Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Pintér megbukott

2011.04.27. 17:25 :: Daily Shark

Annyira lehetett tudni, mi várható, szerintem a rendfenntartókon kívül szinte bárki megjósolhatta. Vagy lehet, hogy ők is tudták, de valamiért érdekükben áll hagyn elfajulni a dolgokat.

A jól láthatóan virulens és egyre szervezettebb párthadseregek a szemünk láttára formálódnak újkori, magyar SA-vá, miközben semmi, az égvilágon semmi valódi intézkedés nem történt se ennek megakadályozására, se az kiváltó okok (ti. a sajnos létező cigánybűnözés, a kelet-magyarországi térség teljes lepukkanása és a cigányokat leginkább érintő tartós munkanélküliség) hatékony csökkentésére.
Miközben a Jobbik hivatalosan általában tagadja, hogy köze lenne a militáns kommandókhoz, egyértelmű, hogy a szélsőséges ellenzéki párt oldalvizén teljes gőzzel jönnek fel a platform sharing elvén ezek a decentralizált és a fennálló törvényeket pofátlan nyíltsággal kiröhögő szervezetek, melyek álszent, farizeus ártatlanságot mímelve szajkózzák, hogy ők csak testedző és honvédelmi ismereteket tanító tábort csinálnak, mindenki számára egyértelmű a valódi üzenet: cigányok, húzzátok meg magatokat, vagy kaptok a pofátokba, legjobb, ha eltakarodtok, ki az országból és soha vissza se jöttök.
És megtehetik. Mert olyanok a jogszabályok és olyan a kormány, hogy szemet huny a magánhadsereget szervező fasisztoidok tevékenysége felett, olyan a közhangulat, épp miközben folyik a cigányokra vadászó lesipuskások pere, megtehetik, hogy lőgyakorlatot hirdetnek a cigánytelep mellett.
A Jobbik nem vállal felelősséget a Véderőért, a Véderő nem vállal felelősséget a Betyárseregért, ügyesen kitalált taktika, a kapcsolat hivatalosan természetesen tagadható, de a motiváció, az ideológia és a külsőség, na meg az erőszakos fellépés közös bennük, még ha a felszínen vannak is különbségek.

Míg a kormány azzal van elfoglalva, hogy alkotmánnyal spammelje az embereket és újabb látványjogszabályokat írogat (eső után köpönyeg, ezek a kiképzős-egyenruhás szupercserkészek nem úgy ütötték fel a fejüket, hogy egyszer csak hirtelen lettek a semmiből. a Betyárseregesek már egy éve profi vírusmarketinges videóval nyíltan börtönviselt, erőszakos cselekményekre hajló tagokat toboroztak, a Véderő, meg egyéb "polgárőr" szervezetek hónapok óta fricskázták a kormányt), melyek semmire se lesznek jók, a szélsőjobb mögött is elég gógyis jogászhad áll, mely úgyis ügyesen kitalálja, hogy kerülhetik meg, Gyöngyöspatán gyakorlatilag ezzel az alkotmánnyal törli a seggét a rendesen megizmosodó neonáci pártmilícia. 
És sajnos valahol lélektanilag még érthető is, hogy idáig fajulhattak a dolgok, hiszen a cigányok oldaláról is túl gyakoriak az erőszakos és törvénysértő megnyilvánulások és a hatóságok persze ugyanolyan impotensek a dolog még tüneti kezelésében is, nemhogy a gyökerénél próbálnák a mélyen beékelődött problémákat megtalálni és orvosolni. Érthető, de el nem fogadható, mert más kategória egy megélhetési bűnözésből fakadó törvénysértés és erőszak és más a fennálló rend alig burkolt tagadására épülő, az állami erőszakmonopóliumnak pimaszul konkurrenciát állító, a helyi igazságszolgáltatást és rendfenntartást a saját önbíráskodásukkal helyettesítő paramilitáris, újfasiszta erőszakszervezetek kibontakozása.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény politika közélet társadalom magyarisztán közbiztonság pintér gyöngyöspata betyársereg véderő

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr342859809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása