Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Elkezdődött? :(

2008.11.03. 14:06 :: Daily Shark

Megöltek 2 embert. Házukra Molotov-koktélt dobtak, majd a felriadt menekülőket lelőtték (állítólag sörétes puskával). Egy másik házra is benzines palackot dobtak és rálőttek, ott nem esett sérülés.
Amiért ez kicsit kiemelkedik a hétköznapi bűnesetek közül, a tény, hogy az áldozatok romák voltak.

Következő variációk lesznek majd az esettel kapcsolatban, attól függően, ki milyen táborban van:

  1. Ártatlan emberek aljas, rasszista, fasiszta, Klu-klux-kános jellegű kivégzése, egyértelműen cigánygyűlölet miatt. (Szoclib/jogvédő verzió)
  2. Roma bűnözőcsoportok egymás közti leszámolása, sima köztörvényes ügy, de felhasználható politikai célra. (Mérsékelt nemzeti verzió).
  3. Aljas, komcsi/cigó provokáció, mellyel a becsületes nemzeti oldalt akarják ellehetetleníteni és kriminalizálni, ugyanakkor nem kár értük. (Radikális nemzeti verzió).

Remélem, legfeljebb a második bizonyulhat igaznak.
Ha nem, abból nagy bajok lesznek, mert ez már túllépett egy olyan határt, amit nem volna szabad, ez előre megfontolt, megtervezet mészárlás volt.

Új információ: úgy tűnik, uzsorás leszámolás volt mégis... ez se öröm, de inkább ez, mint a rasszista gyilkolászás.

A másik:

Dunaszerdahelyen egy helyi (tehát nem magyar-szlovák) meccsen magyar szurkolókat brutálisan megvertek a szlovák rendőrök. Állítólag a magyar szurkolók békésen szurkoltak és nem tettek semmi olyat, ami indokolta volna a véres attakot.
Mondjuk az tény, hogy Nagy-Magyarország zászlós, "Voltunk-vagyunk-leszünk" feliratos transzparenses szurkolás volt, persze békésen.
Ez kb. olyan, mintha a gyerek egy vadállat szőrét cibálná az állatkertben. Nem támadás, de ha idegesítik, odakap.
Oké, nyilván nem volt indokolt, hogy így összeverjék őket. De azért gondoljunk bele, ez provokáció volt. És ahogy a képeket elnéztem, ugyanaz a kaliberű társaság volt, akik a tüntetéseken is balhéznak rendszeresen... magyarul a futballhuligánok, melyek szorosan összenőttek mára a radikális jobboldallal, legalábbis olyan értelemben, hogy ők végzik a piszkos munkát nekik, még ha ezt hivatalosan többnyire tagadják is az illetékesek...

Kedvenc ifjúsági mozgalmam reagálása:

"Felhívás felkelésre!

November 3-án, hétfőn 18 órakor demonstráció a budapesti szlovák nagykövetség előtt.

A szlovák megszálló hatalom és a szlovák soviniszták átléptek egy határt 2008. november 1-jén Dunaszerdahelyen. Ez nyílt hadüzenet, ezért felkelésre szólítunk fel minden magyart a világon! Magyarok vérét ontották Felvidéken, ezért vérbosszút állunk! Félre kell tennünk most minden kisstílű vitát, ellenségeskedést és összefogva, együtt kell mozdulnunk, ezért várunk minden szervezetet hétfőn (november 3-án) 18 órakor a budapesti szlovák nagykövetség előtti demonstrációra!"

Öööö... ezt úgy értsem, hogy akkor most mindenki kapjon kapára-kaszára és rohanjon neki a szomszéd országnak? Úgy tudtam eddig, hogy az ilyen vérbosszúzás leginkább roma szokás volt...
Vagy esetleg a Magyar Honvédség indítson támadást a dunaszerdahelyi rendőrség ellen?
Mi ez a hadüzenet dolog? Az, hogy megvertek egy csapat futballhuligánt, akik szándékosan provokatívan demonstráltak olyasmiben, amihez köze nem volt a futballhoz?
Természetesen a dolgot ki kell vizsgáltatni és követelni kell, hogy a szlovákok átadjanak minden információt... 
Valóban érezhetően magyarellenes politika lehetett a háttérben, de azért az áldozatok se ártatlanak báránykák voltak ebben a dologban.

A magyarellenesség miatt minden lehetséges módon tiltakozni kell, de a futballhuligánok meg számoljanak vele, hogy ha beszólnak a szomszédnak, az odacsap.

A zászlóégetés azonban megint egy olyan lépés ezen az úton, ami szintén csak az elfajuláshoz vezethet... :(

 

29 komment

Címkék: politika közélet közbiztonság morfondír

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr39747401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lipton 2008.11.05. 18:20:35

Kedves shark!
már megint - túlzottan leegyszerüsíted a dolgokat. Nem csak az általad leírt három verzió létezhet, de tény, hogy ezen lehet legjobban csámcsogni :-( Lassan elmehetnél hír magyarázónak a TV2-höz :-(((
magyarverés: hallottál már a szabad vélemény nyilvánításról? Nem hiszem. Miért is baj egy-egy transzparens? A társaságról vallott nézeted pedig eléggé sztereotip, külsőről ítélni eléggé szerencsétlen dolog. Amúgy - a felvételeket elnézve - tényleg békésen szurkoltak, de a szlovák rendőrök eltanulták magyar kollégáiktól a gestapós módszereket sajnos.
A szlovák zászló elégetésével persze nem lehet egyetérteni, de ha most lenne egy a környezetemben én most legszivesebben lesz@rnám....

vakablak 2008.11.05. 21:03:26

Nem működik az uzsorás-leszámolós link: www.hirado.hu/cikk.php?id=306681 , de ez nem a te hibád lehet, a hirado.hu-ból, úgy tűnik, el-eltünedeznek cikkek. Elolvasnám pedig, hogy mit találtál olyat, ami az uzsorás-verziót komolyan alátámasztja. Keresgettem a neten, e pillanatban a számomra szart sem érő kuruc.info-n és a szintén (csak máshogy) szart sem érő borsonline.hu-n kívül nem találtam erre utalást (de lehet, hogy csak trehányul kerestem).

Nem zárom ki persze, hogy tényleg kiderül majd: uzsorások voltak. Az is lehet, hogy nem uzsorások, hanem valamilyen más, egyelőre kifürkészhetetlen okból aljaskodó roma elkövetőkről van szó. A legvalószínűbbnek a rasszista indíttatást látom továbbra is, de mint ma valahol olvastam, az sem kizárt, hogy a konkrét elkövetők nem a gőzösfejű vadbarom szélsőjobboldali milliőből, hanem valamelyik fegyveres testület, pl. rendőrség kötelékéből kerültek ki - láttunk ilyet már sokszor szerte a világban.

A komcsi/cigó provokációt (mint radikális nemzeti verziót) teljesen elvetem. A polgárháború kirobbantása abszolút nem kedvezne sem a romáknak, sem a szociknak.

Az éveken keresztül csak egyre durvábbá váló verbális támadások a romák ellen, plusz a szirem-szarom gárdácskák megjelenése ésszerű módon elvezet ahhoz, hogy lesz olyan eszement fasz, aki az eszmét gyakorlatba átültetni igyekszik. Ugyanez a forgatókönyv valószínű egy pár lépéssel később a komcsiknak, liberálisoknak és zsidóknak vélt személyekkel szemben is. Szerintem a magyar társadalom folyamatosan és félreismerhetetlenül fasizálódik, márpedig az ezzel jár.

A mostani ügyben a legvalószínűbb az, hogy sosem derül ki az elkövetők személye.

A közelmúlt ilyen atrocitásait egyébként a hírek szerint rendre a faluk legszélső házainál követik el, ahova könnyű odaosonni, és ahonnan könnyű kereket oldani. Ez nem kimondottan az uzsorás változatot erősíti. Ahogyan az sem, hogy a nálamnál okosabbak, és a témában jártasabbak szerint nem igazán jellemző, hogy az uzsorások meg akarnák ölni az "ügyfeleiket". Miért tennék? Akkor már biztos nem fognak fizetni.

Továbbá, ha egy uzsorás kivégzi a neki nem fizető áldozatot, akkor ennek számára csak akkor van értelme, ha nem hagy kétséget a többi adósban, hogy bizony a nem-fizetés ide vezet. Számára teljesen kontraproduktív egy olyan gyilkosságot elkövetni, amit akár rasszista indítékkal is lehet magyarázni, mert akkor a megtorlás jellegű gyilkosság elveszti a didaktikai hatását, azaz csak kockázata lesz, nyeresége kevés, vagy semennyi.

