Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Köszönjük, Volánbusz!

2011.01.05. 11:07 :: Daily Shark

Tegyük fel, hogy valaki mondjuk a Budapest-Zsámbék vonalon utazik, de csak Perbál és Budakeszi közt, napi rendszerességgel, munkába, iskolába.

Tömegközlekedéssel csak a Volánbusszal juthat el oda, logikus hát, hogy bérletet vesz.

Igen ám, de hol? Hát csakis a végállomáson, Zsámbékon vagy Budapesten a Széna téren.

Tehát minden hónapban egyszer el kell zarándokolnia a végállomásra, csak azért, hogy azt a vacak papírdarabot megvegye, a zsámbéki végállomáson ráadásul csak a hónap első pár napjában árulják.

De a Széna téren is csak 8 és 18 óra közt, mert akkor van nyitva a jegypénztár, 

A dolgozó emberek nagy részének ez munkaidő éppen, azaz ilyenkor többnyire esélytelen eljutni oda.

A forgalmi ügyeleten persze nem adnak, az automatából meg csak szép, hologramos jegyet lehet venni, pedig ezzel az erővel bérletet is adhatna.

Nem hiszem, hogy nem létezik ennél jobb megoldás, árusíthatnák a postán, önkormányzatnál, boltban...

 

Az már csak hab a tortán, hogy mikor az amúgy a Kontaktbusz által üzemeltetett (éljen a kiszervezés!) buszra felszáll, mindent átható, áporodott cigibűz fogadja, mert a sofőr várakozás közben persze dohányzik. A Hosszú Király :) (King Long, persze kínaiul nyilván mást jelent) buszok amúgy elfogadhatóak kényelem szempontjából, de harmatgyenge motorjukkal a budakeszi úti emelkedőt még negyvenes tempóval sem tudják megmászni.

Reggeli csúcsban meg elképzelni is rossz, mi lenne a rengeteg összezsúfoltan, egymás hegyén-hátán állva szorongó iskolással, ha bekövetkezne egy baleset...

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény közlekedés volánbusz

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr242562114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása