Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Nyílt levél Orbán Viktorhoz

2010.03.14. 09:30 :: Daily Shark

Az alábbi nyílt levelet írtam nemrég Orbán Viktornak, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének.

Kedves Viktor! 

Remélem, nem veszed zokon a tegezést, nem tiszteletlenségből teszem, bár három évvel fiatalabb vagyok nálad, a korosztályomban többnyire ezt használjuk ilyen korkülönbségen belül, és úgy érzem, jobban el tudom mondani ebben a közvetlenebb formában a kérdésem. 

Ahogy Dub hadnagy mondta a derék Svejknek: "Te még nem ismersz engem, de én ismerlek téged." - bár én ezt sokkal pozitívabb hangsúllyal értem. :)
Persze ez nem nagy kunszt, hiszen Te miniszterelnök voltál, és leszel is, én meg csak egy választó. Emlékszem, jó pár éve egyszer a Kútvölgyi úton a János-kórháznál épp mellettem jöttél a Golfoddal, de nyilván ez neked egyáltalán nem maradt meg. :)
Az első szabad választások idején nagyon szimpatikus volt a fiatalos, radikális, liberális lendületed, karakán kiállásod, bátor és következetes politizálásod - szavaztam is Rád.
Később egyre növekvő ellenérzéssel figyeltem, ahogy a konzervatívabb irányba fordultál és a Fidesz nagy jobboldali gyűjtőpárttá alakult.
Nem tudom elrejteni azt a véleményemet se, hogy az ország politikai kettészakadásában - ami személyes sorsomban például a legjobb barátommal folytatott állandó parttalan politikai vitákká fajult - az általad képviselt irányvonalnak nagy szerepe volt, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy az ország egészét tekintve hosszútávon pozitív egyenleget hozott, hiszen még mindig nyögjük ennek átkát - de nem erről akarok beszélni, én nem vagyok doktriner ilyen téren, csak a háttérhez tartozik.

Az elmúlt két ciklus egyikében sem szavaztam a kormányzó pártokra, de rátok se, Viktor. Érvénytelenül szavaztam, mert egyik pártban se találtam meg azt, ami mellett jó szívvel, kétségek nélkül ki tudtam volna állni és protest-szavazásból már elegem volt, a legkisebb rosszra fanyalogva, kényszeredetten tenni az x-et szerintem rosszabb, mint kifejezni, hogy meggyőződésem szerint egyik se képviselhet engem.
De ahogy az elmúlt 8 éve alakult, valamelyest változtam én is, te is, no és az ország helyzete is nagyon sokat változott, sajnos.
Eljutottam odáig, hogy már vállalható alternatívának éreztem a Fideszt. Meghallgattam az országértékelő beszédedet, Viktor, és úgy találtam, nincs benne semmi olyan, amit kifejezetten elleneznék, az értékeket, célokat, melyeket felvázoltál, támogatni tudom. Azonban ez csak az általános, távlati terveket jelenti.

Mi a helyzet a konkrét ügyekkel? Kérdezhetek ilyet, Viktor?

Van nekem egy szívügyem, a pátyi Golf-lakóparként hírhedté vált ingatlan-beruházás.
Pontosabban az a szívügyem, hogy ez ne valósuljon meg.
Hogy miért, arról rengeteget lehetne beszélni, ajánlom figyelmedbe az ellenző civil szerveződés honlapját - törvénytelenségek, ügyeskedések, a szakvélemények, az állami főépítész és az ombudsman véleményének figyelmen kívül hagyása - csak néhány az érvekből.

Van azonban pár dolog, ami kétségeket támaszt bennem. Bizonyára tudod, hogy a pátyi beruházást és nemrég nagy vihart kavart sávolyi Balatonring-pályát a Grupo Milton szerette volna (szeretné?) megépíteni. A jelenlegi kormány teljes erőbedobással próbálta átnyomni a sávolyi beruházást és sokmilliárdos hitelt biztosítani a Milton számára még a választások előtt, pedig már a pénzügyminiszter és az önkormányzati miniszter is kételkedett, a pénzügyminisztérium határozottan ellenezte, végül az oknyomozó újságíró Bodoky Tamás és az Index tényfeltáró cikkei alapján kialakuló széleskörű civil tiltakozás nyomán gyakorlatilag minden támogató kihátrált belőle, hirtelen ráébredve, hogy mind jogilag, mint üzletileg igen rizikós lenne tovább kitartani.
 

Igen, Viktor, ez ugyanaz a Grupo Milton, aki kedvenc sportodat nagy összeggel támogatja. Kedves Viktor, ismered, kik azok az emberek, akik támogatását a szívednek oly fontos ügy élvezi?
 

Az egyikük Mervó József, telki lakos.
Ő a Grupo Milton igazgatója, akinek mindennél fontosabb a pátyi projekt megvalósulása, így minden eszközt bevet ennek érdekében, láthatólag nem csak a fair play jegyében.
Ő az a Mervó, akit annak idején a botrányos Közgáz klubbal hoztak összefüggésbe, az éjszaki szórakozóhelyek konkurrenciaharcai kapcsán.
Ő az, aki testvérével a budapesti Cafe Rio tulajdonosa, annak az éjszakai szórakozóhelynek, mely gyanúsan olcsón jutott területhasználathoz XI. kerület egyik kiemelt részén, majd szabálytalanul jóval nagyobb helyet foglalt el, ahol a növényzetet engedély nélkül kiirtatta. Ez az a szórakozóhely, melyet az Egyenlő Bánásmód hatóság többször megbírságolt rasszista gyakorlata miatt és amely abba a gyanúba keveredett, hogy a helyi szocialista potentáttal van összefonódása.
Ő az a Mervó József, aki Pátyon amolyan szürke eminenciásként az önkormányzattal létrehozott IPP Kft.-n keresztül alakította a helyi ingatlanfejlesztéseket - mellesleg a cég azóta APEH végrehajtás alatt áll...
Ő az a Mervó József, akinek a projektjét ellenző telki polgármester ellen sunyi, alaptalan lejárató szórólapos kampány indult Telkiben.
Ő az a Mervó József, aki nyíl levélben támadta a saját falujának polgármesterét és képviselőit, mert szembe mertek szállni az ő pátyi terveivel és megpróbálta a két település szembeállításával elejét venni az egységes tiltakozásnak.
Ő az a Mervó József, akinek pátyi beruházását nem ajánlott nyíltan ellenezni, ha nem akar az illető életveszélyes fenyegetéseket kapni - ahogy kapott ilyen fenyegetéseket Telki nemrég váratlanul és érthetetlenül lemondott polgármestere (bár az ilyen ügyek természeténél fogva szinte senki nem mer egyértelműen nyilatkozni, de informálisan nyílt titok, hogy a fenyegetések hatására köszönt le), a tiltakozásban kulcsszerepet játszó pátyi képviselő, Bodoky Tamás oknyomozó újságíró, és igen, Viktor, még a Fidesz helyi országgyűlési képviselője, Gulyás Dénes is, amint azt a saját hírlevelében is közölte!

Tudtál te erről, kedves Viktor? Nem érzed úgy, hogy a támogatód nem olyan elvek szerint cselekszik, melyeket Te és pártod magadénak vallasz és elvársz a tisztességes emberektől? Mit gondolsz arról, akinek üzleti törekvéseit ilyen maffia-módszerek kísérik?
 

A Milton másik főszereplője Kovács Bence János, pornós művésznevén Ben Coloman. Róla az a hír járta, hogy az ország 10 leggazdagabb embereinek egyike - mára ez kétségesnek tűnik.
Hivatalosan publikált életrajza szerint 18 éves korában elhagyta az országot és ügyes spanyol ingatlanbefektetésekből szerezte a vagyonát - csakhogy a valóság az, hogy 1995-ben többrendbeli csalásért jogerősen elítélték itthon, majd 2000 körül egy pornófilmet is készített, melyben maga is szerepelt.
Ő az, aki nemrég kétségbeesett ellentámadásként a konkurens cégek aknamunkáját láttatta a tényfeltáró riport mögött, feltehetően valótlanul vádolt meg egy céget zsarolással, hogy elterelje a figyelmet a múltbeli dicstelen tetteiről, miközben szintén alaptalanul vádolta meg a múltját felderítő Bodokyt, és perrel fenyegette őt - de közben egyetlen állítását sem tudta cáfolni!
Egy ilyen rovott múltú és kétes erkölcsű ember van a támogatók közt, tudtad ez, kedves Viktor?
 

Mindeközben azt látom, hogy a Fidesz feltűnően visszafogott mind a sávolyi, mind a pátyi ügyben. Pátyon egész konkrétan Fideszes képviselők szavazták meg a beruházásnak zöld utat adó változtatást a szabályozási tervben, pedig tudniuk kellett róla, hogy több ponton is törvénysértő. Eső után köpönyeg, hogy kezdeményezték a kizárásukat a Fideszből - utólag.
 

Kedves Viktor, kérlek, nyugtass meg. Szeretnék bízni Benned, szeretném, ha olyan miniszterelnöke lenne az országnak, aki nem tűri meg támogatói közt a fenyegetőzésekkel megtámogatva üzletelő alakokat, jó lenne tudni, hogy nem lehet majd Téged megtéveszteni azzal, hogy egy számodra személyesen fontos ügyet szponzorálva elnyerjék a jóindulatodat és a segítségedet ennek elkenésére. Hinni szeretném, hogy az igazság és tisztesség fontosabb számodra, mint az anyagi hozzájárulás a foci ügyéhez, nem fogod lehetővé tenni törvénysértő beruházások megvalósulását és elhatárolódsz azoktól, akik mind üzleti magatartásukat, mind emberi kvalitásaikat tekintve távol állnak attól a polgári és keresztény értékrendtől, amit reményeim szerint Te magadénak vallasz.
 

Tudom, az én egy szál szavazatom nem sokat számít - de azt is biztosan tudom, hogy az általam felvetett kétségek több ezer, netán több tízezer emberben felmerültek.
Jelenleg a Ti ellenfeletek egyre kevésbé az MSZP, sokkal inkább a Jobbik lesz. Márpedig ők nagyon határozott elszámoltatást ígérnek, és egyértelműen, minden alkalommal felemelték szavukat a pátyi ingatlanspekuláció ellen. Sokkal inkább a civil tiltakozás mellé álltak, mint a Fidesz, amely elég lagymatag álláspontot képviselt. Mikor Pörzse Sándor interjút készített Telki azóta lemondatott polgármesterével, felülről hatalmi szóval tiltották le ezt az Echo tévében, és a Hír TV-ről is hasonló hírek járják.

És tudod, Viktor, milyen könnyen lesz az ilyesmi gyanús az embereknek és mennyire könnyen veszíthettek majd szavazatokat a régióban, ha az a látszat alakul ki, hogy Titeket is "megvett" a Milton - az üggyel foglalkozó blogok megjegyzéseiben már kezd is ez a vélemény elterjedni.

Köszönöm, hogy soraimat elolvastad és remélem, pozitív választ kaphatok kétségeimre. Ezt a levelem nyílt levélként közzéteszem a saját blogomon is az alábbi címen.

http://dailyshark.blog.hu/2010/03/15/nyilt_level_orban_viktorhoz_1

 

Tisztelettel üdvözöl:

 

Daily Shark (az eredeti levélben természetesen a valódi nevemmel írtam alá)

u.i. Kérem, hogy a fent említett fenyegetésekre való tekintettel nevem és email címem ne legyen nyilvános.

 

Utólagos kiegészítés: egy kreatív Photoshopos művét nemrég láttam, gondoltam, illik ide: :) 

 

198 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet fidesz foci futball orbán viktor golf megmondás páty milton grupo milton kovács bence jános mervó

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr921837912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álom narancsban és rózsaszínben 2010.04.05. 00:12:19

Húsz évvel a rendszerváltás után elértünk oda, hogy a rendszerváltó pártoknak jóformán híre-pora sem maradt. A két egykori legnagyobb, egymással rivalizáló párt most kényszerházasságban él, és esélyük is alig van, hogy képviselőt küldjenek a parlamentb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balangó 2010.03.14. 10:52:38

Én ugyan FIDESZ-szavazó vagyok, és bízom abban, hogy jól fognak kormányozni, de a pátyi és a sávolyi ügyek nekem is bántják a szememet.

Szóval nem bánnám, ha a levélben felvetett kérdésekre egyértelmű és határozott válaszokat kapnánk.

is 2010.03.14. 11:02:47

én ügyek alapján döntöm el, hogy kire szavazok, és a közelmőltbeli
- hülyenépszavazás
- kordonbontás
- Danubius frekvencia
- páty,
- sávoly
- pécsi vízmű
és a múltbeli (ez csak és kizárólag azért hozható ide, mert SZEMÉLYESEN ugyanazok jönnek vissza, a FIDESZ-ben egyetlen poszton nem változott senki)
- husszó bjtok éjszakája
- Gripen
- kétéves költségvetés
- 'ne nyerjünk annyit' jegyzőkönyv
- háromhetes ülésezés
- olajügyek
miatt lehetetlen, hogy Orbánra szavazzak. a FIDESZ-re, egy Rogán-Kósa-Varga csapatra egészen könnyedén, de egy Orbán-Kövér-Semjén-Stumpf-Navracsicsra sajnos lehetetlen. miért nem tudott a FIDESZ 20 év alatt egyetlen váltást sem csinálni, mikor az MSZP már a hatodik embert tolja? minek ezt az Orbán-koloncot hordozni?

Netuddki. 2010.03.14. 11:03:19

Ugyanmár! Ha annyira kíváncsi vagy, a viktorra, akkor miért nem azt kérdezted meg a nyílt levélben Ő MIBŐL SZEREZTE A VAGYONÁT?

Azt meg egy újszülött is tudja, hogy a fidesz a színfalak mögött összejátszik az mszpvel.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:05:48

@kovi1970: Konkrétan most erre az ügyre vagyok kíváncsi, ez nem támadás a Fidesz vagy Viktor ellen. Tényleg szeretném tudni, hogy reagál-e és ha igen, mit szól ehhez, mennyire írja felül a focitámogatás az igazságérzetét.

Netuddki. 2010.03.14. 11:08:06

@is: Talán mert viktor így örökíti tovább a kádári hagyományokat. Mindig azon röhögök (sírva persze), amikor a fideszesek kommunistáznak. Miközben kommunistábbak ők mindenkinél. Persze a kommunista alatt a 20 évvel ezelőtti rendszert értve, mert annyi köze volt annak és a fidesznek is a kommunizmushoz, mint a hajdúnak a harangöntéshez. Vagy magyar politikusnak a gazdasághoz.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:11:11

@kovi1970:
Igen, egyre többen gondolják így, és egyre többen fognak emiatt a Jobbikra szavazni.

Netuddki. 2010.03.14. 11:14:53

@Daily Shark: Én se támadó szándékkal írtam. Valóban kíváncsi vagyok rá. '90-ben viktorunknak csak egy lyukas farmergatyája volt, aztán röpke pár év alatt hirtelen lett minden.

nyg 2010.03.14. 11:18:08

@Daily Shark: Sejtettem, hogy ez a bejegyzés mögött is politikai érdek húzódik. De a problémáról: a sávolyi és a pátyi esetben is a döntéshozókat kellene megvizsgálni. Említi, hogy "Pátyon egész konkrétan Fideszes képviselők szavazták meg a beruházásnak zöld utat adó változtatást." Megnéztem a valasztas.hu-n, Pátyon egyetlen fideszes képviselő sincs! (Van viszont 6 föggetlen és 2 civil egyesületi.) Sávoly ügyében pedig a kormány döntött, talán őket kéne ez ügyben ütni.

külön.remek 2010.03.14. 11:20:53

Nevezzük merésznek a kezdeményezést, de nem rossz... :)

Netuddki. 2010.03.14. 11:21:43

@Daily Shark: Sajnos vidéken is valóban ez látszik. De szerintem meg teljesen mindegy az ország szempontjából kire fognak szavazni a legtöbben egy hónap múlva. Azokat a drasztikus változtatásokat a gazdaságban amire már 20 éve szükség lett volna, egyik sem fogja meglépni.
Azt mondom a következő fél-egy év a kijózanodás ideje lesz a magyar lakosság számára. Aztán úgyis előbb utóbb az embereknek a saját kezükbe kell venniük a sorsukat. Reméljük vér azért nem fog folyni!
Ez ellen a fidesz egyvalamit tehet, amiben már idáig is elég jó volt. Kérdés még mennyire fognak hinni a fijjuggnak?

ridegfarkas 2010.03.14. 11:22:03

Az orbán-fidesz és az mszp között nincs minőségi különbség.Pusztán a lenyúlt pénzek módjában és mértékében tér el a két pártnak nevezett,ám lényegében maffia módszerekkel irányított szervezet egymástól.Miért kell még a fidesznek orbán?Nem kell,az orbánnak kell a fidesz,ő tartja a markában valahogy ezt a szervezetet és egyszemélyes vezérként irányítja.Nem az ország felemelése a legfontosabb a számára,hanem a hatalom és az azzal járó privilégiumok,anyagi-gazdasági lehetőségek hatalmas tárháza.Nem gondolom,hogy orbán jó politikusember,nem gondolom,hogy egyéni céljai-vágyai elé helyezi hazája érdekeit,ez a nagyság már kiveszett belőle.Tökéletesen megtanulta a szakmát az mszp-től,jó tanítvány.Előttem a hitele és a becsülete nulla,el kell tűnnie a süllyesztőben az mszp-vel együtt,csak úgy lehet tiszta lappal kezdeni egy jobb korszakot,ami a kisemberek számára is kedvezőbb lesz,amiben nem fogják őket ilyen megalázó módon becsapni,kihasználni,megalázni,hülyének nézni.Mert ezeket közösen tette a mostani politikai eleit.Nagyon mélyre süllyedtek,ez a szint már a politikia bűnözés kategóriája,a fehérgalléros bűnözés.Innen nem lehet visszatérni egy tiszta viszonyok között működő társadalomba.A sok elkövetett kisebb-nagyobb bűnök közül ehhez egy is elég lenne.Orbán és sleppje nem lehet része egy egészséges és tisztább magyar jövőnek,eljátszották már az összes hitelüket és egyértelműen bebizonyították szándékukat.

has 2010.03.14. 11:26:47

Ez a fajta demokrácia nem más, mint a kisebbség hatalmának megerősítése a tömegek által. A sok balga elmegy szavazni abban a hitben, hogy az ő érdekeit valaki képviselni fogja. E helyett a széles féle pénzügyi rablók érdekei érvényesülnek. Ezért nem megyek szavazni. Rám ne hivatkozzon egyik tróger sem , sem a jobb, sem a bal oldalon, ha létezik ilyen egyáltalán, hogy az én felhatalmazásommal ürítik ki a zsebemet az ő hasznukra!!

Gáborom 2010.03.14. 11:30:08

Ma az van,hogy ha nem Orbánt erősítjük, akkor azzal a Jobbik és az mszp erősödik. Az mszp-nek örökre el kéne tűnnie - de nem fog, a Jobbik pedig csak kérdez, de nem old meg semmit. A jobbik a megválaszolatlan kérdéseket teszi fel, hangosan és sokszor. A fidesz is valóban süllyesztőbe való, de az is lehet,hogy csak túl sokáig között volt disznók között - a parlamentben. Akárhogy is van, a fidesz legalább másfajta gazdaságpolitikát és másfajta társadalompolitikát hirdet, ami most, az alig élő ország számára életmentő lehet - persze csodák nélkül. Én azt mondom, ha befogott orral is, de a Fideszt kéne erősíteni, hogy a másik kettő gyengébb legyen és így ne megint azzal teljen el 4-8 év, hogy ezek ott hárman balhéznak, az ország meg rohad.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:31:53

@nyg: Nem tűnt fel, hogy megemlítettem a bejegyzésben a projektet támogató Fideszes képviselők kizárását?
De ha nehéz lenne megtalálni, tessék:
www.patynemelado.com/index.php/aktualis/142-gulyas-denes-orszaggylesi-kepvisel-koezlemenye-

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 11:36:05

@nyg: Persze, hogy azt kellene csinálni, mert a kollektív bűntetés nem jó, De erre már nincs idő a választásokig, ha pedig utána derük ki, hogy a Fidesz is le lett fizetve, akkor már késő, a következő négy év megy a levesbe. Ha a Fidesz nyer, akkor nem lesz képvíselővisszahívás és akikről ki is derül hogy korruptak, akkor nézheted őket a mentelmi joguk mőgé bújva vigyorogni, mint Hagyót.
Most kell egy kontraszelekció és eltüntetni a sok gazembert. Erre csak egy párt lenne képes. Hogy nem túl szimpatikusak? Hát istenem, a verőlegényeket nem az egyetemekről verbuválják.

Unommáazegészet 2010.03.14. 11:37:46

Aztán 11-én este zokogva ültök a tévétek előtt, majd könnyítendő magatokon kimentek a vécére, kiveritek a farkatokat (kézmosás utána kötelező) és megeszitek a vacsorát, hogy azért ne pusztuljatok bele a kínos vereségbe. Aztán, ha Orbánnak sikerülnek a dolgok, nehogy megköszönjétek ám neki. Akkor is ugassatok rá ugyanilyen elánnal.

amize 2010.03.14. 11:38:18

Ki finanszírozta meg ezt a cikket?
Az MSZP adta a lóvét vagy a beruházásban érdekelt cégek dobták össze?
Valld be te bérrtolnok szerző!!
Amúgy meg ennyi fikázs után lehet hogy mégis a Jobbikra kellene szavazni?
Azok legalább nem voltak benne eddig a nagy politikai ügyekben.

stratez 2010.03.14. 11:41:28

Jól van fijjúg, ahogy P. Howard mondani szokta volt, akkor most kezdjünk írni ilyen leveleket a szociknak is, az nem férne el az Index szerverén, ha ez a maffiózó támogatta a focit, azzal legalább hajtott némi hasznot is a pénzével, és nem csak kárt csinált. Ami pedig a Fideszt illeti, nagy erők mozognak, hogy lerántsák valahogy a választások napjára őket is arra a trágyadombra, ahol jó szocijaink dagonyáznak már vagy 8, de leginkább 20, még leginkább vagy 60 éve...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:43:54

@amize:
Engem nem szoktak finanszírozni, ha valamit el akarok mondani, megteszem. :)

Tényleg fura, mennyire minden mögött hátsó szándékot feltételeznek sokan.
Mivel komolyan gondolkodom, hogy a Fideszre szavazzak-e, tudnom kell, Viktor mit szól mindehhez.
És nyilván, ha még nem ismerné a fenti tényeket, szeretném rá felhívni a figyelmét.
Ennyi.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 11:44:59

"Én Orbánra szavaznék, de ... " Ballib szokásos hisztéria. Ami nem gond, csak kevéssé hihető.

Ezen projektekhez Viktornak semmi köze. Az írás lényege annyi volt, hogy ha Viktor neve sokat szerepel a szövegben, akkor hátha összkapcsolja vele valaki.

Rossz hírem van. Normális embereket nem érdekel a két szélsőség (mszp-szdsz vagy jobbik ) rinyálása, mocskolódása.

Ha a fideszt gyengíted, akkor az mszpt, jobbikot erősíted.

Hajrá!;) /bár ehhez gyomor kell/

amize 2010.03.14. 11:47:31

@Daily Shark:
A te szöveged nem egy ártalanka kíváncsi kérdés.
Ez egy vádaskodó fizetett hirdetés.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:48:15

Elképesztő.

Ezek a dolgok tények, sajnos.
Tény, hogy a Milton kiemelt támogatója a futballnak.
Tény a többi is, semmi olyat nem állítottam, ami ne lenne bizonyítható, illetve ne jelent volna már meg publikusan internetes médiában.

Miért jönnek ide kardcsörtetve a Fideszt védeni? Ez nem a Fidesz ellen szól, egy állásfoglalást szeretnék kapni tőlük, hogy én és mindenki, akit érdekel ez az ügy, tudják, mire számíthatnak, ha rájuk szavazunk.

Ööö 2010.03.14. 11:48:38

@Shark: értem én, hogy Sávoly és annak (remélhetőleg már elúszott) hozadéka miatt Páty (remélhetőleg meg nem valósuló) beruházása piszkálja a (csőröd)fogad, mint közeli lakosét, de abba a levélbe bele kellett volna írni Kocsis et. ténykedését az MVM élén, illetve a friss, ropogós Eclipse ügyet is!
Egyik ügyben sem nyilvánult meg érdemben a Fidesz, és ez előrevetíti -ahogy írtad is- az érintettségüket.
Néhány tényt nézzünk is át (a teljesség igénye nélkül).
Egyrészt Sávoly/Páty ügyben néhány millió euro-t már elköltöttek, és ezt senki nem akarja elbukni.
Másrészt mervo az MSZP-vel igen-igen jó kapcsolatot ápol, gyakorlatilag törvénymódosítást is át tudtak már ver(et)ni.
Harmadrészt csak a vak nem látja, hogy 2010-14? nem az MSZP éve lesz, tehát feltétlenül jóban kell lenni a következő hűbérúrral, s nem hiszem, hogy akik sok száz millió (vagy több milliárd) forintot invesztáltak, ne keresték volna meg azt, jóindulatát kérvén, illetve -a megtérülést elősegítendő- a megfelelő "ajándékok" felajánlásával.
Negyedrészt a Rio/Z.P. (mervo érdekeltség) valamiért nem kapta meg a korábban beígért milliárdos büntetést, a Fidesz is elhallgatott ez ügyben. (Az említett műintézmények évente nem 2 forintot hoznak a konyhára!)
.
Szóval kedves Shark, veled ellentétben, én az eddigi választásokon érvényesen szavaztam, de most igen nagy a dilemmában vagyok.
Egyrészt ott van a Fidesz, (főleg 2/3-dal), hogy végre rendet tegyen az országban. De ilyen jelekkel? És ez bizonyára csak a jéghegy csúcsa! (Jegyzem meg az MSZP-SZDSZ véleményem szerint nagyságrendekkel többet síbolt, mint a Fidesz.)
Másrészt ott van a Jobbik, akik ugyan elszámoltatást ígérnek, amit vagy betartanak vagy nem, és nem érzem mögöttük azt a képességet, hogy az országot rendbe tegyék. A jó szándékú őrült meg csak még nagyobb bajt okoz.
És végül ott van a protest/érvénytelen szavazat, ami talán észre térítené a pártokat, s azok vezetőit. (Bár az is igaz, hogy kutyából nem lesz szalonna.) De ehhez nem néhány tízezerre lenne szükség, hanem milliós nagyságrendűre! Tehát aki nem akar választani egyik induló közül sem, az adjon le érvénytelen szavazatot.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:49:22

@amize: Menj pszichológushoz, a paranoia veszélyes... :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 11:49:33

Mikor esik le végre mindenkinek, hogy ha a dolgokon javítani akarnak akkor az egyetlen lehetőség amit a mostani magát demokráciának csak tettető rendszer kínál, az az, hogy tudatosan visszatartják a szavazataikat?

A Jobbik csak önbecsapás, jelszavaknak bedőlés, rémálom. De nem is ez a fő szempont a rá, vagy éppen az LMP-re szavazással szemben. Hanam, hogy a dolgok logikája az, hogy BÁRKIRE leadott szavazat magát a meglévő csaló áldemokratikus mutyi berendezkedést élteti. Ha (de nincs is így) az új pártok jobbak lennének, akkor is a rájuk leadott 15-20% -nyi szavazat csak rendszer legitimálását szolgálja. A szavazatok kollektív visszavonása az egész rendszer összedőlését hozná, azét amit 1989 körül nép- és demokrácia elenes szemfényvesztéssel építettek ki az intézményes közös szabadrablás érdekében. Ideje észrevenni!

Unommáazegészet 2010.03.14. 11:49:36

Öt olajfestményt vett Szilvásy György apósától, Csáky Lajos festőművésztől a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A 10 millió forintra taksált kollekció azóta a Magyar Sport Háza tanácstermének falát díszíti. A BMSK vezérigazgatói posztján éppen néhány hete hosszabbította meg Szilvásy előterjesztésére öt évre Hajdu Endre megbízatását a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács.

Vagy talán ezek a mocskok a ti példaképeitek? ha igen akkor húzzatok el innen a jó büdös picsába!!!!!!!!!!!!!!!!44

Ööö 2010.03.14. 11:51:17

@nyg: 'Gulyás Dénes az MTI-nek megerősítette a levélben foglaltakat.
"Miután Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február 22-én megszavazta az úgynevezett golfpálya-beruházás bővítését, és ezzel semmibe vette a szokatlanul nagy arányú részvétellel zajlott pátyi népszavazás kétharmados elutasító döntését, valamint a környező települések kérését, a mai napon kezdeményeztük a pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását a Fidesz — Magyar Polgári Szövetségből" - írta Gulyás Dénes.'

Unommáazegészet 2010.03.14. 11:52:55

Ja és kedves posztíró!

ne tegezd Orbánt, mert ő miniszterelnök, te meg egy uccsó senkiházi vagy.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 11:54:24

@is:

Ez már beteges, ahogy szelektálsz itt. Kb. 5-ször ennyi ügye van a szocialista és szabaddemokrata politikusoknak. Azokat miért hagytad ki a felsorolásból? Azok nem befolyásolnak a szavazásnál?

Öregem, téged csak egy dolog befolyásol: a zsigeri gyűlöleted és a beteges orbánfóbiád.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:54:28

@Ööö: Azért koncentráltam erre, és nem az MSZP-s panamákra, mert:
1. Itt valóban a pátyi ügy foglalkoztam, aminek ugyan nyilván van MSZP-s szála is (kezdve az agglomerációs törvény Laboda képviselő általi testreszabásával annak idején), az Eclipse engem személy szerint nem foglalkoztat ilyen szinten, bár az is elég undorító, és megérdemelne egy posztot, de abban én nem vagyok benne, ellenben a pátyi ügyet már a kezdetektől fogva követem, ezt lehet látni a blogon.
2. Mivel gyakorlatilag biztos, hogy hamarosan a Fidesz lesz hatalmon, engem elsősorban az érdekel, mi várható tőlük az ügyben, ilyen szempontból az MSZP érintettsége irreveláns, bár nyilván arról is lehetne írni.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.03.14. 11:55:19

Viktor nem válaszol.
Viktor sosem válaszol.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 11:56:07

@Unommáazegészet: nem is tudom, vicces vagy szánalmas vagy inkább? :)

mayfly9 2010.03.14. 11:56:27

Kevesebb Viktorral, több lett volna az írás. Bocs.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 11:56:42

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
"Is" ez vén kommer, aki Kádárnak is tapsikolt, most meg hatalmas nagy demokrata a gyurcsányi értelemben. :p :D

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 11:56:54

@A Nép - Te vagy!: Olvasgatlak már régóta. Ugyan meséld már el, hogy mitől olyan jó, ha mindenki érvénytelenül szavaz? Mi lesz abból a haszon? Még nem sikerült felfognom, pedig azóta agyalok rajta mióta először olvastam az elméletedet :)

Unommáazegészet 2010.03.14. 11:57:46

@Daily Shark: Sajnos szánalmas a viccesen szánalmasokkal.

patbateman 2010.03.14. 11:59:06

@amize: Akinek az életébe konkrétan beletenyerelnek ezek a gengszterek, vagy szimpatizál a szenvedő alanyokkal, annak nincsen szüksége arra, hogy finanszírozzák a gondolatait. Egyébként mit lehet finanszírozni egy levélen? Papírt, borítékot, bélyeget? A bloghoz még számítógép és internetkapcsolat is kell... Ehhez azért nem kell semmiféle mögöttes felbujtó erő. Gondolkodni szabad és ildomos. A déli sarkon szoktak.
@Daily Shark: Köszi, hogy megtetted sokunk helyett is!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 12:00:49

@Daily Shark: @Unommáazegészet:

Ilyen beírások mint a tiétek értelmetlenek, tartalmatanok, közönséges, az írójukra nagyon, nagyon rossz fényt vevő mocskolódások. Nem győznek meg senkit, de a belőlük áradó meztelen gyűlölködés rontja a magyar haza levegőjét. Ha nem értetek valamivel egyet amit a cikkíró írt, azt elmondhatnátok, hátha érdekes. Az olyan bejehgyézs amit tettetek gondolkodó, tisztességes emberek előtt titeket magatokat diszkvalifikál mint meghallgatni érdemest. A cikkírót ti az ilyesmivel csak erősítitek.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.14. 12:01:59

nincsen itten mán kire szavazni kéremszépen

Unommáazegészet 2010.03.14. 12:03:29

@A Nép - Te vagy!: Az utóbbi nyolc év azt hiszem sok mindenre feljogosítja az embereket, akiknek a töke tele van azzal, hogy elvettek az életükből ésszeretteikéből nyolc évet, meg még anyit, ami a kilábaláshoz kell. Úgyhogy az álszentségről csak ennyit. Naná, még stílusos is legyek. Tudod mit. Dögölj meg!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 12:05:50

@mayfly9: Lehet, de ilyen személyes jellegű hangulatban írtam... nem szándékos volt, így jött. Talán igazad van.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 12:06:34

@Ludas Matyi Online:

Ugye sejted, hogy itt csak tömöre tudom elmondani, amiből nem biztos, hogy mindenkinek érthető, így értelme sem sok van.

A Kibulizott ország (linkje a nevem mellett) gondos figyelmes elolvasása – ez kb. másfél óra – erre világos választ ad. Vagy azt mondod azt olvastad és nem érted? Ha így van, akkor én nem értem, mit nem?

Kelemen Csaba 2010.03.14. 12:07:26

@Gáborom: megjegyzésed a Jobbikkal szemben nagyon úgy tűnik, hogy mások hozzászólásain alapul, mint konkrét tényeken.
Tudom, fárasztó elolvasni egy 80 oldalas választási programot, pláne olyat, amelyik a fideszével ellentétben az első 20 oldalon is tartalmas,és nem csak prominens(!) emberek egy-egy közhely-gondolatai.

Ööö 2010.03.14. 12:08:22

@Shark: Eclipse ügy -Pintér okán- Fidesz érintettségű, MVM-Kocsis ügy Csányin keresztül szintén. A kussolás meg mindkét ügyben nagyon büdös.

Másrészt egyetértek abban, hogy nem biztos, hogy OV ezekről *mindent* tud.
Pl. valószínűleg gőze sincs arról, hogy a jelenlegi bicskei Fideszes polgármester alulmúlhatatlan jellem, és egy lapon nem is említhető a korábbi -elhunyt- MSZP-sel.
Szóval, lehet hogy jó stratéga, de személyzeti kiválasztási rendszere nem a legjobb, és akár itt is kereshető ezen ügyek gyökere.

(De hogy együtt drukkoltak a foci VB-n az MSZP-s potentátokkal, az sajnos tény.)

Unommáazegészet 2010.03.14. 12:09:42

@anyahajókabinajtóhajtogató: Gratulálok, megtaláltad a legrosszabb megoldást.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 12:09:44

@A Nép - Te vagy!: 2 évtized eltelt. Azóta nem kevés dolog megváltozott. 1989-90-ben kellett volna ezt nyomnod. Akkor még aktuális lehetett.

Fidesznek pl van egy 2 millió feletti szavazóbázisa. Ezt akarod kétségbevonni ?

Mi alapon ? Maradjál már a baromságaiddal...

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 12:09:52

@A Nép - Te vagy!: Olvastam és így sem értem, de ha nem tudod elmagyarázni pár szóban nekem itt, aki azért nem tartom magam tök hülyének, akkor én hogy adjam tovább a Mari néninek annélkül, hogy elküldenénk őt egy 2 hetes bentlakásos kurzusra ebből a témából?

Kelemen Csaba 2010.03.14. 12:11:57

@amize 2010.03.14. 11:47:31: a saját kommentjeidre gondolsz?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 12:12:14

@mayfly9: @Daily Shark:

Akárhogyan is, az végülis egy főképp stiláris mellékkörülmény. Lehet vitatkozni azon, hogy szerencsés vagy nem az ügyben az ellenzék vezetőjének, a valószínű hamarosan kormányfőnek ilyen megszólítása, de semmiképpen sem vesz el a cikk üzenetének értékéből.

rezo_O 2010.03.14. 12:12:28

"Igen, Viktor, ez ugyanaz a Grupo Milton, aki kedvenc sportodat nagy összeggel támogatja. Kedves Viktor, ismered, kik azok az emberek, akik támogatását a szívednek oly fontos ügy élvezi?"

Most akkor BARKI, aki szereti a focit, az a Milton-maffiaval bratyizik? Vagy aki szinten tol bele penzt, az meg Orbannal?
50 centnek koze van az Eclipsehez mert Ferrarival jar? Tenyeket! Mert ez igy elegge demagog.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:12:51

@Daily Shark:

Gondolom, h amikor Hunvaldot vitték rabpórázon, akkor írtál levelet gyurcsány ferenchez is, szintén tegeződve. Tudnád linkelni, kedves Daily Shark?

Kelemen Csaba 2010.03.14. 12:14:10

a francba, most a jobbik egy kicsit jobb színben tűnt fel, az egyik (ez) blogon;)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:15:59

@Daily Shark:

Kedves Daily Shark!
Szívesen venném még azt a szintén tegeződős levelet is, amit Demszky Gábornak írtál akkor, amikor Mesterházy Ernőt vitték el bilincsben. Tudnád linkelni?

Köszönöm.

cicabacsi 2010.03.14. 12:18:16

a fehér rózsák és a piros rózsák harca. Majdcsak beúsznak a képbe a Tudorok, de ez majd később várható...Liszt és cukor legyen a spájzban!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:18:43

@Daily Shark:

Kedves Daily Shark!

Tudnád nekem linkelni azt a levelet, amit Bajnai Gordonnak írtál a sukorói telekcsere kapcsán, ahol több 100 milliós nagyságrendű az állam bukása? Gondolom, írtál neki is, hiszen ő volt akkor a gazdasági miniszter.

Köszönöm.

Unommáazegészet 2010.03.14. 12:19:27

Kedves Daily Shark!

Hagyó Miklós tegezős levele hol marad?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:20:57

A poszt lényege tömörebben:

Mocskos Fidesz, mit képzeltek? Ildikó nem bányarém!
Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még!

Tiltanátok az abortuszt? Agyhalottból rút agyrém.
Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még.

Kajáznátok Ibrahimmal, erre vártok nagyon rég.
Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még!

Egypártrendszer, centrálisan? Nem szakad rátok az ég?!
Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még!

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.03.14. 12:21:27

Érthető, hogy a választó biztosra szeretne menni mert akkor nyugodt a lelkiismerete.
De a haszonlesés egyetemes emberi tulajdonság ezért nem volt és nem lesz olyan párt amelynek minden tagja egyszerre testesítené meg Gandhi és/vagy II. János Pál erkölcsi színvonalát.
Ettől még a Fidesz nem mostható össze az MSZP-vel és undorító /tudatos/ csúsztatás őket úgy emlegetni, hogy az egyik húsz, a másik meg egy híján huszonegy. Az MSZP-nek
mára már elveszett az erkölcsi alapja ahhoz,hogy a Fidesz bármilyen "ügyét" szóbahozza /ha egyáltalán akarja../ ezért ezt az ellenőrző feladatot majd a Jobbik láthatja el - akkor is ha ez nagyon nem tetszik az MSZP-nek vagy a Jobbikkal nem szimpatizáló választóknak. A Fidesz tegyen róla, hogy minimálisra csökkentse a támadási felületet /pl. érdekes lehet, hogy a lányával kapcsolatos Eclipse-botrány ellenére ismét kormánytag lesz-e Pintér Sándor/ - mert ha nem sikerül magát tisztán
tartania, 2014-ben már nem lesz ilyen könnyű neki ismét kormányra kerülnie.

Seestern (törölt) 2010.03.14. 12:24:33

Nyilvánvaló, hogy mindkét jelenlegi "nagypárt" a politikia-gazdasági korrupcióra épül, annak a fenntartásában érdekelt... Tehát: őket nem szabad választani!

A Jobbik egy "pánikpárt": vezetői és támogatói egyaránt zsigeri féleémek, irracionális "ötletek" rabjai - tehát: ők is képtelenek lennének a hatalom birtokában az ország valós problémáival szembenézni és azokra működőképes megoldásokat adni!

LMP? Na ne vicceljünk...!

MDF+Bokros? Közröhely és szégyen!

...DE akkor kire szavazzunk, mi, értelmes demokraták???

Sajnos egytelen lehetőségünk maradt: 2014 - addigra kell "gründolnunk" egy új politikai erőt, amnely ésszerű lesz elveiben, kellően bátor ahhoz, hogy "leásson a bajok gyökeréig" és ne érje be olyasmikkel, hogy "mindenértakomcsikmegamultikmegazsidókmegacigányokahibásak!". Olyanokra lesz szükség, akik nem "magukért" politizálnak, akik elég értelmesek és elég sikeresek is ahhoz, hogy "szeéygenletes" legyen számukra egy "önmagukért való" politizálás. Akik igazi kihívásnak érzik, hogy végre igazi, működő országot csináljanak itt. Akik befejezik a rendszerváltást, azaz: a lebomlott régi helyett jobb, múködőképes új rendszert állítanak fel. Akikben nem a régi mentalitás működik...

Most már nem érdemes 2010-ről beszélnünk: ezt "elkúrtuk", készüljünk fel 2014-re!!!

snakekiller23 2010.03.14. 12:26:51

Értem én ,hogy kampány van, de nem igaz, hogy semmit, de semmit nem lehet számonkérni, reklamálni a Fideszen mert hunvaldhagyómesterházy... Gondolom Daily Shark azért nem írt nekik levelet, mert rájuk sose szavazna, a Fideszre meg igen.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 12:27:43

@A Nép - Te vagy!: Vettem a fáradtságot és ismét elolvastam az idevonatkozó részt: „És akkor kik vennék át a vezetést?” Nem lehet előre megmondani, hogy kik, értelmetlen és káros ilyesmin töprengeni.
Nos ez az ami (bocsánat) hülyeség. Ismered az anarchia szót? az még a diktatúránál (vagy az MSZP-nél) is rosszabb. Na az lenne, ha az ország vezetés nélkül maradna, akár csak egy évre is. A csőcseléknek nincs vezére. Talán erre a Szomália a legjobb példa manapság.
Az írás jó, de a megoldásod nem. A pórnép képtelen önmagát irányítani, mert se célja se rálátása nincs a dolgokra. Kell valaki, aki mutat valami jövőképet és akkor dolgozik, de ha csak szívják a vérét, akkor odacsap. Ennek kellene lennie most, de "sajnos" a legtöbb embernek még naponta tele a bendője és túl meleg a fűtötest télen, hogy nekiálljon gondolkodni. Így pofoztatja magát egyik faltól (MSZP) a másikig (fidesz).

Werwolf 2010.03.14. 12:29:49

daily shark,

ezert biztos te kapod a bögret, vagy a menö mszmp-s ajandekok valamelyiket!

Gratulalok!

ben2 2010.03.14. 12:29:55

Na ez megint a tipikus MSZP-s propaganda:
"én egyiket se támogatom, de ez az Orbán a legrosszabb" duma.

snakekiller23 2010.03.14. 12:31:23

Jézusmária, olvasta valaki a posztot?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:31:29

@micu:

"érdekes lehet, hogy a lányával kapcsolatos Eclipse-botrány ellenére ismét kormánytag lesz-e Pintér Sándor"

Nem lesz. Vagy, ha igen, akkor Viktor kapitális balfék! Pintér volt a hajdani Orbán-kormány egyik legunszimpatikusabb figurája.

Lázáré legyen a belügy, s ne a semmitérő hadügy, azt adják oda kdnp-s Simicskónak

mayfly9 2010.03.14. 12:34:29

@A Nép - Te vagy!: Nem a tiszteletlenség témakörben írtam, de Shark ezt jól tudja.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 12:35:32

@Ludas Matyi Online:

Valószínűleg az nem áll össze neked, hogyan lesz a nem szavazásból jobb világ. Közvetlenül nem lesz. Jobb világ abból lehet (előre garancia semmire soha sincs, de esély csak ebben az esetben van), ha az emberek meteremtik maguknak, vagyis ha a dolgok lentről fölfelé épülnek, vagyis ténylges demokrácia valósul meg. Hogy ez megtörténhessen, véget kell vetni, és erre persze békés út kívánatos csak, a jelenlegi áldemokráciának aminek a lényege, hogy a magukat ádáz ellenfélként bemutató pártok kezdettől fogva bizonyíthatóan összejátszanak a nép ellen annak érdekében, hogy együtt lophassanak. Nem tudom neked jobban megmagyarázni, de némi történelmi illetve a vilégról szóló ismerettel/érzékkel egészen világos, hogy egy magát demokráciának mondó rendszer magától összedől ha föltűnően kevesen vesznek részt a választásokon. 10-20% összes szavazó esetén ebben biztos lehetsz. Ez nem jogi kérdés, hanem ligitimitásé. Ha mindenféle szálakon, (pl a média teljesen biztos, hogy ilyenkor ellen fordul) összedől akkor az emberek végre ráérednek, hogy marhaságokon tépték egymást addig, mert nem érdemes futball drukkerként arról orditozni egymással melyik társaságot ki mennyire kedveli (miközben azok a színfalak mögött összedolgoznak) hanem együtt kell megbeszélni, hogy tulajdonképpen ki mit akar? Mi legyen és hogyan? Hha így közelítik meg, hamar kiderül, hogy a legtöbben nem is állnak úgy szemben, mint ahogyan az most látszik. És akkor lehet terveket kidolgozni, keresni a közös akaratot ki hogyan valósítaná meg, egészen új formációkat így, lentről építve kialakítani, azután azokra szavazni is, de az már egy másfajta berendezkedés lesz. Remélem megérted, hogy egy ország új berendezkedésének, annak a menetének a részleteit nem írhatom meg egy blog kommentben. Csak érzékeltetni próbálom a jellegét.

Remélem ez segít. Ha esetleg olyan vagy aki csak abban tud gondolkodni, hogy ki mit fog neki adni fölülről, vagy kívülről, míg az ő saját dolga csak annyi, hogy négy évenként leszavaz, és semmi másra, nem kell fogyelnie, csak, hogy ki ígér nagyobbat, akkor nem fogsz soha megérteni. Akkor léllekben diktatúrára vágysz és azt is kapod. Nem vádollak ezzel, mert fogalmam sincs, csak mondom, lehet illetve van ilyen is.

Ért valamit?

Nagyvakond 2010.03.14. 12:35:35

Hát igen, igen...

Bár én nem inogtam meg a mostani ikszelésben, ami igaz az igaz.
És asszem én is többet tudok a pátyi dolgokról mint kellene.

És akkor még nenm beszéltünk egy másik zsíros ügyről - MÁV ill. Siemens...
index.hu/gazdasag/magyar/2010/01/23/harommillios_birsagot_kell_fizetnie_a_mav-nak/

A nagyon szeretett feleségemnek is vannak "bosszantó hibái"...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:35:50

@snakekiller23:

Ugyan-ugyan! A szerző sosem szavazna Orbánékra, ne tessék már naivnak lenni. A szerző vagy nem megy el, vagy LMP, esetleg MDF. Azt azért nem feltételezném, h szélsőséges pártra szavaz (Jobbik v. MSZP)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 12:38:56

@Ludas Matyi Online:

Közben írtam és látom te is. Úgy látszik az derül ki amit mondtam, hogy lehet. Nem érted a demokráciát. Tudásban gondolkodsz és az mindig diktatúrát jelent. Hagyjuk, ilyen alapállásból nem fogod megérteni, nem tudok többet kínálni, mondani, sajnálom. Pedig segíteni nem fog más.

remekelek64 2010.03.14. 12:41:37

"LMP? Na ne vicceljünk!" Pedig azt teszed. mert ők pont azért küzdenek, amit te szeretnél. Csak ők már kiléptek a lila ködbe burkolozó értelmiségi semmire sem jó "alapállásából", és tenni próbálnak azért, hogy Magyarország egy élhetőbb hely legyen. Politikailag is.
Nem hibátlanok-hiszen ők is itthon szocializálódtak:)- de céljaik, az embereik minősége garanciának tűnik arra, hogy tényleg komolyan gondolják. Vélelmezett tapasztalatlanságuk sokkal kevésbé veszélyes, mint a tapasztalt , velejéig romlott, bűnözői körök által támogatott elit.pártok, + a Nyilaskeszetes reinkarnáció, akik éppenséggel a lehető legrosszabb választás lennének, de hát ők azt mondják, amit az emberek egy része hallani akar.
Summa summárum: a gondolkodó, hazájukat igazán szerető emberek egyetlen jelenlegi és jó választása az LMP. A történelem igazolni fog.
U.i: Lehet nevetni...

bomi 2010.03.14. 12:43:14

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm: Nem tudom, szerintem félreismered @Daily Shark: -ot. Én - fideszesként - szinte mindenben egyetértek a levelével. Hetek óta mélyebben foglalkoztat ez a Páty-Sávoly ügy, és igaz az is, amit @Ööö: írt a Kocsis-MVM, Eclipse ügyekkel kapcsolatban.
Hogy írt-e nyílt levelet Gyurcsánynak, Bajnainak vagy Demszkynek, nem tudom. Ők és esetleges magyarázkodásaik egyáltalán nem érdekelnek. Én biztosan nem írtam volna ilyet, de ezt (vagy egy hasonlót) szívesen aláírnám: nekem annak a hozzáállása/véleménye érdekel, akire eddig mindig is szavaztam, és szavazni szeretnék (szerettem volna). Engem azért zavar (és kelt gyanút bennem) a Fidesz hallgatása ezekben az ügyekben, mert egyébként az ő értékrendjük áll legközelebb az enyémhez. Eddig minden kis (akár látszat)ügyön hetekig rugóztak, saját médiájukkal megtámogatva, de ezeket a nyilvánvaló kormányzati mutyikat egy rossz szóval sem illették.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 12:46:09

@A Nép - Te vagy!: Azt hiszem egyszerre írtuk az irományunkat most. Az utolsó írésodból sem lettem informáltabb. Neked nincs konkrét megoldásod. Szerintem te azt hiszed, hogy az emberek többsége politizálni akar. Egy frászt! Élni akarnak békében és nem többet. Politizálni csak néhány túlbuzgó ember akar, akik vagy önzők lesznek avgy önzetlenek tudnak maradni. A cél, hogy ez utóbbiakat próbáljuk megtalálni a köznek, mert döntéshozókra szükségünk van. Erre a Jobbik adja ma a megoldást. A képviselők visszahívhatóságát és a mentelmi jog eltörlését. Minden többi ígérgetése a pártoknak szemfényvesztés. Ha ezt a kettőt elérnénk, akkor megváltozna minden. Az alkalmatlan képviselők nem ülhetnének és gyüjtögethetnének nyugodtan tovább. És kész, csak ennyi kellene nekünk. Ha ezt a Jobbik adja meg nekünk, akkor hagyjuk őket kísérletezni egyet. A Fidesz már próbálkozott, nekik nem sokerült. (Ezt persze nem neked írtam :) )

hypotheticalfriend 2010.03.14. 12:47:51

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
Te malac! Oké Daily Shark szerinted nem Fidesz szavazó. Tehetünk egy pontot a mondat végére.
És akkor most beszéljünk arról, hogy a Fidesz miért nem szólal meg az évtized bebukott panamájában. Van neked erre válaszod azon kívül, hogy hátde az MSZP is lop és aki báncsa ja Orbán Miniszterelnök Urat, az fujdegonosz? Mert, akárhogy is kerülgetjük a dolgot: a téma, nem Daily Shark pártpreferenciája, hanem ez a gyanús hallgatás.

Seestern (törölt) 2010.03.14. 12:48:27

remelelek64!

Az LMP csak azt nem mondja el, hogy:
- mi okozza Magyaroszág, a magyar társadalom bajait
- miképpen lehet ezeken felülemelkedni.

Viszont megtudjuk, hogy:
- a génkezelt krumpli veszélyes (tényleg! tényleg?)
- öko+totális közéleti transzparencia=mennyország.

Épp ők csücsülnek a "lila értelmiségi ködben"; azt hiszik, hogy ami neki természetes és fontos, az benne él mindannyiunkban.

Ki kellene jönniük a könyvrátakból, vagy a kávázókból, ahogy csak egymással beszélgetnek és egymásnak ajánlanak jobbnál jobb könyveket...

Akik nem a valóságban élnek, nem ott tevékenyek, azok aligha a legalkalmasabbak arra, hogy tanácsokkal és megoldásokkla szolgáljanak a valóságban!

hypotheticalfriend 2010.03.14. 12:51:28

@Pifeke: Ebben igazad lehet. Itt van egy abszolút valóságos dolog: néhány maffiózú, erős politikai hátszéllel lopni akar Pátyon. Te, mint a rögvalóság talaján álló, sültrealista megoldóember, mit csinálnál?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 12:52:14

@hypotheticalfriend:

"évtized bebukott panamájában"

:-)))))))) esztet most komolyan?

De a lényeg: majd megszólal, csak sokat kell ütni a tamtamot. Üti majd a Jobbik, üti majd a baller, aszt kénytelen lesz színt vallani. Erre jó a sajtszabadság. Trapistát, de rögtön, rántva!

Seestern (törölt) 2010.03.14. 12:54:59

hypothecialfriend!

Ezerrel készülnék 2014-re!!!

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 12:56:09

@A Nép - Te vagy!: Látod? Erről beszélek, ha velem, aki most sokat foglakozom ezzel, nem tudod megértetni bikkfanyelven, akkor hogy értse meg az akinek lövése nincs a politikáról, de szavazati joga azért van. Az pedig, hogy csak te tudnád ezt megértetni az azért kicsit erős :) Én értem a demokráciát, de a színtiszta demokrácia csak elméleti síkon létezik. Az embereknek vezető kell, akit demokratikus úton választanak és ha kell visszahívnak, ha már nem a többség akaratát képviseli.

Nagyon szimpatikus volt az elején az írásod, sőt még most is az, de sajnos elméleti úton nem lehet változást elérni. Én magam az LMP-nek gyűjtöttem a cetliket, sikerül is összeszednünk, de mégis a Jobbikra fogok szavazni. Ez nem elvtelenség, hanem időközben találtam egy jobb szerszámot a feladatra amivel ki lehet vágni a korhadt részt a fából és nem csak piszkálgatni lehet vele. (Szép volt mi? :) )

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.14. 12:56:51

@ben2: Sajnos ez így működik. :( és működik is sajnos.

Rá Dios 2010.03.14. 12:57:22

"...szeretném, ha olyan miniszterelnöke lenne az országnak, aki nem tűri meg támogatói közt a fenyegetőzésekkel megtámogatva üzletelő alakokat..."

Én is szeretném. Ugorjunk tehát: Baloldal megvolt, nem jött be. Fideszt kihagyjuk. Jöhet a Jobbik?

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.14. 12:57:24

@ben2: Sajnos ez így működik, és működi is sajnos. :(

bomi 2010.03.14. 12:59:15

@rezo_O: Nem, azért ennél konkrétabb a vád: a Milton a Videotont, OV kedvenc focicsapatát támogatja évi 300 millió forinttal. Csakúgy, mint az "Újhelyi-érdekeltség" Pick Szeged-et is, 100 millióval.
Ez magában persze nem vád. Viszont egyik feltételezhető oka lehet a Fidesz hallgatásának, és Újhelyi nyomulásának is Sávoly-ügyben.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:03:11

@bomi:
Ha fidesz megszólal- akkor kézivezérli az ügyszséget, bíróságot.

Ha hallgat, akkor meg biztos részes benne.

Döntsétek már el. xD

Roy 2010.03.14. 13:04:30

@Gáborom: Addig van csak ígéret amíg hatalomra nem kerülnek. Amikor hatalmon voltak sem csináltak semmit. Az-az csinált Orbán Viki valamit. Megszerezte apukának Magyarország egyetlen perlitbányáját a Zemplénben, magának Nagymilicen egy kastélyt, és a feleségének a tokaji szőlő területekből egy részt, a Széchenyi tervből pedig elsők között utalt támogatást.
Ugye ez is valami. Erről sokan megfeledkeznek.

Rá Dios 2010.03.14. 13:06:19

@Roy: Első a család. Mi a baj?

Mike36 2010.03.14. 13:06:59

szép
ha szerencsés ember vagy, a pátyiak csak perelnek
ha nem, akkor betoncsizmácskák

ember, név szerint rágalamzol
ha bizonyítékaid vannak miért enm teszel feljelentést?
ha nincsenek, csak ezt beszélik, akkor ez szimpla rágalmazás nagy nyilvánosság előtt

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:07:47

@Roy:
Volt 8 év ezen ügyek kivizsgálására. Melyik is volt törvénytelen ?
Köszönöm.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 13:07:48

@Ludas Matyi Online:

Nagyon másként gondolkodunk. Az előbb leanarchiáztad amit képviselek. Nem fogod elhinni, de ez a klasszikus bolsevista válasz a demokratikus követelésekre. Nem bántásból modom.

Tűnök el, mielőtt elblogoznám az összes időmet. Még csak ennyi:

Helyes volna megérteni, hogy a Jobbik pontosan azt csinálja, amit előtte Csurka. Az igazság egy részére rámutatva joggal bírálja a fönnálló viszonyokat, de annak okát hamisan jelöli meg. Ennél csak az általa felelőtlenül kínált, demagóg módon megjelölt kiút kínálata a hamisabb. Nagyokat mondani tudnak és van akikre ez hat. De semmivel sem lehet tőlük többet várni, mint a Miéptől – akikkel persze együtt is működtek egy darabig amíg össze nem marakodtak a pénzen. Ugyanúgy emberek hamisan keltett reményeit használják ki a maguk javára, mint a többi párt tette és teszi. Egyszerűen csak helyet keresnek maguknak a tűz körül, részt kérnek a maradék koncból.

Tragikus, hogy a magyar nép még mindig hajlandó fölülni ilyen átlátszó trükköknek, ugyanúgy ahogy húsz éve szakadatlan fölül.

Pedig nem kerülhető el, most már végleg nem, hogy önmagában bízzon, ne hazug pártokban és szaván fogja az áldemokratikus redszert. Mint ahogy épp most sikerült Sávoly ügyében azoknak aki nem valami a dolgokat helyettük elintéző pártban reménykednek hívságosan.

Ez az igazság. Akár tetszik, akár nem.

hypotheticalfriend 2010.03.14. 13:08:32

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
Te nyilván csak írsz, de nem olvasol.
Keress már rá arra, hogy Sávoly - MFB.

Roy 2010.03.14. 13:08:47

@Rá Dios: Nekem semmi, csak akkor ne ugasson becsületről, tisztességről.

hypotheticalfriend 2010.03.14. 13:11:20

@Mike36: Az llítások már mind megjelentek sajtóban és semmi nem lett belőlük cáfolva az elmúlt egy hónapban. Kérdezni pedig szabad.

Roy 2010.03.14. 13:11:53

@William w.: Törvénytelen nem volt, de tisztességtelen az igen. Akkor minek ugat tisztességről. Egyébkén, hogy volt-e törvénytelenség? Akkor Ők voltak hatalmon. Mindent el lehet tussolni. Menj el Zemplénbe, és ott kérdezősködj.

omega1971 2010.03.14. 13:12:02

Megírtad ezt a levelet és akkor most mi van?Még a nevedet sem vállaltad fel.Daily Shark mi?:) Nevetséges.Először is nem képviselsz te olyan súlyt, hogy nyílt levelet intézz az Orbánhoz.Ha levelet írsz valakinek akkor legalább tartsd be a formalitásokat, idősebbet ismeretlenül nem tegezünk.Bratyizás és tegezés nélkül is lehet kemény kritikát megfogalmazni.Élőben ha találkoznál vele biztos vagyok benne hogy nem ilyen hangot ütnél meg, 2 perc alatt elvesztenél vele egy vitát. És ez vonatkozik a másik oldal politikusai elleni megnyílvánulásokra is. Minnél jobban ütnek valakit,és unszimpatikusan támadnak, annál jobban fordul az illető felé a rokonszenv. Az udvariasságot és a hangnemet betartva lehet a leghatásosabban keményen kritizálni.

soniq 2010.03.14. 13:12:24

@is: miért van az hogy ha a Fidesz ennyire sáros, ahhoz képest mégis MSZP-s SZDSZ-es politikusok vannak sitten/előzetesben, vagy néz ki az nekik amint megszűnik a mentelmi joguk?

Szerintem is egyértelmű álláspontot kéne kialakítani a Fideszben a sávolyi meg a többi mutyi kapcsán, hiszen pont azért szavaznak rájuk a legtöbben, hogy ha nem is megszűnjön, de alacsonyabb fokozatba kapcsoljon a korrupció. Viszont az ilyen Gripen-ügy meg hasonlók emlegetése elég demagóg, a "kordonbontás" meg Sávoly összemosása meg egyenesen nevetséges, ostobaságra és tudatlanságra vall.

Uebermensch 2010.03.14. 13:13:00

@Unommáazegészet: miért ne tegezhetné? ugyanolyan büdöset szarnak mindketten.

Roy 2010.03.14. 13:14:13

@William w.: Senki nem vizsgálta komolyan. Másrészt minden nyomot eltüntettek. Menj el Zemplénbe, ha többet akarsz tudni.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:15:04

@Roy:
Miért mennék ? Nekem elég, ha nem törvénytelen. Szociktól is ennyit várok (hiába, minden napra jut egy letartóztatás ).
Számodra meg azért tisztességtelen, mert Orbán. Sebaj. Vagy feldolgozod vagy nem .;)

bomi 2010.03.14. 13:16:47

@William w.: Miről beszélsz? Sajnos az ügyek még nincsenek bíróság előtt, de (tudtommal) még ügyészség elé se kerültek. De a mutyi az egyértelmű. A Fidesz (és médiája) mindenben megszólal, ahol csak egy kis fogást is lehet venni a kormányon vagy a többi párton - ez szerintem részben helyes is, de túlzásbavitele visszafele sülhet el - egy ilyen átlátszó ügyben pedig kuss van. Sőt: letiltások, kirugás, minden vonalon hallgatás az egyik oldalon (még Suchman lemondása, sőt, a sávolyi bukás sem volt hír egyik polgári médiumban sem: MNO, HírTV, EchoTV, MH is hallgatott, fidesz.hu és a fideszes politikusok-szóvivők is), PR-riport, szelektív - csak a befektetőknek (esetleg) pozitív megnyilatkozások/MTI-hírek - médiamegjelenés, semmitmondó hárító nyilatkozatok/válaszok a másik oldalon. Pedig milyen szépen rá lehetett volna repülni erre az ügyre (nekem spec. tetszett volna), melynek kétes - és részben megbukott - szereplsői politikai oldalon olyan nevek, mint Bajnai, Suchman, Újhelyi stb.
"kézivezérli az ügyszséget, bíróságot" - ez tényleg nagy baj lenne, de erről nem tudok, sőt, még vádként sem hallottam. Meg hát érdekes is lenne ilyet tenni, ellenzékből.

nyg 2010.03.14. 13:20:00

@Daily Shark: Továbbra sem találom a fideszes képviselők nyomát a képviselőtestületben. Ön tehát nem mondott igazat. Lehet, hogy Gulyás Dénes operaénekes a helyi fidesz szervezetre gondolt, de hát, hohy ki mire gondol, az nem érdekes, ráadásul ők meg nem voltak döntési helyzetben, mivel nem képviselők. Hát így állunk.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:21:32

@bomi: "Sajnos az ügyek még nincsenek bíróság előtt, de (tudtommal) még ügyészség elé se kerültek"

Akkor a fidesz miről beszéljen?

Rá Dios 2010.03.14. 13:26:21

@William w.:
Arról beszéljen, amit tud.
Nem okoz ez gondot, lásd Szíjjártót, aki már ma tudja, mi történik majd Bajnaival. A hivatalban lévő miniszterelnökkel. Magyarország miniszterelnökével.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:29:25

@Rá Dios: "Arról beszéljen, amit tud."
És te honnan "tudod", hogy mit "tud " ? Megérzés? Légvár?

"A hivatalban lévő miniszterelnökkel. Magyarország miniszterelnökével." Kihagytad a "szeretett" és a "mi" szót. Ejnye!

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:30:55

@Rá Dios:
Ha nem ment el a válaszom, a blogmotor mondjon le !:)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.14. 13:31:50

Én csak egy dolgot nem értek:

hogyan lehet, hogy azok, akik édesapját évekig próbálták a "dolomitos" Zarándok Jánossal együtt tönretenni, szóval ezzel a Kovács Bence Jánossal egyáltalán szóba áll. Ha igaz, amit Kovács Bence János magáról terjesztett.
Az viszont biztos igaz, hogy a Videoton a pénzt elfogadta.

hogyan lehet, hogy aki a pártja a FIDESZ ellen kampányolt több tízmillió forinttal, szóval ezt a Mervó Józsefet hagyják futni a XI. kerületben és a többi ügyben is.

Hogyan lehet, hogy nem derült ki, kik állnak az Adony-Taszár pályázat svájci vagyonkezelő cégei mögött.

Ha a pátyi üggyel nem bírunk, akkor azt biztos ki fogjuk nyomozni. Legyen bal- vagy jobboldal...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.14. 13:37:29

Amikor valakinek nem tetszik Viktor, akkor az egyből komcsi... Szerintem meg az a bolsi magatartás, amikor "csak senki ne akarja bírálni a vezető elvtársat" című szöveg jön! Na persze mit várunk, evégre az előző rendszerben is valakik kinyalták az elvtársakat. Segg meg most is van elég... Hajrá Magyarország!

Rá Dios 2010.03.14. 13:41:55

index.hu/belfold/2010/valasztas/mintapolgar/bortonben_pucol_majd_krumplit_gyurcsany_es_bajnai/

Azt találtam fentebb írni, hogy jöhet a Jobbik!? Kérem, ezen még rágódnék kicsit, miután elolvastam a talán nem elfogulatlan, de nem is hazugnak tetsző beszámolót...
Persze ez is egy megoldás, csak nem vezet semmire:

politicalnet.blog.hu/2010/03/14/hogyan_szavazzunk_ervenytelenul

bomi 2010.03.14. 13:42:12

@William w.: Ez értelmetlen, úgy látom, nem figyelsz. Kicsit utánaolvashatnál a dolgoknak, akkor tudnád, hogy miről kellett volna beszélni. Kezdetnek ajánlanám, hogy olvasd el a posztot, alaposan tele vanszórva linkekkel az üggyel foglalkozó cikkekre. Aztán jöhet Bodoky blogja és az index cikkei a témában. Érdekes, hogy ennyi tényt össze lehet szedni az érintett ügyekkel kapcsolatban, ennyi terhelő adat és alapos feltételezés vádolja a kormányt és egyes MSZP-s politikusokat is, és a Fidesznek nagy nehezen - hetek alatt - kikényszerített egyetlen nyilatkozata a következő: "A sávolyi projekt ügyében óriási a zűrzavar, jelenleg nem lehet tisztán látni az ügyben."
Azóta a projekt bedőlt, az MFB v.szleg a tiltakozások és a nyilvánosság hatására, az önkormányzati és a gazdasági miniszterek, valamint Suchman nyomásának ellenállva megtagadta a "törvénytelen és gazdaságtalan" támogatás nyújtását. Fidesz továbbra is kussol, még képviselőiket is "visszafogottságra int(h)ették" az ügyben: Gulyás és Gelencsér kezdeti (viszonylagos) ellenző hozzáállása sokat szelidült néhány nap alatt.

remekelek64 2010.03.14. 13:43:13

@Pifeke: Képzeld: kijöttek. Sőt, állandóan kint vannak. Most például mindenki azokat amegyéket "kopogtatja, ahol még hiányzik a szükséges mennyiség.
Egyébként meg az LMP igazán aktuális és környzetet érintő kérdéskkel foglalkozik, elég csak a honlapjukat megnézni. A helyzetük nem egyszerű, ezzel szemben nehéz, mert a rosszindulatú butaság mellett a Magyarországot sújtó közönnyel is meg kell küzdeniük. De egész jól csinálják, mert ott vannak a küszöbön, sőt esélyük van arra is, hogy belépjenek a HÁZBA, ahol nagy változásokat érhetnek el. Higgy bennük, egészen addig, amíg nem válnak a bizalmadra méltatlannak.

Fandorin 2010.03.14. 13:48:28

Széphúgom vagy szépbátyám,
te már ott elvesztél hogy nem érted a fidesz 94-es fodulatát. Neked most akkor marad Ibolya Lalival vagy LMP a kesznyéteni köztársásági elnökjejölttel.
Üdvözlettel:
La Tulipe Noire

Ööö 2010.03.14. 13:48:38

@nyg: Porkoláb József? pl.
(Tudod, Google a barátod.)

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 13:49:24

@bomi: Ok, de a fidesznek ehhez mi köze? Mert közvetlenül nem érintett az ügyben.

bomi 2010.03.14. 13:49:27

@nyg: Hát úgy látszik, hogy nem csak figyelmetlen vagy... Mindegy, segítek: A 2006-os választáson az egyetlen Fidesz-színekben indult képviselőjelölt bejutott a testületbe ( www.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html ), és Páty honlapján most is szerepel képviselőként. A többes szám azért lehetett, mert a képviselők között v.szleg több Fidesz-tag van, aki az ominózus határozatot támogatta.

nyg 2010.03.14. 13:49:29

@Magyarországom: "Ha a pátyi üggyel nem bírunk, akkor azt biztos ki fogjuk nyomozni. Legyen bal- vagy jobboldal". Kik ezek a mi? És eddig miért nem tették meg? Van egy javaslatom: számolja össze, hogy az elmúlt egy éveben a fidesz és a jobbik hány büntetőfeljelentést tett. Segítek. Fidesz: Expo Center, Bábolna, Sukoró, XVIII. kerület, XI. kerületm Sopron, MTV székház stb. A jobbik meg egyet sem, csak megy a szájkarate.

nyg 2010.03.14. 13:56:16

@bomi: Valóban, 1 fő fideszes van a képviselőtestületben, mea culpa. Azért azt hozzáteszem, hogy mindössze 1 fő a 13 fős testületben, a többi csak feltételezés.

Ööö 2010.03.14. 14:00:42

@nyg: Ébredjél! Ma már nem arról szól a mese, hogy ki xarik kisebbet az asztalunk közepére, hanem arról, hogy aki oda xarik, azt nem engedjük be!!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:01:04

Nem fogok mindenre reagálni, de néhányat megválaszolok:

@omega1971:
1. Neked van neved?
2. A levelet elküldtem a fogadoora@orbanviktor.hu címre, ott aláírtam a teljes nevemet. De nem képzeled, hogy ilyenek előtt, mint te kiírom? :)
3. Ez egy ilyen műfaj. Én se sértődöm meg, hogy te letegezel, pedig egy nulla vagy, egy hozzászólásos név a neten. :)
4. És vajon ki az, aki Orbán Viktorhoz nyílt levelet intézhet? Mihez van kötve, pártpozícióhoz, jövedelemhez, focitámogatáshoz? :)

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
Nem, nem írtam. Nekik írt nyilván más.
Ha Sukoró mellett laknék, és Bajnai lenne a következő miniszterelnök, neki is írnék :)
A blogomban már hónapok óta ezzel a pátyi témával foglalkozom elsősorban, de például az előző bejegyzésemben Suchmann elvtársat és a kormányt szapultam.
Írj neki te, ha neked az fontos.
Engem most ez érdekel.
Az külön tetszik, hogy te megmondod, én kire szavaznék, mondjuk közöd nincs hozzá, de mivel megemlítettem, ismét közlöm, valóban a Fideszt gondolom a legelfogadhatóbb alternatívának.
Az a baj veletek, akik ilyen harcosan ugrálni kezdtek akkor is, mikor nem kéne, hogy ha valaki kérdez olyat, ami bizony valós probléma és árnyat vet a választottra, azonnal azzal jöttök, hogy debezzeg a másik mit csinált. Igen, Hunvald, meg Sukoró, meg BKV, ezek mind gennyes botrányok, szoci-szades kötődéssel, pfúj, remélem, börtönbe kerülnek. De már a csapból is ez folyik, a pátyi ügy pedig nem kapott ekkora nyilvánosságot.

@nyg:
Idézem Gulyás Dénes Fideszes országgyűlési képviselő közleményét:
"Miután Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február 22-én megszavazta az úgynevezett „golfpálya-beruházás” bővítését, és ezzel semmibe vette a szokatlanul nagy arányú részvétellel zajlott pátyi népszavazás kétharmados elutasító döntését, valamint a környező települések kérését, a mai napon kezdeményeztük a pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségből."
Megismétlem: "pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását"
Ha ön szerint ez nem azt jelenti, hogy a pátyi képviselőtestületnek Fideszes tagja voltak és ők megszavazták, akkor ne engem tessék hazugozni, hanem Gulyás képviselő urat. :)

bomi 2010.03.14. 14:02:28

@William w.: Igen, eddig én is ebben bíztam. De pont az érintettségét látom bizonyítva a hallgatása által.
De OK, mondhatod azt, hogy mi köze ehhez a Fidesznek (az ő baja, ha nem csapja le kmpányidőszakban ezeket a magas labdákat, hiába MSZP-s és kormánypolitikusok mutyijáról van szó). Ami viszont még gyanúsabbá teszi a dolgot, az a Fidesz-barát médiumok hallgatása: már írtam, hogy szinte mindegyik kvázi-független médium több cikkben is foglalkozott a témával - még a Népszabadság is egy-két rövidebb hír erejéig, de ezek a médiumok egy-két, a beruházót támogató PR-cikk és riport mellett nem hogy a legfontosabb híreket nem hozta le az ügyben, de pl. riportot tiltott le, stb.
Emlékszel még az SZDSZ-Strabag ügyre? És a médiumok (pl. HírTV) viselkedésére ezzel kapcsolatban?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:05:00

@Mike36: A pátyiak? Mármint kicsodák?
Egyelőre nálam fontosabb személyeket is "csak" életveszélyesen fenyegettek, de gyanús vagy te nekem, hogy itt betoncsizmázol :)

Miféle rágalmazás? Csak egyet mondj ezekből, ami nem állja meg a helyét...

Leonce 2010.03.14. 14:05:41

index.hu/belfold/2010/valasztas/fidesz_bajnai_es_demszky_is_felelni_fog/

A BKV sztori egyre inkább úgy tűnik, hogy egy fedő sztori.Kevés ez már a "népnek" Szijjártó Péter.

nyg 2010.03.14. 14:15:36

@Daily Shark: Azt mondta egyszer a neves író egy tehetségtelen novellistának: az íráshoz nem elég a géppapír és az írógép. Önre alkalmazva: egy jó poszthoz (pláne tényfeltáráshoz)nem elég a nagy indulat és a klaviatúra. Hol vannak a többi fideszes képviselők?

Unommáazegészet 2010.03.14. 14:17:29

@Visegrádi: És valószínűleg igaza van. malév, MÁV, stb....

Unommáazegészet 2010.03.14. 14:18:35

@Visegrádi: Hogy ki ne felejtsem, Szilvássy apósának képei...

Roy 2010.03.14. 14:19:03

@William w.: Nos egyiket sem tudom megérteni, és feldolgozni, mert mindenütt ott a korrupció. Ezért van elegem a pártokból, és a politikából.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:19:56

@nyg: Én nem vagyok oknyomozó újságíró, csak egy blogger, aki néha leírja, amit gondol.
Egy olyan információra támaszkodtam, melynek hitelességében nem volt okom kételkedni, ugyanis Gulyás képviselő úr, aki feltehetően tisztában van a pártja tagjaival, többesszámban írt.
És ne is haragudjon, de nekem ő hitelesebb forrás, mint Ön, akiről semmit nem tudni.

Ha nem jó a poszt, sajnálom. Majd legközelebb jobb lesz. :)

bomi 2010.03.14. 14:34:24

@nyg: Nem mintha megérdemelnéd, de 2 perc gugli és a pátyi jegyzőkönyv alapján: V.szleg Michels Gábor alpolgármester (ő - ha igaz - a helyi fidesz-csoport vezetője), Soós István és Porkoláb József Fidesz-tag képviselők Pátyon, mindhárman megszavazták a rendeletet.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:37:19

@bomi: Köszönöm, nekem már nem volt kedvem ezt lejátszani. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.14. 14:38:30

"Az a baj veletek, akik ilyen harcosan ugrálni kezdtek akkor is, mikor nem kéne, hogy ha valaki kérdez olyat, ami bizony valós probléma és árnyat vet a választottra, azonnal azzal jöttök, hogy debezzeg a másik mit csinált."

Az a baj veletek, h vki még hatalomba sem került, de már most azon jár az eszetek, hogyan lehetne őt lejáratni egy olyan üggyel, amihez valszeg vajmi kevés köze van.

prolee 2010.03.14. 14:40:37

Az 1990-es MDF-et leszámítva mindig a Fideszre szavaztam, most is ők kapják mindkét szavazatomat.
De!!! Ha azt tapasztalom, hogy ők is ott folytatják az elqrást, lopást, csalást, sikkasztást, korrupciót és hazudozást, ahol a balliberális bűnbanda abbahagyta, akkor én fogok az első sorban állni abban a tömegben, ami azt üvölti, hogy "Orbán takarodj!".
Tudom, hogy nem lehet megúszni a reformokat és kellenek megszorítások, tudom, hogy a választási programmal hülyíteni kell a hülye népet, mert ellenkező esetben folytatódik ez a 8 éves ámokfutás. Ki fogom bírni, ha összébb kell húzni magam, a szüleim, nagyszüleim még az éhezést, nyomorgást is évekig bírták a háború alatt.
Ezzel nincs semmi baj, mert mindennek ára van. Ha ez is kell a gazdaság rendbetételéhez, akkor tűrni fogom.
De a politikusok bűnözését nem fogom tovább tűrni!!! S ezzel nem vagyok egyedül. Ezt jól véssétek eszetekbe fiúk!!!
Innen ezt üzenem Orbán Viktornak.
Meg azt, hogy nem lenne szerencsés dolog Pintérből belügyminisztert csinálni.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:48:04

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:

Mi ebben a lejáratás?
Támogatja a Milton? Igen.
Állást foglalt a Fidesz a pátyi és a sávolyi ügyben a tőle elvárható határozottsággal? Nem.
Fenyeget a Milton? Igen.
Erkölcsileg kifogásolhatók-e a vezetői? Igen.

Ha lejáratás, magát járatja le vele, aki velük közösködik.

Sajnos rajtad is érződik ez a kampányparanoia. Szerinted nem szabad olyat kérdezni a leendő miniszterelnöktől, ami kétségeket ébreszt?
Nem elég általánosságokban szépeket mondani, fordítsa le konkrét ügyekre.

Ezek szerint téged nem zavarna, ha ilyen alakokkal bratyizna...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 14:50:42

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm:
Különben meg nem értem, nem vagy képes a szövegértelmezésre? Világosan leírtam többször, hogy szándékom szerint a Fideszre szavaznék, de ezt mindenképpen befolyásolja ez az ügy.
Ha nem foglal állást vagy elkeni a dolgot, akkor mi más marad, mint a Jobbik, aki legalább egyelőre elég tiszta lappal indul?

tölgyes 2010.03.14. 14:55:57

Isméát egy írás amelyik a láttam azt aki hallotta amikor mondták.. típúsú információra támaszkodva űllít eztet is, meg aztat is

changebug (törölt) 2010.03.14. 15:00:32

Vannak párthoz kötődő maffiózók és vannak pártsemleges maffiózók.
Szerintem ha eltekintek a politikai hovatartozástól akkor is a nagyság és súly, befolyás miatt adja magát, hogy jön a szar is.
De mondják ezt szépen is - lobbisták.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 15:03:15

@tölgyes: Nos igen, a legtöbb információt már leírta az Index, az Origo, a Barikád, az Ingatlanmagazin, a Budakeszi Iránytű, és még sorolhatnám... én csak összefoglaltam és rákérdeztem pár kétségeket támasztó dologra. :)

bomi 2010.03.14. 15:18:35

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 29cm: Tényleg nem megy neked a szövegértelmezés. Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha az derülne ki, hogy a Fidesznek (vagy a párt egyes tisztségviselőinek) semmi köze ezekhez a mutyikhoz. Itt (@bomi: ) leírtam már az attitűdömet. A poszt és a kommentjei alapján nagyjából @Daily Shark: , és v.szleg még sokan mások is így vannak ezzel. Sőt, sokunk még így is a Fideszre fog szavazni. De nagyon hiányzik az az egy-két egyértelmű jelzés, amelyből azt tudhatnánk kiolvasni, hogy ők nem érintettek. Egy ilyen ügyben a hallgatásuk hangos beismeréssel ér fel.

@tölgyes: Olvastad a posztot? Vagy csak nem láttad a csomó linket, amelyek az adott témával foglalkozó cikkekre mutatnak? Ha ezeket mind elolvasod, még akkor is csak az ügyben napvilágra került tények egy kis töredékének leszel birtokában.

bomi 2010.03.14. 15:26:33

@Visegrádi: Kocsis most futószalagon szállítja a botrányokat. Jótett helyébe a Fidesz sem fogja bolygatni régi (MVM- és Paks-vezérként elkövetett) közpénzszivattyúzásait (offshore-cégeken keresztül, ki tudja, hova). De v.szleg csak naiv vagyok, hiszen ezek eddig sem zavarták a Fideszt...

patbateman 2010.03.14. 15:45:25

@Daily Shark: Porkoláb József, Michels Gábor és Soós István képviselők kizárásáról van szó. Tehát nem 1, hanem 3 képviselőről. Nem hazudott senki.

azember 2010.03.14. 15:51:19

Hogy tiszta lappal? Egy kiabálós,fenyegető,előkészületlen programmal valamint az emberek elkeseredését kihasználó gyülekezet.A világ normális hányadán, csak a józan,meggondolt politika hozott eredményt.Soha nem vitt eredményre a hőzöngés,kapkodás,vagdalkozás.Itt valahogy félre csúszott a tények megitélése.Gondolom,hogy mindenki(a józanabbik része az országnak)a bajok megoldásán gondolkozik és az ország kivezetésén a bajból.Nem torzsalkodással kell foglalkozni!!!Ha valaki tud jobb megoldást mint a FIDESZ,akkor indokolja meg.Talán Mesterházi vagy Bokros vagy Vona ? Az ország érdekében nem támadni,hanem felzárkózni kéne mögéjük!Most csak ez a párt van felkészülve a kormányzásra.

BKV - Önnek megyünk 2010.03.14. 15:52:37

szerintem szavazzunk az MSZP-re hiszen eddig is olyan jol csinaltak mindent, egy becsuletes part becsuletes modon viszi a gazdasagot, es alapvetoen is olyan remek fickok. Demszky is mennyit melozott hogy ilyen legyen budapest amilyenné végre valhatott. Ne menjetek bele mindenfele szavazasi kalandokba. Az MSZP rol legalabb biztosan tudjuk hogy megbizhatoak!

Netuddki. 2010.03.14. 15:55:35

@stratez: "ha ez a maffiózó támogatta a focit, azzal legalább hajtott némi hasznot is a pénzével"

Már bocs, de kinek a pénzével?

nestrot10 2010.03.14. 15:55:59

EZ AZ ÚJ JELSZÓ! (fél év múlva ott zengjük a Kossuth téren: ORBÁN TAKARODJ!!!!!!!!

Netuddki. 2010.03.14. 15:59:00

@Unommáazegészet: Slap, slap! Hajrá, csak így tovább!

Joseph Adama (törölt) 2010.03.14. 15:59:15

@nestrot10:
Hajrá! De te gyáva vagy ehhez . ;)

vizesnyolcas 2010.03.14. 16:02:02

@A Nép - Te vagy!:
Ez az érvénytelen szavazatok tömeges leadása játék egy nagy marhaság. Olyan, mintha a sakkban a malom szabályai szerint lépnél vagy kötéllel próbálnál billiárdozni. - No, nem mindenki butaságból forszírozza, hanem számításból: A most vesztésre álló oldal a saját vesztesége minimalizálásának egyik eszközét láthatja benne.

Ha kapitalizmust akartál, akkor vedd tudomásul, hogy a politika a pénzről szól, és pénz nélkül semmilyen erő sem tud a politikában labdába rúgni. Úgyhogy a tiszta kezű egyszerű emberek - egyesek által emlegetett - alulról építkezése csak álom-álom, édes álom. Normál esetben kicsi az esély arra, hogy kritikus tömeget érjen el. Nagyon nagy elégedetlenség hullámai persze felemelhetnek valamilyen szerveződést, de akkor a pénz is meg a kalandorok is azonnal felismerik, hogy az már olyan erő, amibe érdemes beszállni, amihez érdemes dörgölőzni; és a szokásos műsor szerint minden kezdődik előlről.

Ezzel nem azt mondtam, hogy nincs mit tenni, hanem azt, hogy a civil szerveződéseknek nincs értelme pártosodni. Erős civil szerveződésekre lenne szükség, amelyek távol tartják magukat a pártoktól (de nem a politikától), és ha kell keményen meg tudják szorongatni a pártok (és pártpolitikusok) tökét, egyben tudomásul veszik, hogy politizálni a politika eszközeit (többek között pártokat) használva lehet. - A játékszabályok a fentebb említettek miatt már csak olyanok, hogy valamilyen mértékben mindegyik párt sáros lesz. A civil kurázsi két dolgot jelenthet:
1. Aktuálisan a kevésbé sáros(ak)at használni az aktuálisan legkártékonyabb(ak) ellenében.
2. Hosszabb távon egyre magasabbra emelni a besározódással, kártékonysággal járó kockázatot minden párt számára.
Na, az utóbbira jó a sávolyi, a pátyi és az összes hasonló ügyekben való nyomulás. Minden olyan ügyben, ahol közpénzeket nem nyilvános megállapodások alapján mozgatnak.

omega1971 2010.03.14. 16:07:47

Még mindig nem értem a levél lényegét.Megírtad a levelet és akkor most mi van?Te vagy a hős mert írtál egy levelet az Orbánnak amit úgy kikúrnak a kukába mint a szart? Egy nulla vagy.

ninimimi 2010.03.14. 16:09:49

Csak kuncZogok, amikor azt látom, hogy a "valódi" rendszerváltás befejezését, a kommunizmus végső lezárását várják sokan Viktortól. Mert azt is a saját szememmel látom, hogyan isszák, habzsolják boldogan a viktor-oldal szövegeit egykori sztálinisták, kőkemény őskomcsik. Akiknek az MSZP "túl nyugatias", demokrata és "kapitalista".
Ezért látnak ős-balról szövetségest Viktorban, amikor a Nyugatot kárhoztatja, a "túlzott" szabadságot, a magánosítást szidja és az állam új központosítását hirdeti. Persze, hiszen egy új főhatalom érdekei ezek. Azé a leendő fidesz-hatalomé, amelyik kormányában már most tudhatóan több lesz az egykori MSZMP-tag, mint az MSZP-SZDSZ kormányban volt.
Éljen a demokratikus megújulás az "új" idők embereivel!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 16:12:17

@omega1971: Nocsak, nocsak, szíven találtalak? :)

Ne is erőlködj, te semmit nem fogsz megérteni. :)

omega1971 2010.03.14. 16:17:14

Nem levelet kell írkálni Shark. Menj el oda ahol az Orbán lakossági fórumot tart,jelentkezz és beszéld meg vele.Szólalj fel, Viktorka én voltam az aki levelet írt tudod, gondolom olvastad.Ha ezt így előadod élőben neki akkor azt mondom fasza gyerek vagy. De ez nem fog bekövetkezni.

Nymus 2010.03.14. 16:19:13

Jajj istenem, bantottak a fideszes szavazotabort. jajj istenem. kedves fideszt nagyon vedo emberek! mi lenne, ha a temaval kapcsolatban valaszolnatok? Mi lenne, ha kinyitnatok a szemeteket, es nem megint a bezzega jonne, hanem megirnatok, hogy a kurva anyjat a Patyi kepviselotestuletnek? Amikor Bajnai a tema, akkor ugy kell zsepivel torolgetni a szajatokat. Amikor ugyanaz tortenik mashol, akkor meg mint a himes tojast, ugy veditek oket. Miert???

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 16:20:09

Annyira nem érdekel, hogy te mit mondasz... :)

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.14. 16:23:15

@prolee: És ha így lesz, és ott fogsz kiabálni a tömegben, aztán adj isten hajlandóak békésen elvonulni, akkor kit szeretnél látni utánuk a parlamentben? Nem lenne jobb az kiabálni hogy Vona takarodj? :)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 16:25:52

@omega1971:
"Az új honlapon ezért is kerestünk olyan megoldást, ahol Orbán Viktor személyesen reagálhat legalább a legfontosabb, legérdekesebb és legtöbbeket érintő kérdésekre: ez a „Fogadóóra” rovat, amelybe alább Ön is elküldheti kérdését.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik üzenetüket, javaslataikat vagy akár kritikájukat eljuttatják a Fidesz elnökéhez.
Minden levelet elolvasunk, ezért kérjük, hogy üzeneteiket, észrevételeiket csak egy e-mailcímre küldjék el."

Shopping 2010.03.14. 17:08:12

okosok

A cikk lényege röviden, hogy Viktort KURVÁRA NEM ÉRDEKLI milyen áron, csak hatalomra jusson.

Utána, a vezetőséget leváltva, nála is meglesz a saját Hagyó-ja, Bajnai-ja, stb.
Legfeljebb azok a lopások nem fognak kiderülni, mert majd erősen irányított lesz a híradó...

Shopping 2010.03.14. 17:09:23

@omega1971:
Te meg menj el az MSZP majálisra, azt ott reklamálj.
Ha-ha-ha

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.14. 17:11:23

Itt az idő Orbán segíts -kéri Pintér "gengszter" Sándor volt és leendő fideszes belügyminiszter!

gpetersz 2010.03.14. 17:13:30

@Daily Shark:

Ez jó kis poszt volt. Én már eldöntöttem, hogy a Fidesz helyett ezért szavazok a Jobbikra. Hallod malacpöcs? A Fidesz HELYETT. A szocik szóba sem jöttek, csak a Fidesz is elkezdte az elkúrást. A Jobbik meg vagy kezdjen lopni a hatalomból és derüljön ki mihamarabb, vagy tényleg b*ssza be 20 évre az elmúlt 20 év genyáit...

drkovax 2010.03.14. 17:22:30

index.hu/belfold/2010/valasztas/11_milliot_ad_az_lmp-nek_egy_amerikai_uzletember/

Nem látom, hogy ez lett volna már itt.

Az LMP legnagyobb (nyilvános) támogatója egy amerikai ingatlanos.

Csak nem a konkurencia ?

mayfly9 2010.03.14. 17:25:05

"Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

Radnóti Miklós: Nem tudhatom

hypotheticalfriend 2010.03.14. 17:29:20

Egyébként nagyon sordinóban már megszólalt a Fidesz. Érzékelik ők a bajt, hogy ha nem reagálnak, akkor összemosódnak az MSZP-vel. De még nagyon óvatosak. Pedig, most, hogy Sávoly kimúlt, már mitől tartaniuk, nem fognak elriasztani somogyi szavazókat. Most már nyugodtan az asztalra lehetne csapni és elpucolni a pátyi, főleg szoci bandát. Több ezer szavazatot nyernének.

klacus 2010.03.14. 17:37:46

Kedves mszp-s ferdítő: Forráskritikát alkalmazva:
1.'Ő az, aki testvérével a budapesti Cafe Rio tulajdonosa,

A Cafe riot megbüntették szabálytalan területfoglalás miatt. '
index.hu/kultur/eletmod/2009/12/23/tobb_millios_birsaggal_sujtottak_a_riot_mert_nem_engedett_be_feketeket/

2. 'Pátyon egész konkrétan Fideszes képviselők szavazták meg a beruházásnak zöld utat adó változtatást a szabályozási tervben'

Ez igaz, de nem ők lopják mellé a pénzt...

Itt elegánsan kihagytad a szoci királycsináló tudjukki Tamást. elgondolkodtató...

Mivel erre a két állításra építetted a bejegyzést, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a körmönfont fogalmazás ellenére is szánalmas.

klacus 2010.03.14. 17:43:10

@Shopping: Szánalmas próbálkozás összemosni a jelenlegi ellenzéket, az országban tomboló mutyival.

Gusztustalan és etikátlan. Főleg hogy féligazságokra hivatkozva teszitek ezt.

Lehet itt pocskondiázni, de azért mert véletlenül leérettségiztél, ez ugyanaz a színvonal mint ami a kurucz.infon található. Ott legalább világosan fogalmaznak, és igyekeznek teljesen a világ tudtára adni, hogy elfogultak. Pont ez a fajta álszent, viselkedés provokálja ki a droidok haragját. Sajnos most pont a Ti pártotok ellenében.

drkovax 2010.03.14. 17:44:59

@nestrot10: Igen. Gyurcsány és Vona együtt fogja vezényelni nektek.
De ezt Vona már az EP választás idején megmondta.

Ööö 2010.03.14. 17:46:15

@klacus: "Ez igaz, de nem ők lopják mellé a pénzt..."
Valóban. Kapják.
BTW, végignézted döntésről készült videó felvételt?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 17:47:48

@klacus:
Fuss neki még egyszer, bár kétlem, hogy felfogod a lényeget, neked nem is szemellenződ, hanem agyellenződ van... :)

Ööö 2010.03.14. 17:48:46

@klacus: Előzőhöz. Azért volt ott nem Fideszes is, aki érdekelt volt. Csak kicsit kilóg a lóláb. :(

klacus 2010.03.14. 17:51:58

@Daily Shark: Nekem legalább van agyam...

Plusz én legalább nem akarok áltudományos köntösben másokat megvezetni.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 17:54:27

Ha lenne agyad, akkor látnád, hogy nem két állításra épül az egész, neked sikerült ráadásul két másodrangút kiemelni belőle... :)
De nem hibáztatlak, elhiszen, hogy nehéz az olyan tényeket elfogadni, melyek kényelmetlenek...

klacus 2010.03.14. 17:55:36

@Ööö: A Suchman Tamás amiben benne van, ott nincs üzleti erkölcs...

Ezt gyönyörűen elhallgatta a cápeti.

klacus 2010.03.14. 17:59:30

@Daily Shark: Te komolyan elhiszed, hogy a pénzügyi támogatásnál ma ebben az országban, valaki is utánanéz, honnan van a pénz?

Szeretném felhívni a figyelmedet, arra az apróságra, hogy egyik fél felé sem vagyok elkötelezett, de addig amíg az állami szervektől játszva lehet kilopni a pénzt. Addig szerintem az a legkisebb gond, hogy kitől milyen támogatást kap.

Engem a Fidesz oldalán példának okáért a Pintér féle maffia sokkal jobban zavar. Miért nem ezt veted a szemükre. Vagy Mikola gyógyszerügyleteit, és gyanús kapcsolatait a Hospinvestnél.

Vagy az öreg Orbán dolomit beszállítással kapcsolatos mutyiját a dunai vasműbe?

Ezek legalább nem hajuknál előrángatott dolgok.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 18:20:40

@klacus: Talán olvasd el az előző bejegyzésem...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 18:22:31

@klacus: Mert ez az én blogom, és engem a pátyi probléma foglalkoztat, többek közt az is, hogy bratyizik-e Orbán Viktor olyan emberekkel, akiknek az üzleti módszereik közt teljesen megszokott a fenyegetéssel történő elhallgattatás.

Ha téged azok érdekelnek, írj róluk.

ben2 2010.03.14. 18:35:43

Nyílt levél Gyurcsány Ferenchez:

Hagyd már abba te szerencsétlen! Nem látod, hogy öngólt rúgsz?

Szerintetek válaszol?

