Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Privát útakadály

2010.10.27. 15:25 :: Daily Shark

A Kútvölgyi út-Fészek utca kereszteződése előtt építkezés folyik, két ház közé cipőkanállal beszuszakolnak egy harmadikat.

Jó régóta folyik a munka, a környéken lakók-dolgozók az éve elejétől "élvezik" a folyamatos zajt, illetve azt, hogy az építkező munkások járművei a füvön/járdán parkolnak rendszeresen.

Kb. 2 hete felbontották a fél útpályát, nagyjából 10-15 méterrel a buszmegálló előtt, ahol amúgy a túloldalon parkoló van. Mindezt azért, hogy az épülő ház csatornabekötési munkáit elvégezzék.

Azóta eléggé kényelmetlen ott közlekedni, a parkolók felét nem lehet használni, mert a lezárást kikerülő autók nem férnének el, gyakori a dudálás, a busz is nehézkesen kanyarog, mert rögtön utána a megállóba kell beállnia.

Egy hete végeztek a földmunkákkal, visszatemették az árkot. Azóta is ott áll a lezárás, az aszfaltozást nem végezték el.

Ma felhívtam a XII. kerületi önkormányzat városgazdálkodási csoportját, hogy mégis, mennyi ideig lehet ez még így?

Azt mondták, már tudnak a dologról, ahogy előre látható volt, a vállalkozónak nem volt engedélye felbontani az aszfaltot, már kinn volt a közterület-felügyelet is és valami más szabálysértési hatósági is vizsgálja, valószínűleg komoly bírságot fognak kapni és többször is felszólították a céget, hogy azonnal kezdje meg a helyreállítást.

A helyzetet nézve, mindez csöppet sem érdekli az akadály létrehozóját.

 

Ismét egy jellemző, de hétköznapi példája, hogy tudja néhány ember magánérdeke felülírni hosszabb időn át párezer embert érintő közérdeket, hogy okozhat torlódást, baesetveszélyt teljesen indokolatlanul valaki, miközben az ilyet megakadályozni köteles hatóságnak nem sok lehetősége van vele szemben.

A következőt kéne csinálni: megtudni, ki az építkező cég vezetője, majd kitenni mindkét oldalra egy plakátot ezzel: "Ezt az útakadályt X. Y. cége által folytatott engedély nélküli építkezés okozza. Elérhetősége: ........ Mindenki cselekedjen belátása szerint."

 

1 komment

Címkék: vélemény jog közélet közlekedés társadalom magyarisztán morfondír

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr822402996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.10.29. 23:07:44

Erről csak az jut eszembe, hogy vannak az egyenlőek, meg az egyenlőbbek. Egyeseknek bármit szabad. Próbálnék én mondjuk be nem fizetni pár forintos tartozást, már a nyakamban lihegnének a hatóságok... :(
süti beállítások módosítása