Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Szex és Budapest

2009.10.31. 19:06 :: Daily Shark

Nemrég a rádióban hallottam egy vitaműsort annak apropóján, hogy a főváros egyes kiemelt csomópontjaiban látható szexbolt hirdetéseket valami önkormányzati fejes most be akarja tiltani.
Konkrétan én egyre emlékszem, az Üllői út és a körút kereszteződésében az óra tetején mintha lenne egy ilyen, a közeli szexbolt helyét mutatja.

Érdekes volt, hogy megkérdezték a környéken a járókelőket arról, vajon szerintük ez zavaró, sértő, városképbe nem illő-e. Először is, a legtöbbjük nem is tudott róla, észre se vette addig, amíg az interjúban meg nem kérdezték róla, pedig naponta arra jár. Ennyit a reklám hatékonyságáról…. :)
A nagyobb részüket nem zavarta, akadt, aki azt mondta, szerinte nem kéne oda rakni, de ha törvényes, akkor nincs mit tenni és csak egész kevesen mondták, hogy nekik sérti az érzéseiket.
A megkérdezett fejes, aki be akarja tiltani, azzal a bosszantóan prűd és életszerűtlen érvvel indokolta, hogy egyrészt jaj, micsoda dolog egy belvárosi részen ilyen témát reklámozni, mint szexshop, nem tesz jót a város imidzsének, másrészt ők szeretnék a fiatalok erkölcseit és szexuális kultúráját védeni, márpedig azt veszélyezteti egy ilyen hirdetés, hiszen az ártatlan kamasz csak megy az utcán, erre egyszer csak a szeme elé tárul egy szexbolt címét hirdető tábla. És ezt nem kéne, mert ettől nyilván egyből elhatározza, hogy szexboltba fog járni.
Hát basszus, hogy vannak emberek, akik képesek ilyen mondvacsinált problémából ügyet csinálni...
Azokon a reklámtáblákon semmiféle grafikus illusztráció nincs. Csak szöveg, a bolt logójával. Arról persze lehet vitázni, hogy ez vizuálisan mennyire illik bele a városképbe, mert szakmabeliként (nem, nem a szexszakmában, a grafikaiban) általában elég ocsmánynak találom ezeket a reklámokat és logókat, a szinte kötelező piros vagy rózsaszín/fekete kombinációval, de itt ez a másodlagos szempont, hiszen a buzgómócsingnak nem a formával, hanem inkább a tartalommal van a baja, és vizuális szennyezés miatt jónéhány reklámot be lehetne tiltani, pedig nem szex témájúak.
Oké, én nem vagyok szülő, ez tény, de aligha a szexboltok reklámjától félteném a gyerekem. Mert mi is kapható itt? Mindenféle segédeszközök, méregdrága spéci fehérneműk, szintén drága magazinok és DVD-k, videók. Nem hinném, hogy éppen a kamaszok lenne a célközönség.
Ezeket a pornóvideókat egyperces kereséssel tömegével tudja letölteni a kamasz az internetről, akár torrent oldalakról, akár könnyen elérhető, szex témájú videómegosztókról, kényelmesen, otthonról vagy bárhonnan, teljesen ingyen.
Mi a ménkűért menne egy kamasz a reklám hatására egy ilyen szexboltba, ha szinte mindent megtalálhat a neten is és még pénzbe se kerül?
Ha pedig már valami segédeszközt akarna venni, akkor már rég nem a reklám fogja az erkölcseit "megrontani," bár elképzelni se tudom, mivel rontaná meg, ha kicsit kísérletezik párjával és kipróbálnak valamit a szokásos eksönökön túl is.
Arról nem is szólva, hogy ha a boltot engedélyezték és a portálja, cégére látható az utcán, miért finnyáskodnak ennyit egy reklámtáblával?
Végül: amennyire tudom, a mai kamaszok nagy része már 14-15 éves korára nem is kevés szexuális tapasztalattal rendelkezik, tehát aktívan csinálta már.

Biztos sok szexbolt reklámot láttak... :)

Szólj hozzá!

Címkék: budapest vélemény reklám szex megmondás morfondír

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr741489418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása