Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Nyílt levél Orbán Viktorhoz

2010.03.14. 09:30 :: Daily Shark

Az alábbi nyílt levelet írtam nemrég Orbán Viktornak, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének.

Kedves Viktor! 

Remélem, nem veszed zokon a tegezést, nem tiszteletlenségből teszem, bár három évvel fiatalabb vagyok nálad, a korosztályomban többnyire ezt használjuk ilyen korkülönbségen belül, és úgy érzem, jobban el tudom mondani ebben a közvetlenebb formában a kérdésem. 

Ahogy Dub hadnagy mondta a derék Svejknek: "Te még nem ismersz engem, de én ismerlek téged." - bár én ezt sokkal pozitívabb hangsúllyal értem. :)
Persze ez nem nagy kunszt, hiszen Te miniszterelnök voltál, és leszel is, én meg csak egy választó. Emlékszem, jó pár éve egyszer a Kútvölgyi úton a János-kórháznál épp mellettem jöttél a Golfoddal, de nyilván ez neked egyáltalán nem maradt meg. :)
Az első szabad választások idején nagyon szimpatikus volt a fiatalos, radikális, liberális lendületed, karakán kiállásod, bátor és következetes politizálásod - szavaztam is Rád.
Később egyre növekvő ellenérzéssel figyeltem, ahogy a konzervatívabb irányba fordultál és a Fidesz nagy jobboldali gyűjtőpárttá alakult.
Nem tudom elrejteni azt a véleményemet se, hogy az ország politikai kettészakadásában - ami személyes sorsomban például a legjobb barátommal folytatott állandó parttalan politikai vitákká fajult - az általad képviselt irányvonalnak nagy szerepe volt, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy az ország egészét tekintve hosszútávon pozitív egyenleget hozott, hiszen még mindig nyögjük ennek átkát - de nem erről akarok beszélni, én nem vagyok doktriner ilyen téren, csak a háttérhez tartozik.

Az elmúlt két ciklus egyikében sem szavaztam a kormányzó pártokra, de rátok se, Viktor. Érvénytelenül szavaztam, mert egyik pártban se találtam meg azt, ami mellett jó szívvel, kétségek nélkül ki tudtam volna állni és protest-szavazásból már elegem volt, a legkisebb rosszra fanyalogva, kényszeredetten tenni az x-et szerintem rosszabb, mint kifejezni, hogy meggyőződésem szerint egyik se képviselhet engem.
De ahogy az elmúlt 8 éve alakult, valamelyest változtam én is, te is, no és az ország helyzete is nagyon sokat változott, sajnos.
Eljutottam odáig, hogy már vállalható alternatívának éreztem a Fideszt. Meghallgattam az országértékelő beszédedet, Viktor, és úgy találtam, nincs benne semmi olyan, amit kifejezetten elleneznék, az értékeket, célokat, melyeket felvázoltál, támogatni tudom. Azonban ez csak az általános, távlati terveket jelenti.

Mi a helyzet a konkrét ügyekkel? Kérdezhetek ilyet, Viktor?

Van nekem egy szívügyem, a pátyi Golf-lakóparként hírhedté vált ingatlan-beruházás.
Pontosabban az a szívügyem, hogy ez ne valósuljon meg.
Hogy miért, arról rengeteget lehetne beszélni, ajánlom figyelmedbe az ellenző civil szerveződés honlapját - törvénytelenségek, ügyeskedések, a szakvélemények, az állami főépítész és az ombudsman véleményének figyelmen kívül hagyása - csak néhány az érvekből.

Van azonban pár dolog, ami kétségeket támaszt bennem. Bizonyára tudod, hogy a pátyi beruházást és nemrég nagy vihart kavart sávolyi Balatonring-pályát a Grupo Milton szerette volna (szeretné?) megépíteni. A jelenlegi kormány teljes erőbedobással próbálta átnyomni a sávolyi beruházást és sokmilliárdos hitelt biztosítani a Milton számára még a választások előtt, pedig már a pénzügyminiszter és az önkormányzati miniszter is kételkedett, a pénzügyminisztérium határozottan ellenezte, végül az oknyomozó újságíró Bodoky Tamás és az Index tényfeltáró cikkei alapján kialakuló széleskörű civil tiltakozás nyomán gyakorlatilag minden támogató kihátrált belőle, hirtelen ráébredve, hogy mind jogilag, mint üzletileg igen rizikós lenne tovább kitartani.
 

Igen, Viktor, ez ugyanaz a Grupo Milton, aki kedvenc sportodat nagy összeggel támogatja. Kedves Viktor, ismered, kik azok az emberek, akik támogatását a szívednek oly fontos ügy élvezi?
 

Az egyikük Mervó József, telki lakos.
Ő a Grupo Milton igazgatója, akinek mindennél fontosabb a pátyi projekt megvalósulása, így minden eszközt bevet ennek érdekében, láthatólag nem csak a fair play jegyében.
Ő az a Mervó, akit annak idején a botrányos Közgáz klubbal hoztak összefüggésbe, az éjszaki szórakozóhelyek konkurrenciaharcai kapcsán.
Ő az, aki testvérével a budapesti Cafe Rio tulajdonosa, annak az éjszakai szórakozóhelynek, mely gyanúsan olcsón jutott területhasználathoz XI. kerület egyik kiemelt részén, majd szabálytalanul jóval nagyobb helyet foglalt el, ahol a növényzetet engedély nélkül kiirtatta. Ez az a szórakozóhely, melyet az Egyenlő Bánásmód hatóság többször megbírságolt rasszista gyakorlata miatt és amely abba a gyanúba keveredett, hogy a helyi szocialista potentáttal van összefonódása.
Ő az a Mervó József, aki Pátyon amolyan szürke eminenciásként az önkormányzattal létrehozott IPP Kft.-n keresztül alakította a helyi ingatlanfejlesztéseket - mellesleg a cég azóta APEH végrehajtás alatt áll...
Ő az a Mervó József, akinek a projektjét ellenző telki polgármester ellen sunyi, alaptalan lejárató szórólapos kampány indult Telkiben.
Ő az a Mervó József, aki nyíl levélben támadta a saját falujának polgármesterét és képviselőit, mert szembe mertek szállni az ő pátyi terveivel és megpróbálta a két település szembeállításával elejét venni az egységes tiltakozásnak.
Ő az a Mervó József, akinek pátyi beruházását nem ajánlott nyíltan ellenezni, ha nem akar az illető életveszélyes fenyegetéseket kapni - ahogy kapott ilyen fenyegetéseket Telki nemrég váratlanul és érthetetlenül lemondott polgármestere (bár az ilyen ügyek természeténél fogva szinte senki nem mer egyértelműen nyilatkozni, de informálisan nyílt titok, hogy a fenyegetések hatására köszönt le), a tiltakozásban kulcsszerepet játszó pátyi képviselő, Bodoky Tamás oknyomozó újságíró, és igen, Viktor, még a Fidesz helyi országgyűlési képviselője, Gulyás Dénes is, amint azt a saját hírlevelében is közölte!

Tudtál te erről, kedves Viktor? Nem érzed úgy, hogy a támogatód nem olyan elvek szerint cselekszik, melyeket Te és pártod magadénak vallasz és elvársz a tisztességes emberektől? Mit gondolsz arról, akinek üzleti törekvéseit ilyen maffia-módszerek kísérik?
 

A Milton másik főszereplője Kovács Bence János, pornós művésznevén Ben Coloman. Róla az a hír járta, hogy az ország 10 leggazdagabb embereinek egyike - mára ez kétségesnek tűnik.
Hivatalosan publikált életrajza szerint 18 éves korában elhagyta az országot és ügyes spanyol ingatlanbefektetésekből szerezte a vagyonát - csakhogy a valóság az, hogy 1995-ben többrendbeli csalásért jogerősen elítélték itthon, majd 2000 körül egy pornófilmet is készített, melyben maga is szerepelt.
Ő az, aki nemrég kétségbeesett ellentámadásként a konkurens cégek aknamunkáját láttatta a tényfeltáró riport mögött, feltehetően valótlanul vádolt meg egy céget zsarolással, hogy elterelje a figyelmet a múltbeli dicstelen tetteiről, miközben szintén alaptalanul vádolta meg a múltját felderítő Bodokyt, és perrel fenyegette őt - de közben egyetlen állítását sem tudta cáfolni!
Egy ilyen rovott múltú és kétes erkölcsű ember van a támogatók közt, tudtad ez, kedves Viktor?
 

Mindeközben azt látom, hogy a Fidesz feltűnően visszafogott mind a sávolyi, mind a pátyi ügyben. Pátyon egész konkrétan Fideszes képviselők szavazták meg a beruházásnak zöld utat adó változtatást a szabályozási tervben, pedig tudniuk kellett róla, hogy több ponton is törvénysértő. Eső után köpönyeg, hogy kezdeményezték a kizárásukat a Fideszből - utólag.
 

Kedves Viktor, kérlek, nyugtass meg. Szeretnék bízni Benned, szeretném, ha olyan miniszterelnöke lenne az országnak, aki nem tűri meg támogatói közt a fenyegetőzésekkel megtámogatva üzletelő alakokat, jó lenne tudni, hogy nem lehet majd Téged megtéveszteni azzal, hogy egy számodra személyesen fontos ügyet szponzorálva elnyerjék a jóindulatodat és a segítségedet ennek elkenésére. Hinni szeretném, hogy az igazság és tisztesség fontosabb számodra, mint az anyagi hozzájárulás a foci ügyéhez, nem fogod lehetővé tenni törvénysértő beruházások megvalósulását és elhatárolódsz azoktól, akik mind üzleti magatartásukat, mind emberi kvalitásaikat tekintve távol állnak attól a polgári és keresztény értékrendtől, amit reményeim szerint Te magadénak vallasz.
 

Tudom, az én egy szál szavazatom nem sokat számít - de azt is biztosan tudom, hogy az általam felvetett kétségek több ezer, netán több tízezer emberben felmerültek.
Jelenleg a Ti ellenfeletek egyre kevésbé az MSZP, sokkal inkább a Jobbik lesz. Márpedig ők nagyon határozott elszámoltatást ígérnek, és egyértelműen, minden alkalommal felemelték szavukat a pátyi ingatlanspekuláció ellen. Sokkal inkább a civil tiltakozás mellé álltak, mint a Fidesz, amely elég lagymatag álláspontot képviselt. Mikor Pörzse Sándor interjút készített Telki azóta lemondatott polgármesterével, felülről hatalmi szóval tiltották le ezt az Echo tévében, és a Hír TV-ről is hasonló hírek járják.

És tudod, Viktor, milyen könnyen lesz az ilyesmi gyanús az embereknek és mennyire könnyen veszíthettek majd szavazatokat a régióban, ha az a látszat alakul ki, hogy Titeket is "megvett" a Milton - az üggyel foglalkozó blogok megjegyzéseiben már kezd is ez a vélemény elterjedni.

Köszönöm, hogy soraimat elolvastad és remélem, pozitív választ kaphatok kétségeimre. Ezt a levelem nyílt levélként közzéteszem a saját blogomon is az alábbi címen.

http://dailyshark.blog.hu/2010/03/15/nyilt_level_orban_viktorhoz_1

 

Tisztelettel üdvözöl:

 

Daily Shark (az eredeti levélben természetesen a valódi nevemmel írtam alá)

u.i. Kérem, hogy a fent említett fenyegetésekre való tekintettel nevem és email címem ne legyen nyilvános.

 

Utólagos kiegészítés: egy kreatív Photoshopos művét nemrég láttam, gondoltam, illik ide: :) 

 

198 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet fidesz foci futball orbán viktor golf megmondás páty milton grupo milton kovács bence jános mervó

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr731837912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álom narancsban és rózsaszínben 2010.04.05. 00:12:19

Húsz évvel a rendszerváltás után elértünk oda, hogy a rendszerváltó pártoknak jóformán híre-pora sem maradt. A két egykori legnagyobb, egymással rivalizáló párt most kényszerházasságban él, és esélyük is alig van, hogy képviselőt küldjenek a parlamentb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soniq 2010.03.14. 13:12:24

@is: miért van az hogy ha a Fidesz ennyire sáros, ahhoz képest mégis MSZP-s SZDSZ-es politikusok vannak sitten/előzetesben, vagy néz ki az nekik amint megszűnik a mentelmi joguk?

Szerintem is egyértelmű álláspontot kéne kialakítani a Fideszben a sávolyi meg a többi mutyi kapcsán, hiszen pont azért szavaznak rájuk a legtöbben, hogy ha nem is megszűnjön, de alacsonyabb fokozatba kapcsoljon a korrupció. Viszont az ilyen Gripen-ügy meg hasonlók emlegetése elég demagóg, a "kordonbontás" meg Sávoly összemosása meg egyenesen nevetséges, ostobaságra és tudatlanságra vall.

Uebermensch 2010.03.14. 13:13:00

@Unommáazegészet: miért ne tegezhetné? ugyanolyan büdöset szarnak mindketten.

Roy 2010.03.14. 13:14:13

@William w.: Senki nem vizsgálta komolyan. Másrészt minden nyomot eltüntettek. Menj el Zemplénbe, ha többet akarsz tudni.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:15:04

@Roy:
Miért mennék ? Nekem elég, ha nem törvénytelen. Szociktól is ennyit várok (hiába, minden napra jut egy letartóztatás ).
Számodra meg azért tisztességtelen, mert Orbán. Sebaj. Vagy feldolgozod vagy nem .;)

bomi 2010.03.14. 13:16:47

@William w.: Miről beszélsz? Sajnos az ügyek még nincsenek bíróság előtt, de (tudtommal) még ügyészség elé se kerültek. De a mutyi az egyértelmű. A Fidesz (és médiája) mindenben megszólal, ahol csak egy kis fogást is lehet venni a kormányon vagy a többi párton - ez szerintem részben helyes is, de túlzásbavitele visszafele sülhet el - egy ilyen átlátszó ügyben pedig kuss van. Sőt: letiltások, kirugás, minden vonalon hallgatás az egyik oldalon (még Suchman lemondása, sőt, a sávolyi bukás sem volt hír egyik polgári médiumban sem: MNO, HírTV, EchoTV, MH is hallgatott, fidesz.hu és a fideszes politikusok-szóvivők is), PR-riport, szelektív - csak a befektetőknek (esetleg) pozitív megnyilatkozások/MTI-hírek - médiamegjelenés, semmitmondó hárító nyilatkozatok/válaszok a másik oldalon. Pedig milyen szépen rá lehetett volna repülni erre az ügyre (nekem spec. tetszett volna), melynek kétes - és részben megbukott - szereplsői politikai oldalon olyan nevek, mint Bajnai, Suchman, Újhelyi stb.
"kézivezérli az ügyszséget, bíróságot" - ez tényleg nagy baj lenne, de erről nem tudok, sőt, még vádként sem hallottam. Meg hát érdekes is lenne ilyet tenni, ellenzékből.

nyg 2010.03.14. 13:20:00

@Daily Shark: Továbbra sem találom a fideszes képviselők nyomát a képviselőtestületben. Ön tehát nem mondott igazat. Lehet, hogy Gulyás Dénes operaénekes a helyi fidesz szervezetre gondolt, de hát, hohy ki mire gondol, az nem érdekes, ráadásul ők meg nem voltak döntési helyzetben, mivel nem képviselők. Hát így állunk.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:21:32

@bomi: "Sajnos az ügyek még nincsenek bíróság előtt, de (tudtommal) még ügyészség elé se kerültek"

Akkor a fidesz miről beszéljen?

Rá Dios 2010.03.14. 13:26:21

@William w.:
Arról beszéljen, amit tud.
Nem okoz ez gondot, lásd Szíjjártót, aki már ma tudja, mi történik majd Bajnaival. A hivatalban lévő miniszterelnökkel. Magyarország miniszterelnökével.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:29:25

@Rá Dios: "Arról beszéljen, amit tud."
És te honnan "tudod", hogy mit "tud " ? Megérzés? Légvár?

"A hivatalban lévő miniszterelnökkel. Magyarország miniszterelnökével." Kihagytad a "szeretett" és a "mi" szót. Ejnye!

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:30:55

@Rá Dios:
Ha nem ment el a válaszom, a blogmotor mondjon le !:)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.14. 13:31:50

Én csak egy dolgot nem értek:

hogyan lehet, hogy azok, akik édesapját évekig próbálták a "dolomitos" Zarándok Jánossal együtt tönretenni, szóval ezzel a Kovács Bence Jánossal egyáltalán szóba áll. Ha igaz, amit Kovács Bence János magáról terjesztett.
Az viszont biztos igaz, hogy a Videoton a pénzt elfogadta.

hogyan lehet, hogy aki a pártja a FIDESZ ellen kampányolt több tízmillió forinttal, szóval ezt a Mervó Józsefet hagyják futni a XI. kerületben és a többi ügyben is.

Hogyan lehet, hogy nem derült ki, kik állnak az Adony-Taszár pályázat svájci vagyonkezelő cégei mögött.

Ha a pátyi üggyel nem bírunk, akkor azt biztos ki fogjuk nyomozni. Legyen bal- vagy jobboldal...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.14. 13:37:29

Amikor valakinek nem tetszik Viktor, akkor az egyből komcsi... Szerintem meg az a bolsi magatartás, amikor "csak senki ne akarja bírálni a vezető elvtársat" című szöveg jön! Na persze mit várunk, evégre az előző rendszerben is valakik kinyalták az elvtársakat. Segg meg most is van elég... Hajrá Magyarország!

Rá Dios 2010.03.14. 13:41:55

index.hu/belfold/2010/valasztas/mintapolgar/bortonben_pucol_majd_krumplit_gyurcsany_es_bajnai/

Azt találtam fentebb írni, hogy jöhet a Jobbik!? Kérem, ezen még rágódnék kicsit, miután elolvastam a talán nem elfogulatlan, de nem is hazugnak tetsző beszámolót...
Persze ez is egy megoldás, csak nem vezet semmire:

politicalnet.blog.hu/2010/03/14/hogyan_szavazzunk_ervenytelenul

bomi 2010.03.14. 13:42:12

@William w.: Ez értelmetlen, úgy látom, nem figyelsz. Kicsit utánaolvashatnál a dolgoknak, akkor tudnád, hogy miről kellett volna beszélni. Kezdetnek ajánlanám, hogy olvasd el a posztot, alaposan tele vanszórva linkekkel az üggyel foglalkozó cikkekre. Aztán jöhet Bodoky blogja és az index cikkei a témában. Érdekes, hogy ennyi tényt össze lehet szedni az érintett ügyekkel kapcsolatban, ennyi terhelő adat és alapos feltételezés vádolja a kormányt és egyes MSZP-s politikusokat is, és a Fidesznek nagy nehezen - hetek alatt - kikényszerített egyetlen nyilatkozata a következő: "A sávolyi projekt ügyében óriási a zűrzavar, jelenleg nem lehet tisztán látni az ügyben."
Azóta a projekt bedőlt, az MFB v.szleg a tiltakozások és a nyilvánosság hatására, az önkormányzati és a gazdasági miniszterek, valamint Suchman nyomásának ellenállva megtagadta a "törvénytelen és gazdaságtalan" támogatás nyújtását. Fidesz továbbra is kussol, még képviselőiket is "visszafogottságra int(h)ették" az ügyben: Gulyás és Gelencsér kezdeti (viszonylagos) ellenző hozzáállása sokat szelidült néhány nap alatt.

remekelek64 2010.03.14. 13:43:13

@Pifeke: Képzeld: kijöttek. Sőt, állandóan kint vannak. Most például mindenki azokat amegyéket "kopogtatja, ahol még hiányzik a szükséges mennyiség.
Egyébként meg az LMP igazán aktuális és környzetet érintő kérdéskkel foglalkozik, elég csak a honlapjukat megnézni. A helyzetük nem egyszerű, ezzel szemben nehéz, mert a rosszindulatú butaság mellett a Magyarországot sújtó közönnyel is meg kell küzdeniük. De egész jól csinálják, mert ott vannak a küszöbön, sőt esélyük van arra is, hogy belépjenek a HÁZBA, ahol nagy változásokat érhetnek el. Higgy bennük, egészen addig, amíg nem válnak a bizalmadra méltatlannak.

Fandorin 2010.03.14. 13:48:28

Széphúgom vagy szépbátyám,
te már ott elvesztél hogy nem érted a fidesz 94-es fodulatát. Neked most akkor marad Ibolya Lalival vagy LMP a kesznyéteni köztársásági elnökjejölttel.
Üdvözlettel:
La Tulipe Noire

Ööö 2010.03.14. 13:48:38

@nyg: Porkoláb József? pl.
(Tudod, Google a barátod.)

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:49:24

@bomi: Ok, de a fidesznek ehhez mi köze? Mert közvetlenül nem érintett az ügyben.

bomi 2010.03.14. 13:49:27

@nyg: Hát úgy látszik, hogy nem csak figyelmetlen vagy... Mindegy, segítek: A 2006-os választáson az egyetlen Fidesz-színekben indult képviselőjelölt bejutott a testületbe ( www.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html ), és Páty honlapján most is szerepel képviselőként. A többes szám azért lehetett, mert a képviselők között v.szleg több Fidesz-tag van, aki az ominózus határozatot támogatta.

nyg 2010.03.14. 13:49:29

@Magyarországom: "Ha a pátyi üggyel nem bírunk, akkor azt biztos ki fogjuk nyomozni. Legyen bal- vagy jobboldal". Kik ezek a mi? És eddig miért nem tették meg? Van egy javaslatom: számolja össze, hogy az elmúlt egy éveben a fidesz és a jobbik hány büntetőfeljelentést tett. Segítek. Fidesz: Expo Center, Bábolna, Sukoró, XVIII. kerület, XI. kerületm Sopron, MTV székház stb. A jobbik meg egyet sem, csak megy a szájkarate.

nyg 2010.03.14. 13:56:16

@bomi: Valóban, 1 fő fideszes van a képviselőtestületben, mea culpa. Azért azt hozzáteszem, hogy mindössze 1 fő a 13 fős testületben, a többi csak feltételezés.

Ööö 2010.03.14. 14:00:42

@nyg: Ébredjél! Ma már nem arról szól a mese, hogy ki xarik kisebbet az asztalunk közepére, hanem arról, hogy aki oda xarik, azt nem engedjük be!!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:01:04

Nem fogok mindenre reagálni, de néhányat megválaszolok:

@omega1971:
1. Neked van neved?
2. A levelet elküldtem a fogadoora@orbanviktor.hu címre, ott aláírtam a teljes nevemet. De nem képzeled, hogy ilyenek előtt, mint te kiírom? :)
3. Ez egy ilyen műfaj. Én se sértődöm meg, hogy te letegezel, pedig egy nulla vagy, egy hozzászólásos név a neten. :)
4. És vajon ki az, aki Orbán Viktorhoz nyílt levelet intézhet? Mihez van kötve, pártpozícióhoz, jövedelemhez, focitámogatáshoz? :)

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
Nem, nem írtam. Nekik írt nyilván más.
Ha Sukoró mellett laknék, és Bajnai lenne a következő miniszterelnök, neki is írnék :)
A blogomban már hónapok óta ezzel a pátyi témával foglalkozom elsősorban, de például az előző bejegyzésemben Suchmann elvtársat és a kormányt szapultam.
Írj neki te, ha neked az fontos.
Engem most ez érdekel.
Az külön tetszik, hogy te megmondod, én kire szavaznék, mondjuk közöd nincs hozzá, de mivel megemlítettem, ismét közlöm, valóban a Fideszt gondolom a legelfogadhatóbb alternatívának.
Az a baj veletek, akik ilyen harcosan ugrálni kezdtek akkor is, mikor nem kéne, hogy ha valaki kérdez olyat, ami bizony valós probléma és árnyat vet a választottra, azonnal azzal jöttök, hogy debezzeg a másik mit csinált. Igen, Hunvald, meg Sukoró, meg BKV, ezek mind gennyes botrányok, szoci-szades kötődéssel, pfúj, remélem, börtönbe kerülnek. De már a csapból is ez folyik, a pátyi ügy pedig nem kapott ekkora nyilvánosságot.

@nyg:
Idézem Gulyás Dénes Fideszes országgyűlési képviselő közleményét:
"Miután Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február 22-én megszavazta az úgynevezett „golfpálya-beruházás” bővítését, és ezzel semmibe vette a szokatlanul nagy arányú részvétellel zajlott pátyi népszavazás kétharmados elutasító döntését, valamint a környező települések kérését, a mai napon kezdeményeztük a pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségből."
Megismétlem: "pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását"
Ha ön szerint ez nem azt jelenti, hogy a pátyi képviselőtestületnek Fideszes tagja voltak és ők megszavazták, akkor ne engem tessék hazugozni, hanem Gulyás képviselő urat. :)

bomi 2010.03.14. 14:02:28

@William w.: Igen, eddig én is ebben bíztam. De pont az érintettségét látom bizonyítva a hallgatása által.
De OK, mondhatod azt, hogy mi köze ehhez a Fidesznek (az ő baja, ha nem csapja le kmpányidőszakban ezeket a magas labdákat, hiába MSZP-s és kormánypolitikusok mutyijáról van szó). Ami viszont még gyanúsabbá teszi a dolgot, az a Fidesz-barát médiumok hallgatása: már írtam, hogy szinte mindegyik kvázi-független médium több cikkben is foglalkozott a témával - még a Népszabadság is egy-két rövidebb hír erejéig, de ezek a médiumok egy-két, a beruházót támogató PR-cikk és riport mellett nem hogy a legfontosabb híreket nem hozta le az ügyben, de pl. riportot tiltott le, stb.
Emlékszel még az SZDSZ-Strabag ügyre? És a médiumok (pl. HírTV) viselkedésére ezzel kapcsolatban?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:05:00

@Mike36: A pátyiak? Mármint kicsodák?
Egyelőre nálam fontosabb személyeket is "csak" életveszélyesen fenyegettek, de gyanús vagy te nekem, hogy itt betoncsizmázol :)

Miféle rágalmazás? Csak egyet mondj ezekből, ami nem állja meg a helyét...

Leonce 2010.03.14. 14:05:41

index.hu/belfold/2010/valasztas/fidesz_bajnai_es_demszky_is_felelni_fog/

A BKV sztori egyre inkább úgy tűnik, hogy egy fedő sztori.Kevés ez már a "népnek" Szijjártó Péter.

nyg 2010.03.14. 14:15:36

@Daily Shark: Azt mondta egyszer a neves író egy tehetségtelen novellistának: az íráshoz nem elég a géppapír és az írógép. Önre alkalmazva: egy jó poszthoz (pláne tényfeltáráshoz)nem elég a nagy indulat és a klaviatúra. Hol vannak a többi fideszes képviselők?

Unommáazegészet 2010.03.14. 14:17:29

@Visegrádi: És valószínűleg igaza van. malév, MÁV, stb....

Unommáazegészet 2010.03.14. 14:18:35

@Visegrádi: Hogy ki ne felejtsem, Szilvássy apósának képei...

Roy 2010.03.14. 14:19:03

@William w.: Nos egyiket sem tudom megérteni, és feldolgozni, mert mindenütt ott a korrupció. Ezért van elegem a pártokból, és a politikából.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:19:56

@nyg: Én nem vagyok oknyomozó újságíró, csak egy blogger, aki néha leírja, amit gondol.
Egy olyan információra támaszkodtam, melynek hitelességében nem volt okom kételkedni, ugyanis Gulyás képviselő úr, aki feltehetően tisztában van a pártja tagjaival, többesszámban írt.
És ne is haragudjon, de nekem ő hitelesebb forrás, mint Ön, akiről semmit nem tudni.

Ha nem jó a poszt, sajnálom. Majd legközelebb jobb lesz. :)

bomi 2010.03.14. 14:34:24

@nyg: Nem mintha megérdemelnéd, de 2 perc gugli és a pátyi jegyzőkönyv alapján: V.szleg Michels Gábor alpolgármester (ő - ha igaz - a helyi fidesz-csoport vezetője), Soós István és Porkoláb József Fidesz-tag képviselők Pátyon, mindhárman megszavazták a rendeletet.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:37:19

@bomi: Köszönöm, nekem már nem volt kedvem ezt lejátszani. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 14:38:30

"Az a baj veletek, akik ilyen harcosan ugrálni kezdtek akkor is, mikor nem kéne, hogy ha valaki kérdez olyat, ami bizony valós probléma és árnyat vet a választottra, azonnal azzal jöttök, hogy debezzeg a másik mit csinált."

Az a baj veletek, h vki még hatalomba sem került, de már most azon jár az eszetek, hogyan lehetne őt lejáratni egy olyan üggyel, amihez valszeg vajmi kevés köze van.

prolee 2010.03.14. 14:40:37

Az 1990-es MDF-et leszámítva mindig a Fideszre szavaztam, most is ők kapják mindkét szavazatomat.
De!!! Ha azt tapasztalom, hogy ők is ott folytatják az elqrást, lopást, csalást, sikkasztást, korrupciót és hazudozást, ahol a balliberális bűnbanda abbahagyta, akkor én fogok az első sorban állni abban a tömegben, ami azt üvölti, hogy "Orbán takarodj!".
Tudom, hogy nem lehet megúszni a reformokat és kellenek megszorítások, tudom, hogy a választási programmal hülyíteni kell a hülye népet, mert ellenkező esetben folytatódik ez a 8 éves ámokfutás. Ki fogom bírni, ha összébb kell húzni magam, a szüleim, nagyszüleim még az éhezést, nyomorgást is évekig bírták a háború alatt.
Ezzel nincs semmi baj, mert mindennek ára van. Ha ez is kell a gazdaság rendbetételéhez, akkor tűrni fogom.
De a politikusok bűnözését nem fogom tovább tűrni!!! S ezzel nem vagyok egyedül. Ezt jól véssétek eszetekbe fiúk!!!
Innen ezt üzenem Orbán Viktornak.
Meg azt, hogy nem lenne szerencsés dolog Pintérből belügyminisztert csinálni.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:48:04

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:

Mi ebben a lejáratás?
Támogatja a Milton? Igen.
Állást foglalt a Fidesz a pátyi és a sávolyi ügyben a tőle elvárható határozottsággal? Nem.
Fenyeget a Milton? Igen.
Erkölcsileg kifogásolhatók-e a vezetői? Igen.

Ha lejáratás, magát járatja le vele, aki velük közösködik.

Sajnos rajtad is érződik ez a kampányparanoia. Szerinted nem szabad olyat kérdezni a leendő miniszterelnöktől, ami kétségeket ébreszt?
Nem elég általánosságokban szépeket mondani, fordítsa le konkrét ügyekre.

Ezek szerint téged nem zavarna, ha ilyen alakokkal bratyizna...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:50:42

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
Különben meg nem értem, nem vagy képes a szövegértelmezésre? Világosan leírtam többször, hogy szándékom szerint a Fideszre szavaznék, de ezt mindenképpen befolyásolja ez az ügy.
Ha nem foglal állást vagy elkeni a dolgot, akkor mi más marad, mint a Jobbik, aki legalább egyelőre elég tiszta lappal indul?

tölgyes 2010.03.14. 14:55:57

Isméát egy írás amelyik a láttam azt aki hallotta amikor mondták.. típúsú információra támaszkodva űllít eztet is, meg aztat is

changebug (törölt) 2010.03.14. 15:00:32

Vannak párthoz kötődő maffiózók és vannak pártsemleges maffiózók.
Szerintem ha eltekintek a politikai hovatartozástól akkor is a nagyság és súly, befolyás miatt adja magát, hogy jön a szar is.
De mondják ezt szépen is - lobbisták.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 15:03:15

@tölgyes: Nos igen, a legtöbb információt már leírta az Index, az Origo, a Barikád, az Ingatlanmagazin, a Budakeszi Iránytű, és még sorolhatnám... én csak összefoglaltam és rákérdeztem pár kétségeket támasztó dologra. :)

bomi 2010.03.14. 15:18:35

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm: Tényleg nem megy neked a szövegértelmezés. Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha az derülne ki, hogy a Fidesznek (vagy a párt egyes tisztségviselőinek) semmi köze ezekhez a mutyikhoz. Itt (@bomi: ) leírtam már az attitűdömet. A poszt és a kommentjei alapján nagyjából @Daily Shark: , és v.szleg még sokan mások is így vannak ezzel. Sőt, sokunk még így is a Fideszre fog szavazni. De nagyon hiányzik az az egy-két egyértelmű jelzés, amelyből azt tudhatnánk kiolvasni, hogy ők nem érintettek. Egy ilyen ügyben a hallgatásuk hangos beismeréssel ér fel.

@tölgyes: Olvastad a posztot? Vagy csak nem láttad a csomó linket, amelyek az adott témával foglalkozó cikkekre mutatnak? Ha ezeket mind elolvasod, még akkor is csak az ügyben napvilágra került tények egy kis töredékének leszel birtokában.

bomi 2010.03.14. 15:26:33

@Visegrádi: Kocsis most futószalagon szállítja a botrányokat. Jótett helyébe a Fidesz sem fogja bolygatni régi (MVM- és Paks-vezérként elkövetett) közpénzszivattyúzásait (offshore-cégeken keresztül, ki tudja, hova). De v.szleg csak naiv vagyok, hiszen ezek eddig sem zavarták a Fideszt...

patbateman 2010.03.14. 15:45:25

@Daily Shark: Porkoláb József, Michels Gábor és Soós István képviselők kizárásáról van szó. Tehát nem 1, hanem 3 képviselőről. Nem hazudott senki.

azember 2010.03.14. 15:51:19

Hogy tiszta lappal? Egy kiabálós,fenyegető,előkészületlen programmal valamint az emberek elkeseredését kihasználó gyülekezet.A világ normális hányadán, csak a józan,meggondolt politika hozott eredményt.Soha nem vitt eredményre a hőzöngés,kapkodás,vagdalkozás.Itt valahogy félre csúszott a tények megitélése.Gondolom,hogy mindenki(a józanabbik része az országnak)a bajok megoldásán gondolkozik és az ország kivezetésén a bajból.Nem torzsalkodással kell foglalkozni!!!Ha valaki tud jobb megoldást mint a FIDESZ,akkor indokolja meg.Talán Mesterházi vagy Bokros vagy Vona ? Az ország érdekében nem támadni,hanem felzárkózni kéne mögéjük!Most csak ez a párt van felkészülve a kormányzásra.

BKV - Önnek megyünk 2010.03.14. 15:52:37

szerintem szavazzunk az MSZP-re hiszen eddig is olyan jol csinaltak mindent, egy becsuletes part becsuletes modon viszi a gazdasagot, es alapvetoen is olyan remek fickok. Demszky is mennyit melozott hogy ilyen legyen budapest amilyenné végre valhatott. Ne menjetek bele mindenfele szavazasi kalandokba. Az MSZP rol legalabb biztosan tudjuk hogy megbizhatoak!

Netuddki. 2010.03.14. 15:55:35

@stratez: "ha ez a maffiózó támogatta a focit, azzal legalább hajtott némi hasznot is a pénzével"

Már bocs, de kinek a pénzével?

nestrot10 2010.03.14. 15:55:59

EZ AZ ÚJ JELSZÓ! (fél év múlva ott zengjük a Kossuth téren: ORBÁN TAKARODJ!!!!!!!!

Netuddki. 2010.03.14. 15:59:00

@Unommáazegészet: Slap, slap! Hajrá, csak így tovább!

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 15:59:15

@nestrot10:
Hajrá! De te gyáva vagy ehhez . ;)

vizesnyolcas 2010.03.14. 16:02:02

@A Nép - Te vagy!:
Ez az érvénytelen szavazatok tömeges leadása játék egy nagy marhaság. Olyan, mintha a sakkban a malom szabályai szerint lépnél vagy kötéllel próbálnál billiárdozni. - No, nem mindenki butaságból forszírozza, hanem számításból: A most vesztésre álló oldal a saját vesztesége minimalizálásának egyik eszközét láthatja benne.

Ha kapitalizmust akartál, akkor vedd tudomásul, hogy a politika a pénzről szól, és pénz nélkül semmilyen erő sem tud a politikában labdába rúgni. Úgyhogy a tiszta kezű egyszerű emberek - egyesek által emlegetett - alulról építkezése csak álom-álom, édes álom. Normál esetben kicsi az esély arra, hogy kritikus tömeget érjen el. Nagyon nagy elégedetlenség hullámai persze felemelhetnek valamilyen szerveződést, de akkor a pénz is meg a kalandorok is azonnal felismerik, hogy az már olyan erő, amibe érdemes beszállni, amihez érdemes dörgölőzni; és a szokásos műsor szerint minden kezdődik előlről.

Ezzel nem azt mondtam, hogy nincs mit tenni, hanem azt, hogy a civil szerveződéseknek nincs értelme pártosodni. Erős civil szerveződésekre lenne szükség, amelyek távol tartják magukat a pártoktól (de nem a politikától), és ha kell keményen meg tudják szorongatni a pártok (és pártpolitikusok) tökét, egyben tudomásul veszik, hogy politizálni a politika eszközeit (többek között pártokat) használva lehet. - A játékszabályok a fentebb említettek miatt már csak olyanok, hogy valamilyen mértékben mindegyik párt sáros lesz. A civil kurázsi két dolgot jelenthet:
1. Aktuálisan a kevésbé sáros(ak)at használni az aktuálisan legkártékonyabb(ak) ellenében.
2. Hosszabb távon egyre magasabbra emelni a besározódással, kártékonysággal járó kockázatot minden párt számára.
Na, az utóbbira jó a sávolyi, a pátyi és az összes hasonló ügyekben való nyomulás. Minden olyan ügyben, ahol közpénzeket nem nyilvános megállapodások alapján mozgatnak.

omega1971 2010.03.14. 16:07:47

Még mindig nem értem a levél lényegét.Megírtad a levelet és akkor most mi van?Te vagy a hős mert írtál egy levelet az Orbánnak amit úgy kikúrnak a kukába mint a szart? Egy nulla vagy.

ninimimi 2010.03.14. 16:09:49

Csak kuncZogok, amikor azt látom, hogy a "valódi" rendszerváltás befejezését, a kommunizmus végső lezárását várják sokan Viktortól. Mert azt is a saját szememmel látom, hogyan isszák, habzsolják boldogan a viktor-oldal szövegeit egykori sztálinisták, kőkemény őskomcsik. Akiknek az MSZP "túl nyugatias", demokrata és "kapitalista".
Ezért látnak ős-balról szövetségest Viktorban, amikor a Nyugatot kárhoztatja, a "túlzott" szabadságot, a magánosítást szidja és az állam új központosítását hirdeti. Persze, hiszen egy új főhatalom érdekei ezek. Azé a leendő fidesz-hatalomé, amelyik kormányában már most tudhatóan több lesz az egykori MSZMP-tag, mint az MSZP-SZDSZ kormányban volt.
Éljen a demokratikus megújulás az "új" idők embereivel!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 16:12:17

@omega1971: Nocsak, nocsak, szíven találtalak? :)

Ne is erőlködj, te semmit nem fogsz megérteni. :)

omega1971 2010.03.14. 16:17:14

Nem levelet kell írkálni Shark. Menj el oda ahol az Orbán lakossági fórumot tart,jelentkezz és beszéld meg vele.Szólalj fel, Viktorka én voltam az aki levelet írt tudod, gondolom olvastad.Ha ezt így előadod élőben neki akkor azt mondom fasza gyerek vagy. De ez nem fog bekövetkezni.

Nymus 2010.03.14. 16:19:13

Jajj istenem, bantottak a fideszes szavazotabort. jajj istenem. kedves fideszt nagyon vedo emberek! mi lenne, ha a temaval kapcsolatban valaszolnatok? Mi lenne, ha kinyitnatok a szemeteket, es nem megint a bezzega jonne, hanem megirnatok, hogy a kurva anyjat a Patyi kepviselotestuletnek? Amikor Bajnai a tema, akkor ugy kell zsepivel torolgetni a szajatokat. Amikor ugyanaz tortenik mashol, akkor meg mint a himes tojast, ugy veditek oket. Miert???

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 16:20:09

Annyira nem érdekel, hogy te mit mondasz... :)

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 16:23:15

@prolee: És ha így lesz, és ott fogsz kiabálni a tömegben, aztán adj isten hajlandóak békésen elvonulni, akkor kit szeretnél látni utánuk a parlamentben? Nem lenne jobb az kiabálni hogy Vona takarodj? :)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 16:25:52

@omega1971:
"Az új honlapon ezért is kerestünk olyan megoldást, ahol Orbán Viktor személyesen reagálhat legalább a legfontosabb, legérdekesebb és legtöbbeket érintő kérdésekre: ez a „Fogadóóra” rovat, amelybe alább Ön is elküldheti kérdését.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik üzenetüket, javaslataikat vagy akár kritikájukat eljuttatják a Fidesz elnökéhez.
Minden levelet elolvasunk, ezért kérjük, hogy üzeneteiket, észrevételeiket csak egy e-mailcímre küldjék el."

Shopping 2010.03.14. 17:08:12

okosok

A cikk lényege röviden, hogy Viktort KURVÁRA NEM ÉRDEKLI milyen áron, csak hatalomra jusson.

Utána, a vezetőséget leváltva, nála is meglesz a saját Hagyó-ja, Bajnai-ja, stb.
Legfeljebb azok a lopások nem fognak kiderülni, mert majd erősen irányított lesz a híradó...

Shopping 2010.03.14. 17:09:23

@omega1971:
Te meg menj el az MSZP majálisra, azt ott reklamálj.
Ha-ha-ha

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.14. 17:11:23

Itt az idő Orbán segíts -kéri Pintér "gengszter" Sándor volt és leendő fideszes belügyminiszter!

gpetersz 2010.03.14. 17:13:30

@Daily Shark:

Ez jó kis poszt volt. Én már eldöntöttem, hogy a Fidesz helyett ezért szavazok a Jobbikra. Hallod malacpöcs? A Fidesz HELYETT. A szocik szóba sem jöttek, csak a Fidesz is elkezdte az elkúrást. A Jobbik meg vagy kezdjen lopni a hatalomból és derüljön ki mihamarabb, vagy tényleg b*ssza be 20 évre az elmúlt 20 év genyáit...

drkovax 2010.03.14. 17:22:30

index.hu/belfold/2010/valasztas/11_milliot_ad_az_lmp-nek_egy_amerikai_uzletember/

Nem látom, hogy ez lett volna már itt.

Az LMP legnagyobb (nyilvános) támogatója egy amerikai ingatlanos.

Csak nem a konkurencia ?

mayfly9 2010.03.14. 17:25:05

"Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

Radnóti Miklós: Nem tudhatom

hypotheticalfriend 2010.03.14. 17:29:20

Egyébként nagyon sordinóban már megszólalt a Fidesz. Érzékelik ők a bajt, hogy ha nem reagálnak, akkor összemosódnak az MSZP-vel. De még nagyon óvatosak. Pedig, most, hogy Sávoly kimúlt, már mitől tartaniuk, nem fognak elriasztani somogyi szavazókat. Most már nyugodtan az asztalra lehetne csapni és elpucolni a pátyi, főleg szoci bandát. Több ezer szavazatot nyernének.

klacus 2010.03.14. 17:37:46

Kedves mszp-s ferdítő: Forráskritikát alkalmazva:
1.'Ő az, aki testvérével a budapesti Cafe Rio tulajdonosa,

A Cafe riot megbüntették szabálytalan területfoglalás miatt. '
index.hu/kultur/eletmod/2009/12/23/tobb_millios_birsaggal_sujtottak_a_riot_mert_nem_engedett_be_feketeket/

2. 'Pátyon egész konkrétan Fideszes képviselők szavazták meg a beruházásnak zöld utat adó változtatást a szabályozási tervben'

Ez igaz, de nem ők lopják mellé a pénzt...

Itt elegánsan kihagytad a szoci királycsináló tudjukki Tamást. elgondolkodtató...

Mivel erre a két állításra építetted a bejegyzést, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a körmönfont fogalmazás ellenére is szánalmas.

klacus 2010.03.14. 17:43:10

@Shopping: Szánalmas próbálkozás összemosni a jelenlegi ellenzéket, az országban tomboló mutyival.

Gusztustalan és etikátlan. Főleg hogy féligazságokra hivatkozva teszitek ezt.

Lehet itt pocskondiázni, de azért mert véletlenül leérettségiztél, ez ugyanaz a színvonal mint ami a kurucz.infon található. Ott legalább világosan fogalmaznak, és igyekeznek teljesen a világ tudtára adni, hogy elfogultak. Pont ez a fajta álszent, viselkedés provokálja ki a droidok haragját. Sajnos most pont a Ti pártotok ellenében.

drkovax 2010.03.14. 17:44:59

@nestrot10: Igen. Gyurcsány és Vona együtt fogja vezényelni nektek.
De ezt Vona már az EP választás idején megmondta.

Ööö 2010.03.14. 17:46:15

@klacus: "Ez igaz, de nem ők lopják mellé a pénzt..."
Valóban. Kapják.
BTW, végignézted döntésről készült videó felvételt?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 17:47:48

@klacus:
Fuss neki még egyszer, bár kétlem, hogy felfogod a lényeget, neked nem is szemellenződ, hanem agyellenződ van... :)

Ööö 2010.03.14. 17:48:46

@klacus: Előzőhöz. Azért volt ott nem Fideszes is, aki érdekelt volt. Csak kicsit kilóg a lóláb. :(

klacus 2010.03.14. 17:51:58

@Daily Shark: Nekem legalább van agyam...

Plusz én legalább nem akarok áltudományos köntösben másokat megvezetni.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 17:54:27

Ha lenne agyad, akkor látnád, hogy nem két állításra épül az egész, neked sikerült ráadásul két másodrangút kiemelni belőle... :)
De nem hibáztatlak, elhiszen, hogy nehéz az olyan tényeket elfogadni, melyek kényelmetlenek...

klacus 2010.03.14. 17:55:36

@Ööö: A Suchman Tamás amiben benne van, ott nincs üzleti erkölcs...

Ezt gyönyörűen elhallgatta a cápeti.

klacus 2010.03.14. 17:59:30

@Daily Shark: Te komolyan elhiszed, hogy a pénzügyi támogatásnál ma ebben az országban, valaki is utánanéz, honnan van a pénz?

Szeretném felhívni a figyelmedet, arra az apróságra, hogy egyik fél felé sem vagyok elkötelezett, de addig amíg az állami szervektől játszva lehet kilopni a pénzt. Addig szerintem az a legkisebb gond, hogy kitől milyen támogatást kap.

Engem a Fidesz oldalán példának okáért a Pintér féle maffia sokkal jobban zavar. Miért nem ezt veted a szemükre. Vagy Mikola gyógyszerügyleteit, és gyanús kapcsolatait a Hospinvestnél.

Vagy az öreg Orbán dolomit beszállítással kapcsolatos mutyiját a dunai vasműbe?

Ezek legalább nem hajuknál előrángatott dolgok.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 18:20:40

@klacus: Talán olvasd el az előző bejegyzésem...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 18:22:31

@klacus: Mert ez az én blogom, és engem a pátyi probléma foglalkoztat, többek közt az is, hogy bratyizik-e Orbán Viktor olyan emberekkel, akiknek az üzleti módszereik közt teljesen megszokott a fenyegetéssel történő elhallgattatás.

Ha téged azok érdekelnek, írj róluk.

ben2 2010.03.14. 18:35:43

Nyílt levél Gyurcsány Ferenchez:

Hagyd már abba te szerencsétlen! Nem látod, hogy öngólt rúgsz?

Szerintetek válaszol?

Na ugye.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 18:39:17

@ben2:
De nem is lesz miniszterelnök :)

A hallgatás is válasz lesz.

ben2 2010.03.14. 18:45:02

Egyébként a legtöbb ügyben a Fidesz taktikai okoból hallgat. Egy darabig - teszem hozzá. Ha rögtön az elején vernék a tamtamot, azzal úgy jönne le, hogy az adott ügyet teljes egészében ők kreálták.
Inkább hagyják, hogy az újságírók felderítsenek és amikor országos méretűre dagadt az ügy, akkor kommentálnak.
Ez eddig bejött, mert az ügyészség és az oknyomozók szépen tették a dolgukat, nem voltak se pro se kontra politikai támadásoknak kitéve, illetve ha mégis, az inkább a támadónak okozott kellemetlenségeket. (Lásd: Gyurcsány kirohanásai az igazságszolgáltatás ellen.)
A Jobbik ezt a késleltető stratégiát kijátszva akar politikai tőkét kovácsolni, azaz az ügy kirobbanása után másnap már kiabál, hogy a Fidesz is benne van, mert kussol. Csak ezzel azt felejti el, hogy ilyenkor az MSZP-nek nyújt segítő kezet, mert a szocik kapásból lenyilatkozzák, hogy aljas, politikai indíttatású, náci támadásokról van csupán szó. Márpedig egy ingadozó szoci szavazónak pontosan ennyi kell, hogy figyelmen kívül hagyja az egész sztorit.

NyaliFali 2010.03.14. 18:51:17

Jó cikk volt!
Baszogassuk is Őket, el vannak "kanászodva" és Istent játszanak.
Amúgy "az összes szánalmas"

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:01:36

@vizesnyolcas:

A látóköröd elképesztően szűk. ezred részét sem érted, mint gondolod, de ha így akarsz menni a vágóhídra, miért szólnék bele?

Egyről szeretnélek csak biztosítani: fogalmad sincs az összefüggésekről, arról, hogy miről beszélsz. Segítene kisebb mellénnyel előadni.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:05:18

@vizesnyolcas:

Ezzel együtt amit a civil dolgokról mondsz, nem rossz. Csak nem értem miért kevered bele a pártoskodást, amiről szó sem volt. Az benne a legjobb.

hogymikvannak 2010.03.14. 19:14:17

Sajnálom, de senkivel nem akarok vitatkozni!!
Az írást elolvastam, szerintem jó.
Nem tudom, milyen alapon kérik egyesek számon,hogy a Gyurcsány-Demszky-párosnak írt-e "levelet" és milyet?! Látni kellene, hogy a legfőbb problémánk az, hogy egyik és másik oldal is vevő a fröcsögős dumára, vagyis nem takarítja ki maga közül. Mondok valamit: Te, aki magasrendűen fikázod, fröcskölsz a FIDESZ mellett -az MASZOP ellen, vagy fordítva...Miért kell azért valakit b*sztatni, mert nem úgy gondolkodik mint te?
Vegyük végre észre: Téged tudnak a Gyurik, Ovik,Mesterek stb. manipulálni, azért vagy ilyen!!! Sok (i)gazság van, rendben! De nem egymást kell köpködni! Amit ŐK csinálnak, az olyan, mint a bíróságon a két ügyvéd-vagy ügyész és bíró. A teremben mindenki úgy viselkedik, mintha halálos ellenségek lennének. Kint, meg szünetben puszi-, tréfás, kedélyes pajtások.
Vedd már észre: színház az egész, hogy az ilyen embereket, mint TE,-aki szeretne hinni malamiben- manipulálják egymás ellen.
Uff, ismét szóltam, mint írtam, senkivel nem akarok vitatkozni, akár a k*va anyámat is szidhatjátok, nem fogok reagálni.
Minden jót és békét mindenkinek.
Ja! És én a Jobbikra fogok szavazni-mert már nincs MIÉP sem, meg egy párt sem, amelyikre lehetne-csak azért, hogy ezeknek a felfuvalkodott-mindkét oldali-, pökhendi népségnek legalább valami ellensúlya legyen. kész.

2010.03.14. 19:21:07

@Roy: a nagy-milici orbán-kastélyról nem találtam semmit a neten... szóval kamu. vagy csak te vagy ennyire bennfentes, jólértesült. : PP

Amondo 2010.03.14. 19:22:30

Kedves Shark!

Ha véletlenül Viktor nem válaszol és te a Jobbikra szavazol, akkor nem valami hasonlót követsz el, mint amit talán Viktor? Nevezetesen nem arról lesz szó, hogy kétes alakok "megvásárolják" a szavazatodat egy ügyön keresztül, ami neked fontos? Hajlandó leszel nekik elnézni a gyűlöletet, erőszakot és butaságot, cserébe azért, hogy a Grupo Milton-t elszámoltassák? Nem lenne akkor már jobb folytatni az érvénytelen szavazatok hagyományát?

Különben nagyon tetszik a bejegyzésed. Remélem Viktor válaszol.

2010.03.14. 19:28:37

Az azért elég szomorú, hogy van olyan írástudó ember, aki a Jobbikot szalonképes alternatívának gondolja 2010-ben Magyarországon, Európában. Tényleg azt hiszitek, hogy ezek az innen-onnan összefogott nyelveket sem beszélő félbolondok különbek lennének, ha ők kerülnének a hatalom közelébe?

Nem értem az érvénytelenülszavazók fennkölt táborát sem. Ez egészen addig a Jobbiknak kedvez, amíg az fanatikus szektásokból áll, akik mindenképpen elmennek szavazni.

OV egyébként magának köszönheti az egész mai széljobb csürhét, ő termelte ki, most neki is kell majd szembenézni vele.

Ja, amúgy iszonyat ellenszenves a levél stílusa.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:38:50

@William w.:

A „baromságaimnak” az égvilágos semmi közük a Fidesz szavazóbázisának méretéhez. Nem is tudod miről van szó. Hol láttál te ilyen kétségbevonást? Nem értem mi ez a Fidesz támogatóinál, hogy görcsösen keresnek magukbónbak ellenséget akkor is, ha valaki mondjuk azt mondja: kék az ég. „Micsoda? Szóval kék az ég neked? Ezzel azt akarod mondani nem a Fidesz magyarorszég megváltója?” Kb így beszéltek te és a fajtád. Pedig csak kék az ég és nem a Fidesz ellen vagy mellett az. De ez nektek túl bonyolult. Miért lakik bennetek ilyen feneketlen gyűlölet? Mintha csak mások gyűlölete adna értelmet az életeteknek. Ez betegség. Esküszöm magas nekem.

Figyelj: szarok a Fideszre és az öszes többi pártra. Magyarország érdekel. Bonyolult?

bomi 2010.03.14. 19:41:21

@Amondo: Nagyon igaz és megfontolandó, amit mondasz, köszönöm.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:41:42

@hogymikvannak:

Bár olyan lenne Jobbik, mint egyes támogatói. Egyetértek azzal amit írsz. Bennük is csalódni fogsz.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 19:50:25

@tory_t: A stílust maga az egész ügy váltotta ki...

patyicasino 2010.03.14. 20:57:06

Én is megírtam a magam aláírt leveleit, arra a címre, amit lehet tudni, nagy kuss a válasz, sajnos az van, amit sejtesz. Ezzel együtt faszán megírtad, nekem kicsit hosszú, de nem szívesen vágnám sehol! grat! küldök levelet magánban. még egyszer kösz, jó az irány, szerintem.

vadaszok 2010.03.14. 22:55:51

Gratulálok délisark!

Reggel fél tíztől majdnem 200 komment.

Marhára teszik, hogy a mervo fizettet alkalmazottai, és/vagy az összes viktorfan, milyen hirtelen megjelentek itt.
Az elsők had dolgozzanak meg pénzükért, bár ezért a színvonalért én nem fizetnék.
A másodikok pedig olvassák figyelemmel ezt a mesét:
„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Gyurcsány, egy Orbán, és a nép. Egy része Gyurcsány híve volt, másik része Orbáné. Gyurcsány és Orbán elhívták a népet a tóhoz fürdeni. Az emberek le is tették ruháikat a parton és bementek a vízbe. Hamarosan kiderült, mocsárba mentek. Hínárok akaszkodtak rájuk, úszni nem tudtak, és csak süllyedtek lejjebb és lejjebb, a feneketlen lápba. Orbán hívei egyik kezükkel torkon ragadták Gyurcsány híveit, Gyurcsány hívei egyik kezükkel torkon ragadták Orbán híveit, míg másik kezükkel mindnyájan egymás arcába mutogatva kiabálták: »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Közben egyre lejjebb süllyedtek, de csak szorították egymás torkát. Még a szemek is kigúvadtak, de hörögve ismételték, »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Azután eltűntek, és csak buborékok szálltak föl. Gyurcsány és Orbán egymásra néztek, összeszedték a ruhákat és elvitték eladni, hogy abból is kerüljön még egy kis pénz.”
(forrás. www.kibulizottorszag.net/)

Most vettem észre, hogy már a pátyi képviselők is itt verik a billentyűt!!!

főkút 2010.03.14. 23:17:41

@Roy: Nyugi, az a Wábereré és László-tanya a neve.
Mondjuk ez is elég ej, mert eltérítették miatta az országos Kék-túra útvonalát.

vizesnyolcas 2010.03.15. 01:27:27

@A Nép - Te vagy!:
Ha úgy gondold, azért "nincs fogalmam az összefüggésekről", mert nem olvastam a www.kibulizottorszag.net/ tanulmányodat, tévedsz. Olvastam, és a diagnózisod sok részével egyet is értek. Egy kisebb, de annál súlyosabb elemével azonban nem tudok egyetérteni. A nép, ahogy te képzeled, az csak a szobatudósok agyában létezik.

Azt mondod, "az igazi törésvonal nem a társadalom sokat emlegetett két fele között húzódik, hanem egyik oldalról a nép, másik oldalról az egymással együttműködő összes párt között". Nem ezt a törésvonalat vitatom, hanem azt, hogy a nép olyan egységes lenne, ahogy gondolod. Mert úgy gondolod, amikor azt mondod, "hogy megosztottságuk mesterséges, tényleges ellentéteik nincsenek". Nem vitatom a gerjesztett megosztottságot, de baromi nagy tévedés a tényleges ellentétek nélküli nép ideája. Sőt nem csak a népben, de egyetlen egyénben is jelen van a saját munkavállalói és fogyasztói énje közötti ellentét. Éppen ez teszi különösen manipulálhatóvá. És manipulálók kezében a manipulációnak a pártok csak egyfajta és egyáltalán nem a leghatékonyabb eszközei. - A pártok mögötti manipulátorokról és többi manipulációs eszközről egy szavad sincs.

Amikor pedig a terápiára térsz át, no az nagyot kondul az ürességtől. Egyetlen javaslatod a tömeges nem szavazás. És azután?

Persze, én csak buta paraszt vagyok, aki odáig lát, hogy ha nagyon nagy kátyúban feneklik meg a szekér, ahonnan csak töbek összehangolt erőfeszítésével emelhető ki, akkor valakinek vezényelni kell: Egy, ke', há', most!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.15. 12:19:31

@vizesnyolcas:

Figyelj, azt gondolsz amit akarsz. Én látom, hogy elképesztő szinten nem fogsz föl biznyos dolgokat, de mirt kellene erőlködnöm mindenki személyes meggyőzésével aki elszánt abban a tekintetben, hogy nem akar dolgokat megérteni? Tudod mit? Gondolj amit akarsz. Úgy ártsz a hazádnak ahogyan jólesik. Majd a vezéred boldoggá tesz. Nem sokáig.

telki 2010.03.15. 20:07:00

Tisztelt Daily Shark!
Én egy szomszédos településen élek, ezért látom, hogy amit írtál, az igaz. Balázst (a lemondott polgármestert) is nagyon jól ismerem. Egy tisztességes, becsületes srác, akit nagyon meg kellett félemlíteni, ahhoz, hogy lemondjon. A mai világban már egy nagyfröccsért is embert ölnek, itt pedig tíz- és százmilliárdok röpködnek. Nem tudom, hogy a hozzászólók mikor töltötték gyermekkorukat, de óvodások között még ma is látni, hogy a gyermek a fenekét veri a földhöz örömében, ha valami tetszik neki. Na ma így csinálnak politikusaink jobb- és baloldalon, ha a fenti hozzászólásokat elolvassák, mert ti egy közös asztalhoz már nem tudtok leülni békében. Ezért dolgoztak ők két évtizedig. Miről beszélek? Egy pohár bor mellett, mondjuk a jobboldali elmondaná, hogy ő szeretné megvizsgálni Gyurcsány, Kapolyi, Demszky és a többiek vagyongyarapodását, a baloldali pedig Orbán, Pintér, Lezsák és a többit ugyanígy. Mikortól? A 80-as évek végétől, amikor eladták az ország vagyonát és nem mindig külföldinek. A telefon, a gáz, a növényolajipar, de ide tartozik az Ikarus, Videoton meg a többi. De a Téli Tisztiház (pártszékház MDF-FIDESZ)is. Persze vizsgálni kell az Apró-Gyurcsány vásárlásokat is, hogy miből és hogy? Folytathatnám a tokaji szőlővel, a horvátországi nyaralóval,a Postabank, a Pick, a Herz, a Mizzo vagy Sole és a vágóhidakkal, ezek csődjével, új tulajdonosával, az állami gazdaságokkal és a mai hírekben szereplő Metró, BKV, MÁV, autópálya és minden állami céggel és ezek megfejésével. Mivel bent voltam és egy picit még ma is ezekben az eseményekben, úgy gondolom, hogy nagyon sok baloldalinak és jobboldalinak is leesne az álla, hiszen kiderülne, mint a mesében, hogy a király(ok) meztelen. Drukkolok Telkinek.

vizesnyolcas 2010.03.17. 10:55:47

@A Nép - Te vagy!:
Esetleg alább adhatnál az inkvizítori hevületedből és megpróbálhatnál érvelni.
Lehet, hogy elképesztő szinten nem fogok föl bizonyos dolgokat, de
1. nagy tétben merek rá fogadni, hogy ez a tömeges nem-szavazás most nem jön össze, akármennyit kampányolsz mellette.
2. Egy ciklus múlva esetleg már javulhat az esélye, de ha egyszer bekövetkezik, az sem a józan és egységes nép győzelmét fogja jelenteni, hanem a legitimitáshiányos helyzetet kihasználó azon önjelölt "nemzetmentőknek" a rémuralmát, akik pénzzel és/vagy demagógiával elegendő fegyverest képesek maguk mögé állítani.
süti beállítások módosítása