Na ugye.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 18:39:17

@ben2:
De nem is lesz miniszterelnök :)

A hallgatás is válasz lesz.

ben2 2010.03.14. 18:45:02

Egyébként a legtöbb ügyben a Fidesz taktikai okoból hallgat. Egy darabig - teszem hozzá. Ha rögtön az elején vernék a tamtamot, azzal úgy jönne le, hogy az adott ügyet teljes egészében ők kreálták.
Inkább hagyják, hogy az újságírók felderítsenek és amikor országos méretűre dagadt az ügy, akkor kommentálnak.
Ez eddig bejött, mert az ügyészség és az oknyomozók szépen tették a dolgukat, nem voltak se pro se kontra politikai támadásoknak kitéve, illetve ha mégis, az inkább a támadónak okozott kellemetlenségeket. (Lásd: Gyurcsány kirohanásai az igazságszolgáltatás ellen.)
A Jobbik ezt a késleltető stratégiát kijátszva akar politikai tőkét kovácsolni, azaz az ügy kirobbanása után másnap már kiabál, hogy a Fidesz is benne van, mert kussol. Csak ezzel azt felejti el, hogy ilyenkor az MSZP-nek nyújt segítő kezet, mert a szocik kapásból lenyilatkozzák, hogy aljas, politikai indíttatású, náci támadásokról van csupán szó. Márpedig egy ingadozó szoci szavazónak pontosan ennyi kell, hogy figyelmen kívül hagyja az egész sztorit.

NyaliFali 2010.03.14. 18:51:17

Jó cikk volt!
Baszogassuk is Őket, el vannak "kanászodva" és Istent játszanak.
Amúgy "az összes szánalmas"

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:01:36

@vizesnyolcas:

A látóköröd elképesztően szűk. ezred részét sem érted, mint gondolod, de ha így akarsz menni a vágóhídra, miért szólnék bele?

Egyről szeretnélek csak biztosítani: fogalmad sincs az összefüggésekről, arról, hogy miről beszélsz. Segítene kisebb mellénnyel előadni.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:05:18

@vizesnyolcas:

Ezzel együtt amit a civil dolgokról mondsz, nem rossz. Csak nem értem miért kevered bele a pártoskodást, amiről szó sem volt. Az benne a legjobb.

hogymikvannak 2010.03.14. 19:14:17

Sajnálom, de senkivel nem akarok vitatkozni!!
Az írást elolvastam, szerintem jó.
Nem tudom, milyen alapon kérik egyesek számon,hogy a Gyurcsány-Demszky-párosnak írt-e "levelet" és milyet?! Látni kellene, hogy a legfőbb problémánk az, hogy egyik és másik oldal is vevő a fröcsögős dumára, vagyis nem takarítja ki maga közül. Mondok valamit: Te, aki magasrendűen fikázod, fröcskölsz a FIDESZ mellett -az MASZOP ellen, vagy fordítva...Miért kell azért valakit b*sztatni, mert nem úgy gondolkodik mint te?
Vegyük végre észre: Téged tudnak a Gyurik, Ovik,Mesterek stb. manipulálni, azért vagy ilyen!!! Sok (i)gazság van, rendben! De nem egymást kell köpködni! Amit ŐK csinálnak, az olyan, mint a bíróságon a két ügyvéd-vagy ügyész és bíró. A teremben mindenki úgy viselkedik, mintha halálos ellenségek lennének. Kint, meg szünetben puszi-, tréfás, kedélyes pajtások.
Vedd már észre: színház az egész, hogy az ilyen embereket, mint TE,-aki szeretne hinni malamiben- manipulálják egymás ellen.
Uff, ismét szóltam, mint írtam, senkivel nem akarok vitatkozni, akár a k*va anyámat is szidhatjátok, nem fogok reagálni.
Minden jót és békét mindenkinek.
Ja! És én a Jobbikra fogok szavazni-mert már nincs MIÉP sem, meg egy párt sem, amelyikre lehetne-csak azért, hogy ezeknek a felfuvalkodott-mindkét oldali-, pökhendi népségnek legalább valami ellensúlya legyen. kész.

2010.03.14. 19:21:07

@Roy: a nagy-milici orbán-kastélyról nem találtam semmit a neten... szóval kamu. vagy csak te vagy ennyire bennfentes, jólértesült. : PP

Amondo 2010.03.14. 19:22:30

Kedves Shark!

Ha véletlenül Viktor nem válaszol és te a Jobbikra szavazol, akkor nem valami hasonlót követsz el, mint amit talán Viktor? Nevezetesen nem arról lesz szó, hogy kétes alakok "megvásárolják" a szavazatodat egy ügyön keresztül, ami neked fontos? Hajlandó leszel nekik elnézni a gyűlöletet, erőszakot és butaságot, cserébe azért, hogy a Grupo Milton-t elszámoltassák? Nem lenne akkor már jobb folytatni az érvénytelen szavazatok hagyományát?

Különben nagyon tetszik a bejegyzésed. Remélem Viktor válaszol.

2010.03.14. 19:28:37

Az azért elég szomorú, hogy van olyan írástudó ember, aki a Jobbikot szalonképes alternatívának gondolja 2010-ben Magyarországon, Európában. Tényleg azt hiszitek, hogy ezek az innen-onnan összefogott nyelveket sem beszélő félbolondok különbek lennének, ha ők kerülnének a hatalom közelébe?

Nem értem az érvénytelenülszavazók fennkölt táborát sem. Ez egészen addig a Jobbiknak kedvez, amíg az fanatikus szektásokból áll, akik mindenképpen elmennek szavazni.

OV egyébként magának köszönheti az egész mai széljobb csürhét, ő termelte ki, most neki is kell majd szembenézni vele.

Ja, amúgy iszonyat ellenszenves a levél stílusa.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:38:50

@William w.:

A „baromságaimnak” az égvilágos semmi közük a Fidesz szavazóbázisának méretéhez. Nem is tudod miről van szó. Hol láttál te ilyen kétségbevonást? Nem értem mi ez a Fidesz támogatóinál, hogy görcsösen keresnek magukbónbak ellenséget akkor is, ha valaki mondjuk azt mondja: kék az ég. „Micsoda? Szóval kék az ég neked? Ezzel azt akarod mondani nem a Fidesz magyarorszég megváltója?” Kb így beszéltek te és a fajtád. Pedig csak kék az ég és nem a Fidesz ellen vagy mellett az. De ez nektek túl bonyolult. Miért lakik bennetek ilyen feneketlen gyűlölet? Mintha csak mások gyűlölete adna értelmet az életeteknek. Ez betegség. Esküszöm magas nekem.

Figyelj: szarok a Fideszre és az öszes többi pártra. Magyarország érdekel. Bonyolult?

bomi 2010.03.14. 19:41:21

@Amondo: Nagyon igaz és megfontolandó, amit mondasz, köszönöm.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.14. 19:41:42

@hogymikvannak:

Bár olyan lenne Jobbik, mint egyes támogatói. Egyetértek azzal amit írsz. Bennük is csalódni fogsz.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.03.14. 19:50:25

@tory_t: A stílust maga az egész ügy váltotta ki...

patyicasino 2010.03.14. 20:57:06

Én is megírtam a magam aláírt leveleit, arra a címre, amit lehet tudni, nagy kuss a válasz, sajnos az van, amit sejtesz. Ezzel együtt faszán megírtad, nekem kicsit hosszú, de nem szívesen vágnám sehol! grat! küldök levelet magánban. még egyszer kösz, jó az irány, szerintem.

vadaszok 2010.03.14. 22:55:51

Gratulálok délisark!

Reggel fél tíztől majdnem 200 komment.

Marhára teszik, hogy a mervo fizettet alkalmazottai, és/vagy az összes viktorfan, milyen hirtelen megjelentek itt.
Az elsők had dolgozzanak meg pénzükért, bár ezért a színvonalért én nem fizetnék.
A másodikok pedig olvassák figyelemmel ezt a mesét:
„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Gyurcsány, egy Orbán, és a nép. Egy része Gyurcsány híve volt, másik része Orbáné. Gyurcsány és Orbán elhívták a népet a tóhoz fürdeni. Az emberek le is tették ruháikat a parton és bementek a vízbe. Hamarosan kiderült, mocsárba mentek. Hínárok akaszkodtak rájuk, úszni nem tudtak, és csak süllyedtek lejjebb és lejjebb, a feneketlen lápba. Orbán hívei egyik kezükkel torkon ragadták Gyurcsány híveit, Gyurcsány hívei egyik kezükkel torkon ragadták Orbán híveit, míg másik kezükkel mindnyájan egymás arcába mutogatva kiabálták: »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Közben egyre lejjebb süllyedtek, de csak szorították egymás torkát. Még a szemek is kigúvadtak, de hörögve ismételték, »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Azután eltűntek, és csak buborékok szálltak föl. Gyurcsány és Orbán egymásra néztek, összeszedték a ruhákat és elvitték eladni, hogy abból is kerüljön még egy kis pénz.”
(forrás. www.kibulizottorszag.net/)

Most vettem észre, hogy már a pátyi képviselők is itt verik a billentyűt!!!

főkút 2010.03.14. 23:17:41

@Roy: Nyugi, az a Wábereré és László-tanya a neve.
Mondjuk ez is elég ej, mert eltérítették miatta az országos Kék-túra útvonalát.

vizesnyolcas 2010.03.15. 01:27:27

@A Nép - Te vagy!:
Ha úgy gondold, azért "nincs fogalmam az összefüggésekről", mert nem olvastam a www.kibulizottorszag.net/ tanulmányodat, tévedsz. Olvastam, és a diagnózisod sok részével egyet is értek. Egy kisebb, de annál súlyosabb elemével azonban nem tudok egyetérteni. A nép, ahogy te képzeled, az csak a szobatudósok agyában létezik.

Azt mondod, "az igazi törésvonal nem a társadalom sokat emlegetett két fele között húzódik, hanem egyik oldalról a nép, másik oldalról az egymással együttműködő összes párt között". Nem ezt a törésvonalat vitatom, hanem azt, hogy a nép olyan egységes lenne, ahogy gondolod. Mert úgy gondolod, amikor azt mondod, "hogy megosztottságuk mesterséges, tényleges ellentéteik nincsenek". Nem vitatom a gerjesztett megosztottságot, de baromi nagy tévedés a tényleges ellentétek nélküli nép ideája. Sőt nem csak a népben, de egyetlen egyénben is jelen van a saját munkavállalói és fogyasztói énje közötti ellentét. Éppen ez teszi különösen manipulálhatóvá. És manipulálók kezében a manipulációnak a pártok csak egyfajta és egyáltalán nem a leghatékonyabb eszközei. - A pártok mögötti manipulátorokról és többi manipulációs eszközről egy szavad sincs.

Amikor pedig a terápiára térsz át, no az nagyot kondul az ürességtől. Egyetlen javaslatod a tömeges nem szavazás. És azután?

Persze, én csak buta paraszt vagyok, aki odáig lát, hogy ha nagyon nagy kátyúban feneklik meg a szekér, ahonnan csak töbek összehangolt erőfeszítésével emelhető ki, akkor valakinek vezényelni kell: Egy, ke', há', most!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.15. 12:19:31

@vizesnyolcas:

Figyelj, azt gondolsz amit akarsz. Én látom, hogy elképesztő szinten nem fogsz föl biznyos dolgokat, de mirt kellene erőlködnöm mindenki személyes meggyőzésével aki elszánt abban a tekintetben, hogy nem akar dolgokat megérteni? Tudod mit? Gondolj amit akarsz. Úgy ártsz a hazádnak ahogyan jólesik. Majd a vezéred boldoggá tesz. Nem sokáig.

telki 2010.03.15. 20:07:00

Tisztelt Daily Shark!
Én egy szomszédos településen élek, ezért látom, hogy amit írtál, az igaz. Balázst (a lemondott polgármestert) is nagyon jól ismerem. Egy tisztességes, becsületes srác, akit nagyon meg kellett félemlíteni, ahhoz, hogy lemondjon. A mai világban már egy nagyfröccsért is embert ölnek, itt pedig tíz- és százmilliárdok röpködnek. Nem tudom, hogy a hozzászólók mikor töltötték gyermekkorukat, de óvodások között még ma is látni, hogy a gyermek a fenekét veri a földhöz örömében, ha valami tetszik neki. Na ma így csinálnak politikusaink jobb- és baloldalon, ha a fenti hozzászólásokat elolvassák, mert ti egy közös asztalhoz már nem tudtok leülni békében. Ezért dolgoztak ők két évtizedig. Miről beszélek? Egy pohár bor mellett, mondjuk a jobboldali elmondaná, hogy ő szeretné megvizsgálni Gyurcsány, Kapolyi, Demszky és a többiek vagyongyarapodását, a baloldali pedig Orbán, Pintér, Lezsák és a többit ugyanígy. Mikortól? A 80-as évek végétől, amikor eladták az ország vagyonát és nem mindig külföldinek. A telefon, a gáz, a növényolajipar, de ide tartozik az Ikarus, Videoton meg a többi. De a Téli Tisztiház (pártszékház MDF-FIDESZ)is. Persze vizsgálni kell az Apró-Gyurcsány vásárlásokat is, hogy miből és hogy? Folytathatnám a tokaji szőlővel, a horvátországi nyaralóval,a Postabank, a Pick, a Herz, a Mizzo vagy Sole és a vágóhidakkal, ezek csődjével, új tulajdonosával, az állami gazdaságokkal és a mai hírekben szereplő Metró, BKV, MÁV, autópálya és minden állami céggel és ezek megfejésével. Mivel bent voltam és egy picit még ma is ezekben az eseményekben, úgy gondolom, hogy nagyon sok baloldalinak és jobboldalinak is leesne az álla, hiszen kiderülne, mint a mesében, hogy a király(ok) meztelen. Drukkolok Telkinek.

vizesnyolcas 2010.03.17. 10:55:47

@A Nép - Te vagy!:
Esetleg alább adhatnál az inkvizítori hevületedből és megpróbálhatnál érvelni.
Lehet, hogy elképesztő szinten nem fogok föl bizonyos dolgokat, de
1. nagy tétben merek rá fogadni, hogy ez a tömeges nem-szavazás most nem jön össze, akármennyit kampányolsz mellette.
2. Egy ciklus múlva esetleg már javulhat az esélye, de ha egyszer bekövetkezik, az sem a józan és egységes nép győzelmét fogja jelenteni, hanem a legitimitáshiányos helyzetet kihasználó azon önjelölt "nemzetmentőknek" a rémuralmát, akik pénzzel és/vagy demagógiával elegendő fegyverest képesek maguk mögé állítani.
süti beállítások módosítása