek sok oka van, ezek egy része bennük magukban keresendő, most ezen egy pillanatra lépjünk túl. A cigány nem egyenlő a törvény előtt veled vagy velem, nem is volt, és nem is lesz. Ha te vagy én állunk egy fehér bíró előtt, és a mi szavunk igazságát kell mérlegelni egy közönséges cigányéval szemben, szinte biztos, hogy nekünk adnak igazat. A cigányok nem részesülnek rendes oktatásban, sem másmilyen képzésben, zömük nem kap munkát (így marad a segély, meg a lopás), és általában senki sem veszi őket emberszámba. Az ún. "rendes cigány", akivel a többségnek "semmi baja", az ugye az a fajta cigány, akivel nincs semmi gond, nem randalírozik, nem fenyeget senkit, csak elvégzi kussolva a maga szaros segédmunkáját, tengesse az életét, de véletlenül sem tekintenénk azt sem egyenrangúnak magunkkal. Namármost. Ez már nagyon régen így megy, és ebbe a cigók belevadultak. Ha őrájuk nem "úgy" vonatkoznak a törvények mint terád meg énrám, védeni pl. egyáltalán nem védi őket, ha kivetettjei a társadalomnak, akkor épp az a legracionálisabb viselkedés, amit most tesznek: hogy beleszarnak. Bennünket nem érdekelnek az ő igényeik és érdekeik, hát őket sem érdeklik a mieink. Nagyon látványosan szarnak a fejünkre. Keresik a kiskapukat, bűnöznek akár, ha az tűnik jó ötletnek. Mivel őket senki se védi, hát nagyon jól is teszik, hogy összetartanak, és igyekeznek egymást védeni.

Nos, ez az egész így cseppet sincs jól, de a többségi társadalom (te meg én) meg a cigók, mi így együtt, találtunk valamiféle ingatag egyensúlyt. Senki sem tudja, hogy merre kellene lépni, patthelyzet van egy kicsit. Világos, hogy a munka meg a tanulás segítené ki őket, de kibasszuk őket az iskoláinkból, alkalmazni meg még csak véletlenül se alkalmaznánk egyiket se, de még ha az út mellett állnának lángolva, le se hugyoznánk őket.

Amit ti, magukat nemzeti radikálisnak nevezők (szerintem egyszerű fasiszták, egyébként, de meg ne sértődjön valaki), kigondoltatok, az nagyon rossz. A Magyar Gárda, a molotov-koktélozás, az ablakukon éjjel befele lövöldözés meg az ő egész hergelésük arra megy ki, hogy végre elboruljon egyik-másiknak az agya, és nektek ugorjanak, és kinyírjanak egy-kettőt közületek (csak ebből ti, talpasok, semmit sem értetek), és erre aztán a főkolomposaitok, mint a Tomcat meg a Vona, meg az egész benneteket madzagon rángató kurucinfó széjjelkürtöli, hogy kitört a háború, a dzsipók ölik a magyart, fegyverbe mindenki, nyírjuk ki a rohadékokat. Lesz is akkor majd csetepaté, és kitör egyfajta faji alapú polgárháború. Akkor ti, kis pöcsök, bebújtok a mama szoknyája alá, és onnan pislogtok kifele. Az erőszak spirálja olyan, hogy te meg a haverod baseball-ütővel lerohanjátok a putrit, szétveritek a berendezést, összetöritek az Orsós fejét, de közben kifingik még két kiscsávó is a hátrahagyott tűzben. Másnap titeket hiába is keresnek, mennek hát kapával-kaszával az ellen, aki ellen bírnak, és hátbaszúrják az én nagyanyámat, akinek a ti faszságaitokhoz semmi köze. És aztán szépen, módszeresen elkezdjük kiirtani egymást, én pl. elsősorban titeket, akik miatt ez az egész kitört.

Ha már javítani nem tudtok a helyzeten, legalább ne rontsátok el végleg.

AP 2008.09.21. 02:44:51

Elpusztulok.
Magyar Zorró Brigádok :))
Nemzeti Érzelmű Ítéletvégrehajtók :)))

dr kotász 2008.09.21. 02:44:53

én vagy húsz percig fetrengtem a röhögéstől, amikor megláttam ezeket a figurákat, de végül azt kell mondjam, hogy megtetszett a szerkójuk. tényleg kreatív, simán el tudom képzelni, ahogy egy ötéves kisgyerek rájuk nézve azt gondolja, hogy majd ő is ilyen fantombetyár akar lenni, ha majd szép nagyra nő. a többi eseményhez nem fűznék semmit, leszarom, hol randalíroznak már második éve, csak azért, hogy valaki foglalkozzon velük, mint valami toporzékoló gyerekkel. ez simán rendőrségi ügy. ők dorbézolnak, a rebisz meg szétoszlatja az egészet és kész. nyugaton minden fontosabb focimeccs után legalább ekkora balhé szokott lenni.

AP 2008.09.21. 02:47:01

Ezek a legújabb exportcikk.
Ötösével lehet majd őket venni..

"Hungarian Ghost Rider"
(öthöz már jár egy Babetta)

dr kotász 2008.09.21. 02:56:39

amúgy a fantombetyárokról ez ugrott be elsőnek:
www.youtube.com/watch?v=UieDo4GoRPE
:DDD

hujhoi 2008.09.21. 04:51:56

A cigányok nem részesülnek rendes oktatásban, sem másmilyen képzésben, zömük nem kap munkát (így marad a segély, meg a lopás), és általában senki sem veszi őket emberszámba.

- he? már M. Terézia idejében próbálkoztak, szart hazudozol te kis tudatlan gennyes pöcs. olvass már utána! tankötelezettség van ma is, nem tűnt fel?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.21. 07:32:10

Korps,
Aha, igazad van, valószínűleg félnék.
És tudod miért? Mert aki csak annyira képes, hogy megver valaki mást, mert annak eltérő a véleménye, az legfeljebb csak félelmet és megvetést tud ébreszteni, tiszteletet nem.

Amúgy meg miért csodálod, ha nem mondják a szemedbe, a dologt, ha az erre az a várható reakció, hogy az illetőnek szétveritek a képét?
Érzed legalább a különbséget? Egyik fél mond egy véleményt, a másik meg üt.
Ez nem ugyanaz a szint, így nem lehet kommunikálni.

De gondolom, ha akad valaki, akiről tudod, hogy még nálad is agresszívabb és erősebb, te biztosan odamész majd hozzá olyasmit mondani, amiről tudod, hogy brutálisan össze fog verni azután, és te nem tudnád megvédeni magad, ugye? Te szereted összeveretni magad?
Apádnak is beszóltál gyerekként, ha rádszólt, hogy valamit ne csinál?
Tanárodat is verted, ha rossz jegyet adott?
Mert az az igazi férfi, aki nem gondolkodik és nem beszél, csak üt?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.21. 08:02:06

Korps,
Csak még eszembe jutott közbe: ha ilyen karakán, gerinces legények, akkor miért takarják el az arcukat? Miért nem vállalják fel nyíltan, amit tesznek?

tomi3 2008.09.21. 08:52:28

Ha Gyurcsány menesztése lenne a cél, akkor BÉKÉS tüntetéseket szerveznének naponta néhány százezer ember (NEM ötvenezer! az nem a többség!!!) részvételével. Azt semmilyen rendőrségnek nincs joga feloszlatni (és nem is oszlatná), és annak igenis lehet eredménye. De úgy tűnik, erre nincs igény, valószínűleg azokat, akiknek a csőrét baxa GYF és bandája, azért annyira nem, hogy sokan, sokáig hajlandóak legyenek tüntetni.

Ezek a turbómagyarbarmok csak magukért, a maguk szórakoztatásáért verik szét a várost, ma ezért, holnap meg a fradikáért, oly mindegy, ugyanazok az arcok. Ezek csak megerősítik a mai kormányt. És mellé még nevetségesek is. Ellenük egyszerűen a humor a fegyver, megmutatni nekik, hogy mennyire neveségesek, pár ötméteres karikatúra a városban, és mindenki rajtuk röhög. Aztán toborozzanak, ha tudnak.

A cigányokkal egyetlen dolgot lehetne tenni, hogy a gyerekeiket elvenni azoktól, akik nem rendes nevelést adnak nekik (90%) és iskolába járatni őket, rendes közösségekbe, emberi feltételekkel és akkor mire felnőnek, megtanulják a normákat és egyre kevesebb gond lenne velük. A mostani környezetben csak a szüleik amőba szintű életét tanulják meg és persze majd viszik tovább. Azok meg szerintem csak megkönnyebbülnének, hogy a piálás meg a lopás mellett nem kell még éhes, síró szájakkal is foglalkozi. Ez persze demokráciaellenes LÁTSZÓLAG, de mégis emberségesebb megoldás, mint a kiirtásuk.

states 2008.09.21. 08:56:03

Ahogy elnéztem a híradókat, Budaházyéknak megint sikerült legalább 2 hónappal meghosszabítani Gyurcsány lélegeztetőgépének energiaellátását. A legközelebbi Charta-tüntetésre tehát nyugodtan meg lehet hívni a Kossuth-térieket meg a vármegyéseket. Elvégre a közös cél szentesíti az eszközt: kihúzni 2010-ig. Annál is inkább jogos a közös demonstráció, mert ami színvonalat illeti, az is teljesen megegyezik: csikósok, nindzsák, esernyősök egyesüljetek, Hortobágy, Tokyo, Rózsadomb együtt Gyurcsányisztánért....

qwerty 2008.09.21. 08:56:20

hangemberek

délután legénykednek, este futnak
nyuszik

Félkarú Rabló · http://www.felkarurablo.blogspot.com 2008.09.21. 09:03:53

Biztos valami filmforgatás. Csillagok háborúja új része, vagy egy Kurosawa film magyar rimékje. Az egész tüntetést azért szervezték köré, hogy ne kelljen fizetni a statisztáknak.

User1 2008.09.21. 09:17:18

Nagyon nem vagyok biztos abban, hogy ezek nem Gyurcsány jelmezesei.

Tightend 2008.09.21. 09:29:16

Nem tudom ki hogy van vele, de én azt szeretem látni, ha az autógyújtogató nemzetvédőket 5 rendőr rugdossa a földön. Ilyesmit sajna ritkán látni, inkább csak azt, ahogy kockakővel dobálják a rendőröket fejbe ezek a senkiháziak azok meg állnak és várják.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.21. 09:30:40

"agyon nem vagyok biztos abban, hogy ezek nem Gyurcsány jelmezesei."

Ja igen, a titkosszolgálat dobálózott és gyújtogatott, ott volt az egész különleges osztag, hónapokig gyakorolták a REBISZ-el a koreográfiát, hogy ilyen szépen előadják, ezek szerint Korps is ÁVH-s valójában, és csak azért színleli a bőrfejűt, hogy a látszatot fenntartsa? :)

torsten 2008.09.21. 09:50:16

Csikos paraszt fasiszták!:))))

torsten 2008.09.21. 09:51:48

USER 1 Anyád a Gyurcsány jelmezesei! A Gonosz Orsos törpe Orbán jelmezesei inkább!!!

z 2008.09.21. 09:57:44

torsten te is rasszista vagy e?
Az vagy vörösfasiszta ,mint az 2 milla mszmp nyugger szavazód ,aki kedélyesen cigányozik ,ha az kell.

Miért nem vonulsz a csikósokkal te nyomorék?:):):)

Dikhel 2008.09.21. 09:59:34

Na, "legalább tesznek valamit"?
Az, hogy én röhögök, legalább olyan célravezető tett, mint az Andási lebontása.

Semennyire.

Gondolkodni, az érdekesebb lenne.

"Ammegmi? Pofádszétverem!"

Hehe

Delony 2008.09.21. 10:48:17

Először is:

Shark, gratula a bloghoz, először olvasom, de a ma reggelt végigröhögtem miatta az tuti:) Csikós nindzsák...:D:D Csak így tovább...:)

Másodszor:

FLAME:)

Maximálisan egyetértek Vakablakkal és dr Kotásszal. Ha a kopaszok olyan kurva nagy stratégák, ahogy magukról gondolják, akkor azon túl, hogy rendszeresen azon tanakodnak, melyik utcán fussanak a rendőrök elől, azt is végig kellene gondolni, hogy:

- bármennyire is szeretnék kikényszeríteni, a politikai forgatókönyveket nem az utcán írják. És pláne nem ők. Az hogy valami kifent szőke luvnya 4db 1 mázsás kuruc talpas gyűrűjében feltűnési viszketegségében próbál nagyot mondani, az nem politika, csak amolyan speaker's corner tipusú hablatyolás. Egyszerűen csak súlytalan. Ennyi. Csak arra elég, hogy Dundika cickói helyett legyen valami másfajta izgalom is az esti hírekben.

- ha tényleg sikerülne felhergelni a cigányokat, mint ahogy Vakablak mondta és komolyabbra fordulna a helyzet, valszeg az elsők között lennék, aki egy Gepárddal (nem arra a nagy cicára gondolok a szavannán:) )felmászna egy belvárosi tetőre és miután a a kopterek teleszívták magukat a fakabátok által odakínált füstből, a legnagyobb ordítozókat egyesével kiszedegetném. Merthogy lőni azért még én is tudok, azt jól megtanították a seregben (na nem a Feketében, hanem a Magyar Köztársaságéban), ha valaki odafigyelt, mikor kellett. És tankot vezetni is tudok, lévén azt is megtanították, de ettől még ha tankot látok, nem akarom mindenáron vezetni, mert tudom, hogyha egyszer végleg elszánom magam és abba beülök, akkor sok kopasznak kugligolyó lesz a fejéből.
A kopterek csak azért randalírozhatnak viszonylag szabadon, mert a békés polgárok és melósok még mindig elég birkák ahhoz, hogy megálljt parancsoljanak ennek a mitugrász semmitmondó csürhének.
És azzal senki ne védekezzen, hogy a "hülye rendőrök a babakocsi alá lőtték a füstgránátot, hát emberek ezek?" Én azt a szülőt aki a gyerekét kiviszi ilyen tüntetésre, addig ütném, amíg szuszog, de minimum azonnal elvenném tőle örökre...hát van az ilyenben felelősségérzet? Ki indul gyerekkel csatába? Tudja mind aki odamegy, hogy mi fog történni, nem? Nem teadélutánra mennek oda, vért akarnak és cikuszt. És amikor megkapják, még nekik áll feljebb!
Az eddig békés emberekben is megy fel a pumpa, lassan de biztosan. Kopterkáim, ne feledjétek az aranyszabályt: egy jól irányzott féltégla bárkit megállít! Persze engem is...de titeket is. Ne feledjétek: pár százan, esetleg ezren vagytok egy milliós városban. Gondolkodjatok el az arányokon.
"A történelem megismétli önmagát" ordította valamelyik bomberdzsekis töki az egyik videón. Szeretnétek, ha kiborulna a bili, ugye? De ezt már a nácik is így csinálták, csak aztán meglepődtek, nem arra borult, amerre számították, amikor a fejükre borult az egész. Ha a történelem megismétli önmagát, akkor most is ez fog történni előbb-utóbb veletek is. Elfelejtettétek ugyanis a legeslegfontosabb dolgot: olyan emberek (lásd: magyarok) nevében követtek el köztörvényes bűnöket, akiket kurvára elfelejtettetek megkérdezni arról, hogy akarják-e, hogy képviseljétek őket. Ebben az országban sokmillió magyar él ti meg vagytok néhány ezren és az egész "nép" nevében beszéltek. Oh wait: Hozzám senki sem csöngetett be, és kért engedélyt, hogy az én nevemben, mint magyar ember nevében egy csapat köztörvényes részeg bűnöző nemlétező országról és náci rendről meg (szerencsére) nemlétező "igazságról" ordítozzon - az utcán!!! Hogy jöttök ti ehhez? És nehogy azzal jöjjön valaki, hogy ez szabad véleménynyilvánítás, mert most éppen én is azt teszem, mégse égett porig egyetlen egy (kábé darabonként 3 millás) rendőrautó, nem repkedtek csapágygolyók a levegőben és nem sérültek meg az egészből mit sem értő külföldi turisták sem.
Mindattól, amit elkövettetetek eddig felváltva ráz a röhögés, a sírhatnék és a vak düh.
A fenti képeket látva nekem, mint nem kurucinfós, ámde hagyománytisztelő embernek felforr a vére, hogy ti, akik magyarnak valljátok magatokat, hogy mertek akár a kezetekbe is venni egy ilyen ruhát, nemhogy felvenni?! Ebben a ruhában olyan emberek élték az életüket, akik közül egy is százor külömb az egész csürhéteknél és ha tudná mire használjátok ezt az öltözéket, ventillátorként forogna a sírjában. Számomra ez személyes sértés, a nagyszüleim és azoknak a szülei is ebben élték le az életüket, mind szegény de becsületes ember volt és ha megpróbálták volna azt amit ti, egyszerűen felakasztották volna őket az első jegenyefára. Néha még ok se kellett, hogy ez megtörténjen és meg is történt. És aki a kötél másik végét tartotta az pont a ti elődeitek közül került ki! Azok a szólások, hogy "szíjat hasítok a hátadból", vagy hogy "nyúzzák a parasztot", pont az ilyen esetekből származnak, és a nyúzókés nyelét ott is a nácik és annak ősei fogták, akikkel ti most sorsközösséget vállaltok! És még ti mertek ilyen ruhát felhúzni?! Ha nem tisztelném annyira a pásztorokat, akkor azt mondanám, inkább húzzatok gubát, az birkabőrből van...legalább annak mutatnátok magatokat, amik vagytok: olyan báránybőrbe bújt farkasok, akik előbb kiették a tulajt a saját bundájából.


Sokadszor:

Vissza Erdélyt, mi?! Igen, azt kívánom nektek, hogy kerüljetek hatalomra, aztán csatolják csak vissza azt a lepusztult, természeti katasztrófáktól hemzsegő alig működőképes országrészt, és jöjjön vele az a kb. 4-5 millió román is aki mind a vérünket venné az első fütyentésre...ha nincs szerencsénk, még a füttyentést se várnák meg, azelőtt vágnák el a torkunk. Azt hiszitek kemények vagytok...csak jönne veletek szembe azonos létszámú román bányász vagy csobán, vagy egy putrinyi kiéhezett cigó, akik még félig földbe süllysztett vert falú házakban élnek....higgyétek el, van rosszabb a füstgránátnál...
És az hogy is van, hogy szlovák nacionalisták ütik a magyart Felvidéken, ti meg évente összejöttök velük grillpartizni a nemzetközi koptertalálkozókon, együtt buliztok, aztán a kamera előtt meg szidjátok egymás kurva anyját? Ha balhézni akartok, miért nem mentek át a határon és nyomtok velük egy battle-t valami elhagyatott helyen? így tisztességes, nem? Vagy akkor most csak Erdélyért fáj édes szívünk' a többiek meg le vannak sz*rva?
Én is voltam utcakölyök, ha valaki nem tetszett valakinek, akkor odament és előbb beszólt aztán jól pofán baszta de se előtte se után nem mentek el titokban bratyizni, mert komolyan gondolta, amit tett és nem hagyta magát dróton rángatni, úgy ahogy titeket rángat egy pólóárus, akinek mellesleg igen jól megy mióta ilyen sok kurucos meg árpádsávos meg mittoménmilyen pólókat kell nyomatnia. És ott van folyton mindenhol, hogy lássák és vegyék a terméket, amit kínál. Kizálólag emiatt és semmi másért nem becsülöm: megtalálta a megfelelő célcsoportot a termékének és sikerre vitte a marketinget. Az árut meg veszik mint a cukrot, a legújabb őrület a csikósgúnya símaszkkal..hát ba*dm*g, a reggeli hírek szerint holnap a legnagyobb párizsi divatház csődőt jelent és bezár. LOL!:) Csak ne feledjétek, hogy a kalapot a rendőrők elől futás közben kössétek az állatokhoz, nehogy elveszítsétek, mert mehettek újat venni! Vagy toljátok a hátatokra, úgy nincs akkora légellenállása!


Tehát gondoljatok az arányokra és arra, hogy a történelem megismétli önmagát. Csak figyeljetek oda arra, hogy az eseményeknek mi lehet a végső kimenetele... hogy meddig lehet ezt így folytatni...hogy mikor fogy el az igazi NÉP türelme, azoké, akik mikor ti utcát szétverni mentek, csak csendben teszik a dolgukat tovább, hogy - így vagy úgy, de ez ország tovább működhessen, és ha ti kibalhéztátok magatokat, mennek és eltakarítják a sz*rt utánatok. Ők például többnyire cigányok, ezen elgondolkozott már valaki például? Ehh, a sors furcsa fintora...

Azt, hogy ezt a kommentet megírtam, azt bizonyítja, hogy megy fel a higany szála, és közel a forráspont. Én is azok közé tartozom, akik csak a tévéből nézik azt, hogy másnak meglepően sok ideje van huligánkodni, aztán megyek és dolgozok még 14 órát. Sajnos nekem luxus tüntetni, nincs időm ilyen úri hobbikra. De ha sokáig kell még azt nézni, hogy több millió forintot a mi adónkból kell helyreállításra költeni, lehet, kerítünk arra időt és energiát, hogy összeállítsunk egy olyat szó szerint ütőképes csapatot, akik a rendőrök oldalán vonulnak fel... és azon a napon sokan azt fogják kívánni, bár halkabb lenne a hangjuk és hosszabb a hajuk, hogy elvegyülhessenek a tömegben és soha többé ne kerüljenek szem és kamera elé.
Isten óvja Magyarországot, helyezzen a szívünkbe bölcsességet, kitartást és egészséget, hogy jól és méltón tudjuk szolgálni ezt a hazát, akármekkora is, akármilyen rissz-rossz összetákolt is. Mégiscsak a miénk.

apa 2008.09.21. 11:03:46

Olaszliszkán miért nem vágtak rendet ezek a nagyonerősek? Pedig arra nagy szükség lett volna.
Akkor is csak a pofájuk volt nagy...

Sector 2008.09.21. 13:02:09

"A cigányok nem részesülnek rendes oktatásban, sem másmilyen képzésben, zömük nem kap munkát (így marad a segély, meg a lopás), és általában senki sem veszi őket emberszámba.

- he? már M. Terézia idejében próbálkoztak, szart hazudozol te kis tudatlan gennyes pöcs. olvass már utána! tankötelezettség van ma is, nem tűnt fel?"
----------------------------
Hujhoi! Nincs szükség effajta kitámadásra, mert normális hangnemben írta vakablak az előzményt. Abban igazad van hogy van tankötelezettség, és sok cigány nem tekinti magát törvény alá rendeltnek. Még mielőtt bárki követ vetne rám a kirekesztés miatt, dolgoztam romákkal együtt, és én is tudom hogy nem mind egy kaptafa. De nem lehet 3-4%-ukkal takarózni. Ez a pár tízezer dolgozó kisebbségi szintén gyűlöli a többi 96%-át fajtársukat, Európa szinte összes országában jelen vannak és mindenhol ki nem állhatják őket. Talán mindenki fasiszta lenne? Ez esetben a liberálisok akkor ezred százaléknyi kisebbséget képviselnek a világon és persze hogy nálunk van a főbázisuk. Hol volt olyan egyébiránt, hogy magyar embert elütött egy cigó, és a magyar rokonai azt összeverték volna? Nem emlékszem ilyenre, fordított esetből viszont van pár példa. 2 hete nagymamám rabolta ki pár kis suttyó cigány. Fél éve haveromat verték össze súlyosan, mert nem adta át nekik az értékeit.
Vakablak: az ablakon belövést uzsorások csinálták, nem szélsőjobbosok. Egyébként melyik vidéken laksz? Én Fehérváron, és éjszaka, illetve este 10 után a vasútállomás egyenlő a szabad rablással. Nem egyszer volt már nekem is kés szegezve (ezért van fegyverem). Szerinted egy ózdi, vagy miskolci lakos milyen terrorban él nap mint nap? Amikor a villamos megállóban (láthattad ezt speciel híradóban) összerugdalnak idős embereket és a sofőr fél ajtót nyitni? Az ezerből egy hír jut el a médiába, általában az amelyik halálesettel végződik. A megnyomorított emberek százaival senki sem foglalkozik, azok el vannak hallgatva. Igenis létezik cigánybűnözés, a börtönök 70-80%-a cigányokkal van tele, nem ok nélkül. A te és az én adómból támogatják azt hogy gyereket szüljenek, azt hogy ne dolgozzanak, míg a magyar testvérek éhen halnak kevesebb pénzért napi 3 műszakban a gyárban. Igen, magyarok közt is van szemét, tetű és szarházi, de korántsem olyanok az arányok mitn az előbb említett rassz esetében.
Nézz ki a burokból, a világ nem csak fekete-fehér.
Ui.: fasizmus soha nem volt Magyarországon és nem is lesz, az Olaszországban volt. Nácizmus Németországban volt. Idehaza a gárda tagjai sokan revizionisták, hungaristák, de semmiképp sem az első 2 variáció. Az hogy az egyik képen egy idegbeteg horogkeresztet visel a kezén, hidd el, a jóérzésű gárdisták összerugdalták valamelyik sarokban az szentisten.

Ui: Dédnagyapám Auschwitzban végezte, én sem rokonszenvezem a nemzetszocializmussal, de a hazaszeretet, a magyar testvérek elnyomása mindennél jobban feldühít. Az ha felemelem a hangom egy aránytalanság ellen, akár ha valamelyik raszot különböztetik meg pozitívan a másik kárára, az nem fajgyűlölet. Az az Igazság.
Ti maradjatok a Győzike shownál meg LL Juniornál, számunkra többet ér egy discovery channel és egy kis Kárpátia.

Sector 2008.09.21. 13:06:21

Apa: Olaszliszkán a koncerten a rockerek és metálosok tradicionális metálvilláját (a kéz mutató és kisujja előre, a többi ökölben) a híradó ziegheil-ezésként hozta le.
Szerinted ilyen viszonyok közt ott lehet bármit tenni? Ahol ott a retek klub vagy a trévé 2, ott elferdítik az eseményeket.
Delony: A magyar ember a magyarlakta települések (általában ezek határmentiek) visszacsatolását akarja már, mert mindenki tisztában van a nemzetiségi áttelepítésekkel. nekünk a honfitársaink kellenek, nem a földünk, ezt értsétek meg végre turbóliberálisok.

apa 2008.09.21. 15:16:13

A pesti utcákon nem tűnt úgy, hogy bármelyik kődobáló kukavitézt is érdekelte volna mit mondd róla a kertévé...
A rocker-metál vonulat másik társaság, ne keverjük ide.

Én erre a nagyszájú kopasz fajvédő csapatra gondoltam, a nindzsa-csikós kéményseprő vonulattal együtt, akik hűdenagyon leverik a nyugdíjas vagy egyszálbél szocikat/bipsiket, de Olaszliszkán vagy más hasonló helyen nem mertek soha rendet rakni, ahhoz már gyávák.

vakablak 2008.09.21. 15:45:38

Sector, úgy látom, veled végül is el lehet beszélgetni, ha szinte homlokegyenest ellenkezőek is a nézeteink. Örvendek a diskurzusnak. A cigánysággal kapcsolatban három különböző dologról értekezzünk.

1) A cigányság helyzete, és mai viszonya a többségi társadalomhoz.

Szerintem egyetértesz velem abban, hogy a cigányok döntően jogfosztottak. Abban is egyetértesz, hogy nem részesülnek megfelelő képzésben, és abban is, hogy - számos ok eredőjeként - senki sem akar nekik munkát adni. (A pár százaléknyi asszimilált, törvényes életet élő romáról most ne beszéljünk, velük senkinek semmi baja, remélem.) Az egyetértésedért cserében én is egyetértek veled abban, hogy a cigányok nem lebecsülendő részét egyrészt a többségi társadalom adót fizető része tartja el (mely egyébként a többségi társadalomnak is csak egy csekély része, pl. a csikós-zorrók közül szerintem nagyjából 0% fizet adót), és abban is egyetértek veled, hogy a cigányoknak egy nem lebecsülendő része alapvetően aszociális, társadalomellenes, élősködő, törvényenkívüli, erőszakos és bűnöző életmódot folytat.

Feltételezem, hogy ebben a pontban teljes, vagy szinte teljes az egyetértésünk.

2) Az elérni kívánt cél

A cél az, hogy a cigányság - életmódját tekintve - tagozódjon be a többségi társadalomba. Azaz legyenek ők is törvénytisztelő, pénzkereső, adófizető állampolgárok nagyjából olyan mértékben, amennyire a többségi társadalom törvénytisztelő, pénzkereső és adófizető.

Furcsállnám, ha a célt illetően nem értenénk egyet. Közületek ugyan a cigányokat sokan leginkább holtan látnák szivesen mind, de érzésem szerint te nem vagy ilyen. Szólj, ha nem értesz egyet.

3) Hogy jutunk el a mai helyzetből az elérni kívánt célig?

Szerintem csak erről van vitánk. A Jobbik, a különböző gárdáitok és szervezeteitek mind az erőszakot hirdetik ill. kiprovokálni próbálják. Én bevallom egész őszintén, hogy fogalmam sincs, hogy milyen módon lehetne nekifogni a cigányság integrálásába, ill. elképzeléseim meglehetősen ködösek és kiforratlanok. Nem ismerek olyan tervet, amely komolyan veendő volna. A mostani és az ezt megelőző kormányzatok gyakorlatilag az időhúzásra játszanak, ötletük szemlátomást nekik sincs. Gyakorlatilag némiképp hasonló stratégiát követnek-követtek ők, mint az USA kormányai évtizedek óta az amerikai indiánokkal kapcsolatban. Ez, röviden, a segélyezésben merül ki, melytől azt remélik, hogy ha már nem is integrálhatók ezek a népcsoportok, legalább nagyjából nyugi legyen.

Namármost, Mo.-on nincs nyugi. Ebben részben igaza van a radikális nemzetieknek. Magyarország azonban jelenleg de facto apartheid. A cigányok kiközösítése egészen széleskörű, cserébe viszont a cigányok körében elszabadultak az indulatok, és egyre gátlástalanabbul teszik, amit csak jólesik. Az állam (nem csak ez a kormány, hanem az ezt megelőzőek is) elmulasztja azt az elemi kötelességét, hogy fenntartsa a közrendet. Az államnak alkotmányos az erőszakmonopóliuma, ami alatt azt kell érteni, hogy a törvényes rend betartatása szigorúan állami feladat, elkerülendő az önbíráskodás elharapózását, magán-milíciák, magán-rendőrségek és magánhadseregek megjelenését és működését, ez ugyanis bármilyen országot egyenes úton a káoszba sodor.

Itt jöttök ti a képbe a nyilas-utánérzésű gárdáitokkal, nemzeti őrseregeitekkel, operett-nemzetőségeitekkel, fegyveres- és városigerilla-kiképzéseitekkel. Ti azt hiszitek, hogy majd ti rendet tudtok teremteni. De nem tudtok. Ti az államot gyöngítitek ahelyett, hogy erősítenétek. Amit ti csináltok, az polgárháborúhoz vezet, az erőszak pedig kölcsönös vérontásba torkollik. A megvadított cigányok nem veletek fognak megütközni, hanem eszement módon vagdalkoznak majd maguk körül. Nem titeket fognak kiherélni és agyonverni, hanem az apáitokat és az öccseiteket, nem titeket fognak megerőszakolni, hanem az anyáitokat és a nővéreiteket, ill. a mieinket, akiknek ehhez az egész hercehurcához semmi közünk. Ha körületek valaki tényleg azt hiszi, hogy a közrendhez vezető út pár ezer vagy pár tízezer hullával van kirakva, akkor az kurvára el van tévedve. Soha a világon nem sikerült még egyetlen népcsoportot sem úgy integrálni, hogy előbb vívunk velük egy jó kis véres polgárháborút. A helyzet már most rossz, a sérelmek évszázadosak. Amit ti csináltok, azzal a dolog megoldhatatlanságára lehet egy jó nagy véres pecsétet ütni, másra nem jó.

Az ún. nemzeti radikálisok többsége megvezetett, szerencsétlen suttyó. Ti vagytok a Fußvolk, a talpasok serege, a buta ágyútöltelék. A titeket manipulálók a ti hátatokon akarják elérni céljaikat. Ti a Vonák és Tomcatek és Morvaiak ambícióit szolgáljátok ki, fogyóeszköz vagytok, szerszám, por és sár. A vezéreiteknek káosz kell és pusztulás, hogy nemzetmentőként léphessenek fel.

vakablak 2008.09.21. 16:27:57

Ha a nemzeti radikálisoknak tényleg az volna a célja, hogy megszüntesse a cigánybűnözést, hogy a civilizált normákba bevonja a cigányságnak az attól eltántorodott részét, akkor komolyan veendő programokon dolgoznának, kimódolnák, hogy mely okok vezettek idáig, és hogy mi módon kellene a körülményeken változtatni.

Ebben a képzelt világban a nemzeti radikálisok felszólítanák tagjaikat, hogy azok minnél nagyobb számban lépjenek be a rendőrség kötelékébe, lehetőleg igyekezzenek bejutni a Rendőrakadémiára, hogy olyan 4-5-8 év múlva a most még tunya, és feladatát ellátni képtelen rendőrséget belülről serkenthessék. A rendőröket nem dobálni, hanem segíteni kell.

Ebben a képzelt világban a nemzeti radikálisok békés, de határozott hangú tüntetéseket szerveznének azok elé az iskolák elé, amelyek tendenciózusan szabadulni igyekeznek a cigány tanulóktól. A nemzet érdekével ellentétes a cigányság kizárása a minőségi oktatásból, mert a buta, képzetlen és kitaszított gyerekekből buta, képzetlen, semmirekellő és deviáns felnőttek lesznek, jó eséllyel.

Ebben a képzelt világban a nemzeti radikálisok jogvédő hivatalokat hoznának létre, amelyek a cigányok érdeksérelmeit próbálnák orvosolni. Nemzeti érdek, hogy a cigányság ne jogfosztottként éljen, mert a jogfosztottak a törvény rájuk vonatkozó tiltásait sem fogják betartani.

Ebben a képzelt világban a nemzeti radikálisok cégeket alapítanának, melyekben elsősorban cigányoknak próbálnának munkát adni és ezzel is a kilábalást biztosítani. Tagjaikat és szimpatizánsaikat is arra biztatnák, hogy minnél nagyobb számban alkalmazzanak cigányokat, és igyekezzenek emberséggel példát mutatni. Nemzeti érdek, hogy a cigányok munkához jussanak. Akinek nincs munkája, az ki van zárva a társadalomból, és aki ki van zárva, arra nem hatnak érvek. Aki nincstelen, annak nincs mit veszítenije. Akinek viszont munkája van, lakása-háza van, egzisztenciát épít, gyarapodik, az igyekezni fog azt megtartani.

Ebben a képzelt világban a nemzeti radikálisok nem lobotomizált macskakődobálók volnának, hanem értenének a propagandához, a szimpátia elnyeréséhez. Ezek a képzeletbeli nemzeti radikálisok nem csikós-zorró jelmezben, arcukat eltakarva rombolnának az utcán, nem provokálnák és bántalmaznák a rendőröket, hanem fehér ruhát öltenének, mécsessel a kezükben békésen vonulnának a parlament elé, ahol minden rendőrnek átnyújtanának egy szál virágot és egy borítékot, benne a cigánybűnözés egy-egy áldozatának a fényképével, és egy jelképes összeggel (pl. 1000Ft), kifejezendő, hogy mennyire megértik és tisztelik a rendőrök fáradtságos és rosszul fizetett munkáját. Ezek a nemzeti radikálisok felsorakoznának a rendőrök előtt, megtapsolnák őket, sok sikert kívánnának nekik, majd mécseseiket hátrahagyva békésen hazatérnének.

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.09.21. 20:30:07

Hát ezek tényleg röhejesek!
Vajon miért nincs kedvem kacagni mégsem..?

Butaházy és trsai megjelenése, meglehetősen kontraproduktív igyekezet a jobb oldal számára, egyszerűen érthetetlen, hogy nem jönnek rá!? / Sector írt vmi olyasmit, hogy Gyurcsány lélegeztető készülékének biztosítása/
Hát ja. Ők szállítják az oxigén palackot...
Vagy az összesküvés-elméletek netovábbja lenne, ha azt feltételeznénk : nagyon is tudják, s valahonnan ügyes kezek rángatják marionett figuráik szálait, ahol netán épp ez a cél? Hmm... Na ez kicsit meredek, belátom!

Kedves Vakablak, bár nem nekem címezted :

"Szerintem egyetértesz velem abban, hogy a cigányok döntően jogfosztottak."

Nem, én pl. nem értek egyet.
Ugyan mitől _jog_fosztottak? /jogaik gyakorlása egyébként csak egyik szegmense lepusztult életnívójuknak, hol a többi, ami az emberi, méltó léthez közelít?/
Másfelől, pont manapság? Ezekben a lévaikatalinos időkben? Aki persze még nagyobb kényelemben, a legújabb Nina Ricci kollekcióban, ma már Brüsszelből nyomatja semmittevő romamentő politikáját? Milyen _valódi_ lépéseket tett, tettek értük? Amivel egy kicsit segítettek volna a cigányság általános helyzetén? Milyet? Egy nagy büdös semmit!
OV anno legalább kikényszerítette a felemelésükhöz, felzárkózásukhoz kötelező, első lépést : iskolába járás nélkül nix családi pótlék!
Kénytelen-kelletlen, küldték a purgyékat, ugye?! Oszt azok csak okultak ott valamit, ha szegregáltan, ha nem, de a betűket kanyarítani, meg kiolvasni így is, meg úgy is megtanulhatták!
Gyurcsányék persze, ahogy hatalomra kerültek, a nagyfene liberalizmus jegyében, azonnal el is törölték! Gratulálok!

Soha, ilyen felfogás mellett, amilyen a jelen kormányé és amilyen az érintetteké is, soha nem fog változni semmi, marad minden a régiben, ó, talán ez a status quo hasznos is lehet valakiknek?
És nincsenek kétségeim, ebben az állandóságban újra és újra visszhangzik majd az álszent, ismerős zönge : tenni, tenni kell! de hogy mit, kiknek és mikor végre, és milyen _közös_ felelősséggel, na hát ez az, ami örök rejtély marad, s amiben én nem hiszek...
Reménytelen...
Ha csak....
Bár nincsenek illúzióim, akárki kerül is hatalomra, hisz nem vagyunk egyedül, a világon mindenütt jelentős problémát okoz tehetetlen tömegük...

Kedves Vakablak,
További soraidhoz már nem jutottam, sajnos lépnem kell, pedig ahogy látom, Veled tényleg el lehet normálisan beszélgetni...
/és bizonyára volnának itt olyanok, kezdve a Házigazdánkkal természetesen:)akikkel szintén, nem akarok senkit megbántani, csak időm nincs rá/

Üdv Neked,
s persze Neked is kedves Sharkom !:)

lipton 2008.09.21. 23:06:56

ami biztos: ez a vakablak egy barom. :-(
Amúgy az álarcról: ha a rend "őreinek " lehet, miért ne lehetne másoknak is?
Amúgy nekem nagyon tetszett, amint az a sok cigány vonult, sok-sok rendőr között :-)) Sajnos, csak egy felvonulás volt :-((

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 07:37:42

Lipton,
Egyik képen se láttam a rendőrökön álarcot (tudom, a mocsok szoclibek retusálták le róluk) :), legfeljebb gázmaszkot, mikor könnygázt használtak, továbbá ezúttal a rendőrökön volt azonosító.
Maszkot csak a kommadósok használnak bevetésen tudtommal.

De ha szerinted az rendben van, hogy időről időre a csőcselék szétdúlja a Belvárost...
És ezek nem a cigányok voltak.

lipton 2008.09.22. 09:07:37

Kedves Sharkom!
Rövid a memóriád! Én arra a bizonyos napra utaltam az álarccal kacsolatban amikor magyar (?) rendőrök álarcban rugdaltak földönfekvő embereket, s tapostak a magyar nemzeti zászlón! Felelősőket azóta sem nagyon találtak ebben a jogbiztonságáról nagyon "híres" országban....
Szétverték a várost? Ugyan-ugyan, megint a túlzások. Van 3-400 agyatlan állat, akiket több ezer rendőr nem tud - esetleg nem is akar - megfékezni. Így legalább van mire hivatkozni, milliókat költeni vízágyúkra, fegyverekre, eszközökre. Mivé lennének ezek a bátor, és nagyon tisztességes rendőreink, ha nem lenne ez a garázda banda? :-)
Egyébként a szoclibekre használt jelződdel egyetértek :-)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 11:02:42

Én eddig azt hittem, a legutóbbi demonstrációról beszélünk... legalábbis én arról írtam a blogbejegyzést.

Szerinted ha nem lenne minden alkalommal az a 3-400 agyatlan állat, aki a magyarok nevében vandálkodik, akkor kellene ilyen rendőri eszközökre költeni?

Mellesleg az ilyen tüntetőket Európa bármelyik fővárosában vízágyúkkal, könygázzal és hasonló felszereléssel verik szét. Ez nem a szoclib kormány találmánya.

Sector 2008.09.22. 12:59:38

Vakablak: 1. pont stimm, azért annyit hozzátennék, hogy a szélsőjobbosok javarésze fizeti az adót (és nem mind a minimálbér után), illetve nekem is van az alapfizetésen kívüli nem 'adóköteles' fizetésem.
Másképp nem tudnék normálisan megélni. 50% fizetést vinnék haza.... a bruttóm felét. Csak a TB 55.000 most, úgy hogy az elmúlt 10 évben 1 alkalommal voltam orvosnál. Na de elkanyarodtunk a témától.
Szóval amíg a kiscigó otthon azt látja hogy a 8 testvére kirabolt egy 'hülye' magyart és a telefon árából tök jó cuccokat vett, amíg azt látja hogy nem kell dolgozni mert a segélyből és a tesók után járó pénzből mintegy havi nettó 200 ezret keres a család (utána lehet számolni aki nem hiszi), addig az a kis poronty sem fog dolgozni. Nekünk meg nem elég eltartani közel 400 naplopót a parlamentben és kb 1 millió hivatalnok csatlósukat, még egymillió kisebbségit is el kell.

2. pont: A cigók a kommunizmus eltűnésével ismét elővették régi törvényeiket. Nézd meg, az állam azért se bünteti őket hogy 13 éves kisgyereket adnak férjhez. (még) Nincs olyan ország hogy Cigányia, így nincs alkotmányuk, nincs ilyen hivatalos törvényük, mi alapján engedi nekik az állam a pedofilizmus ily nyilvánvaló használatát? Miért kell eltűrnünk hogy nem dolgoznak? Hiába jelentkeznek munkára, ha ugyanarra van szakképzettebb fehér munkaerő, ne csodálkozzanak hogy hoppon maradnak. Sokuknak még a 8 általánosa sincs meg. És hidd el, nem is akarják hogy meglegyen. Nekik kiváló a mostani rendszer.

3. Az állam nem csak nem tesz, hanem a véresszájú liberálisok miatt nem is tehet semmit, mert egyből fajgyűlöletet kiáltanának és kiváltképp a két nagy párt, elesne a százezres nagyságrendű szavazótáboruktól, bangó lívia szaladna az eu tanácshoz fajirtást kiabálni, kolompár orbán meg kérné az ensz csapatok bevonulását mert veszélyben érzik magukat. Egy régi vicc jut eszembe: Mi az? Egy fekete pont a holdon? Egy cigány a holdon. Két fekete pont a holdon? 2 cigány a holdon. Sok fekete pont a holdon? Megoldás.
Na de viccet félretéve. Amíg az előzőekben leírtak meg nem valósulnak, magyarán hogy rájuk nem kényszerítik a magyar haza magyar törvényeit, amíg a segélyekért nem kell dolgozniuk, addig ez az állapot nekik kiváló.
A továbbiakkal kapcsolatban úgylátom bedőltél a média maszlagnak. A Gárda egy hecc, semmi több. De mégis jó volt arra, hogy több faluban az emberek megnyugodjanak, helyreálljon a rend. Már msot emgérte megalakulniuk. Azt csak a külső szemlélő számára mutatják hogy ők most masíroznak, meg majd fegyveresen átveszik az ország felett a hatalmat. Minden csak színjáték. Arra hajtanak hogy a rokonszenvezők csatlakozzanak hozzájuk és politikai szemmel nézve szavazótáboruk legyen, amivel a nemzeti pártokat juttathatják be a parlamentbe. Nem fognak ezek a srácok és lányok soha fegyverrel rohangászni mint a szlovák klónjaik, nem fognak külföldieket verni mint a szerb változataik, nem dúlják fel a temetőket mint az ukránok hasonmásaik, és nem sugárzik belőlük annyira az idegengyűlölet mint a román kollégáikból. Nézz körbe. Körülöttünk minden országban lehet fegyvert tartani (kivéve szlovénia), mindennaposak a magyarverések, míg idehaza nem hallani hogy a gárda bárkit megverne (az indexes újságírót sem a gárda rúgta valagba). Hülyék bárhol vannak, de külföldön a szélsőjobb szárnya alatt nagyobb számban. Én mint szélsőjobbos radikalista azt mondom, hogy az fél csak a Gárdától, akinek vaj van a füle mögött.
Jegyezzétek meg, nem a Gárda randalíroz, nem ők fosztogatnak rendőrautót, hanem pár hülyegyerek, akikhez nekik semmi közük.
De a médiának nem érdeke hogy a humanitárius szolgálataikról beszámoljon, mert akkor az egyetlen közellenség is eltűnik, és fletónak nem marad kivel riogatnia az embereket. Szélsőjobbos veszély immáron '44 óra nincs Magyarországon és nem is lesz.

lipton 2008.09.22. 13:48:44

kedves shark!
Akkor mégegyszer:
az a 3-400 vandál azért lehet még szabadon, mert a rendőrség ( rend? ezek? :-( ) érdekei ezt diktálják. A TV székház ostromakor eléggé egyértelmű volt, hogy a görényiék tudatosan igyekeztek beáldozni embereket, rendőröket, hogy igazolhassák egy statárium bevezetésének szükségességét. Ma sincs ez másként sajnos.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 13:57:02

Érdekes.
Ettől már csak egy nagyon apró lépés választja el az összeesküvés-elméletnek azt a fázisát, mely szerint butaháziék meg a többi cirkuszolók tulajdonképpen az kormány fizetett ügynökei... :)

Itt lenne a Gárdának egy testhezálló feladat, ne csak a cigányok ellen masírozzanak, hanem mérjék össze az erejüket azzal a 3-400 randalírozóval és fékezzék meg őket, akkor nem lenne szükség még a rendőrségi fellépésre sem.

Az, hogy eszük ágában sincs ilyesmi, mutatja, hogy vagy ők is egyetértenek velük és azzal, amit tesznek, vagy igazából tényleg nincs semmi vér a pucájukban megmutatni, milyen a magyar virtus... :)

Sector 2008.09.22. 14:04:44

Shark. Ez amit mondasz ugyanolyan mint az, hogy ha pl a fiad vezette az autód, gyorshajtáson kapták, nem vagy rá kénytelen terhelő vallomást tenni, nem ismered el hogy ő volt a sofőr. Az előző kresz változatnál pár hónapja még működött ez a módi.
Nem fog Gárda a szélsőséges vandál ellen fordulni, viszont nem is fog egy tálból cseresznyézni velük.Maguk közt ugyanúgy elítélik, ők egy szerveződés a rend fenntartására. Nem ők követték el a randalírozást, a Gárda rendezvényeket biztosít. Ami azután történik az egyéni felelősség hatáskörébe tartozik.

lipton 2008.09.22. 15:57:35

Hoppá!
Kedves Shark, csak nem önbíráskodásra biztatsz? Hogy képzeled, hogy egy civil szervezet végezze el a rendőrség dolgát? Álljanak le verekedni, erőszakoskodni?Provokálsz magyar virtusra hivatkozva? ejnye no, tipikus szoclib. gondolkodási, érvelési technika.
Azt állítod, hogy ha valaki (k) nem lépnek fel a randalirozók ellen, akkor azok egyetértenek velük? Na hari, de ez baromság. :-( Állításodat figyelembe véve az mszp, a mazsihisz - és az önvédelmi szervezete is! - is támogatja a vandálokat, mert nem léptek fel ellenük? No persze, a felsoroltaknál a magyar vírtust legalább nem kell hiányolnod :-))

vakablak 2008.09.22. 16:07:55

Nem értem én sem a szélsőjobbos radikálisok versus törő-romboló-zúzó bitangok distinkciót. Ez porhintés. Ezer szélsőjobboldali site-on jártam már, ott a törés-zúzásról mindig mindenki nagyon büszkén mesél. Jöttök itt a vaker dumával, hogy "miért nem fékezi meg a rendőrség a 3-400 huligánt". Istenkém, hát ez szánalmas.

Ott álltok egy tömbben, és egyik percben ez a 2-3-400 dobál, a másik percben az a 2-3-400 dobál, a harmadik percben meg emez a csürhe gyújt fel egy rendőrautót, aztán amaz a háromtucat lop ki pajzsokat eminnen, aztán keverendek a csoportok és most emezek gyújtogatnak kukát amazokkal, újraosztás után amazok építenek barikádot emezekkel. Ti mennyire néztek hülyének bennünket? Ugyanaz a csürhe vagytok mind, de még arra is gyáva, hogy elismerjétek, hogy vállaljátok.

Aztán meg jön a rendőrség és bakanccsal a pofátokra lép, ahogy a közvélekedés szerint jogos és méltányos, de persze egyáltalán nem törvényes. Na ilyenkor sírtok, mint a fürdőskurva, hoyg a szívem majd megszakad. Akkor jönnek a ti jogvédőitek, futnak fűhöz-fához, mentek Brüsszelbe, van sajtótájékoztató meg látlelet, meg üvöltitek, hogy már megint verik a magyart, kártérítést kértek és kaptok. A bíróságokat megfélemlítitek, a jogászaitok csűrnek-csavarnak, hirtelen mindenki csak a buszra várt, épp arra sétált, és ártatlan, mint a ma született bárány, esetleg megszédült a könnygáztól vagy valaki drogos cukorkát nyomott a szájába. Olyan jellemtelen, gerinctelen, gyáva féreg banda vagytok, hogy a legutolsó suksükölő, hitvány cigányhorda megirigyelhetne benneteket. Persze jön mindennek a tetejébe az általatok amúgy liberális zsidógeciként legszivesebben az első fára felkötendő Schiffer András, és telezokogja az index címlapját, hogy az ország micsoda erkölcsi fertőbe került, mert 2006 októberének ugye az a nagy erkölcsi tanulsága, hogy a polgár most már a jogállamiságnak azon tételében is végképp elbizonytalanodott, hogy a bűn nem maradhat büntetés nélkül. És a kis hamis itt kizárólag a rendőrség (egyébként védhetetlen, dilettáns és jogellenes) viselkedését ostorozza, de az se neki, se nektek, se másnak nem fáj és nem tűnik fel, hogy közületek, rombolók közül se vonnak soha senkit felelősségre, soha senki ezért nem ült, nem fizetett - akkor itt most mégsem annyira baj, hogy a bűn büntetés nélkül marad?

Ti nem korpa közé keverdtek, ti magatok vagyok a korpa. Egyéni felelősség, hah! Ezt senki be nem veszi nektek.

A Magyar Gárdával kapcsolatban mellébeszélsz, és mellesleg teljesen figyelmen kívül hagytad az érvelésem törzsét a stratégiátok polgárháborúba való torkollásával kapcsolatban. Én sosem mondtam, hogy a Gárda verekszik vagy öl. A Gárda tagjai, ez nyilvánvaló, ők igen, talán te magad is, csak a policy alapján szigorúan civilben, ugye. (Egyébként a Hősök terén, amikor kivonult pár gyengepeti izomtalan idealista szerencsétlen egy porszívózós performansszal tiltakozni a gárda akkor avatási szertartása ellen, akkor példaul nagy bátran volt merszetek harmincszoros túlerőben, ti kigyúrt szarfaszúak, rátámadni ezekre a szerencsétlenekre, és összerugdosni őket. Hát gratula a bátorságotokért.) Ti most már mozgalom vagytok, ellenőrizhető tagnyilvántartás nincs. Hopp - most tag vagyok és egyenruhában masírozok, majd hopp - most már civil vagyok, nem vagyok tag, viszont macskakövet dobálok meg buzit verek. Ügyes, mondaná erre Kohn. De én nem erről írtam, hanem arról, hogy ezzel a sunyi taktikával a cigányokat akarjátok felhergelni, őket akarjátok belekergetni az "első" támadásba, amire hivatkozva aztán el lehet kezdeni a bosszút.

A válaszaid az általam említett pontokra szánalmasok. Most nincs időm ezekre tételesen válaszolni, mert dolgoznom kell.

vakablak 2008.09.22. 16:20:44

Na még ezt:

"Nézd meg, az állam azért se bünteti őket hogy 13 éves kisgyereket adnak férjhez. (még) Nincs olyan ország hogy Cigányia, így nincs alkotmányuk, nincs ilyen hivatalos törvényük, mi alapján engedi nekik az állam a pedofilizmus ily nyilvánvaló használatát?"

A pedifíliát nem használják, hanem elkövetik. Egyébként pedig nem hiszem, hogy az általad leírt eset megtörtént, ill. így történt meg. Lássuk tehát, referenciát kérek.

vakablak 2008.09.22. 16:21:26

bazz. "pedofíliát". nincs időm gépelni se.

Sector 2008.09.22. 16:25:07

Vakablak, nézz meg egy bármilyen tudósítást egy romalagziról. A kislány 14 évesen már öreg hogy férjhezadják. És számtalanszor hangzik el hogy fontos hogy a nászéjszaka után véres legyen a lepedő, ami a szüzesség elvesztésének jele.
Bizonyára te is láttál már romalagziról riportot.

Sector 2008.09.22. 16:28:57

más: Vakablak, nagyobb kultúráltságot vártam tőled az előző post-jaid alapján, úgytűnik túl nagyok voltak az elvárásaim.

Csupán tölts el egy kellemes hetet, hónapot egy cigány család szomszédjaként. Ezt kellene mindenkinek aki nem érti a cigányellenességet.

Részemről itt lezárom a vitát. A fent említett módon bárki le tudja tesztelni az érveléseimet, vagy meg tudja cáfolni. Rajta. És aki nem hiszi, járjon utána.

lipton 2008.09.22. 16:30:10

hát, vakablak, legalább a nicked jellemző. No meg az írásod, a jelzőid. Azt hiszem te is az a kategória vagy, akivel a legkevésbé sem szeretne normális magyar ember érintkezni.....

vakablak 2008.09.22. 16:39:56

Hát istenkém, nemzeti radikálisok vagyunk, holdra kívánjuk az összes cigányt, a zsidókat a lámpavasra meg a Dunába, de ha valaki leírja hogy geci, meg szarfaszú, azaz "csúnyán" beszél, akkor megsértődünk. Vicces. :)

Egyébként úgyis elmondtunk már mindent, amit lehetett. Ebben a vitában több nem volt.

vakablak 2008.09.22. 16:42:56

Ja, és Sector, ha még nem szaladtál túl messzire, én a cigányok állítólagos üzemszerű pedofíliájával kapcsolatban nem azt kértem, hogy ködösen célozgass mindenféle "tudósításra". Ködösen célozgatni én is tudok, az nem nagy kunszt. Hol olvastad? kuruc.info? Konkrét linket, ellenőrizhető hivatkozást kérek, egyébként csupán meleg levegő, amit mondasz.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 17:33:01

Kedves lipton barátom,
Dehogy akarok én önbíráskodás. Csak vonuljanak fel rendezetten és ne engedjék őket rombolni. Ez mondjuk rendezvénybiztosítási feladat, amit éppúgy megtehetnek ők, mint egy civil biztonsági cég is...

Vagy értsem úgy, hogy a jobboldali demonstrálóknak az égvilágon semmi köze azokhoz a vandálokhoz, akik ugyanazokkal a jobboldali jelszavakkal, ugyanazokon a tiltakozásokon jelennek meg és aztán törnek-zúznak, gyújtogatnak, utcakővel dobálnak? Ez csak úgy megtörténik, függetlenül attól, hogy épp a jobboldali szervezetek tiltakoznak?

Sector 2008.09.22. 18:05:11

Vakablak. Azon kívül hogy egy köztudott és állandóan ment róla egy időben a parlamenti vita, kb 2 éve a tv2 műsorán volt valamelyik hipergazdag roma családnak az esküvője, ahol többszáz milliót tapsoltak szét.

lipton 2008.09.22. 18:18:15

kedves shark.
Sajnos felvetetted. hogy miért is nem bánnak el a gárdisták a vandálokkal. Ez bizony provokáció, nem is akármilyen. Gondolod, hogy a gárda dolga lenne a rendőrség helyett? Hm...
Egyébként pedig ne legyél már ennyire naiv. Elég sok példát fel lehet hozni a kiabált jelszavak, s a tettek közötti ellentétre.
Amúgy a cigányok "jogfosztottságáról": az októberi zavargások után több elsőfokú itélet született 1, azaz EGY héten belül! Természetesen elmarasztaló. A több mint egy éve agyonvert tanár ember gyilkosait azonban még nem itélték el. Sőt! Bizonyos jogban jártas libes szemetek még arra is felbíztatták némelyik gyilkost, hogy pereljen a dehonesztáló lincselés megjelőlés miatt. Ezek miatt a kártékony izék miatt lehet az ma nálunk, hogy a cigányok csak a jogaikat ismerik, és követelik, de nagyívben a kötelezettségeikre. Ilyen libes barom egyébként vakablak is, aki érdekes módon nem tud, nem is hallott az általa védett cigányok házasodási szokásairól, s nem is olvasott híreket tizenegynéhány éves cigány lányok szüléséről...

vakablak 2008.09.22. 19:04:44

Van itt egy kis tévedés. Én nem rokonszenvezem a cigányokkal, és nem védem őket. A hátam közepére kívánom mindegyiket. Egészen komolyan, visszataszítónak tartom a kultúrájukat, zavarnak, idegesítenek. (Ez nagyjából ugyanaz, mint amit a szélsőjobbról gondolok, egyébként, de ezt most hagyjuk.) Egyáltalán nem tartom viccesnek a cigányok jelentős részének aszociális viselkedését, sorozatos jogsértéseit, a belőlük áradó erőszakot, és azt is gondolom, hogy az életmódjuk összességében hihetetlenül irritáló, és ellenszenves, hogy eltartatják magukat a többséggel.

Most már jó? Mert tényleg ezt gondolom, úgy nagy általánosságban.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne volnék velük szemben empatikus. Érteni vélem azokat a társadalmi okokat, amelyek elvezettek ehhez a mostani állapotukhoz, ill. a köztük és a többségi társadalom között kialakul viszonyhoz. Én úgy gondolom, hogy ezek az állapotok rosszak, és hogy ezeken javítani kellene. A gondolat, hogy a képzésükön és a munkapiaci helyzetükön javítani kellene, egyáltalán nem az ördögtől való. Mint ahogy az sem, hogy ha sörétes puskával lövünk rájuk, akkor elszabadul a pokol, és sok vér fog folyni, mindkét oldalon. Mit olyan nehéz ezen megérteni?

Olaszliszka: empatikus emberként kurvára megértem, hogy mi módon fokozódnak fel az érzelmek annyira cigányéknál, hogy ha azt hiszik, hogy egy magyar elüti a gyereküket, akkor ezt úgy kell lerendezni, hogy agyonverik az illetőt. Ismétlem: megértem. Egyetértek vele? Egy nagy frászt értek egyet vele. Kívánom-e, hogy a törvény az elkövetőkre lesújtson? Igen, kívánom. Kívánom-e hogy a rendőrség és a bíróság úgy működjenek, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő? Természetesen kívánom. Le lehet-e fokozni az olaszliszkai esetet rendvédelmi, bírósági ill. ítéletvégrehajtási esetté? Egy nagy lófaszt lehet lefokozni, a konkrét eset ugyanis egy kulturális-gazdasági-faji konfliktus eredménye, és nem önmagában megítélhető.

Sector. Lehet, hogy köztudott a dolog, de én nem tudok róla. Ha annyira köztudott, akkor nem lehet annyira nehéz egy ellenőrizhető forrást találni, ugye? Nem a kuruc.infóra gondolok, mert annak egyetlen betűjét vagy szóközét sem fogadom el. Ne legyen Blikk vagy Dörmögő Dömötör se, mert ezek nem komoly hírforrások, hanem bulvárszarok. Komoly forrást kérek, most már harmadszor, vagy negyedszer. Ha volt róla parlamenti vita, akkor vannak protokollok, ugye? Amúgy meg bocsika, nincs tévém, de ha lenne se néznék TV2-t meg a többi okádék kereskedelmi adót.

Itt és most, nagy nyilvánosság előtt kijelentem, hogy ha igaznak bizonyul a hír, hogy a Magyar Köztársaság anyakönyvvezetője a törvényben meghatározott minimális kornál fiatalabb cigány (vagy nemcigány) személyt házasnak nyilvánított, akkor az általatok megjelölt helyen és időben megeszem a kalapomat, és mellesleg azonnal és saját kezűleg feljelentem az illetőt az ügyészségen, gondoskodni fogok a megbüntetéséről és hivatalából való elbocsájtásáról. Szavamat adom rá.

Ti mit ígértek meg arra az esetre nézve, ha a fenti, általatok beharangozott eset sohasem történt meg?

lipton 2008.09.22. 19:47:21

wazze vakablak, ha már annyira empatikus, és megértő vagy a cigányokkal szemben, akkor azt sem ártana tudnod, hogy a cigány házasságok nem az anyakönyvvezető elött köttetnek. Tizenegynehány éves lányokat adnak férjhez, azaz költöztetnek össze sokszor alig idősebb fiukkal. Te tényleg azt hiszed, hogy ők a többségi társadalom törvényei szerint élnek, gondolkodnak?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 19:55:47

Barátom, nem értem, milyen provokációról beszélsz... :(
De tényleg...

Sector 2008.09.22. 20:05:14

Itt a legutóbbi visszhangot kiváltó, ami a parlamentben is téma volt:
mo.blogter.hu/?post_id=73000

Anno még meg is jegyezték a híradóban, hogy túlkoros a lány a többi roma menyasszonyhoz képest.

Ez csak az első 3-4 találata közt volt a google-nak. Ha te is rászánod magad hogy keress, te is találsz.

lipton 2008.09.22. 20:20:11

"Itt lenne a Gárdának egy testhezálló feladat, ne csak a cigányok ellen masírozzanak, hanem mérjék össze az erejüket azzal a 3-400 randalírozóval és fékezzék meg őket, akkor nem lenne szükség még a rendőrségi fellépésre sem."
idézet tőled, kedves barátom!
Amit írsz, az konkrét felhívás egy erőszakos cselekedetre. Ez törvénytelen fellépés lenne, gondolom ezzel te is tisztában vagy.
"Az, hogy eszük ágában sincs ilyesmi, mutatja, hogy vagy ők is egyetértenek velük és azzal, amit tesznek, vagy igazából tényleg nincs semmi vér a pucájukban megmutatni, milyen a magyar virtus... :)"
idézet megint tőled. Ebben a részben jelzed, hogy ha mégsem hajlandóak törvénytelenségekre, akkor nincs vér a pucájukban, ill. a magyar virtus a te kontextusodban inkább gúnyolódás kategóriába sorolható. Mi ez, ha nem egy nagyon - tekintettel régi barátságunkra, a jelzőt mellőzöm - ...provokáció? Te tényleg nem olvasod, értelmezed a saját hozzászólásaidat? :-(

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 21:47:00

Barátom, ha nem érted az iróniát, arról nem tehetek.
Ha te komolyan vetted ezt, akkor sajnálom...

lipton 2008.09.22. 21:58:49

jah..irónia...akkor ok....

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 22:06:40

Azt hittem érezted, hogy nem gondoltam komolyan, hogy ez megvalósítható lenne.
Arra akartam utalni, hogy a jobboldal is többet tehetne azért, hogy ne lehessen az ilyen primitív vandálokkal riogatni, szerintem rajtuk is múlik, hogy nem próbálják őket megregulázni.
Ha tényleg zavarja őket is a helyzet, számomra az lenne a logikus, hogy ne hagyják, hogy ezek elszabaduljanak, sokkal nagyobb respektje lenne egy jobboldali demonstrációnak, ha nem torkollna szülségszerűen ilyen utcai harcokba.

lipton 2008.09.22. 22:35:45

ehh...ehh csúsztatsz komám :-)
a jobboldal mit is tehetne? verjék meg őket? hm...hm...amúgy jobboldali rendezvény - lásd fidesz - akkor torkollik erőszakos eseménybe, amikor a rend őrei rá szorítják a békés tömegre a vandálokat. Talán emlékszel, ez akkor volt, amikor még a görényi hazudozhatott vigyorogva a képünkbe.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.22. 22:51:19

Nem hinném, hogy csúsztatnék. Ez a mostani, amiből megint utcai csatározás volt talán nem jobboldali rendezvény volt?
Van egy fidesz-jobboldal, egy jobbik-jobboldal, meg egy csőcselék, akinek semmi köze a jobboldalhoz? Akkor miért mindig magát is jobboldalinak minősítő rendezvények után vannak ilyen esetek?
Sajnos nem tudom elfogadni, hogy a jobboldal ugyanúgy ne lenne hibás az ellenségkép kialakításában, a másik fél démonizálásban, ami adja a lovat a csököttagyúak alá is...
Igen, tudom, a baloldal is ugyanígy próbál démonizálni és ellenségképet gerjeszteni.

vakablak 2008.09.22. 23:04:27

Kigyűjtögettem a cigány házasulási szokásokról írt megjegyzéseiteket, ezekre fogok most reflektálni:

----------------------
Sector: "Nézd meg, az állam azért se bünteti őket hogy 13 éves kisgyereket adnak férjhez. (még) Nincs olyan ország hogy Cigányia, így nincs alkotmányuk, nincs ilyen hivatalos törvényük, mi alapján engedi nekik az állam a pedofilizmus ily nyilvánvaló használatát?"

Sector: "nézz meg egy bármilyen tudósítást egy romalagziról. A kislány 14 évesen már öreg hogy férjhezadják. És számtalanszor hangzik el hogy fontos hogy a nászéjszaka után véres legyen a lepedő, ami a szüzesség elvesztésének jele.
Bizonyára te is láttál már romalagziról riportot."

Sector: "Azon kívül hogy egy köztudott és állandóan ment róla egy időben a parlamenti vita, kb 2 éve a tv2 műsorán volt valamelyik hipergazdag roma családnak az esküvője, ahol többszáz milliót tapsoltak szét."

lipton: "Ilyen libes barom egyébként vakablak is, aki érdekes módon nem tud, nem is hallott az általa védett cigányok házasodási szokásairól, s nem is olvasott híreket tizenegynéhány éves cigány lányok szüléséről..."

lipton: "a cigány házasságok nem az anyakönyvvezető elött köttetnek. Tizenegynehány éves lányokat adnak férjhez, azaz költöztetnek össze sokszor alig idősebb fiukkal. Te tényleg azt hiszed, hogy ők a többségi társadalom törvényei szerint élnek, gondolkodnak?"

Sector: "Itt a legutóbbi visszhangot kiváltó, ami a parlamentben is téma volt: mo.blogter.hu/?post_id=73000 "
----------------------

Először is, egy kicsit hátrább az agarakkal. Minden félreértést megszüntetendő közöltem veletek, hogy mennyire nem rokonszenvezek a cigányokkal, így eleve nem korrekt, hogy rajtam próbáljátok számonkérni az ő furcsaságaikat, vagy akár jogsértéseiket. Mit tegyek? Határolódjak el a cigányságtól? Már itt is kezdődik ez az elhatárolódási őrület? Vagy mondjak le? Miről? Vagy a cigányság mondjon le?

Tényszerűen pedig: Sector (szó szerint) "13 évesek" férjhezmeneteléről tett említést. Én kértem tőle elfogadható hivatkozást, de ilyet nem kaptam. Jelentem, kerestem a google-ban, és nem találtam. Rövid közbevetés: egyébként ebből nem fogunk rendszert csinálni. Nem lesz úgy, hogy bemondjátok itt nekem a szélsőjobb valamelyik hagymázas legendáriumát, én meg keresgetek a neten mint egy világbajnok, hogy az épp aktuális agymenéseteket megcáfoljam. Most az egyszer és utoljára kivételt tettem.

Egyetlen hivatkozást kaptam, ezt itt: mo.blogter.hu/?post_id=73000 . Ez még csak nem is újsághír, hanem egy nóném blogger írása. Keresem, keresem, de nem találom benne a 13 éves gyereket. A cikkben egy 15 éves lányról van szó, ez egyébként eléggé gáz, erről majd még bővebben. Az, hogy dúsgazdag emberek mennyi pént szórnak ki az ablakon lagzira vagy mifenére, számomra se nem hír, se nem érdekes. Én az ilyet szemrebbenés nélkül olvasom. Ha a dolog hétköznapi-kulturális vonzatáról alkotott véleményemet kérdezitek, akkor elmondom, hogy az ügy persze gyomorforgató, de nem látom a bűncselekményt.

Azt ugye mindannyian értjük, sőt, pont ezt kéri (rajtam, nem tudom miért) számon Sector, hogy a köztársaság minden állampolgárára ugyanazok a törvények kell hogy vonatkozzanak. Nincs is törvényi különbségtétel cigány és nem cigány között. Így olyan törvény sincs, hogy csak fehér (nem cigány) magyarok lehetnek akkora orbitális faszkalapok, hogy zsák pénzeket dobnak ki egy lagzira, cigányok meg nem.

Ha a gyerekházasságokra utaltatok, és nem a pénzkidobás a baj, akkor nézzük azt a részt. Két törvény mérvadó itt, az egyik a BTK, a másik az ún. családjogi törvény (egyszerű nevén). A BTK 200. §-a foglalkozik az ún. "megrontással", itt elolvasható: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=97800004.TV . Ebből idézek most:

"201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Van még ezen kívül két idevágó paragrafus és egy pár bekezdés, mindegyik tételnél 14 év a határ. Tehát, csak hogy tudjátok, a magyar törvények szerint egy 14. évét betöltött személy (a nemétől függetlenül) bármely életkorú és nemű partnerrel létesíthet nemi kapcsolatot, feltéve, ha az is betöltötte a 14. életévét. Mielőtt még most az ezt követő hisztériátok a fajtalanságra próbálna vonatkozni, előre közlöm, hogy az Alkotmánybíróság az 37/2002. (IX. 4.) AB határozat alapján ezt a fogalmat törölte a BTK-ból (bár maga a szó érthetetlen okból bennemaradt a törvény szövegében).

A törvény értelmében tehát egy 15 éves lány annyit kamatyol, amennyit csak jólesik, egy 13 évessel történő közösülés azonban bűncselekmény. Ha tudtok ilyen esetről, remélem azonnal feljelentitek az illetőt, kapja meg méltó büntetését. Én ilyenről a médiában nem hallottam vagy olvastam, de bulvárszennyet nem szoktam böngészni, és a mocsok kertévék adásait, mint már írtam, sikerrel száműztem az életemből.

Nézzük a családjogi törvényt. net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=95200004.TV

"A házasság érvénytelensége
1. Érvénytelenségi okok
10. § (1) Házasságot nagykorú férfi és nő köthet.
(2) Kiskorú csak a gyámhatóság előzetes engedélyével köthet házasságot.
(3) A gyámhatóság a házasságkötésre indokolt esetben és csak akkor adhat engedélyt, ha a házasuló a tizenhatodik életévét betöltötte.
(4) Az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a gyámhatóság a szülő (törvényes képviselő) meghallgatása után határoz.
(5) Érvénytelen az a házasság, amelyet a házasuló a gyámhatóság engedélye nélkül, vagy a (3) bekezdésben megjelölt életkor elérése előtt kötött."

A fentiekből látható, hogy nem köthető házasság (ill. az érvénytelen), ha valamelyik fél nem töltötte be a 16. évét. Ha olyan ÁLLAMI esküvőről tudtok (a törvény hatálya csak erre terjed ki), amelyben 16 évnél fiatalabb legalább az egyik fél, akkor tudni fogjátok, hogy az a házasság érvénytelen. Jó kérdés, hogy ha ilyen egyáltalán van, akkor bűncselekményt, szabálysértést, kihágást, szabályszegést, hivatali mulasztást vagy mi a fészkes fenét követ el az anyakönyvvezető - erről ez a törvény mélyen hallgat. Ugyanúgy arról is, hogy ha ilyen házasság mégiscsak köttetik valahogy, akkor maguk a házasulók elkövetnek-e ezzel valamilyen büntetendő cselekményt, vagy csak egyszerűn érvénytelen és semmis a házasságuk.

A Sector által belinkelt "lagziban" a "menyasszony" _állítólag_ 15 éves volt. Tja. Írja a blogger. De lehet, hogy 14 volt, vagy 19, ki tudja ezt. Azt nem tudjuk meg egy szóból sem, hogy köttetett-e házasság ténylegesen, törvényesen, anyakönyvvezetőnél. A "lagzi" és "házasság" szavak jelentése a köznyelvben nem kötött, mint sok más szó és kifejezés jelentése sem. Erre utal lipton is, amikor írja, hogy "a cigány házasságok nem az anyakönyvvezető elött köttetnek". Ha viszont nem anyakönyvvezető előtt köttetnek, akkor nevezhetjük ezeket ugyan házasságnak, vagy aminek csak akarjuk, de legalábbis a családjogi törvény értelmében ezek biztosan nem érvényes, törvényes házasságok. Ha viszont nem házasság, ha nem anyakönvvezető adta össze őket, hanem pl. csak a cigányvajda kiállt bolondozni eléjük, akkor törvénysértés sem történt, csak bohóckodtak megint egy jót a cigányok.

Azt hiszem, ezzel ismét sikerült egy szélsőjobboldali fantazmagóriával leszámolnunk. Azzal vádoltátok az (általam egyébként csöppet sem nagyrabecsült) cigányságot, hogy valamiféle bűncselekményt követnek el a sajátos (és nekem egyáltalán nem rokonszenves) szokásaikkal. A felhozott eset vizsgálatakor kiderült, hogy semmilyen törvényt nem szegtek meg. Rólatok meg kiderült, hogy előítéletes, vádaskodó fajankók vagytok.

Ha van még kérdésetek, tegyétek fel. Pl. nagyon szivesen elvitatkozom veletek a zsidókról, tételesen alár a cionizmusról. A téma engem ugyanis nagyon érdekelt, így hát beleástam magam. Nem, nem vagyok zsidó, ne örüljetek.

vakablak 2008.09.22. 23:20:58

Jaj, valami kimaradt.

lipton: "Te tényleg azt hiszed, hogy ők a többségi társadalom törvényei szerint élnek, gondolkodnak? "

Nem hiszem azt. A cigányok jelentős része szemlátomást magára nézve nem fogadja el a többségi társadalom törvényeit, szabályait, szokásait, nem eszerint él és/vagy gondolkodik. Remélem most már egyetértünk.

lipton 2008.09.23. 08:00:55

kedves shark!
Nagyon sok zenei rendezvényen is van balhé. Elsősorban a keményebb zenei irányzatok esetén fordul elő. Ha úgy gondolod, hogy ezért minden, ezt a zenei irányzatot képviselő zenekart, zene rajongót el kell itélni, az a te bajod.
Amúgy pedig tényleg nehéz megérteni, hogy a hazai futball meccseken balhézók azok, akik itt is keverik a sz@rt? Talán, ha jobb lenne a magyar foci, visszamennének oda "szurkolni" :-)

Egyébként pedig azt jól látod, hogy több féle jobboldal van. Ha pedig a "jobb" helyett a polgári jelzőt igyekeznél használni, akkor még világosabb lenne a helyzet.

Sector 2008.09.23. 11:09:41

Lipton: Biztonsági őr haverom sok rendezvényt biztosított már a céggel ahol dolgozik, és éppen a rock és metál koncerteken van kevesebb balhé. Ott csak isznak a fiatalok, míg a diszkókban szedik a tudatmódosító tablettákat, állandóan verekednek és balhéznak.

lipton 2008.09.23. 11:24:03

ok, sector, elhiszem. Csak igyekeztem valamilyen példát felhozni arra, hogy nem a zene a hibás a rendbontásért, azaz nem a polári ideológia miatt történnek vandál rongálások. Egyébként talán azért is az un. jobboldali rendezvényeken történnek időnként zavargások, mert az a pár száz fős "tömeg", amely megjelenik egy baloldali, vagy liberális valamin, nem igazán alkalmas ennek a rétegnek a rendbontásra :-)

vakablak 2008.09.23. 12:45:26

Cigányokat a holdba lőni kivánó fiúk, ha még esetleg itt vagytok, érdekelne a véleményetek. Van itt alant egy írás, amely az elvek mellett egynéhány számot is felemleget. Cigányokról van benne szó, segélyezésről és rászorultságról. Hamis-e az érvelés? Ha hamis, hol hamis?

-------------
Miközben a miniszterelnök dolgozatának adópolitikai részét mérsékelt lelkesedéssel fogadták a pártok, a szakértők és a közvélemény, addig a segélyrendszer átalakítására vonatkozó elképzelések széles körben kapnak elismerést. Nő majd a foglalkoztatottság, az állami kiadások is csökkenhetnek, hurrá. Láthatóan már-már közmegegyezés övezi azt a nézetet, hogy a foglalkoztatottság tényleges bővítésének és az állami kiadások csökkentésének útjában azok a naplopók állnak, akik a nagyszámú munkalehetőség helyett inkább a segélyt választják.

Gyakran hallani: nincs rendben, hogy segélyből csaknem anynyi pénzhez lehet jutni, mint munkából. Ez tényleg nem lenne rendben, csakhogy nincs is így. A városi legendákkal ellentétben segélyből (25-30 ezer forint havonta) kevesebb bevétele származik valakinek, mint ha munkabért (minimum 56 ezer forint) kapna. Ott követik el sokan a hibát, hogy a rendszeres szociális segélyhez hozzáadják a családi pótlék összegét is, és így vonják le a következtetést: a segély majdnem ugyanannyi, mint a minimális munkabér. Csakhogy a családi pótlékot a munkabérhez is hozzá kell adni, hiszen azt akkor is kapná az illető, ha dolgozna, a különbség tehát fennmarad.

Mások azt a kifogásukat hangoztatják, hogy a segélyekből annyi pénz jön össze, amennyiből már meg lehet élni, így a rendszer nem ösztönöz munkára. Valóban, a segély már csak azért segély, hogy legalább a túlélés esélyét biztosítsa, különben semmi értelme nem lenne. Túlélőtúra gyanánt bárki kipróbálhatja, hogyan él meg egy főre jutó 20-30 ezer forintból.

Persze az egész kérdés a cigányokról szól. Amikor a miniszterelnök a segélyezéssel kapcsolatban a társadalmi igazságérzet háborgásáról beszél, akkor természetesen mindenki rájuk gondol. Azok közül, akik követelik, hogy a cigányok menjenek dolgozni, vajon mennyien vennék fel a roma jelentkezőt a falu vegyesboltjának (a két-három munkahely egyike) megüresedő eladói állásába? És ha nagyon ösztönözzük a notórius segélyből élőt, akkor felveszik?

A társadalom és a baloldali kormány igazságérzetét nem az bántja, hogy a fizetési hierarchia tetején lévők is kapnak állami segélyt (családi pótlék), hanem az, hogy a létfenntartó segélyt a "nem dolgozó" cigányok is kapják. Miért nem csak a rászorulók kapják a családi pótlékot? A miniszterelnöki válasz: "ez széjjelszedése valaminek, ami együtt tart egy országot", ráadásul az állami kiadások is csak 10-20 milliárd forinttal csökkennének. Ezek szerint, ha a lakosság leggazdagabb tíz százalékának nem jutna családi pótlék, az "széjjelszedné" az országot, bezzeg a megszigorított segélypolitikával és a többség eddig kordában tartott indulatainak felszabadításával romák és magyarok közös országa egyben tartható. A miheztartás végett: rendszeres szociális segélyre, amiről a vita folyik, évi 60 milliárdot költ az állam. Feltéve, de meg nem engedve, hogy a segélyezettek harmada érdemtelenül kapja, és ezért a segélyrendszer átalakítása tőlük ezt a juttatást elveszi, akkor nagyjából annyit takarít meg az állam, mint amennyi miatt a családtámogatás átalakítását a kormányfő értelmetlennek tartja.

Íme, a fordított rászorultsági elv: a segélyt az is kapja, akinek nincs rá szüksége, de akinek nem jut más, attól a kormány elveszi.

lipton 2008.09.23. 13:23:16

vakablak, egész egyszerüen nem ugyanarról beszélünk.
Semmi kedvem elemezni a gyurcsány féle ötleteléseket, mert nagyrészt a marhaság kategóriába sorolhatóak - lásd ovódai segély csak 8 ált. alatti szülőknek.

vakablak 2008.09.23. 13:29:47

Nem elemeznéd kérlek mégis a kedvemért a fenti írást, tekintettel annak igazságtartalmára vagy hamis voltára?

lipton 2008.09.23. 17:33:55

a kedvedért? Nem hiszem, hogy ez indok volna. Amúgy adós vagy a forrás megjelölésével is.
Amúgy nem igazán értem, mit kellene ezen elemeznem.
Ja, és ha lesz egy kis időm, én is majd másolgatok be ide ezt-azt, s majd megkérlek, elemezgesd....

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.23. 19:55:56

Azért megnyugodva látom, hogy nem csak azt nem akarod elolvasni, amit én idézek, hanem másét sem, ellenben kapásból minősíted... ;)

Vakablak idézetének forrása:
nol.hu/cikk/507985/

Ja, tudom, most már van indokod nem elolvasni, mert nekik minden szavuk hazugság, ha meg nem, akkor se érdemes elolvasni, ugye?

Mellesleg kb. 20 másodperc alatt meg lehetett találni a forrását úgy, hogy az első 5 szót kimásolod és beilleszted a Google-be, az első találatra kidobta.

vakablak 2008.09.23. 23:36:52

Szándékosan nem jelöltem meg a szerzőt és a forrást, de készültem rá, hogy utólag megteszem. Pont azért hagytam el, mert abból indultam ki, hogy ha meglátod (ami egyébként amúgy is sejthető volt), hogy egy baloldalinak besorolt médiából származik, akkor menten leblokkolsz.

Nos, lipton, elég udvariasan kértelek, te meg elég pokróc módon válaszolsz, és persze az érdemi vitához semmi kedved. Lelked rajta. A cikk egyébként arról szól, hogy mennyire fasz Gyurcsány. Meg még egy pár dologról, aminek az igazát nyilván kínos volna elismerned. Semmi gond.

lipton 2008.09.24. 07:46:42

kedves shark!
okoskodsz, csak éppen értelmetlenül. Ez elszomorit. Nem mondtam, hogy nem olvastam vakablak cikkecskéjét. Elemezni azonban nem volt kedvem, mert a cikk - szerintem - eléggé keveri a rázorultsági, és az alanyi jogokat. Amúgy is elég "érdekes" volt az idézet eleje, amely szerint a "szakértők" jónak többsége jónak tartja a gyurcsányi féle ötletelést.
Amúgy megjegyzem. általában elfeledkezel a válaszokról, talán, mert a HVG-ben nem találsz megfelelő idézetet? :-)

lipton 2008.09.24. 07:51:47

Kedves vakablak!
Elösször is nem baloldali médiából, hanam baloldali médiumból. No de, mindegy.
Kérted, akedvedért elemezzek. Továbbra sem értem, miért is kellene bármit tennem a kedvedért. A "pokróc" stílus engem egyébként kevésbé zavarna, mint a Te sunyiságod. Érdemi vitát pedig nem szokás bemásolgatott cikkecskék, elhallgatott források mentén folytatni. Tudod, a korrektség....
Továbbá nem értem, mit is kínos nekem elismernem? Játszod itt a nagyokost, de a ctrl C, és v billyentyük használatától még sem szociológus, sem közgazdász nem leszel.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.24. 09:30:43

Barátom,
Konkrétan milyen kérdésekre gondolsz?

De tudtommal te se vagy se szociológus, se közgazdász. Mégis igen magabiztosan minősíted itt mások véleményét és az általuk idézett forrásokat baromságnak... :)

vakablak 2008.09.24. 10:46:17

Ok, lipton, vegyünk vissza. Vitatkozni lehet, ha úgy esik jól, de nem kötelező. Üres polemizáláshoz, egymás öncélú sértegetéséhez nincs kedvem. Ha nem akarsz vitatkozni, akkor hát nem vitatkozunk. Minden jót!

lipton 2008.09.24. 13:37:40

Kedves Shark! (ej de fura Téged így hívni :-) )
Soha nemméllítottam, hogy szociológus, vagy közgazdász lennék. Amúgy nem csak az a kérdés, amely mondat végén kérdőjel található. Írtál nehány dolgot, igyekeztem rá válaszolni, példát felhozni, s erre Te azzal vádolsz, hogy nem olvastam el vakablak bemásolt cikkét. Hm..Hm....

lipton 2008.09.24. 13:40:41

ok, vakablak, ha szerinted alkalmas vitára egy valahonnan bemásolt iromány, s vita az, ha sanda félmosollyal közlöd, hogy elemezzem a kedvedért ezt a valamit, akkor tényleg nincs miről vitatkozni, mert alkalmatlan vagy rá. MInden jót.

vakablak 2008.09.24. 15:31:34

Maradjunk ennyiben. Ez egyben világossá teszi, hogy hogyan fogunk érintkezni a jövőben, te meg én: sehogyan.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.25. 19:28:36

Barátom,
Hát ne hívj Sarknak... :) Neked mindig Rezső, ha az jobb... :)
Oké.
Át fogom nézni, mi az, amit nem válaszoltam meg.
De most van ennél fontosabb dolgom, is, ezt gondolom megérted. :)

kerecsen malac 2008.10.18. 01:03:19

a harmadik képen, jobbról a második az egy kínai kém ?

maxwell murder 2009.09.12. 22:48:47

szerintem mindentől függetlenül kurvajól néznek ki!

MunkaLini 2009.09.14. 13:53:43

@korps (törölt): Vagy bárki...

Én szeretném ezt egyszer megérteni... de komolyan... szeretnék egyszer találkozni egy ilyen... hát jobbossal :) ( bocs, nemes egyszerűséggel nem találtam megfelelőbb, és nem provokatív szót )
Szóval szeretném, ha ezt egyszer valaki elmagyarázná... leülne, és elmondaná, hogy mi az amit el akarnak így érni, és mi az, amit szerinte el is lehet ezzel érni...
Tényleg azt érzem, hogy az ilyen ügyekkel csak eltávolítják maguk mellől a jónépet... és inkább lesz valaki "balos" mint "jobbos", mert a jobbosoktól FÉLNEK... :( A balosok szarját már legalább megszokták... az csak elveszi a pénzét, de nem veri meg, gyújtja föl az autóját... sem az MTV Székházat... és úgy eleve, nem ver meg fizikailag senkit...az emberek ettől félnek...

Szóval tényleg... ha bárki (jobb-oldal fan :) )megtenné, hogy beül velem egy kv-ra...teára... boroskólára :), szívesen mehívom rá, csak mondja el, hogy ő hogy látja ezeket a dolgokat... MERTÉNEGYSZERŰENNEMÉRTEMEZT... :(

fokalany@yahoo.com

Köszi
süti beállítások módosítása