Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

A mintapolgármester

2010.03.30. 21:17 :: Daily Shark

Friss anyag: az Index videóriportja a pátyi testületi ülésről! Kihagyhatatlan!

Bognár elvtárs jó elvtárs. Pardon, Dr. Bognár András. A pátyi polgármester valóságos polihisztor. Keni-vágja a jogot, a közgazdaságot, a környezetvédelmet, az építészetet, a közlekedési tervezést. Kiváló emberismerő, vesékbe lát, ítélete megfellebbezhetetlen. Igaz, közben néha kilóg a kapanyél a szájából, de egy jó elvtársnál ez még erény is. (Az MTV videótárban megtekinthető egy vitaműsorban a szereplése, a reklám után mindjárt őt élvezhetjük).

Ráadásul állhatatos, harcos elszántsággal tör előre, mindent megtesz, hogy a Milton nevű ingatlanspekuláns cég elvárásainak megfelelve keresztülnyomja az eszelős pátyi golfvárost.

Miután az ombudsman közel 52 oldalas részletes jogászi anyagban mintegy 20 pontban törvény- és alkotmánysértőnek találta a pátyi szabályozási tervet (nem csak a legutóbbit, hanem már az előbbit is), a hétfői testületi ülésen ő és támogatói azt az átlátszó trükköt találták ki, hogy a február 22-én megszavazott szabályozási tervet, (ami a Miltonnak lehetővé teszi, hogy a néhány tollvonással milliárdokkal felértékelt termőföldön akár budaörsi Tesco méretű plazát és Páty mostani lakosságát megduplázó minivárost építsen, vagy még valószínűbb, hogy továbbadja egy másik beruházónak, akit semmiféle ígéretek nem kötik) nem az eredetiek szerinti március 31-én léptetik életbe, hanem július 15-én. Ezt a lépést kizárólag azért tették, hogy az ombudsman ne tudja az Alkotmánybíróságnál kezdeményezni a megsemmisítést, mivel a szabályozási terv még nem lépett hatályba.
Nem véletlen, nyilván a Fidesz hatalomátvételére várnak, ugyanis egyre valószínűbb, hogy a Milton elég mélyen a zsebébe nyúlt ahhoz, hogy Orbán Viktor kormánya ne bolygassa ezt az ügyet, sőt akár a törvénysértésekre figyelmeztető közhivatalnokokat is megregulázza. Szomorú, de a halasztás forgatókönyve erre enged következtetni.
Ügyes trükk, Bognár elvtárs.

Persze történt még néhány lényeget nem érintő, formális változás is, egyetlen pozitívum, hogy a Miltonos szerződésbe belevették, hogy ha az Alkotmánybíróság érvényteleníti a szabályozást, a falu nem tartozik kártérítéssel. Igaz, ennek ellensúlyaként azt is belefoglalták, hogy ha ez bekövetkezik, akkor újragombolva a kabátot a kívánt módosítások megtétele után addig csűrik-csavarják a dolgot, hogy a Milton mindenképpen megkapja, amit akart.

Bognár elvtársról teljesebb képet kaphatunk a következőkből:
A kommentezők és a pátyi levelezőlista jól értesült tagjai szerint a pátyi polgármester a Moszkvában végzett, később itthon is belügyesként tevékenykedett, valamint az Ifjú Gárda (a volt KISZ-milícia) egyik vezetőjeként is működött.
2002-ben az MSZP színekben győzött, később jobbnak látta függetlenként indulni. A Pest Megyei Bíróság 2009. augusztus 4-i határozatával az önkormányzat keresete alapján sorozatos törvényszegések miatt felfüggesztette a polgármesteri tisztségből. A bíróság megállapította, hogy a helyi iskola felújításának ügyében Bognár tevékenysége veszélyeztette az önkormányzat gazdálkodását. Mivel a döntés nem jogerős, a falut továbbra is Bognár vezeti.
Láthatjuk tehát, Bognár elvtárs ilyen háttérrel érthetően nem különösebben foglalkozik a törvények betartásával, illetve ő jobban tudja, mit mondanak a szabályok, mint az ombudsmani irodájának képzett jogászai.
A projektet ellenzőkkel szemben azt a régi komcsi módszert alkalmazza, hogy megpróbálja valami gonosz összeesküvésnek, az ellenség aknamunkájának beállítani a tiltakozást, elbagatellizálni a súlyos visszásságokat.
Figyeljük csak, mint nyilatkozott:

Bognár András burkoltan arról beszélt, hogy különböző hivatalok mások gazdasági érdekeit képviselik. A polgármester kijelentette: semmiféle törvénytelenség nem történt. „Nem jogi, meg egyéb erkölcsi kérdésekről folyik a vita, hanem kőkemény üzleti harcról” – fogalmazott a településvezető, aki szerint erre különböző hivatalokat is felhasználnak. "


Bognár elvtárs szerint nem történt törvénytelenség. Tehát azt állítja, az észrevételek, figyelmeztetések, szakvélemények nem felelnének meg a valóságnak.
Lássuk csak, kiket is vádol közvetve a jó elvtárs azzal, hogy mások gazdasági érdekeit képviselve valótlanul jeleztek törvénysértéseket.
(mellesleg az ezzel megvádolt hivatalok és személyek helyében én feljelenteném a pátyi polgármestert rágalmazásért).

  • Dr. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa
  • Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
  • Pest Megyei Földhivatal
  • Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal Állami Főépítési Irodája (
  • Telki Önkormányzata
  • Herceghalom Önkormányzata
  • Budakeszi Önkormányzata
  • Budajenő Önkormányzata
  • Zsámbéki-medence Természetvédelmi Egyesület
  • Körmendy Imre független szakértő, építészetünk szakmai és államigazgatási köreiben ismert és elismert tekintély
  • Dr. Vermes László professzor a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi karán a környezetgazdálkodási szakirány alapítója és vezetője
  • Tósné Lukács Judit okleveles hidrogeológus mérnök-szakértő
  • Tápió Természetvédelmi Egyesület
  • Magyarok Szövetsége Erkölcs és Értékrend Tagozat
  • Greenpeace Magyarország Egyesület
  • Levegő Munkacsoport
  • Ökotárs Alapítvány
  • Angelika Egyesület
  • Zsámbéki "Lamgrub" Tájvédelmi Egyesület
  • Telki Sportegyesület

Ugye, milyen életszerű? Ezek a hivatalok és önkormányzatok, egyesületek mind lefeküdtek volna egy titkos másik beruházónak, akit persze Bognár elvtársunk nem említ, nyilván mert békaemberek által átadott, ürgebőrbe varrt üzenetekkel kommunikálnak a fenti szervezetekkel...

Ezzel szemben mit is tett jó Bognárunk által vezetett testületet? Az első tiltakozó kezdeményezést követően 542/2009 (XI. 11.) sz. határozatában a képviselőtestület úgy határozott, hogy a "golfpályás fejlesztés ügyében nem lehet népszavazást tartani." Más kérdés, hogy később ezt kénytelenek voltak visszavonni, de nem jószántukból.
A Pátyi Kurír lapjain kizárólag a beruházást támogató cikkek jelenthettek meg, az ellenzőkkel a nyilvános vitát nem vállaltak. A tájékoztatást ameddig csak tudták, próbálták akadályozni.
Ez a hozzáállás a magyar pártállami középkáder jellegzetes munkastílusát és személyiségjegyeit hordozza.
Figyeljük csak a Bognár elvtárs következő épületes megnyilatkozását, melyet a szabálytalanságokat firtató kérdésre tett!

A kifogások jogosak. De tudja, az önkormányzatra annyi jogszabály vonatkozik, hogy ha valaki akar, akkor könnyen talál olyat, amelyet nem tudtunk maradéktalanul betartani, nem feltétlenül szubjektív okok miatt. Ha súlyos hibának minősül, hogy a tervmódosítás nem járt a szakbizottságok előtt, akkor majd visszavisszük és ott is megtárgyaljuk újra. Bár sok értelmét nem látom, hiszen itt Pátyon nem folyik olyan speciális szakmai munka a bizottságokban, mint mondjuk a fővárosban, vagy a parlamentben. 

De van itt más gyöngyszem is, ugyanebben a riportban:

-        Mi a véleménye a beruházóról most, hogy az index.hu tények bemutatásával leleplezte Kovács Bence János, a Grupo Milton tulajdonosának előéletét?
-        A tény mindössze annyi, hogy leírták, de hogy valós-e, az még nem egyértelmű. 
-        Tény, hogy jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték öt rendbeli csalás, öt rendbeli magánokirat-hamisítás, egy rendbeli közokirat-hamisítás vétségében. Ez nem készteti újragondolásra a testületet?
-        Mikor történt mindez?
-        1995-ben. Huszonöt éves volt akkor, most harminckilenc.
-        Ezek elévült dolgok. Miért kell ezeket bolygatni?

Íme egy falu vezetője, akit nem érdekel, hogy a falu jövőjét meghatározó milliárdos beruházás üzleti partnere elítélt csaló és expornós. Szerinte a falunak ez jó.

És mit mondott Bognár elvtárs ugyanebben a cikkben, mikor megkérdezték, mit szól a telki polgármester lemondásához?

Októberben figyelmeztettem, hogy ebbe a csatába ne szálljon bele, mert rá fog menni. Így történt. 


Kissé ijesztő ez a mondat annak fényében, hogy nemrég Danóczy Balázs, Telki lemondott polgármestere hivatalosan is megerősítette Bodoky Tamás oknyomozó újságírónak, hogy valóban azért lépett vissza, mert életveszélyesen megfenyegették, az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést is tett.

Páty vezetője, akire egy falu sorsát bízták, több mint hatezer ember életét, jövőjét határozza meg, totálisan semmibe veszi a komoly jogászi vizsgálat figyelmeztetését. Közvetve azt állítja, hogy mintegy 20 független közhivatal, szaktekintély, civil szervezet mind egy titokzatos konkurens érdekeit képviselve valótlanul nyilatkozik törvénysértésekről.
Ezzel szemben őt - nem jogerősen - elítélték törvénysértésért, így nem csoda, ha keblére öleli a csalásért elítélt beruházót, melynek útját életveszélyes fenyegetések, bedőlt projektek kísérik.
Bognár elvtárs, nemcsak a kapanyél, de a lóláb is kilóg...  

 

 

35 komment

Címkék: vélemény politika ingatlan jog közélet mszp fidesz társadalom korrupció polgármester golf panama lakópark páty milton grupo milton kovács bence jános mervó bognár andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr971882356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patbateman 2010.03.30. 22:15:21

Egy pontosítás a végéhez: nem azt mondja, hogy a különféle szakhatóságok valótlanul állítják, hogy törvénysértésről van szó, hanem azt, hogy a hivatal 29 db. szakhatósági véleményt kapott. Még tegnap is azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy az ő figyelmét semmilyen törvénytelenségre nem hívták fel... Lényeg a darabszám. Az ombudsmani állásfoglalás talán a 30. a sorban.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.30. 22:22:11

@patbateman:
Az idézett cikkben:
"A polgármester kijelentette: semmiféle törvénytelenség nem történt. "

A felsoroltak azt mondják, törvénytelenségek vannak.
Bognár azt mondja, nincsenek. Ha nincsenek, akkor aki törvénytelenségekről beszél, valótlanságot állít.
ilyen egyszerű...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.30. 22:27:03

@patbateman: Ok, annyiban korrigáltam, hogy beleírtam, "közvetve" mondja, hogy valótlanul állítják.

