Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

A kétharmados összeomlás

2011.11.15. 00:19 :: Daily Shark

Az ismerőseim nagy része diplomás, képzett, az átlagosnál műveltebb, önálló gondolkodásra képes, a világot kellő kritikával szemlélő, de nyitott ember.
Nem tartoznak a felső körökhöz, leginkább a középosztály alsó-középső harmadába sorolhatók. Mondhatni, az a réteg, amely a polgárság alapját adhatná.
Nem voltak az előző kormányzati ciklusok haszonélvezői. Nem kaptak állami szerződéseseket, nem vettek részt önkormányzati projektekben, nem lettek semmilyen módon előnyhöz juttatva. Nem komcsik és nem libsik.
Nem is ostobák és nem birkák, akiket könnyen meg lehetne téveszteni és manipulálni, hiszen elég széles látókörrel rendelkeznek, legalább egy idegen nyelvet jól beszélnek és figyelik is a világot, mivel nem elkötelezettek egyik szekértábornak sem (néhány kivételtől eltekintve), azt se lehet mondani, hogy sodródnának a kritikátlan rajongótáborral.

Ismét csak néhány kivételtől eltekintve (akik szerint minden jól megy mostanában, illetve a nagy dolgok mind jófelé mennek, legfeljebb kisebb ügyekben követ el a kormány hibákat, vagy ha a nagyokban is, azt most még nem láthatjuk, az még jól is alakulhat, nem szabad előre leminősíteni, mert végre hozzá mertek nyúlni az eddig érintetlen struktúrákhoz) szinte mind alapvetően elégedetlenek a mostani kormánnyal és a dolgok alakulásával. Annyira, hogy néhányan közülük az ország elhagyását fontolgatják. Nem hihető számukra, hogy minden negatívum oka csak az "elmúltnyócév" és a világválság meg a Nagy Magyarellenes Összeesküvés.
Hová lett hát az a nagy, kétharmados fülkeforradalom?

Még azok is, akik megszavazták a mostani kormányt, sokan egyre jobban kételkednek, hogy okos dolog volt-e ezt tenni. Akik továbbra is - látszólag - kétség nélkül kitartanak a kétharmadosok mellett, sok köztük az összeesküvés-elmélet hívő (szerintük az egész világ, de minimum a nemzetközi pénzügyi körök mind ellenünk vannak, kódolt videokonferenciákon nap mint nap főbankárok tucatjai értekeznek gondterhelten, egyetlen napirendi pontként a behódolt világban egyedül még harcban álló, hősies kis Magyarország elvesztésére fondorlatos terveket szőve, melyben gombnyomással vezérlik az összes mérvadó sajtóterméket, a hitelminősítőket és más kormányok rólunk nyilatkozó prominenseit, arról nem is szólva, hogy dróton rángatják az egész magyar médiát, beleértve az internetet - és természetesen az előbbiek értelmében ezt a blogot is -, csak mert a Vezér szembe mert szállni a bankokkal). Ott van a személyi kultuszos csoport (szerintük Orbán az egyetlen karizmatikus és hiteles politikus, aki képes az ország vezetésére, és neki mind a rögtönzései, mind a tervezett lépései mögött olyan messzetekintő bölcsesség és isteni intuíció rejlik, amit mi, halandók, aligha érhetünk fel ésszel), az összezáró, szemellenzős, résnyire húzott szemű, fogvicsorító antikomcsi (szerintük bármit meg lehet és kell tenni, hogy az aljas posztkomcsi garnitúrától teljesen meg lehessen szabadulni örökre és ezért minden támogatható, amit a jelenlegiek csinálnak, csak hogy azok vissza ne térjenek). Esetleg van még egy pragmatikusabb, a mostani kurzustól előnyhöz jutott réteg, aki látja, hogy gondok lesznek, de mivel számára viszont a gyarapodást jelenti, szemet huny felette, hadd szedje meg most magát, aztán azzal majd átvészeli, ami jön. És persze mindezek különböző arányú vegyítései.
Alapvetően azonban egy dolog mindből hiányzik: az objektív, indulatmentes, kisstílű politikai érdekektől független szemléletmód.
Mindazok, akik a fenti módokon nem elkötelezettek, egyre inkább látják, hogy recsegnek az eresztékek, pattannak el a kötelek, az egész felépítmény inog és vészesen tart az összeomlás felé. Csakhogy ők, azaz mi tartjuk ezt a tákolmányt a hátunkon, így aligha lehet kétségünk, kikre fog rázuhanni és kik vészelik át aránylag biztonságban a tetején a mi összepréselt testünkkel csillapítva a becsapódást.
 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet magyarisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr903383700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása