Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Munkába menet...

2008.08.26. 17:13 :: Daily Shark

... megláttam a napos utcában a sarkon álló, nemrég átépített házat megint. Eleinte még tetszett, szépnek látszott a világos klinkercsupasz téglás burkolat, de egyre jobban kezd viszolyogtató lenni. A hátsó részen egy fennhéjjázó, de funkciótlan, íves lépcső, ahogy régebben a palotáknál, persze díszburkolat és hárommedencés, lépcsőzetes szökőkút. Valahogy nem illik hozzá, ez egy aránylag modern, de amúgy semmilyen ház alapvetően...

Az utcafrontnál nemrég egy körkörös, klasszicizáló oszlopsort emeltek - hát, tömény giccs lesz így az egész.
Ami ma szívenütött, az az oszlopsor közvetlen közelében egy brutális zártszelvényen most beállított, mindkét utcára néző biztonsági kamera. Ha volt valami kevés hümmögve-fejcsóválva szemlélhető pozitív hatása az oszlopoknak, ezzel a teljesen oda nem illő ipari szerelvénnyel (ami úgy néz ki, mintha a szomszéd Józsi bácsi hegesztette volna a garázsban fusiban) tökéletesen agyoncsapták.

Ja, a tulajdonos egy Hummerrel közlekedik. Aki nem ismerné, ez az amcsi terepjáró monstrum (persze terepre az életbe nem viszik ki), amiről azt írta valaki, olyan széles, hogy belül még egy jót veszekedni se lehet az első ülésen, mert túl nagy a távolság... :)

Azt hiszem, ez így együtt  teljese képet nyújt a tulajdonos izlésvilágáról. :)

3 komment

Címkék: vélemény kritika ház napló építészet megmondás látvány morfondír

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr97634160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.08.27. 15:02:16

Hát, kb. erre mondják, hogy a jóízlés és a pénz nem csereszabatos.
Nekem a mostani vesszőparipámat (Hajdú-Sarka bulváresküvő) juttatta eszembe. Őket is testőrök hada védte, amikor kikocsikáztak a Bazilika elől a nép közé.
Nos, én nem értem, mi a rákot kell két ilyen majmon védeni? Nehogy valaki sunyin emberi értelmet teleportáljon a fejükbe??? Mert egyébként who the fuck is Hajdú Péter?

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.08.27. 15:10:27

... másmeg, az a két körablak nagyon pofás. Csak nehogy elsüllyedjen a hajópalota.
Nemrég láttunk hasonló szépségeket a Szabadság hegyen. Volt egy ház, ahol egy metálkékre festett Beethoven szobor tartotta az ereszt. Mer' biztosan szeretik a muzsikát ... és méterre veszik a könyvet a kék bőrkötésűből. Az megy a tapétához (ez is megtörtént eset, az egyik könyvkereskedő ismerősöm mesélte).

vakablak 2008.08.28. 12:54:17

Ez az épület undorkeltő, különösen az imperiál lépcsővel meg a hárommedencés szökőkúttal. Gondolni sem merek rá, hogy mi lehet bent. Hummeres gazdijával engem Becali palotájára emlékeztet egy kicsit. Az ilyen: www.slideshare.net/Raissa_ro/palatul-lui-becali
süti beállítások módosítása