patyi.matador 2010.03.30. 22:36:40

@Daily Shark: @patbateman: Mindkettőtöknek igaza van. Bognár elvtárs tényleg azt szokta mondani, ha beérkezik egy szakvélemény a hatóságoktól, hogy beérkezett a - mondjuk - 31. szakvélemény. Azt már nem szokta megnézni, hogy abban igen súlyos törvényességi kifogások vannak.
Azt is meg szokta jegyezni, hogy őt senki sem tájékoztatta a törvénytelenségekről ;)

megadeth1 2010.03.30. 23:03:09

Már a BKV-s botrányok idején is írtam ezt: nem lehet az ilyet egy sötét utcán elkapni és szép csendben fejbe lőni?
Vannak népek, akiknek egyszerűen nem való a demokrácia.

Interlock (törölt) 2010.03.30. 23:09:14

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy manapság, amikor minden második újságcikk korrupciós ügyleteket feszeget, még mindig ennyire nyíltan, pofátlanul lehet hasonlókat tenni. Rúgjuk ki az ombuccembert, ha csak papolni tud a törvénytelenségekről, de nem jelenti azokat; pátyiak, hívjátok ki a tévéket, napilapok tudósítóit magatokhoz, és nyomassátok mindenfelé, hogy valami nem kerek ezzel a "befektetéssel", tegyetek feljelentést vagy valamit - vagy ez csak egy dühöngő blog, és nem is cél az igazság napvilágra kerülése?
"Magyarország, én így nem szeretlek :-("

Fricibá' 2010.03.30. 23:10:48

Hát, nagyon utálhatod ezt a Bognárt...
Ha a falunak jó, munkahelyeket teremt, adóbevételt szerez, akkor a helyieket nem érdekli a pedigréje, akár nyilas is lehet. És ők választották meg.
Semmi közöm a palihoz, de ez a démonizálás erősen emlékeztet az OV elleni hadjáratra.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.30. 23:16:12

@Interlock:
Én mint magánember nem tudok sokkal többet tenni, mint megpróbálok információkat nyilvánosságra hozni, nem dühöngésről van szó, hanem arról, hogy a figyelmet ráirányítsuk.

yarisugi 2010.03.30. 23:21:04

@Fricibá':
Egyáltalán nem teremt munkahelyeket, köztörvényes bűnözőkkel közösködve romba akarja dönteni a Zsámbéki medencét, önkormányzati vezetőként nem a közösség hanem a több helyen is igazoltan kalandor, csaló vállalkozók érdekeit védi.

Szó sincs démonizálásról csak a tények száraz összefoglalásáról. Ez nem egy "jó ember" akit az ellenségei ki akarnak kezdeni, ez egy végtelenül gonosz ember aki más gonosz emberekkel összefogva, szicíliai maffiavilágot akar kialakítani Pátyon és környékén és EMIATT fordulnak ellene a környék lakói.

Ne cseréljük fel az okot és az okozatot.

yarisugi 2010.03.30. 23:29:43

@Interlock:
Megtették nem csak ők, más környék beli települések is. Akkor derült ki a meglepetés hogy a jobbos média, Hír TV, Magyar Nemzet, Echo TV sötöbö mind le van tiltva.

Az egész ügy jól passzolt volna egy Célpont riportba de érdekes módon nem foglalkoztak vele. A Hír TV-nél ez a téma tabu. Egyedül az Echo TV engedte hogy az ellenző oldal is megszólajon de ők is csak nagy sokára, előtte pedig riportokban interjukban a gengszter vállalkozók seggét nyalták.

A balos média pláne nem foglalkozik ezzel.

Egyedül az indexes Bodokynak volt vér a pucájában, ő felvállalta és megírta a részleteket, a blogjában elolvashatod. Meg is fenyegették érte, ahogy megfenyegették a fideszes országgyűlési képviselőt és halálos fenyegetésekkel és zsarolással lemondatták a telki polgármestert.

Ilyen alakokkal barátkozik Bognár úr, ha ugyan nem ő maga az egyik fenyegető. A pátyi képviselők többségét állítólag fejenként 25 millió forinttal kenték meg, akinek nem kellett, megzsarolták.

De egyszer el lesz kenve az ő szájuk is csunyán.

yarisugi 2010.03.30. 23:35:31

@megadeth1:
Megértem a dühödet. Régi szép időkben az ilyeneket karóba huzták a piactéren. De ezek a tetvek nem érdemlik meg se a golyót se azt hogy üljél miattuk és már olyan sok hibát követtek el hogy lassan meghuzzák a hurkot a nyakuk körül. Az is meg fogják bánni hogy Pátyra tévedtek.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.30. 23:37:54

@Fricibá': Rövidlátó hozzáállás.

Nekem konkrétan semmi ügyem Bognárral, személyesen sose találkoztunk, de egy tipikus példája annak, milyen emberenek nem volna szabad település vezetésében részt venni.

Pszt! 2010.03.31. 00:01:43

A mai napig fogalmam sincs mi a baj azzal, ha valaki mer nagyot álmodni, és golfpályát létesít egy istenhátamögötti faluban.

Interlock (törölt) 2010.03.31. 00:07:21

@Daily Shark: tisztelem a bátorságodat, kitartást kívánok.

Interlock (törölt) 2010.03.31. 00:10:47

@yarisugi: eszerint a rendőrség se nagyon moccant a dologra, vagy nem volt feljelentés sem. Kéne nektek egy "külsős", egy idegen, akit nem ismernek, nehezebb rajta fogást találni...

Interlock (törölt) 2010.03.31. 00:13:35

@Pszt!: a módszerekkel van baj, ember. A legtutibb üzletbe se raknék bele egy büdös vasat sem, ha annak akár egyetlen pontja is gyanús, vagy magyarázkodást igényel.
Igaz, ezért vagyok tróger, nem pedig milliomos...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.31. 00:16:02

@Pszt!:
Páty nem isten háta mögötti, kb. 18 km Budapesttől.

Nem baj, hogy törvénysértő módon akarják megcsinálni?
Nem baj, hogy nem ő álmodta, hanem egy ingatlanspekuláns (ugyanaz, akik a sávolyi MotoGP pályát is megálmodták, és állami hitelből akarták felépíteni, miközben jól megszedik magukat)?
Nem baj, hogy nem golfpálya lesz, hanem lakópark és plaza, vagy még rosszabb?
Nem baj, hogy a beruházó fenyegetésekkel egyengeti a projekt útját, hogy csalásért elítélték?
Nem baj, hogy az egészet végig sumák módon elhallgatva próbálták megcsinálni?
Nem baj, hogy környezetkárosítással jár, aminek mértékét fel se mérték megfelelően?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.31. 00:20:48

@Daily Shark: Ja, még valami?
Az se baj, hogy a hidrogeológiai szakértői felmérés szerint nincs ahhoz elég víz a környéken, hogy egy golfpályát öntözni lehessen? Mellesleg esztelen vízpazarlással jár egy ilyen golfpálya ebben a környezetben, mikor amúgy is egyre fontosabbá válik az ivóvízkészletek megóvása.

Nyílt levelek a Jobbiknak · http://nyiltlevelajobbiknak.blog.hu/ 2010.03.31. 00:34:52

@Daily Shark: Az a baj, hogy ezt mind hagyjuk. Az a baj, hogy ilyen Bognárok és egyéb megkent szemétládák ülnek ott.

Kína kellene ide. Ott az ilyeneket régen likvidálták volna, aztán a hamvaik mehetnének a korrupciós múzeumba elrettentő példának.

Ha a pátyi pogároknak van egy kis vér a pucájában, ezeket az embereket, elnézést, állatokat elüldözik onnan. Egészen a határig.

StopSzmog 2010.03.31. 01:04:56

A Páty környéki települések lakosai, illetve a Lehet Más a Politika párt mindent eldöntő golf-mérkőzésre hívja ki a Pátyi Önkormányzat képviselőtestületét.

Március 31-én 14:30-kor, a Pátyi Önkormányzat előtti füvön

lmpilisbuda.blog.hu/2010/03/30/meghivo_golfmerkozesre

yarisugi 2010.03.31. 02:11:27

@Interlock:
Volt feljelentés. A telki polgármester feljelentést tett a fenyegetés miatt. A rendőrség lassan mozdul, választás előtt már nem nagyon sietnek. Az ombudsman is rajta van az ügyön, a civil szervezetek is keresik a lehetőségeket.

A telkiekről az a hír járja hogy szarnak a Mervóék fenyegetésére és a polgármester elüldözése semmit se változtatott a dolgon. Mervó annyira primitiv hogy azt hiszi egyetlen ember félre állításával megold mindent, közben a teljes önkormányzattal került szembe. Mindenkit nem tud megfenyegetni és megvenni se sikerült. Remélem a telkiek nem adják fel, föleg hogy ez a tetü náluk lakik.

Tul sok frontot nyitott a Milton. A telkiek fanatikusan ellenük vannak, Páty normálisabb része szintén, az ombudsman szintén, Bodokyék szintén. Lehet a Greenpeace -et is rájuk uszitják. A Fidesz magas rangú vezetői sem pártolják őket. Bodoky blogjába beirták a telefonjaikat, lakáscimüket, elérhetőségüket. Szarban vannak érzik hogy csak időt nyertek maguknak.

biohouse 2010.03.31. 06:16:21

Az MO-ás jövőbeli délnyugati része nem érinti majd a területet?
Mert akkor érthető a nagy helyezkedés.

Ha lehet népszavazást tartani, ha maga az ÖK is időhúzásra játszik, akkor még koránt sincs minden lefutva. Ősszel ÖK-i választások,akkor minden képviselő és a polgármester is megméretik.

Én úgy tudtam a Videotonban és a felcsúti fociakadémiában Demján is benne van. Talán Orbán se fog a Miltonhoz olyan erősen ragaszkodni, végül is nem kötheti magát ilyen személyhez. Évi 300 millió Ft (amit a Videotonnak adnak)azért nem olyan nagy pénz, amiért ragaszkodni kellene hozzá.

Emellett az ügy mellett a sukorói is mutatja, hogy a kicsi ÖK-k nem képesek a demokratikus védelmi szerepre. Könnyedén megvásárolhatók. Nemcsak gazdasági, hanem demokratikus érdek is, hogy inkább kistérségi ÖK-k legyenek, mint falusiak.

cs.szekely 2010.03.31. 06:56:05

Egy fontos tényt Mindenkinek tudnia kell: A Polgármester egyedül az ég világon semmit nem tehet - ahhoz, hogy a jelenlegi (8 éve tartó) helyzet működjön, a testület többségét kell maga mellett tudnia, vagy azok akaratát kell képviselnie! Amikor a botrányos iskolafelújítási projektben szembe ment velük, Ők jelentették fel.
Erős csapat ez kérem!
Ha kell bárkit lejáratnak akár hazugságáradattal, amit testületi ülésen akartak szentesíteni - szerintem törvénytelenül összehívott testületi ülésen, napirendi pontban, mint a vérbírák olvassák rá hazug vádjaikat egy képviselőre.
Fenyegetés, rejtett számú telefonok, aztán a Feleségem sem maradt ki a rejtett számú telefonból. Mit lehet ilyenkor tenni, amikor még nem ébredt fel a nyilvánosság?
Lemondás a képviselőségről, és el is költöztem pátyról (ajánlatos volt)!
Ja míg el nem felejtem: Remélem Porkoláb, vagy pribékei olvassák ezt az írást, miután nem átallotta kijelenteni az ominózus vérbíráskodó testületi ülésen : "Jó lesz, ha tudod, hogy figyelik minden internetes írásodat, és azt is tudjuk, hogy ahol álnéven (mert ugye a nick-név kifejezés neki már túl magas kategória)írsz, az is te vagy "!Azóta persze kezdeményezték a kizárását a Fideszből....

Székely Csaba

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.03.31. 07:18:55

Jó kis csapat ezt a testület is, élükön a polgármesterrel.
Én is arra lennék kiváncsi, hogy mostanában hullanak a fejek a korrupciós ügyekben, ezek hogy merik ilyen nyiltan felvállalni mégis?

is 2010.03.31. 07:54:16

@Kőmíves Kelemen: beírták, olvasd. Orbán elvtárs már megígérte, hogy nem lesz semmi baj. bár én nem hiszem, hogy a FIDESZben is az elvtársozás dívik.

az ellenző FIDESZes ogy. képviselő is egyik napról a másikra hallgatott el (él még).

a Miltonos faszi nyilván stróman, sose voltak milliárdjai, csak ráírták. egy erős FIDESZes vállalkozót kell keresnünk a háttérben. a VOSZ ülésen ott üldögélhetett Orbán mellett, ki lehet választani, melyik lesz az.

köszöntjük a FIDESZ kormányzását, ez vár ránk emberek.

hypotheticalfriend 2010.03.31. 08:10:12

@is: Azért szoci érdekeltségek is befigyelnek Pátyon.
Milyen szép is lesz a választások előtt két nappal, amikor tele lesz a sajtó azzal, hogy a Fidesz és az MSZP mutyizik...
Talán nem kellene addig várni, lehet, hogy jobb lenne leállítani a pátyiakat.
Persze, ha a Fidesznek jó egy botrány és egy nagyon erős Jobbik, meg egy feljövő LMP, akkor lehet tovább hallgatni.

azember 2010.03.31. 08:26:45

Én csak arra vagyok kiváncsi,hogy mennyi kenőpénzt kaphatott ez a pátyi Bognár elvtárs,hogy ennyire kiáll a rovott múltu befektető mögé?Hmmmm...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.03.31. 08:32:34

Ilyen esetekben nem szokott mozdulni a rendőrség, vagy esetleg éppen rossz irányba. Fene se érti ezt....

lüke 2010.03.31. 08:33:40

Bognár Bandi kitartó

Sokorai_Atala 2010.03.31. 08:41:02

A telki polgármester konkrétan azért mondott le, mert valaki megfenyegette a pátyi építkezés miatt (mármint, hogy ne pattogjon).
Azért - szerintem - most kicsit meg fog torpanni az egész, mivel a sávolyi építkezésre nem kapta meg ez a cég az MFB-től a 15 milliárd körüli összeget és nem lehet ide-oda tologatni ezt a pénzt, ami véleményem szerint erősen benne volt a kalapban

hypotheticalfriend 2010.03.31. 10:56:57

Nagyon jó a videó. Az Indexen egymás alatt van a Zuschlag-ügy ítélete és ez a videó.
Nyilván a véletlen hozta így...
Zuschlag 8 és fél évet kapott 75 millióért.
Itt néhány milliárdról van szó. Itt is benne van a nagypolitika, csak még nem kapott az ügy akkora nyilvánosságot, mint a Zuschlag-ügy. De jó úton halad abba az irányba.
Mondjuk, nem ez lesz a precedens, mondjuk nem jut el az ügy Gyurcsányig (nem sok kell neki már, hogy eljusson) és akkor nem nyolc és fél év lesz a letöltendő, hanem csak három-öt. Három év és vagyonelkobzás.
Szóval kedves képviselők, lehet lazítani a záróizmokat, átiratni a vagyont és barátkozni a gondolattal, hogy egy ideig név helyett sorszámon fogják magukat szólítani.

murunga 2010.04.16. 19:46:56

nemz'tk'zi ingatlanz'du ZÁRTLÁNCÚ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG MEGALOL B+++++ :DDD
ekkora tirpákot, istenem, hoyg esne ki a szájából a traktorkulcs!

murunga 2010.04.18. 11:07:51

@Daily Shark: ja, de max. foxi-maxi egyetem doktoránusz! :DDD

CivilJutub.hu (www.civiljutub.hu) 2010.05.18. 15:08:56

Cikk a CIVIL VIDEÓMEGOSZTÓRÓL CIVILEKNEK
(főnök, munkatárs, szervezeti videós, szgépguru, egyesület, alapítvány, stb…)

AJÁNLVA :) ==>>>

Civil videómegosztó – interjú a főszerkesztővel

Másfél éve működik a világ egyetlen civil szervezetekre specializálódott videómegosztója. „A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak”, ez az egymondatos definíciója a civil videómegosztónak – tudtuk meg Nádor Tamástól, a CivilJutub.hu főszerkesztőjétől. Mire jó egy civil videómegosztó, hány civil videó terem egy hónapban, mit hibáznak el a „civil videósok”, hány egyesület, alapítvány „videómegosztózik” napjainkban, mit tervez 2010-re a civil videómegosztó – íme néhány a kérdéseink közül, amelyekre választ kaptunk interjúnkban…

- a 20 000 leütéses, TELJES CIKK linkje a www.civiljutub.info (a CivilJutub.hu civil videómegosztó szöveges kiszolgáló-oldala) honlapunkon =>>> www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=78:civil-videomegoszto-interju-a-fszerkesztvel&catid=39:civiljutubhu-bemutatasa

- A cikk - Word-formátumban - egyben letölthető (link):
www.civiljutub.info/images/stories/letoltesek/civiljutub_sajtocikk_100330_VEG.doc

(FONTOS: A cikk szabadon terjeszthető, online, vagy papíros megjelenésre. Kérdés esetén, kérem hívja a 06 30 480 1145-öt, vagy küldjön e-mailt az adminisztracio (at) civiljutub.hu drótposta-címre. Külön megköszönjük, ha megjelenés esetén elküldi a megjelent cikk linkjét a jelzett e-mail címre  Köszönjük előre is!)

CIKK-ÍZELÍTŐ…. (avagy… így kezdődik az anyag)

– Van egy mondatos definíciója a CivilJutubnak?

– Nem fogtál meg, van, és így hangzik: a CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak. Ezt egyébként a CivilJutub.hu Kézikönyvből (a videómegosztó használati útmutatója, a www.civiljutub.info honlapon található) loptam, remélem, nem perelem be magam érte 

– Mire jó egy civil videómegosztó, mi az értelme?

– 2008 októbere óta, másfél éve működtetjük a CivilJutub.hu-t. A lényeg, hogy egy NAGY CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIS KÖZVETÍTENI KÉPES A CIVIL GONDOLKODÁSMÓDOT, ÉRTÉKVILÁGOT – ez visszahat a társadalomra, visszahat a civil szervezetekre. A civil videómegosztó, mondjuk úgy, egy kétfenekű dob. Egyik felén a társadalom civil tudatosságának formálása érdekében verjük a tam-tamot, a másik oldalról pedig a civil szervezetek tevékenységének hatékony, villámgyors bemutatására alkalmasak a civil videók.
2000 óta dolgozom a civil szférában, sokszor szegezték nekem azt a kérdést, voltaképp mit művelnek a civil szervezetek. Sose tudtam ezt olyan gyorsan, érthetően megfogalmazni, bemutatni, mint ahogy ma tudom. Most elég azt mondanom annak, aki ilyet kérdez: nézzen meg pár videót a CivilJutubon, és akkor megtudja, mi mindent tesznek a civil szervezetek széles e hazában…

FOLYTATÁS A FÖNTI LINKEKEN, VAGY EGYBEN is LETÖLTHETŐ A CIKK, LD. FELJEBB… :)

ELÉRHETŐSÉG, ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, CivilJutub.hu =>

=>> www.civiljutub.info/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1%3Aciviljutubinfo-foszerk&catid=12%3Akapcsolat-kategoria&Itemid=53
süti beállítások módosítása