Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Kabbe, Google!

2008.11.07. 10:41 :: Daily Shark

Ma be akartam jelentkezni a Gmailembe. Felhasználónév, jelszó, szokásos - na, erre azt írja ki, hogy szerinte gyenge a jelszavam, és cseréljem le.

1. A jelszavam egy 14 karakterből álló betűsorozat, vannak benne kis- és nagybetűk is, ráadásul nem értelmes szó, nem név, semmi olyan, amit a hétköznapi nyelvben használni szoktak.

2. Miután begépeltem ugyanazt a jelszót, azt írta, hogy Erős, és a zöld csík, ami mutatja a jelszót erősséget, maximumon volt. Ennek ellenére mégegyszer eljátszotta velem a dolgot.

3. Másodszorra ugyanazt a jelszót enyhén módosítva gépeltem be. Ezt simán elfogadta.

Ez egyrészt azt mutatja, hogy a jelszó értékelése hamis, másrészt teljesen fölöslegesen zaklat ilyen hülyeségekkel. Van több Gmail fiókom is, a többiekben ennél biztosan gyengébb a jelszava, és mégse szuttyongat vele...

 

 

3 komment

Címkék: biztonság internet informatika morfondír

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr42755392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hófehérke 2008.11.09. 09:52:15

Ezzel a problémával sem vagy egyedül... Én is így jártam vele.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2009.12.13. 10:22:32

A hozzászólásod teljesen jogos, de néha az ember lehet elnéző egy ingyenes, NAGYON sokak által használt rendszert illetően.

Ha statisztikázni akarunk, akkor mondjuk 3 éve van gmail-ed, azaz 1095 nap alatt előfordult 1x. És csak az egyik címednél. Sorry, de ez statisztika.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2009.12.13. 10:25:11

És hadd meséljek el egy történetet, tanmesét. A nagy cégek vezetőinek képzésén is oktatják (majd 1x eljutok oda is :)), hogy a belefektetett energiát állítsd szembe a veszteséggel/nyereséggel.

Ha jön egy csekk, ami $10-ról szól, de nem érted, miért kaptad, amikor csak $3.40-ről kellett volna, akkor nem biztos, hogy érdemes nyomozni. Ha az óradíjad legalább $6, akkor inkább fizesd be és ne foglalkozz vele, mert az idegeskedés helyett már meg is kerested a pénzt.

Nem, ez nem mo-i mentalitás, mert itt akkor is megkapod a pénzed, amikor az ügyeidet intézed az irodából, de érdemes elgondolkozni, hogy mennyi volt a postot megírni...
süti beállítások módosítása