Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

A pécsi lövöldözés utórezgései

2009.11.27. 15:23 :: Daily Shark

A tragédiából jól eladható, nézettségnövelő médiaesemény lesz, ez a világ rendje. Mert miközben szörnyülködünk és rémüldözünk, felháborodunk és szemrehányunk, azért legtöbbünket csak áthatja valami morbid kíváncsiság. Ez élteti a bulvárt.
És persze jönnek az ostobábbnál ostobább magyaridióták. Mert utólag mindenki nagyon okos.
Ilyenkor egyből rájönnek, hogy problémás ember az elkövető, pszichiátriai kezelés alatt állt, magának való, stb. És előtte? Nem zavarta őket, hogy problémás?
Amúgy különböző okok miatt elég sok ember állhat pszichiátriai kezelés alatt, ami még nem jelenti azt, hogy potenciális gyilkosok, hiszen sokféle különböző ok és betegség lehet a háttérben.
A zavart viselkedés se utal egyértelműen erre, gondoljunk csak bele, hány olyan emberrel találkozunk naponta, akikre rámondhatnánk, hogy zavart viselkedésű, agresszív, furcsa, nem százas?
Akár a kollégáink, szomszédaink között is lehet. Akár rám is mondhatja valaki, mert én is bizony könnyen dühbe gurulok, ha valamilyen műszaki dolog nem működik, és olyankor kiordítom magamból a mérgemet - de ennyi, nem fordul soha más személy elleni erőszakba.
Ezeket a dolgokat borzasztóan nehéz úgy előre jelezni, főleg laikusnak (de még szakembernek is), hogy abból előre lehessen tudni, az illető nemsokára bekattan és ölni akar.
A másik fő téma, amire azonnal lecsapott Drazsé: "Tegnap délután Draskovics Tibor rendészeti miniszter a helyszínen tájékozódva a történtekről, kijelentette, hogy célszerű lenne felülvizsgálni a fegyvertartás szabályait." Hadd mondjam el, a magyar fegyvertörvény Európa egyik legszigorúbb (és mellesleg legkevésbé következetes) törvénye. Nem következetes, mert egy jól-rosszul összetákolt keretjogszabály, ami tág teret enged a rendőrségi ügyintézők szabad fantáziájának, amivel akár megyénként eltérő módon képesek értelmezni a törvényt. Nem következetes, mert több pontjában is pongyolán definiál. És nem következetes, mert a a gyakorlati alkalmazása kaotikus és időnként ellentmond az EU-s jogharmonizációnak.
Bizonyos dolgokban valóban lehetne és kellene szigorítani - másban viszont teljesen értelmetlen lenne.
A rádióban ma reggel Dr. Finszter Géza kriminológus világosan kifejtette, hogy az ilyen esetek elkövetése a legkevésbé se azon múlik, mennyire könnyen lehet legálisan sportfegyvert tartani. Sokkal inkább múlik azon, miért nem ismerik fel hamarabb, hogy az ilyen emberek segítségre szorulnak. Miért nem kérdezik meg: "Mi a baj, mondd el, hátha segíthetünk."
Nem azt kell előre látni, kiben rejtőzhet gyilkos, mert szinte lehetetlen, hanem azt lenne jó észrevenni, hogy valamiért nagyon nem találja a helyét és egyre jobban elveszti a lába alól a talajt.
Nem az engedélyes pisztoly öl. A nemrégiben a lovastanyán agyonverték a három áldozatot. Cozmát és társát megkéselték. Őket milyen tiltással védik meg? Tiltsák be a vascsövet meg a kést?
Amin lehetne és kellene is változtatni, az a sportorvosi alkalmassági mellett pszichológiai alkalmassági vizsgálat kötelezővé tétele, úgy, hogy azt ne lehessen könnyen kijátszani. Mert a sportorvosit ki lehet, 14 éves korom óta voltam sportlövő (akkoriban semmiféle vizsgálat nem volt mellesleg), 10 éve még magam is jártam versenyekre, pontosan tudom, hogy megy. Van a klubnak egy bevált orvosa, a klubvezető évente leballag hozzá az iratokkal meg a pénzzel, ő meg pecsétel, úgy, hogy színét se látta azoknak, akiknek megállapítja az alkalmasságát. Nem mindenhol és mindig van ez így persze, de nyilván nem csak nálunk fordult elő (nálunk se volt ez az általános gyakorlat, de többször is megtörtént).
Tehát először is ezt a fajta sumákolást kéne valahogy megszüntetni. Azt meg nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani, hogy az alkalmassági vizsgálatot végző orvos hozzáférjen a páciens eddigi kezelésének feljegyzéseihez hiszem a TB-nél mindent rögzítenek.
Jellemzően magyar sajátosság, hogy az egyik sportlövőszervezet azonnal megpróbálja az eset kapcsán bemószerolni a másikat, mert már régóta bögyében van. Ez afféle sportrasszizmus, egyszerűen azért utálják a másikat, mert másféle szabályokkal, másféle jellegű módon működik, különböző sportágban.

Meg nem erősített információim szerint az elkövető viszont épp annál a Magyar Sportlövő Szövetségnél volt minősítve 2009-ben, amelynek nyilatkozó vezetője azt igyekszik bizonygatnio, hogy bezzeg náluk ez nem fordulhat elő.Szintén magyaridióta megnyilvánulás volt, hogy egyből felböffentek "Gyurcsánybajnaizó" hangok, melyek azt mondták, ez is csak azért történhetett meg, mert elkúrta a kormány.
Tény, a kormány valóban már évek óta elkúrta és most se csinálja jobban. De mi köze ennek ahhoz, hogy valaki bekattan és lövöldözni kezd?
Nem elkúrt országokban is megtörtént, lásd nemrég Finnország, Németország, az USA-ról nem is beszélve, ahol már régóta szinte minden évben (néha többször is) előfordul.
Aztán az is érdekes, amit a Heti Válaszban írtak. A média felelősségét boncolgatják, szerintem teljesen jogosan.
Ha a média nem csinálna ezekből az elkövetőkből hírességet, médiahőst, tiszavirág életű celebet, nem nyámmogna napokig-hetekig az eseten, miközben kétes dicsőséget biztosít a gyilkosnak, akkor talán kevésbé számítana követendő modellnek az ilyen cselekedet.

93 komment · 2 trackback

Címkék: média vélemény jog közélet fegyver közbiztonság morfondír

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr671556560

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Az SSRI típusú gyógyszerek ténylegesen gyilkolásra késztetik az embereket" 2009.11.28. 07:37:31

Az Index cikke a Tények alapján azt írta, a vérvétel eredménye kimutatta: a pécsi halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés elkövetõje aznap nyugtatót, elõzõ nap pedig antidepresszánsokat vett be. Nos, nem tudom hányan tudják, hogy az amerikai, has...

Trackback: Miért? 2009.11.27. 17:49:27

Sajnos szomorú apropója van az „Egyetemes felelősség” című bejegyzésemnek. Pécsett, az Orvostudományi karon, ahol a tavasszal öngyilkosságot elkövetett fiatal is tanult. Egy szó jár ilyenkor gondolom mindenki fejében: Miért? És ez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2009.11.27. 15:55:20

Egyszerű: már fiatal korban kiszűrni a potenciálisan dilis embereket (akiknek megvan a hajlamuk az ilyesmire) aztán nekik időnként szűrővizsgálat. Az emberiség nagy része ugyanebben a társadalomban él. De csak pici töredékének a töredéke gyilkol. Nem mondom hogy mindenkit ki lehetne így szűrni, de jó néhányat szerintem igen. És nem csak a gyilkosságokat, de Pl. öngyilkosságokat, szenvedélybetegségeket is meg lehetne így fogni.

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2009.11.27. 16:05:24

"A tragédiából jól eladható, nézettségnövelő médiaesemény lesz, ez a világ rendje."

és a hasznosabbnál hasznosabb blogbejegyzések :)

kakamatyko 2009.11.27. 16:05:42

Vazzeg most esik csak le, hogy a vegen elfelejtette magat leloni. Ez szerintem hungarikum, messze veri a metroban elore szamolo idozitot :-)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.27. 16:06:25

@midnight coder: Amit mondasz, valamilyen szinten van értelme, más kérdés, hogy nem kivitelezhető, mivel ez már hátrányos megkülönböztetés lenne.
Szerintem már az is segítene az ilyen esetek kivédésében, ha a csávesz nem vihetné haza a klubból a fegyverét, de legalább a töltényt.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.11.27. 16:08:31

@Tomivagyok:
Tulajdonképpen jogos a megjegyzés, számtalan blogger elmondja a véleményét a dologról. Nyilván annak, akinek fontos a minél nagyobb látogatottság, ez is jó "reklám" lehet.

conny (törölt) 2009.11.27. 16:14:12

index.hu/bulvar/2009/11/26/loegyletbe_jart_a_lovoldozo_gyogyszereszhallgato/ :

"Amikor megismertem, ő már a kémia szakra járt. Egy évvel azelőtt kezdte levelező szakon, majd átjelentkezett nappali tagozatra. Ekkor ismertem meg a gólyatáborban. Utána még két-három hétig járt hozzánk néhány órára, de aztán nem folytatta, így minden tárgyból megbukott. Mivel a tárgyakat háromszor egymás után fel lehet venni, ezért rákövetkező szeptemberben újra megjelent az egyetemen, megint elkezdte a kémiát, és pár hét után megint abbahagyta. A rákövetkező évben, vagyis amióta ismertem, már harmadszor ugyanezt megcsinálta. Ez után jelentkezett a gyógyszerész szakra, ezért volt idén, 23 évesen újra első éves"

Ezt sem ártana szabályozni az egyetemeken. Ne kapjon már 5000-szer esélyt minden barom, csak mert kellenek a diákok, hogy a tanárok ne veszítsék el az állásukat..

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.27. 16:24:20

@conny: Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatott be neki, aki a Köztársaság téren dolgozott. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni ...

- bocs, de ez jutott eszembe az idézet stílusáról. :D

Amúgy valóban néhányan igen sokat lébecolnak az állam pénzén, holott egyértelműen alkalmatlanok. Egyik barátom is folyton győzködöm, hogy legyen inkább autószerelő, de ő harmadévesként kitart a jog mellett hatodik éve...

ati27 2009.11.27. 16:26:28

@midnight coder:
Jaja, fiatalkorban mi? Persze egy kicsit feltételezzük már, hogy az ember napról-napra változik, hatások érik.. Akkor minden nap "teszteljük" a társadalmat? Amíg ember lesz, adig lesz erőszak is.. Ajánlom figyelmedbe, a Firefly című filmet.. Sajna le kell lőjem a poént: ott is kisérleteznek egy "bűntelen" társadalmat létrehozni. Találnak is egy szert, ami teljesen lenullázza az agressziót. Kipróbálják egy bolygón, az eredmény: a lakosság 80% elpusztul, mert lecsökken az ingerszintje.. Egyszerűen még lélegezni sem akartak, ergo meghaltak. A maradék 20%-ban pedig hihetetlen módon felerősödött az agresszió.. Sajnos, a gyilkolás a legősibb bűn.. Amerika példája mutatja, hogy még a halálbüntetés sem visszatartó erő..

ati27 2009.11.27. 16:33:39

@conny:
Pedig bizony bizony lehetnek olyan tantárgyak, aminek többször neki kell futni.. Különböző okok miatt.. Gondolom te nem jártál főiskolára.. Nekem is volt olyan tantárgyam amit 3 szor vettem fel, de nem adtam fel.. Tudod, nem csak az ér valamit, ha az ember mindenből perfekt.. Mert lehet hogy ő is találkozik problémával, és lehet hogy nincs kitartása megoldani. Ellenben aki többször nekigyürkőzik, és megcsinálja az azt mutatja hogy képes küzdeni.. Nekem pl amikor átmentem nagyobb sikerélmény volt, mint a másik tárgy, amit csukott szemmel az utcáról beesve írtam 4-esre.. Persze azzal meg a többiek (nem kevesen) szívtak..

Szűcslaci 2009.11.27. 16:35:27

Barmot, ön és közveszélyes, tudathasadásos, labilis személyiségű, furcsa lelkületű, ingatag pszichikumú embert sokat ismerek - de kevésnek van fegyvertartási engedélye.
Mindazonáltal lehet, hogy csak felmerült benne, hogy lám, Ámérikában szinte minden felsőoktatási intézménynek van saját futója, aki futja az ámkot, meg lődöz is, válogatás nélkül - de mi ( ahh, micsoda világban élünk) itt is le vagyunk maradván, még csak agy késes szurkatúra sem volt úgy istenigazándiból - na ennek vessünk véget itt és most, mielőtt még ez a hiány feltűnne másoknak is, mondjuk Slota bácsinak és akkor azt is a felvidéki magyarok ellen fordítaná, hogy Ti még ezt sem tudjátok, persze, hogy tankok kellenek ezeknek, de íziben. És megcsinálta! Wow! Nyilván nincs összefüggés az elkövetés eszköze és az ő sportövő, vagy mifene hobbijához, az engedéllyel tartott Parabellum (vagy csak Parabellum kaliberű?)pisztolyához. Ha még sosem lett volna a kezében lőfegyver, akkor is csak szerez egyet, ugye? Ha más nem, akkor a karácsonyi vásárban.

Manyizga (törölt) 2009.11.27. 16:35:49

@Krajcs: a kamionbalesetek megelőzésére meg jó lenne, ha nem vihetnék haza a kamiont a sofőrök, de legalább a gázolajat bele... :))

A tiltás önmagában semmit nem ér. Illegális fegyver több van az országban, mint bejelentett. Sokkal.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.27. 16:43:31

@Manyizga: Rossz hasonlat, illetve arra hivatkozol, ami teljesen más lapra tartozik, hiszen illegális. Jelen esetben a cselekményt engedéllyel tartott fegyverrel követték el. - azon lehet szabályozni, másért meg büntetni.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.11.27. 16:48:08

Ha lett volna a többi diáknak legálisan önvédelmi fegyvere akkor kevesebb sérült lett volna mert agyonlövik a gyagyás sportlövőt... Vagy meg se meri próbálni ha tudja, hogy mindenkinél van stukker.

midnight coder 2009.11.27. 16:59:20

@ati27: Én nem az agresszióról beszélek hanem az olyan bajokról amikre a hajlam egyértelműen diagnosztizálható.

netopi 2009.11.27. 17:07:50

@conny: Azért ez - hogy minden évben elkezdte a sulit de két-három hét után már nem járt be - komoly emberi gondot jelez. Nem is annyira a pénzügye oldala a gáz (bár az is), hanem az, hogy ennek az embernek kurvára odafigyelére, segítségre lett volna szüksége de mindenki -főleg az egyetem- nagyívben leszarta.

Nem azt mondom, hogy minden lógós potenciális tömeggyilkos de foglalkozni kéne a leszakadókkal. Azt meg már meg sem említem, hogy mielőtt fegyvert adunk valakinek a kezébe azt előtte kibasszott alaposan kivizsgáljuk pszichésen mert ez magától értetődő lenne, de magyariszténban mégsem az, mi a faszért is lenne ...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.27. 17:08:14

@anyahajókabinajtóhajtogató: "mindenkinél van stukker"

Szép új jövő lenne.

fullánkhegyező 2009.11.27. 17:10:10

Írta itt valaki,hogy a média,de még az ilyen kommentelések is ártalmasak és segítik a labilis egyének sztár-érzését.
A blog írója jól látja a dolgok lényegét.
Magyarországon mindig is az volt a szokás,ha lőfegyverrel történt valami rendkívüli esemény azonnal ,de szinte mindig a laikus mindentudók kezdtek el kiabálni:azonnal beolvasztani minden fegyvernek látszó,lyukas csövet.A rendőrség (az átkosbeli is)minden lövészklubnál azonnali ellenőrzéseket tartott.Pedig akkor sem és most sem azt kell észrevenni,hogy lám megint egy sportlövész klub,vagy akárminek nevezett egyesület a gonosz.
A pécsi eset híradása is számomra beszédes dolgokat mondott."központi gyújtású kategóriában...",aztán " 9 mm -es parabellum pisztolyát engedéllyel tartotta magánál"
Sajnos ezt a területet sem kerüli ki a korrupció.Ma egy 9 mm-es parabellum pisztoly nem 150 Ft,nagy pénz az ,de nyílván a lövöldöző,évismétlő,apucikedvence nem vette akadálynak,meg a hozzávezető "jogos fegyvertartás " megszerzését sem csak pénz kérdése.
Én is hosszú évekig pisztolyos sportlövő ,rövidebb évekig első osztályban versenyző ,közben diplomás edző is voltam.
Az edzésvezetésemre mindig a fegyelmezett,sportszerűség volt jellemző.Napjainkban ha van pénzed ,lesz pisztolyod,akár parabellum .A lőterek lőállásaiban pénzes ,énelintézem,dilettánsok vannak,Sajnos a saját környékemen ezt tapasztalom.

Horka Scene 2009.11.27. 17:10:32

Az ilyen kretén jogi szabályozással tényleg csak az érhető el, hogy az inkompetens rendőrség miatt mindenkinek magát kell megvédenie, mert egy-egy támadás után kiérnek pl háromnegyed óra múlva. Merőben változna a helyzet, ha az állampolgárok számára tényleg könnyebbé válna a fegyverviselési engedély megszerzése (természetesen csak alapos pszichológiai felmérés, büntetlen előéletű személyeknek, minimum érettségije legyen, tehát egy 8 általánossal rendelkező harcias -kisebbségi- állampolgár ne szerezze meg olyan könnyedén stb).

Még annyit, hogy ez a beteges fegyverellenesség odáig vezet, hogy aki ténylegesen fegyvert akar szerezni rabláshoz, gyilkossághoz stb, az beszerzi ígyis-úgyis, akinek pedig önvédelemre, vagy a vagyonának védelmére kellene egy fegyver, az a büdös életbe nem fog rendelkezni hasznos -értsd nem gáz vagy gumilövedékes- fegyverrel.

órarugógerincű (törölt) 2009.11.27. 17:15:11

"Hány emberrel találkozunk naponta, aki zavart viselkedésű, agresszív, furcsa, nem százas?"

Biztosan sokkal. De az igazi veszélyt szerintem nem is ezek az emberek jelentik. Róluk legalább lerí, hogy dilisek; ezért talán figyelnek is rájuk. De mi van azokkal, akik "intelligens, több nyelven beszélő, normális, becsületes" emberek benyomását keltik? És egyszer csak mint derült égből a villámcsapás kiderül róluk, hogy patológiás elmebetegek? Mondjuk mikor viccből a fejéhez (pillanatnyi ötletből éppen nem az enyémhez) tart egy töltött, kibiztosított pisztolyt, rácsavarja a ravaszra a kezem, és azt kéri húzzam meg. Akkor mi van, a döbbeneten kívül?!

Az van, hogy azóta eggyel többször nézek körbe, mint ahogy az általában szokás. És félek. Mert igen, a fegyverre van engedélye.

Roppongi 2009.11.27. 17:15:29

@ati27: Nekem szinten az a velemenyem hogy nagyon lazara engedik az egyetemek a szinvonalat... Csak hogy legyen ember. Mindenhol foiskolak meg egyetemek teremnek, ezerszer ujravizsgazhatsz aztan ha meg akkor sem megy akkor felveheted meg egyszer es ontjak magukbol a total idiota vegtermeket. Szerintem kemenyen fizetosse kellene tenni ha valaki ujra fel kell hogy vegye a targyat... az elso diplomat tamogatjak, de konyorgom: hany ev alatt csinaljak meg? Ebbol ered hogy fiatalok ezrei lebecolnak vegig 7-8-10 eveket egy egyetemen aztan meg tok mast csinalnak mert hulyek ahhoz is amit tanultak. Aztan meg elmennek valamit dolgozni es az allasiterjun meg csak a diplomamasolatukat sem kerik el... ugyanis senkit sem erdekel... mert minden hulye diplomat tud szerezni, igy aztan nincs mar erteke. Ha meg ugy gondolod hogy valaki azert megiscsak akarsz lenni es csinalsz egy PhD-t akkor meg a szerencsetlen balfasz aki melletted ult es mindig rolad irta a ZH-kat de ugy is csak atbukdacsolt mindenen... na szoval ez a balfasz majdnem elut a zebran a maffiozo audijaval mert addigra mar managger lett belole... Ki az idiotakkal az egyetemekrol...

kakamatyko 2009.11.27. 17:26:18

A sorozat cime volt firefly, a film cime serenity, es nem az emlitett didaktikus vonalert szeretjuk :-)

xkcd.com/311/

Nade komolyan:

Ha masoknal is fegyver lett volna, akkor mind elohuzzak, es a panikban, kavarodasban ossze-vissza lovoldoznek. Akik kesobb ertek volna oda, nem tudtak volna, ki a "rossz": a valosagban a kezifegyverhez nem jar kis IFF radar a jobb felso sarokba zold es piros pottyokkel. Tuti sokkal tobben serulnek es halnak meg: egyszeruen tobb az olom a levegoben.

Az egyetlen allitolagos elonye a tomeges fegyverviselesnek valamifele visszatartoero, miszerint majd az utcan a rablo/orult racionalis valoszinusegszamitasba kezd, mielott a jambor, de potencialisan fegyveres aldozatara tamad.

A gyakorlatban jo esetben csak ellopjak az onvedelmi fegyvert (tobbet hoz a feketepiacon, mint a letiltott bankkartyak es a hasznalt mobil, keszpenzzel meg ki rohangal manapsag?)
Rossz esetben serulest is okoz, lehet tippelni melyik felnek gyakrabban...

ati27 2009.11.27. 17:38:24

@Roppongi:
Vazze nekem kb 1 millába került! És a kezdő 65 emberből kb 15-en jutottunk el az államvizsgáig.. Vigasztal? Kemény volt, nagyon. Na nem is "divat szakon" végeztem, és egy olyan suliban aminek azért van múltja.. És igen, 2 félévet is ismételtem, mert meló mellett csináltam. Sokszor a melóból mentem vizsgázni, és melóba mentem vissza utána.. Persze nem vettem fel diákhitelt, és nem is kerestem valami jól, abból izzadtam ki a tandíjat..

ati27 2009.11.27. 17:45:53

@Roppongi:
Ja és jártál főiskolára/egyetemre? Gondolom nem.. Miért? A lehetőség neked is adott.. Első diploma.. Viccelsz? Szerinted nekem mennyivel támogatták? Persze nem kétlem vannak ilyen szakok, meg emberek.. Persze meg is lehet nézni mennyire lehet elhelyezkedni bizonyos végzettségekkel.. Mérnökből hiány van? Fizikusból matematikusból? Lassan ezekre a szakokra lehet legkönnyeben bejutni, persze nem biztos, hogy bent maradsz.. A jogra meg a bölcsészre kommunikációra 8-10x tuljelentkezés? Hát istenem, erre van igény.. Azt, hogy utána nem lehet elhelyezkedni? Nem biztos hogy az egyetem/főiskola hibája.. Egy 18 éves embernek fel kéne tudni mérni, mi szükséges a piacon.. Ha nem azt választja istenem, így járt..

Roppongi 2009.11.27. 17:49:22

@ati27: Hat ha te is ugy erzed hogy volt haszna es nem hiaba koltottel ennyi penzt es toltottel ennyi idot az iskolara akkor gondolom megerte... Ezek szerint nem kozgazdasagtan, jog, konyvtar-ruhatar vagy valami bolcs-esz szak, hanem valami hasznalhato darab... (Nem a politologiara gondoltam.)

ati27 2009.11.27. 17:49:29

És ne gyertek nekem a "szerintem így van.. kezdetű mondatokkal.." A kedvencem: Én nem értek hozzá de szerintem így nem jó.." Basszus ez a baj, mindenki mindenhez olyan rohadt jól ért.. Magyar betegség.. Nem is ragozom tovább, mert legtöbbször azoknak a legnagyobb a hangja, akinek lövése sincs a témáról...

Roppongi 2009.11.27. 17:50:26

@ati27: 2 MA 1 BA es 1 Phd eleg lesz?

ati27 2009.11.27. 17:52:25

Villamosmérnök-informatika.. Divatszakma :) Igaz nem ebben dolgozok, vagyis kis átfedéssel.. (informatika CAD/CAM Rendszerek, tervezés) A haszna? Jelenleg az, hogy oriási szopásokkal de elvégeztem, az előbb irt körülmények között.. A további haszna? ki tudja még..És ne haragudj, hogy egy kicsit rád piritottam.. :)

Roppongi 2009.11.27. 17:52:34

@ati27: Bar az is igaz hogy ez a 4 mind "gyogyszakon" szuletett... Hiaba, 18 evesen meg ugy gondoltam jo otlet a Szociolingvisztika... aztan meg azt gondoltam hogy a kozgazdasagtan jo otlet... De mar elmult...

Roppongi 2009.11.27. 17:58:00

@ati27: Nincs gond... de a mernoki diploma tipikusan olyan hogy tanulni is kell hozza es konkret tudast ad... Nem csak maszatolas mint akarmelyik bolcsesz vagy kozgazdasagtan cucc... Raadasul nem csak seggelni kell hanem erteni is kulonben nem megy... :) Ez a szerencsetlen lovoldozos srac meg mi a fenenek kezdte a mindig elolrol az egeszet?.. Gondolom valahol azt olvasta hogy a gyogyszergyaraknal sok penz van...

ati27 2009.11.27. 17:59:14

Bocs, akkor jogos a kritika.. :) Én ilyeneket nem tudok felmutatni, de a legnagyobb dolog, hogy dolgoztam 7-8 hónapot a SAAB fejlesztési osztályán.. Pl már másfél éve láttam hogy hogyan fog kinézni az új opel astra, sőt dolgoztam rajta is egy kicsit, meg a következő opel zafirán. Részt vettem stirling motor fejlesztésben, (áramfejlesztőhöz) Terveztem porszívó belső részeket.. Otthon pedig rengeteg rengeteg szerszámban benne volt a kezem.. Nem tudok olyan autó típust mondani amiben ne lett volna benne a kezem.. Az első legó-bionicle doboz megmunkálását is én csináltam (marás, elektródatervezés) De nem akarok ezzel felvágni.. Egyett mondok, még sokat sokat kell tanulnom, és persze már sok van mögöttem..

Roppongi 2009.11.27. 18:08:43

@ati27: Ami azt jelenti hogy hasznalod is azt a tudast amit az egyetemen tanultal... es ezert jar az ember egyetemre. A fent emlitett hibbant gyermek nem tudom mi a fenenek jart a gyogyszeresz szakra... valami fixa-ideaja lehetett hogy neki oda kell mennie... Sokan vannak, akik nem veszik eszre hogy rossz helyen vannak, de ha mar elkezdtek akkor azert is vegigviszik... Gondolom te elvezed a munkad, erdekel is amit csinalsz es szeretsz uj dolgokat megtanulni... Akkor abba a kis szazalekba tartozol akiknek jol sikerult a tovabbtanulas es aztan a munkahelyvalasztas... Es ez a kis szazalek nagyreszt a mernok-orvosi es hasonlo szakokon vegzettekrol mondhato el... Hallottal mar tortenelem-magyar szakon vegzett embert arrol beszelni hogy meg van elegedve? :) :) :) En sem...

fullánkhegyező 2009.11.27. 18:14:19

ati27
"mert legtöbbször azoknak a legnagyobb a hangja, akinek lövése sincs a témáról... "
Ez nagyon tetszett,pnt erről kéne beszélni nem az az egyetemről.

ati27 2009.11.27. 18:18:23

Figyelj, én tőlem távol áll más szakokat becsmérelni.. Persze hogy lehet olyan Töri szakos, aki elégedett.. Szükség is van rájuk.. A kommunikáció, és pénzügyes, sőt jogot végzett emberekre is.. Hidd el nem csak a mérnök ember az ember.. De a pályaválasztó fiataloknak tudni kell azt, hogy az ilyen "túl népszerű" szakok elvégzése után nem sok esélye van elhelyezkedni.. Vagy nagyon tehetségesnek, vagy nagyon szerencsésnek kell lenni.. De vitatkoznék azzal , is hogy felesleges ennyi, meg annyi ezt-azt képezni.. Mert ha nem is tud elhelyezkedni, legalább ragadt rá valami.. Még mindig jobb mint ehelyett kocsmába járt volna.. Annál bármilyen szak sokkal jobb!!

bag 2009.11.27. 18:23:06

mérnök vagyok, hobbim, szenvedélyem a sportlövészet!
márciustól október végéig időt, pénzt, fáradságot nem kímélve járom a versenyeket országszerte.
hsszú évek munkájával szereztem meg a minősítéseket,amelyek kutya kemények.
félek, hogy az ilyen bekattant idióták miatt, majd jól megszigorítják és lehetetlenné teszik ezt a gyönyörű sportot, ami ne felejtsük olimpiai aranyak sokaságát adta a magyar sportnak!

fullánkhegyező 2009.11.27. 18:27:39

@bag:
Pont erről írtam itt az előbb.A pécsi esetnek csak annyi köze van a sportlövészethez,mint krisztus óriási kersztfájának a falopáshoz.

ati27 2009.11.27. 18:32:18

Ne aggódj létezik a 15 perc hírnév! Erre fél év mulva nem nagyon fognak emlékezni.. Pl volt egy "modell repülő" nap.. (érdekel) Ott történt egy szerencsétlen halálos kimenetelű baleset.. Csámcsogtak rajta 1 hétig.. De nem is ez a probléma, pl autóbalesetben naponta halnak meg emberek, hasonló felelőtlen tettek miatt gyorshajtás, meggondaltlan előzés, "versenyek" stb.. Ezek már nem is tartoznak a hírek közé.. Esetleg bemodják, de 10 perc mulva nem is emlékszel.. Hivatkozhatnék az "információ elmélet" tanulmányaimra, ahol a "hírérték" definicója az volt, annál nagyobb az "éréke" (egyfajta mennyiség) minnél ritkább/vératlanabb.. Ez az első ilyen volt.. a 2. már rövidebb ideig fog tartani, a 10. pedig... Bocs lehet hogy nem lesz ennyi, vagyis minden csak idő kérdése.. Sajnos ez így egy kicsit "morbid" De ahogy Murfi(y?) mondja ami megtörténhet, meg is történik..

fullánkhegyező 2009.11.27. 18:32:41

@ati27:
Jó olvasni ,hogy van mai tudós aki a rég elfeledett stirling motorral igazi hozzáértőként foglalkozhat.Nagyon irigyellek.

bag 2009.11.27. 18:43:48

tehát, aki nem járatos a lövészsportban:

a sajtó által szajkózott 9 mm-es Parabellum maroklőfegyver
sportlövészeti célokra tökéletesen alkalmatlan.
Rövid irányzóvonal, sportmarkolat és állítható irányzék hiánya, óriási hátrarúgás stb...
Tehát tessék minket békén hagyni, hülyék mindenütt vannak.
a vadászatot és az autóversenyzést is lehetne szigorítani ennyi erővel

ati27 2009.11.27. 18:59:58

@bag:
Sajnos a sajtóval az a nagyon-nagyon nagy probláma, hogy iszonyatos módon félreírják a történéseket.. Párszor volt olyan hogy egy megtörtént eset amiben én is részt vettem, teljesen más jelent meg.. Vagy egy bizonyos "szakterület" amiben járatos vagyok, abban írnak elképesztő sületlenségeket. Ez mind azért van mert az újságírók vagy gyorsan összecsapják, vagy "módosítják" a híreket mert úgy jobban hangzik.. Gondolom a "parabellumról" sok ember hallott.. pl a bazi nagy stukker szinonímája köthető.. Mért most az jól hangzik a hirben hogy egy Walter xp52-C 5,5 mm ürméretű pisztollyal 2m-ról fejbe? "Ugyan mán a stukker 9mm-nél kezdődik" De mondok jobbat: pl pár hete "online" tudúsítottak az olaszliszkai perről. Index címlap "3 életfogytiglan" origo, ugyanebben az időben "2 életfogytiglan" Majd részletezve ki mennyit kapott..(Tehát nem egy "szimpla" cím elírás) No akkor most 2? vagy 3? Majd 1 óra múlva origo: 3 áletfogytiglan.. Könyörgöm, ha már 3-ig nehéz elszámolni, akkor a cikk többi bonyolultabb része mennyire lehet megbízható? És ezek csak az ordító hibák.. Ezért probálok minnél több forrásból tájékozódni.. Sajnos most nem a Bulvár sajtóról írtam!

Iustizmord 2009.11.27. 19:04:12

@ati27: hm, háromszor felvenni egy tárgyat... nem sok az egy kicsit???

Iustizmord 2009.11.27. 19:08:46

@ati27: honnan a pics...ból tudná egy 18 éves ewmber felvételikor felmérni a piacot, amin majd 4-6 év múlva kell játszania?

annak is örüljön a végzés után 4-6 évvel felméri a dolgokat...

én is most, minden nap tanulok vmit, majd' tíz évvel diploma után. ha mindezt tudtm volna akkor nem lehetett) akkor ma ... akkor ma én lennék az AC Milan legfiatalabb 30-on túli hátvédje.

Iustizmord 2009.11.27. 19:10:00

@Roppongi: MA-ból nem lehet kettő. a ma az ma van, holnap meg tegnap nem lehet.

Iustizmord 2009.11.27. 19:12:17

@Roppongi: a szociolingvisztika szvsz érdekes. vagyis zsír a cuccos, vágod, kisgeci?

ati27 2009.11.27. 19:12:54

@Iustizmord:
De, és? Megvan.. Akkor? "Csont nélkül" kb 10ember jutott el az államvizsgáig.. A maradék 5-6, meg ezért azért félévhalasztással, ismétléssel jutott el a kb 65 emberből.. És mint ezt meló, és egyéb "magánéleti" problémák közepette.. Sőt meló, meg a fősulival párhuzamosan elvégeztem egy intenzív felsőfokú tanfolyamot is.. Lehet utánam csinálni..

Iustizmord 2009.11.27. 19:17:08

@Roppongi: apám mondotta, ki gépészmérnök, hogy egyszer közölték velük a BME-n: "az a baj magukkal, hogy amit tudni kell, azt nem tudják, viszont amit érteni kell, azt meg nem értik"

jogászokat meg nem basztatni, az is egy tudomány. az alkortmánytan, meg a többi szobajogászkodás egy dolog, de pl a büntetőjog, vagy a polgári jog, polgári perjog egyes részei (különösen ezek bírói gyakrolata) van olyan logikus mint két fogaskerék találkozása a váltóműben.

és a nyelvészettudomány ( pl Hutterer Miklós " A germán nyelvek" c minkája) egy igen logikus dolog. meg komplex. meg interdiszciplináris.

bocs a floodolásért.

ati27 2009.11.27. 19:19:00

@Iustizmord:
Pedig elég egyszerű felmérni.. Vagyis elég jó eséllyel, hogy mire van igény.. A kiválasztott szak, túljelentkezés, meg a végzettek elhelyezkedési mutatói.. Tudod a guggli jóbarát.. 8-10 éve meg azért minden fontosabb statisztika fent van a neten.. És persze a net előtt is voltak statisztikák.. Csak utána kell nézni.. Jó persze ez így elég sarkos, de meg lehet hasalni.. És egy 18 évesnek kell tudni értelmezni ezeket az adatokat, külömben meg minek megy a felsőoktatásba.. Ha ennek ellnére olyat választ amivel nehéz elhelyezkedni az ő dolga..

ati27 2009.11.27. 19:23:33

@Iustizmord:
Na az utolsó hozzászólásoddal egyetértek.. A szakmákat összehasonlítani olyan mint almát a körtével.. Jogászok/nyelvészek/ujságírók/óvónők mind mind kellenek.. De nekem az a gondom, hogy vannak divatszakok amire "ész" nélkül jelentkeznek.. Pl ha paradicsomszezon van és mindenki paradicsomot termel akkor olcsó lesz a paradicsom. És ha csak egyvalaki árul a piacon paprikát a következmény: Olcsó a paradicsom, de drága a lecsó.. Ezt most találtam ki :) De cáfoljatok meg! :)

Iustizmord 2009.11.27. 19:24:25

@ati27: nézd, én az alapképzésre gondoltam. ott tényleg lehet lazázni sok helyen. olyan amit meg csak úgy "be lehet seggelni" nem van. se jogon, se bölcsészeknél, orvoséknál, se sehol. ilyen hivatkozás buta hülyeség is mert minden szakmának van belső logikája ami abszolúte nem csak tárgyi tudás kérdése. tárgyi tudás és értelmezés / alkalmazás kéz a kézben járnak, máshogy nem megy

meló meg család mellett tanulni, na az tényleg totál más. ha vki ezt is megoldja, annak max respect.

nekem pl a másoddiplomát megszerezni nem is volt módom (a f@szt nem, csak kicsit lusta / kényelmes / kifogáskereső /stb voltam, nem adtam le a diplomamunkát), de a szakvizsgát letettem. a feleségem mondjuk lurkók mellett is ezt megoldotta, respect. de keresni nem ő keresett... :o)

MLaca · http://mlzphoto.hu/ 2009.11.27. 19:26:48

és a jogosítványok a szgkocsikra? a jelenleg utakon száguldozók (vagy épp csigatempóban utazók) felétől el kellene venni a jogsit, mert egy 1-1.5 tonnás autóval óriási tragédiákat lehet okozni (és sajnos nap, mint nap okoznak is nem kevés halálos balestet), de mégsem teszik. nem is szigorítják, pedig a jogosítvány nem jár alanyi jogon! rengetegen halnak meg valóban minden nap az utakon, mégsem veszik el sem az autókat, sem a jogosítványokat. vajon miért?

a fegyverek nem ölnek embert, emberek ölnek embert - ha valaki meg akar ölni valakit, akkor puszta kézzel is megteszi, tiltsuk hát be az emberi kezeket is! általános óriási hiba ilyenkor elkezdeni a betiltósdit, mert bár vannak ilyen sajnálatos esetek, de általában (95% fölött) illegális fegyverekkel követik el a gyilkosságokat.

Iustizmord 2009.11.27. 19:28:46

@ati27: tévedsz. én MOST sem tudom felmérni an jövőt pedig elég dörzsölt vagyok, , szakmai ártalom.egy 8 éve3s meg... senkimés semmi. kurva faszagányosnak érzi magát, de annyit tud (pl aki gimibe járt) a való életről mint tyúk az ABC-ről. 1szerűen egy 18 éves MA, ITT, EBBEN A KORBAN még messze nem felnőtt, különösen a gimisek. nagy gyerekek, 18 éves aggyal, 16 éves mentális felkészültséggel, egy 12 éves veszélyérzetével.

társadalmilag éretlenek. az érettségi MA , ITT, MOST már underaged. nem érettségi.

ma már én sem érzem magam "érettnek" azn akkori 18 évesen.

tán most is alig.

ati27 2009.11.27. 19:29:52

Egy szónak is száz a vége, nem kell "fikázni" a szakterületeket.. Mindenre szükség van.. Csak abban vannak kétségeim, hogyha pl 2000 jogász végez/év, és a "piac" 100 szív fel akkor vagy nagyon-nagyon "pengének" kell lenni, vagy ismeretséggel kell rendelkezni (magyarország) "Na ezt meg ki b***? Hofi után szabadon..

bag 2009.11.27. 19:32:58

ismét ugynazt érzem, mint pár éve a lőtértűznél. idióták írkálnak összevissza óriási sületlenségeket.
ezzel, a hozzá nem értőket ellenünk hangolják.
a sportlövők nyugodt, intelligens, sportemberek, másként ezt az ágat nem is lehet művelni. és folyik a hülye hangulatkeltés, sok életében fegyvert enm fogott szobatudóstól...
Drazsé meg nyilatkozik egy óriási baromságot (ismét)

Iustizmord 2009.11.27. 19:33:35

@ati27: divatszakok, ez így van. pl ügyvédnek lenni általában jó, az irígyelt és gyűlölt érték metszete, de ennél jóval komplexebb. de ezt honnan a faszból tudja, aki 18 évesen felteszi hogy ő ügyvéd lesz? és más szakmák is biztis ilyenek.

most épp túlkínálat van, színvonal down, de attól még sok a zeszkimó. majd változik és beáll.

phaszfej 2009.11.27. 19:38:41

Basztatták, lőtt. Nem teketóriázott. Minden tiszteletem az elkövetőé. Én hányszor szerettem volna már meghúzni a ravaszt! De sose mertem. Tízmillió ilyen lövöldözőt az országba, és azonnal visszaállna a rend és becsület. Nem bezárni kell az arcot, hanem kitüntetni!

Iustizmord 2009.11.27. 19:39:46

@ati27: a 70-80-as években tkp numerusclausus volt az ügyvéd (meg jogász) kpzésben.

nem volt jó, de most sem az.

a z egyetemi fejpénz (is) az oka. nemtom hgy legyen, de a társadalom hosszú tvon önszabályozó, 1-2 évtized smásként lesz. csak mink türelmetlnek vogymuk

tölgyes 2009.11.27. 19:41:53

Én nem tudom megmondani a frankót csak rágódok. Van egy fiatalember, aki egyszer csak bekattan és lövöldözni kezd. Embert öl, sebesít. VÉLETLEN, KIVÉDHETETLEN MONDJÁK EGYESEK.. MÁSOK TENDENCIÁT LÁTNAK.Vajon mi az igazság? Talán itt is, ott is. Az bizonyos, hogy véletlen és kiszámíthatatlan az, hogy mikor kattan be valaki...No de egyedi eset ez a bekattanás? Nem volt a brutális erőszaknak előzménye? Mikor kezdődött? Talán Zámolyban, amikor a helyi cigányok agyonvertek egy csákvári fiatalembert? Mert hogy agyonverték az tény, mint ahogy az is tény, hogy az értelmiségünk egy része rasszizmust kiáltott...Vagy talán akkor kezdődött, amikor a Moszkva téren két cigány fiú egymásnak esett és megbökte egyik a másikat.. amire TGM megint csak rasszizmust kiáltott:::Vagy akkor, amikor Moóron mészároltak és tévesen ültették le a bűnösnek véltet.. vagy Olaszliszkán, amikor agyonverték a pedagógust a gyerekei előtt, vagy akkor amikor a rendőrség bűntetlenül a tömegbe lőtt, vagy akkor, amikor a sorozatgyilkosságot elkövetők szándékai mögött rasszista megfontolást gyanítottak, miközben kiderült, hogy izraeli kibucban edződött a gyilkos és a titkosszolgák nem figyelték, mert épp fegyvert vett...VAGYIS EBBEN A KÖRNYEZETBEN MÁS ÉRTELMET NYER EZ A VÉLETLEN-SOROZAT...ÍGY MÁR MÉGIS CSAK TENDENCIA.. ÉS AZ ALKALMATLAN KORMÁNYZÁS LÁTLELETE... Vagyis én már nem hiszek a véletlen véletlenekben, csak tendenciákban, amelyek mindig véletlenül mutatják meg igazi arcukat.

tölgyes 2009.11.27. 19:43:22

Eltűnt ami írtam, ezért most csak anyit: én nem hiszek a véletlen véletlenekben, csak tendenciákban, amelyek a véletlen álarcában jelennek meg.

tölgyes 2009.11.27. 19:47:00

@phaszfej: Milyen jó, hogy nem adnak magának fegyvert...

Iustizmord 2009.11.27. 19:53:46

@tölgyes: baszki, fletó szarul csinálta, bajnai kárment de jól, de hogy vki bekattan s gyilkolászk az nem rendszerhiba. ébredj már fel : ha én azzal védekeznék hogy azért erőszakoltam meg egy 13 éves kislányt mert rohadtkommunisták, éljenafidesz, vesszengucsány, vesszenorbán, úgy méltán baszna meg a bíróság. duplán.

bag 2009.11.27. 19:55:53

néhány napja a rendőrség bejelentés nélkül (joguk van hozzá) megszállta a lakásomat és ellenőrizte a fegyvertárolást, miután mindent rendben találtak, illedelmesen távoztak.
miért nem csinálják ezt mindenütt? mért nem vonják be az alkalmatlanoktól a fegyvereket? miért nekem kell jövőre többet fizetni az engedélyekért?

fullánkhegyező 2009.11.27. 19:57:35

@phaszfej:
Reménykedj csak ,hogy rend lesz mert a tizmilló lövöldöző remélhetőleg a családod összes maradék tagját veled együtt biztosan és véglegesen semlegesíti.
Na akkor lesz rend.

fullánkhegyező 2009.11.27. 20:03:19

@phaszfej:
Na igen az előbb elfelejtettem.A nicked nagyon találó,hogy tudtad ezt előre,hogy ez lesz a legjobb név?

ati27 2009.11.27. 20:14:38

No igen, nagyon elkurták ezen nics vita. Azon sincs, hogy leszarják a kisebbségi problémát.. Vagyis álszent módon rasszizmust kiáltanak, ha kell, ha nem.. Meg is lett az eredménye. Ahelyett, hogy a problémával foglakoztak volna.. De ez az eset nem azok közé tartozik. Azért tudjunk már külömbséget tenni! Ez az orbéngyurcsányzsidócigányfasisztagárdista kérdéshez semmi köze.. Imádom aki mindenből ezt olvassa ki.. Wazze már egy olyan dologból is mint a védőóltés politikai kérdést csinálnak.. Az kommunista aki beoltatja magát, meg szidó.. Az eszem megáll, komolyan!

tölgyes 2009.11.27. 20:22:05

@Iustizmord: "A világ ég hevül, s te lelkedet érzed a lázat...".. ha jól idézem..97-ben robbantás robbantást követett... a pszichiátriai kezelésre alkalmas helyeket szétverték..
Bajnai pedig nagyon rosszul csinálja..(A libáktól Sukoróig..és tovább) de legyen az Ön hite szerint.

Iustizmord 2009.11.27. 20:26:39

@tölgyes: szvsz bajnai nem rosz ügyvez. kor.fő de lehet ezt vitatni. biztos van ki jobbaqn csinálná. sőt még alkalmatlan fasz ism lehet bajnai. mekem secko jednó.

mi ez a modoros önözés a neten?

az ön végbele partja tán nem rosszillatú, esetlegesen talán hátha?

na akkor meg...

eszti_mama_vendeghaza 2009.11.27. 20:46:37

Orvosokat dutyiba! Legalabbis a postban emlitetteket es TB csalokat is. Siman, ok is csak emberek. Amugy a normalisaknak pedig megbecsulest, minden tekintetben.

tölgyes 2009.11.27. 20:56:46

@Iustizmord: Valóban lehet vitatni, azt, hogy Bajnai jól csinálja a dolgát. Én azt látom, hogy a tolvajkodás felgyorsult és nem lanyhul... tehát nem jól csinálja a dolgát.. és ezt már külföldi elemzések is megerősítik.

Szerintem Ön a saját végbelének tapasztalatai alapján általánosít...de ön az összefüggéseket igen csak leegyszerűsítve szemléli...él még a múlt hatása.. éppen ezért javaslom annak végiggondolását amit írtam: "A VILÁG ÉG HEVÜL S TE LELKEDET ÉRZED A LÁZAT..."

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.11.27. 21:00:41

jó poszt, örülök neki, hogy nem a marhaságokat ragozod tovább (pl. a tévé tehet róla, stb)

a dologról a véleményem már a többi ezzel foglalkozó 3-4 blogban leírtam, nem ismételném magam. sajnálom a srácot legalább annyira, mint az áldozatokat és ezt a végtelenül cinikus, kiüresedett, elembertelenedett társadalmat teszem felelőssé, amely kirekeszti magából, deviánsnak bélyegzi a másként gondolkodókat, akik aztán idővel tényleg megőrülnek és közveszélyesek lesznek. pedig ez aztán megelőzhető lenne.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.11.27. 21:10:18

Legyetek szívesek olvassatok bele az én blogomba is, mert megvilágítom ezeknek a társadalmi problémáknak a hátterét (tudod: a világ, és ami mögötte van), gyökérzetét, és megmondom a lehetséges megoldásokat is.

soproni1 2009.11.27. 21:20:03

Ilyen eseményeket lehetetlen megelőzni.
Az visszatartó erő, ha 10 gyilkosból 9-et elfognak ( és rá is tudják bizonyítani ), meg a tényleges életfogytiglan, mert ott ritkán őszülnek a rabok.

ati27 2009.11.27. 21:24:07

@Epikurosz:
Jajjjjj megint egy összeesküvés elmélet hívő..Én nem kérek belőle.. :) Aki pedig rajong ezekért, az tényleg látogasson el! (ne haragudj, de nekem ezek nem jönnek be)

tölgyes 2009.11.27. 21:28:59

@ati27: Milyen összeesküvésre gondol?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.11.27. 21:33:06

meg kell mondanom, hogy Epikurosz kolléga blogja tetszett, különösen a cigányokkal kapcsolatos írás

r7zw48 2009.11.27. 21:56:02

Na végre kiderült, hogy nem hiába van annyi lőfegyver a civileknél. Mert annyi mindenre használják (sport, vadászat, ...?), aminek semmi visszhangja, értelme, izgalma, drámája, figyelemfelkeltő hatása nincsen.
Na de most, ez ütős volt. Most minden (hímtaghosszabbító) fegyverforgató (kis f@sz), legyen az "sportoló", vagy bármi egyéb fedőnévvel álcázott, végre nyugodtan konstatálhatja, hogy végre rájuk, lövöldöző kis pöcsökre is irányul egy kis figyelem. Hogy ők is valakik, őket sem lehet figyelmen kívül hagyni, tőlük is kell egy kicsit félni.
Igazán kíváncsi lennék, mi lenne egy általános és totális, súlyos büntetéssel fenyegetett lőfegyvertartási tilalomra vonatkozó népszavazás végeredménye?
(érdektelenség)

Paulybird 2009.11.27. 23:00:46

Mindenkit pszihiátriai ellenőrzés alá kellene vonni, nemcsak a lövőket, és akiről kiderül, hogy veszélyes, azt be lehetne zárni.

Teker 2009.11.27. 23:16:26

@Paulybird: aha. így pl. ha én mondjuk pszichiáter vagyok, és az ellenőrző bizottság tagja vagy elnöke, ráadásul a nejem veled csal meg.... nos, szerintem te hamar társadalomra különösen veszélyes ember lennél, a legszigorúbb fegyházban fogvatartva anélkül, hogy bármit elkövettél volna. mert "veszélyes" vagy.

Jenya 2009.11.27. 23:19:32

Ugyan már,kinek szólnál ha valaki zavart vagy ideges? Ki tenne bármit is? Nap mint nap a hatos villamoson magukban morgolódó utastársakba belekötő veszekedő, zavart alakok jönnek mennek-nem részegek, nők. Teljesen elborult fejjel.Naponta-ezek az utcán járnak, és nem tudom elképzelni hogy mindig cselekedeteik tudtában lennének. Akkor egy " ideges" egyetemistával mit teszel? Az egész egyetemet bekasztlizhatnád. Ezt sajnos senki nem tudja -nem fogja kiszűrni. Talán a fegyvertartási miatt előkerülhetett volna tényleges pszichológiai vizsgálat-de ilyen bármikor bárhol megtörténhet-csak úgy.

mokas_gizi 2009.11.27. 23:19:33

"Szintén magyaridióta megnyilvánulás volt, hogy egyből felböffentek "Gyurcsánybajnaizó" hangok, melyek azt mondták, ez is csak azért történhetett meg, mert elkúrta a kormány."

Én maximum annyit fűznék a dolgokhoz, hogy a fenti idézetben van némi igazság...
Így hirtelenjében kettő dolog van, amik tények:

1. A kormány szándékosan tönkre tette a Magyar egészségügyet, most ezen lehet vitatkozni, de a tények attól még tények...
Szándékosság volt, nem véletlen, ezt is tisztázzuk az elején...

1. A kormány bezáratott egy csomó pszichiátriai intézményt, egy csomó diliházat, kevés orvos van a pszichiátrián is...

Igen ezek az emberek akiknek nem közöttünk lenne a helye, most itt járkálnak közöttünk...

Sport lőfegyver engedélyekhez egyáltalán nem értek...de egy kérdés:
Ott nincs pszichológiai alkalmasság...?

Paulybird 2009.11.27. 23:23:39

@Teker:

még szerencse, hogy nem pszihiáter vagy, hanem pék vagy kubikos.

Így a munkádat lényegében nem befolyásolja, hogy ha olykor szó szerint értelmezel egy-egy kétértelmű, cinikus megjegyzést...

Teker 2009.11.27. 23:47:49

@Paulybird: a neten az ilyesmit jelölik (smiley-k és hasonlóak). nem látom az arcod amikor írod, nincs smiley -> komolyan gondolod amit írsz. senki sem telepata, hogy kitalálja a gondolataidat, te viszont egy bunkó paraszt vagy, mert egyből minősítesz.
még jó, hogy mint pék, süthetném a kenyeret, amit megetetsz a kölykeiddel, mint kubikos, építhetném a házad, amiben lakik a családod. mindkét munkával sokkal több hasznot hajtok mind szűkebb környezetemnek, mind a társadalomnak, mint a magadfajta faszlógató-társadalmon élősködő "értelmiségi" semmirekellők, akik magukat valamilyen oknál fogva feljebb helyezik a társadalmi ranglétrán ezeknél a szakmáknál.

ja, és a büdös redves kurva anyádat.

ha megsértődsz pék vagy kubikos vagy, mert ezt poénból írtam...

srita 2009.11.27. 23:48:52

hi mokas-gizi
bezártak az intézetek.hogy ki záratta be őket azt inkább hagyjuk...
a kérdésem az lenne hogy te rábíznád magad G.Ákosra mint gyógyszerészedre hogy adjon tanácsot ha bajod van?!

Éber 2009.11.27. 23:51:02

A pszichiáterek adnak egy gyógyszert ( ami drog. Nem csak olyan hanem az) amit elkezd szedni a naiv behülyített állampolgár. Ezután halucinál repűl stb.
Ezután a pszichiáter: megmondtam, hogy beteg. Majd Én kezelem a többit is.
A fegyverek a hibásak, meg a politikusok. Te csak zabáld a Prozacot, meg a Zoloftot.

srita 2009.11.28. 00:20:37

@Éber: ismerlek?
A XanaX is jó cucc

Gallion 2009.11.28. 00:21:37

tölgyes: "Vagyis én már nem hiszek a véletlen véletlenekben, csak tendenciákban"

Egy kivizsgálás rád és rádférne.

kafferbivalybalamber 2009.11.28. 00:45:29

Nem a fegyver öl, hanem az antidepresszánsokkal megőrjített ember.
Eddig minden esetben ott volt az antidepresszáns bogyó, a késes ámokfutásoknál is.

El Argentino 2009.11.28. 00:48:36

Drasko vizsgáld felül a törvényt és legalizáld a fegyvertartást. Én ezt tenném a helyedben.

Paulybird 2009.11.28. 01:57:38

@Teker:

Na, egész jól sikerült behergelned magad a végére. Szépen kipirultál, mint amikor dühbűl dagasztod a tésztát, vagy tolod a talicskákt. (Geci)

bag 2009.11.28. 05:28:39

@r7zw48:az ilyen hozzászólás valóban orvosi eset... sajnállak öreg!

Csore60 2009.11.28. 08:19:20

A cikk írójának igaza van abban, hogy nem lehet előre látni, a sok frusztrált emberből ki kattan be annyira, hogy lövöldözni fog.
A konkrét esethez azonban lenne észrevételem. Sokan vitatkoztak itt a felsőoktatásról.. Amennyire én tudom, a nemzetközileg elhíresült egyetemi lövöldözésben nem a sikeres diákok voltak a jellemző elkövetők. Azért a problémához van annak köze, hogy sok olyan ember bekerül a felsőoktatásba, akinek esélye sincs, hogy boldoguljon. Szerencsére nem fog mind lövöldözni. De sok pénzt, felesleges kínlódást takaríthatnánk meg, ha erősebb lenne a bemeneti szűrés. Nem értek azzal egyet, hogy természetes az egyetemeken a bukdácsolás, a tömeges uv. Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy nem jártam főiskolára, egyetemre, elárulom, hogy jártam- A 2. diplomámat munka mellett szereztem. Nem volt uv-m. "többször nekifutós" tárgyakból sem. És vannak így sokan.

Szorítok a 19 éves fiúnak a teljes gyógyulásáért. Remélem, az események hatására sem veszti el a jókedvét, és a kedves csibészes mosolya is a régi marad.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.11.28. 09:35:23

Én ezért nem lettem katona:-) Kérdezték a sorozáson, hogy milyen elképzelésem van, hová szeretnék kerülni. Kicsit feszült, fiatalos hangulatban voltam, mondtam, hogy olyan helyre vigyenek, ahol lehet robbantani, lövöldözni és nagyon kemény világ van.
Erre adtak egy E kategóriát...
süti beállítások módosítása