Ugyanakkor a gyilkosságos megfélemlítés meg már csak azért sem célszerű, mert azzal is a saját üzletüket rontják. Ha az uzsorára bepalizható romák azt látják, hogy az uzsorakölcsön előbb-utóbb a saját likvidálásukhoz vezet, akkor nagyobb eséllyel hagynak fel ezzel a gyakorlattal.

Ráadásul ha egy uzsorás nyilvánvalóvá tenné, hogy ő tette el az adott (nem fizető) adóst láb alól, akkor ezzel pont a cigány szubkultúrában kitenné magát és a családját az áldozat családi-rokoni bosszújának, legalábbis ezt a kockázatot is be kellene vállalnia sok évre. Ez így egyáltalán nem áll össze nekem.

A szlovákiai esetről meg már részletesen leírtam, hogy mit gondolok - veled teljesen egyetértek, DS.

vakablak 2008.11.05. 22:13:03

A komcsi/cigó provokáció felvetésre van még egy jó ellenérvem. Ha ilyen szándékú provokációval lenne dolgunk, akkor az elkövetők azon igyekeztek volna, hogy a tett mindenképp rasszista indítékúnak is látsszon, és nem hagyták volna, hogy az indíték félreérthető maradjon (pl. uzsora-kérdés). Mi értelme úgy próbálni manipulálni a közvéleményt, hogy meghagyjuk nekik a félreértés lehetőségét? Ráadásul elég csak a kurucinfóba belepillantani, ők, meg a hozzájuk hasonló fasiszták ugye azok, akik a leginkább érdekeltek abban, hogy a romák elleni ilyen jellegű támadásokat az uzsorás-motívummal magyarázzák. Ha valaki éppen őket akarná gyanúba keverni, akkor nem hagyna nekik ilyen olcsó kifogást.

A dolog fordítva is áll. Ha a támadások mögött a szélsőjobboldal áll, akkor róluk logikusan feltételezhető, hogy egyidejűleg akarnak terrorizálni, saját magukat viszont nem gyanúba terelni. Következésképp ők lesznek azok, akik nem hagynak olyan "üzenetet" hátra, amely egyértelműsítené az elkövetők lehetséges körét.

Összefoglalva, a három lehetséges elkövetői körnek a nyomok hagyására vonatkozó valószínű stratégiái a következők:

1) rasszista: igyekszik homályban hagyni a valós motívumot

2) roma leszámolás, uzsora: didaktikai-logikai okokból muszáj volna egyértelműsítenie, hogy az ok a nem-fizetés, egyébként nem éri el a kívánt hatást, a célcsoport rasszizmust sejthet

3) komcsi-cigó provokáció: feltétlenül a rasszizmusra utaló jelet-nyomot célszerű hátrahagyni, egyébként nem éri el a kívánt hatást, a célcsoport uzsorás ügyre gondolhat

lipton 2008.11.06. 08:31:53

"szirem-szarom gárdácskák "...nagyarcú, tudálékos, gennyes alak vagy vakablak, remélem, anyád büszke rád

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.06. 11:36:12

1. Lipton, milyen egyéb variációt tudnál még - reálisan - mondani? Konkrétan?

2. Tehát szerinted a focimeccs arra való, hogy a másik országban a szurkolók olyan transzparensekkel és zászlókkal demonstráljanak, aminek semmi köze a focihoz, kizárólag ahhoz, hogy szerintük az a terület nem is az övék, és ez teljesen normális, elfogadható módja a véleménynyilvánításnak.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.06. 12:29:33

Lipton,
Még valamit. Mennyiben segítene a dolgok alakulásán, ha leszarnád a szlovák zászlót? Mennyiben segítette az elégetése?
Úgy általában, mennyiben segíti elő a jobbra fordulást az nemzeti jelképepek kölcsönös gyalázása, a "ha te úgy, én is úgy" hozzáállás?
Szerintem ettől csak eszkalálódik a konfliktus.

lipton 2008.11.06. 14:28:21

nyuszi népnek nincs hazája. Ha rajtad múlna shark, sűrű bocsánatkérések közepett kellene elnézést kérnünk, hogy a magyar drukkerek feje kárt okozott a gestapósok gumibotjában. Pont a Te - sajnos inkább Ti - hozzáállásotok miatt lehet szinte bármit megcsinálni a magyarokkal.
A magyar zászlót egyébként bárhol, bármikor használhatod, miért is ne? Vagy szerinted mindenkit pofán kell verni, ha egy más állam, nemzet zászlóját használja? Érdekes lenne...
a cigány ügyről: tök okosak vagytok, hogy ennyire mindent tudtok. Emlékszem azért egy olyan esetre is, amikor a szoclibesek tele hörögték a sajtót, hogy egy buszon megkéseltek egy szegény cigány gyereket...aztán amikor kiderült, hogy az elkövető is cigány, csak a TGM-nek volt annyi bőr a képén, hogy elnézést kérjen. Akkor is nagyon sokan voltak "előre" okosak....

vakablak 2008.11.06. 15:14:33

"nyuszi népnek nincs hazája"

A német nép nagyon nyuszi a 2. vh. óta, és mégis van hazájuk. Nem nyafognak Elzász miatt, nem nyafognak Szilézia miatt, nem nyafognak úgy általában szinte semmi miatt, és milyen jól meg is vannak a szomszédaikkal. Az osztrák nép is milyen nyuszi a 2. vh. óta, pedig ott van ugye Dél-Tirol, amit nagyjából akkor vettek el tőlük az olaszok, amikor nekünk meg volt Trianon. Egyik sem hergeli a környező országokat, nincsenek zászlós-erőszakos felvonulások, nincsenek revizionista szólamok, tirádák, alázások, fenyegetések, zászló-égetések, hasonlók. Meg is lehet nézni, hogy van-e ma bármi probléma Elzászban, vagy Sziléziában (a wikipedia segít), itt csak egy rövid idézet: "Im Januar 2005 hat der Sejm ein neues Minderheitengesetz verabschiedet. Danach wird es in etwa 20 Gemeinden in Oberschlesien mit mehr als 20% deutschsprachigem Bevölkerungsanteil möglich sein, eine zweisprachige Ortsbeschilderung und Deutsch als Verwaltungshilfssprache einzuführen."

Dél-Tirolban pedig az osztrák és a német diplomácia elérte, hogy olyan autonómiát élvez a tartomány, amilyen - jelen magyar hozzáállás mellett - az elkövetkező 2000 évben sem lesz egyik országon kívüli magyarlakta területen sem. (A wikipedia itt szintén segít.)

Nagyjából ennyi a különbség az esztelen hergelés-izmozás és a nyugodt diplomácia között. Pedig köztudomású, hogy pl. a dél-tiroliak embertelen elnyomástól szenvedtek, és lám, meg lehetett fordítani a folyamatot erőszak nélkül is.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.06. 22:20:48

Nem a magyar zászlóról van szó, te is jól tudod. Hanem a Nagy-Magyarországosról, mely Szlovákia államiságát kérdőjelezi meg.
Te mit szólnál, ha a Békéscsaba-Debrecen meccsre beállítana egy sereg román ultra, mondjuk Nagy-Románia zászlókkal? :)
Már megint elvakultan prejudikálsz és olyasmiket adsz a számba, amit nem mondtam.
Világosan leírtam, hogy igenis követelni kell a felelősség megállapítását és a felelősségrevonást, mert valóban nem indokolható brutalitással léptek fel.
De áruld el, a szájhősködésen és a saját sértett önérzeted babusgatásán kívül milyen konkért pozitív eredménye lesz annak, elsőorban a szlovákia magyarság számára, ha te szlovák zászlót szarsz le, vagy a veled egy platformon lévők szlovák zászlót égetnek? Ténylg szeretném tudni, ez mennyivel javította a helyzetüket, azon kívül, hogy azt gondoják, ti milyen faszagyerekek vagytok?

Ami a cigány témát illeti: 3 lehetőséget vázoltam fel és nem foglaltam állást egyik mellett sem, csupán azt mondtam, nagyon nem szeretném, ha a rasszista ok lett volna.
Utána - szerintem elég korrektül - megemlítettem, hogy alighanem uzsorásakció volt, nem rasszizmus. Ezek után mit akarsz még?
A kérdésemre (ti. hogy mondj valami másik, hihető és reális verziót) nem feleltél, csak felemlegettél egy teljesen más esetet. Amire hivatkozol, az egy hirtelen összeszólalkozás miatti dolog volt, és valóban felfújták, ezt soha nem is vitattam, ahogy azt se, hogy ott szó se volt rasszizmusról.
De itt nem ez történt, ez egy előre megtervezett bűncselekmény volt, egyértelműen azzal a szándékkal dobták be a benzinespalackot, hogy felriasszák őket, és utána a zűrzavarban az abalakon keresztül az oltással/meneküléssel törődő emberekere lőhessenek olyan fegyverrel, mely egyértelműen alkalmas halálos lövés leadására. Nem flóbert, nem légpuska, hanem sörétes, mely ebből a távolságről igen durva sebet okozhat, viszont nem kell vele igazán pontosan célozni, mert a sörétszóródás megteszi a dolgát. Igen jól kitalált kis akció volt, akármilyen indokkal történt, egyszerűen nem összehasonlítható azzal a szúrkálással, amit említesz.

lipton 2008.11.07. 08:12:10

vakablak, te vagy olvasni, vagy írni nem tudsz. Megint csak dobálozól kiragadott idézetekkel, szövegekkel, aztán írsz hozzá valami " tanulságot" csak az értelmezésed bugyuta.
"Dél-Tirolban pedig az osztrák és a német diplomácia elérte..." pont erről beszélek! A németek, osztrákok elérték, mert nem nyuszi módra meghunyászkodtak, mea culpáztak. Nem hiszem, hogy a világon bárhol - kivéve persze nálunk - hatalmon maradhatna egy nemzeti kormány, ha hagyná, hogy állampolgárait, határon túl élő, de a nemzethez tartozó tagjait bántalmazzák. Milyen tárgyalási poziociója lehet egy olyan kormámynak, nemzetnek, amelyik soha semmiért nem mer határozottan fellépni? Hogyan lehetne elvárni egy nemzetközi - pl. uniós - segítséget, ha mi nem teszünk meg mindent? Ha külföldön azt látják, hogy nekünk így is jó, szerinted ki fog nekünk segíteni, igazat adni? Minek, ha nekik - azaz a magyaroknak - így is jó? Lehet továbbra is szemforgatva hüppögni, hogy a magyar szélsőségesek, meg a fasizálódás, de k.rvára értelmetlen. Ha a konkrét problémákra, méltánytalanságokra a politika nem ad választ, akkor mindig valami ilyesmi történik. Nem az un. szélsőségesek jelentik ezért a tényleges problémát, hanem a meghunyászkodók, a nyuszik, a nemzeti, és emberi jogaikért kiállni félő, ezért bugyuta ideológiákkal dobálozó emberkék.

lipton 2008.11.07. 08:21:55

shark
a zászló égetők legalább csináltak valamit. Nem állítom, hogy értelmes, hasznos dolog volt, de VALAMI. Több száz km távolságból, több nappal később legalább látványosan tiltakoztak a szlovák fasizmus túlkapásai ellen. No persze az is lehetett volna, hogy mindenki csöndben marad, behúzza fülét-farkát, mert még a végén azt mondják rá, hogy szélsőséges, radikális....
Tudod, senkinek nem jutna eszébe Nagy-Magyarország, Trianon, ha nem kellene folyton azzal szembesülni, hogy a környező országok diszkriminálják a magyar ajkú állampolgáraikat. Az EU talán legnagyobb jelentősége nekünk magyaroknak, hogy az államhatárok jelentősége jelentősen csökkent. Lehet utazni, vállalkozni, befektetni szabadon, s úgy 50-60 év múlva lesz közös valutánk is, hiszen addigra talán nálunk is bevezetik at eurót.
Tudod, ha majd szlovákiában is csak annyira nyomják el a magyarokat, mint nálunk a szlovákokat, akkor majd nem lesz miért szélsőséges lenni, nem lesz értelme Trianonról beszélni.

vakablak 2008.11.07. 11:23:34

lipton, bárcsak lennék én is olyan értelmes, intelligens és széleskörűen művelt mint te. Belátom, tökkelütött debil vagyok, se írni, se olvasni nem tudok, ezenkívül joggal nevezel tudálékos, gennyes alaknak, és ahogy írod, nyilván anyám is szégyenkezne, ha mindezt tudná. Remélem egyszer felnövök hozzád, és láthatom a világot olyan pontosan és világosan, mint te.

Szégyenkezve beismerem, hogy nem értem, mi mozgatja a világot, fogalmam sincs a népek együttéléséről, a demokráciáról, a diplomáciáról, és a zászlókra szarásról.

lipton for president!

lipton 2008.11.07. 13:07:02

vakablak szarkazmusod nem lep meg, csak azt csodálom, hogy most semmit nem sikerült bemásolnod. Időd nem volt rá, esetleg nem találtad a megszokott billentyű kombinációt, én nem tudom....
Amúgy ha nem látod milyen bugyuta volt indoklásod, az bizony a te problémád, esetleg reklamálj az ovónénidnél...ha ugyan volt.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.07. 13:14:25

Nem értek hozzá, de úgy látom, amit diplomáciai szinten meg lehetett tenni, azt most megtetteték, tiltakoztak, több szinten (rendőrség, igazságügyi miniszter) felszólítótták a szlovákokat, adják ki a videót, amire alapozva jogosnak minősítették a rendőri akciót.
Szerinted mit kellene?
Rájuk küldeni a Gripeneket? :)

vakablak 2008.11.07. 13:23:05

A kérdés inkább csak az, lipton, hogy miért vagy te ilyen ordas bunkó? Érveid nincsenek, azok helyett persze ez is elmegy. Szarjál erőszakot, faszkalap.

lipton 2008.11.07. 15:55:15

shark: most igen, csak tudod éveken át behúzott farokkal, hajlongva nem csináltak semmit. Nem véáletlen, hogy elterjedt az a nézet, hogy bármit meg lehet tenni a magyarokkal. A példa pedig azt mutatja, hogy bizony meg is teszik :-(

lipton 2008.11.07. 16:03:28

vakablak végre nem okoskodsz, másolsz butaságokat, hanem igazi éned mutatod. Nem baj az se, ha kulturálatlanságod, parlagi mivoltod láthatóvá válik, hiszen ez vagy Te. Gratulálok, analitikusod valszeg büszke lesz rád ...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.07. 16:51:18

Lipton, azért a személyes sértegetést te kezdted... kár volt. :(

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.07. 16:55:09

Még valami.
A Wikipédia tartalma nem szentírás, nem tudmányos enciklopédia, de a legtöbb esetben nem hülyeség, tehát ha valaki arra hivatkozik, azért az esetek nagy részében egy korrektnek vehető forrást használ.

lipton 2008.11.07. 18:15:28

shark: a wikipédiát - sajnos - manipulálják, elég sokat lehetett erről olvasni régebben.
Amúgy a személyes sértegetésről, ill. arról, hogy ki is kezdte: vakablak a saját családját nevezze szirem-szaromnak, ahhoz van joga. Ne másokat minősítsen nagyarcúan. Amúgy végég olvashattad volna, mire reagáltam. Nem tetted. ...kár volt :-(

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.07. 21:01:31

A Wikipédiát valóban manipulálják néha - BIZONYOS szócikkeknél.
Miből gondolod és milyen alapon állítod konkrétan a mostani esetben, hogy a vakablak által idézett német szócikk manipulált? Vagy arra utalsz, hogy Gyurcsány és a nemzetbiztonság ezt is átírta? :)

Végigolvastam, és továbbra se értem, miért kell személyeskedni.
A Gárda nekem se lopta be magát a szívembe. Eddig legalábbis semmi olyat nem mutatott fel, amit jóindulatúnak és pozitívnak láthatnék...

Itt a neten nagyon könnyen vagdalkoznak általában az emberek. Túl könnyen fordul minden vita személyeskedő sértegetésbe.
Én próbálok ilyenbe nem belemenni, ahogy a valós életben se teszem.

lipton 2008.11.07. 22:22:23

kedves shark!
áruld már el légyszives, milyen törvénytelenségeket is követett el a gárda? Konkrétan kit, mikor bántottak? Megjegyzem, a magyar rendőrségről hasonló kérdések esetén elég hosszú listát lehetne összeállítani...
ez a vakablak nevezetű gennyes szar alak a jó édesanyját nevezze szarnak, ne a gárdát. Ennyit róla, a további véleményem még ennyire sem szalonképes....

lipton 2008.11.07. 22:24:41

ja igen shark. Mielőtt még felháborodna szűzies lelked, nem én kezdtem a trágárkodást, hanem az a vakagyú haverod...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.08. 08:07:22

Nem mondtam, hogy törvénytelenségeket követtek el, csak azt, hogy nem igazán érzem egyértelműen pozitívnak a működésüket. Mennyiben javult az emberek nagy részének helyzete az ő tevékenységük által?
És arról nem beszéltünk még, hogy büntetett előéletűek is a tagjai (voltak?)...

Ha én szűzies lelkű lennék, akkor a te reakciód meg infantilis, dedós...

lipton 2008.11.08. 18:56:30

kedves shark
"Mennyiben javult az emberek nagy részének helyzete az ő tevékenységük által?"
nem hiszem hogy - ellentétben a jelenlegi kormánnyal - ez lenne a feladatuk. No persze, én vagyok a dedós, hiszen nem látom be, hogy a gárda feladata lenne megoldani az ország - minden - problémáját. Infantilis módon azt feltételeztem, hog,y ha egy civil szervezett törvényes keretek között működik, akkor ez nem jelenthet semmiféle gondot, problémát. Büntetett előélet? Ugyan-ugyan, ezt miért is nem az mszp-seknél írod? Ott - sztem - többen vannak...
Az pedig, hogy te nem érzed "egyértelműen pozitívnak a működésüket" a magán véleményed, s így ezzel nincs is semmi baj, de egy vakablak féle gennyes szoci seggnyaló ezért még ne nevezze őket "szar"-nak.

ui. lemaradt múltkor: boldog névnapot :-)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.08. 21:32:46

Kedves Lipton,
Félreérted, az a dedós, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy másvalaki szidta a nénikéjét, a pártját, a gárdáját vagy bármi mást, akkor ő is jól elcifrázza a másikat trágár módon.
Ez dedós dolog.

Ha törvényes keretek közt működik... na igen, ez is szempont.
Csak úgy emlékszem voltak dolgok annak idején, amivel kapcsolatban nagy felháborodás volt, mert törvényesek voltak ugyan, de felháborítóak... bár tudom, te általában azt mondod, hogy az ember nem felelős semmiért (az üzleti életben mindenképpen), mert ha nem tiltják törvénnyel, akkor szabad, és ezek szerint mindent pontosan le kéne szabályozni, körülbástáyzni törvényekkel, hogy ne lehessenek visszaélések, de szerintem vannak általános emberi értékek, amiket mindenkinek figyelembe kéne vennie, függetlenül attól, hogy van-e rá törvény vagy nincs.
Nem azért nem lopok, mert van ellene törvény, hanem mert helytelen. Nem azért nem fenyegetek másokat vagy sértegetek trágár módon, mert lenne ellene törvény, hanem mert helytelennek tartom.

Azért nem az MSZP-vel kapcsolatban írtam a büntetett előéletet, mert szóba se került, nem ez volt a téma, igazából a gárda sem, csak vakablak pejoratíve felemlítette (amúgy mellékesen), amire te rögtön habzó szájjal reagáltál, és most, mikor felemlítettem egy visszatetszést keltő tényt a gárdával kapcsolatban - folytatva a dedós viselkedést -, rögtön azzal jössz, hogy "de bezzeg az MSZP-ben is". Biztos igazad van, ott is, ezek szerint a gárda nem lenne erkölcsileg tisztább az MSZP-nél... :)
Oké, ez csak irónia volt, mielőtt még engem is lehordasz. :)
Köszi, el is felejtettem, hogy nekem most is van névnapom. :)

Holnap indulok Bukarestbe dolgozni, remélem, megbocsátod, hogy nem Nagy-Magyarországos zászlóval fogok menni... :)

lipton 2008.11.08. 22:26:34

rezső
hihetetlen, mennyire már csúsztatsz.
én azért vagyok dedós, mert reagáltam, patkány vakablak pedig a jófiú. No, ez aztán a libsi erkölcsi érzék. gratula.
nagy felháborodás volt...ne viccelj légyszi. Ugyan kik is háborodtak fel? libes demagógok? megélhetési politikusok? cigány maffiózok? ezeknek a felháborodása lenne az, amiért elitélhető a gárda? ez egy nagyon rossz vicc...

Hihetetlen, hogy milyen szemétségeket próbálsz a számba adni. Hol mondtam, hogy az ember nem felelős semmiért? Hol állítottam, hogy mindent törvényekkel kellene alábástyázni? amit állítasz, az szimpla hazugság. Már te is idáig süllyedtél?
"...felemlítettem egy visszatetszést keltő tényt a gárdával kapcsolatban - folytatva a dedós viselkedést - " hol is az a tény? Mit is állítasz? Egész egyszerűen a vakagyú szintjére mentél le, szégyenlem magam :-(
no és igen, viccelődj csak a Nagy-Magyarország zászlóval, megteheted. Bizonyos haverjaid nevezték már a Szent Koronát is smici sapkának, tehát tudsz még lejjebb is menni.... :-((

ui. sajnálom, ha személyeskedtem, elnézésedet kérem...ha lehet. A továbbiakban hagylak téged, és vakagyú barátodat bölcselkedni, gyurcsányi seggét nyalni, nem hiszem hogy van értelme nekem itt lenni, csak elrontanám a jó hangulatotokat. A blogod címét törlöm a könyvjelzők közül, s többet nem írok inkább.

Kellemes estét, jó utat Bukarestbe.

lipton

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.09. 11:37:00

Lipton,
1. Nem mondtam, hogy vakablak jófiú. De nem személyeskedett addig, amíg te nem gennyeseztél, sőt, még akkor se rögtön, csak miután folytattad. Ennek se örültem, és nem tartom jónak, de ha neked lehetett, akkor neki is lehet.

2. A nagy felháborodást nem arra értettem, hanem arra, mikor valaki a mostani vagy előző vagy valamelyik parlamanetben olyanokat csinált, amire azt mondták, hogy törvényileg szabályos, csak morálisan nem.
Emiatt volt - jogosan - felháborodás.
Értsd: attól még, hogy valaki nem szegi meg a törvényt, még nem biztos, hogy jófiú.

3. Amikor a gazdaságról vitatkoztunk, nekem ez jött le az álláspontodból. Én számtalan alkalommal próbáltam azt az álláspontot elmondani, hogy szerintem attól még, hogy nincs ellene szabály, még nem kéne mindent megcsinálni, amit a szabályozás lehetővé tesz.
Többek közt a rövidtávú profitmaximalizálást kockázatos kihelyezésekkel, stb., aminek részben köszönhetjük a mostani válságot is.
Te erre azzal jöttél, hogy a szabályozást kell olyanná tenni.
Szerintem meg mindenkiben kell lenni annyi erkölcsi érzéknek, hogy ennél jobban szabályozza magát.

3. Azt állítottam, hogy a Gárdában (a vezetésében is) voltak (bannak?) büntetett előéletűek. Tudtommal ez nem hazugság, de ha bebizonyítod, hogy igen, természetesen elnézést kérek.

4. Én nem viccelődtem, csupán a dunaszerdahelyi dologra utaltam, mikor provokatívan megjelentek ilyen jelképpel egy szomszédos államban, amivel éppen ilyesmi miatt nincs jó viszonyunk. És semmilyen haveromról nem tudok, aki a koronát így nevezte volna.
Téged meg teljesen elragadtak a patetikus érzelmek, és én se hittem volna, hogy ilyen óriási csúsztatásokat állítasz rólam.

Csak arra utaltam, ha megjelennék ott egy Nagy Magyarország zászlóval, várhatóan nem éppen nagy örömmel fogadnának.

5. Egyetlen egy alkalmat mutass, legalább egyet, mikor bármiben is pozitívan minsőítettem volna Gyurcsány vagy a kormány politikáját, mikor azt mondtam volna, hogy támogatom őket bármiben.
Nem fogsz találni.
És azzal, hogy azért, mert nem veled és a nemzeti radikáliskkal értek egyet (de Gyurcsánnyal meg a kormánnyal, meg az SZSZ-szel se), rögtön betolsz gyurcsányseggnyalónak... na, ezt minek nevezed, milyen mélyre süllyedés?

vakablak 2008.11.10. 13:08:31

Érdekes egy vita volt. Jó volna tudni, hogy az ilyen helyzeteket hogyan kell kezelni. Elég tanácstalan vagyok. Már a legutóbbi eset után is elhatároztam, hogy lipton barátoddal nem keveredek többet vitába. Ez most nem sikerült, de továbbra is ehhez igyekszem tartani magamat. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Türelmedet csodálom.
süti beállítások módosítása