Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

A szélkakas áll, a ház forog körötte

2011.11.18. 15:41 :: Daily Shark

Nem az a bajom veletek, hogy hibáztok. Emberi dolog és még az Okos Vezér is ember.
Az is egyértelmű, hogy sok minden változik körülöttünk, amit nem láthattok előre és nem készülhettek fel rá teljesen.
A baj az, ahogy ezt csináljátok.
Rámenős felsőbbrendűséggel, küldetéses gőggel, kiválasztottsági tudattal, soha el nem ismerve tévedést - horribile dictu: hibát!, - mindig valaki másra kenni az aktuális kudarcot, az elmúlt nyolc évre vagy a nemzetközi pénzügyi körök összeesküvésére.
Közben nevetséges, patetikus, szimbolikus múltidézést kevertek gyerekes, didaktikus ellenségkép-mutogatással.
Konokul meneteltek a szakadék felé, hiába kiáltozzák folyamatosan sokan, hogy nem lesz jó és még segítenek is megmutatni, merre van az elkerülő út. Titeket nem érdekel, mert az Okos Vezér jobban tudja.
Nem az a bajom veletek, hogy hibáztok. Emberi dolog, a miniszterek, államtitkárok, képviselők is emberek.
Az a bajom, hogy nem vonjátok le a következtetést, képtelenek vagytok a minimális önkritikára is. Vagy esetleg akad, aki képes lenne, de azt az Ügyhöz és az Okos Vezérhez való feltétlen hűség nevében elhallgattatják.
Az a bajom, hogy sokkal többet számít, ki mennyire képes az Okos Vezérnek helyeselni, mint az, hogy mennyire ért ahhoz, amit csinál. És miután már tizedszer is durván hibázik, akár szakmailag, akár kommunikációban is, dafke nem lesz semmi személyi következménye, mert azt az Okos Vezér nem engedheti meg magának, hiszen kikezdené a tévedhetetlenségének látszatát.
Nem az a bajom, veletek, hogy hibáztok.
Az a bajom, hogy ahelyett, hogy egyenes gerinccel, a szemünkbe nézve őszintén beismernétek, mindent megpróbáltok kimagyarázni és nem veszitek észre, nem akarjátok észrevenni, mennyire hitelét vesztett, mennyire szánalmas már mindez. Forogtok, mint a szélkakas és úgy csináltok, mintha a ház forogna köröttetek.
Egy szavatokat se lehet többé elhinni, ez a bajom.
(Egyébként meg nem ártana tanulmányoznotok a kognitív disszonanciát és azt, hogy milyen durva önáltatásra képesek az emberek a feloldására, aztán önvizsgálatot tartani, esetleg egy szakember segítségével... talán még nem visszafordíthatatlan a betegségetek). 

Frissítés: A félreértések elkerülése végett: az Index cikk szélkakasos hasonlatát csak a sajátom publikálás után olvastam... de hát elég nyilvánvaló asszociáció.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény politika közélet társadalom megmondás magyarisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr83394284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása