Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Hiába a fenyegetőzés, szorul a hurok a Milton körül

2010.02.26. 16:41 :: Daily Shark

Naponta sorjáznak az újabb és újabb megdöbbentő tények a Grupo Miltonnal kapcsolatos ügyekről.
Bár KBJ százmilliós perrel fenyegetőzik, eddig egyetlen állítást se cáfolt, melyek Bodoky cikkeiben olvashatók, helyette egy zsarolásos sztorival próbálja menteni a menthetőt.
Azt viszont elismerte, hogy a Ben Coloman néven készített pornóban valóban ő szerepel, így az erről szóló írásomat és a film fellelhetőségének linkjét - amit a telki polgármester brutális fenyegetésekkel való lemondatása után enyhén beparázva visszavontam - újból elérhetővé tettem(rajta a pornófilm internetes linkjével), hiszen már tény, hogy nem állítottam semmi valótlant vele.
Ahogy a Bodoky-cikkek kommentjeiben és az ezzel foglalkozó Magyarországom blogon is olvasható sok más érdekes háttérinformációval együtt (különösen ajánlott!), nagyon úgy tűnik, hogy az egész Milton-birodalom ügyesen felépített légvár, milliárdok nélkül, csupán némi hitelből szerzett pénz ide-oda pakolgatásával operálnak. A cég spanyol honlapján nincsenek valós projektek, főleg nem Spanyolországból, csak tervezett román és magyar beruházások, ahogy a kommentelő találóan említi: Magyarországról nézve a milliók Spanyolországban keletkeztek, onnan nézve meg itt. Azaz alighanem fantomtőkéről van szó, amit megfelelően marketingelve meg lehet etetni az emberekkel.
Az egész ügy gennyes, undorító fekély, aminek kialakulásában a kormány és az állami tulajdonú MFB is egyaránt felelős, hiszen az Index birtokába jutott dokumentumok alapján a Pénzügyminisztérium túl kockázatosnak és szabálytalannak ítélte a sávolyi MotoGP (alias Balatonring) beruházás állami hiteltámogatását, ennek ellenére a kormány mégis kitart mellette.
Három civil szervezet sürgette a miniszterelnököt, hogy vizsgálja felül a döntést és tegye lehetővé az MFB által titkosnak minősített szerződés nyilvánosságra hozatalát, mivel közpénzek felhasználásáról szóló megállapodást nem lehet elrejteni.
A KBJ által kiblöffentett zsarolós-sztori egyik legaljasabb húzása az a vád, hogy az egész tiltakozást a pátyi ügyben csak ellenérdekelt ingatlanbefektetők vezérlik.
Nem, kedves Ben Coloman, hadd mondjam el, nekem semmi érdekeltségem az ottani ingatlanfejlesztésben, nem ismerek egyetlen ingatlanbefektetőt sem a környékről személyesen, sőt, az általam a civil összefogásból ismert személyek mind önzetlenül, minden személyes érdekeltségtől mentesen vállaltak szerepet abban, hogy egy általunk környezetrombolónak és tisztázatlan hátterűnek ítélt beruházást próbáljunk megállítani. Számos civil szervezet, független szakértő, környező település és a helyi lakosság többsége van ellenetek: ugyan ki hinné el nektek, hogy mind csak egy ellenérdekelt ingatlanfejlesztő miatt?
A ti világotokban a lefizetés, a zsarolás, a csalás, a fenyegetés természetes, így érhető, ha ezzel az átlátszó mesével próbálkoztok, de ne feledjétek, az emberek nagy része alapvetően becsületes, és vágyik is a becsületességre, mert megcsömörlött az elmúlt húsz év ehhez hasonló mocskos panamáitól és egy helyi jelentőségű igaz ügyért képes kiállni. Nem mindenkit vezérelnek hátsó szándékok és a mindenáron való profitmaximalizálás.
Nekünk is megvan a közös érdekünk: az élhető környezet, a fenntartható jövőbeli fejlődés, a természeti és a hagyományos vidéki értékek, sőt a korrekt üzleti magatartás védelme (már ha ilyen egyáltalán létezhet az ingatlanpiacon). Egyre többen látják be, hogy a fejlődés nem egyenlő az esztelen növekedéssel, a területfejlesztés nem azonosa a lakóparkokkal és bevásárlóközpontokkal.
Nem mondom, hogy ezt ideiglenesen nem használhatja ki esetleg egy ellenérdekelt üzleti kör. De nekik se árt tudni, hogy itt nem konkrétan az egyik maffia ellen tiltakozunk, hanem általában az ingatlanpanama, a mutyizás és a maffiamódszerek ellen. Akik most a Milton ellen lépnek fel, ugyanígy sorompóba állnak más beruházó ellen, ha a helyzet úgy kívánja, és sokkal szervezettebben fognak majd fellépni, tanulva a mostaniakból.

Az egész országban figyelik, amit csináltok, de akár az EU is vizsgálatot indíthat hamarosan, a választások közelednek, és rövidesen minden politikai támogatótoknak egyre kínosabb lesz nyilvánosan közösséget vállalni veletek (ezt mutatja, hogy a mellettetek szavazó pátyi Fideszes képviselőket is kizárják a pártból), hiszen sorra kiderülnek a törvénytelenségek, kiesnek a csontvázak a szekrényből.
Pakoljatok és uzsgyi vissza Spanyolországba milliókat fialtatni a narancsültetvényen! 

Nektek, kedves pátyi képviselők, akik erre a gengsztermódszerekkel dolgozó, gyanús cégre szavaztatok, vajon mikor ér el az agyatokba a vészjelzés, hogy mekkora baklövést követtetek el? Ki fog majd megvédeni, ha majd a mögöttetek álló "keresztapa" be akarja hajtani a meg nem valósult ígéreteket rajtatok, mert bizony nagyon úgy néz ki, rosszul áll a beruházó szénája... Gondolom, nem hallgattok Tankcsapdát, de ez egyszer nézzétek végig a klippet, hallgassátok figyelmesen a szöveget és gondolkozzatok el mélyen, ha még képesek vagytok rá... aztán lépjetek ki, amíg tehetitek. Én szóltam!

 

Ülj le mellém
Valamit mondok
Szomjas vagy látom
Egy üveg bort kibontok
Figyelj…

Lehet, hogy nem vagy gyenge
De ha a szívedbe száll a penge
Attól nem érzed magad jobban
Ha a kocsidban bomba robban
Tudom én, erős vagy persze
De ha a fejedben ott van a fejsze
Vagy a fegyver csövébe nézel
Ott már semmire nem mégy pénzzel és
Hiába vagy gazdag
Ha az égiek leszavaznak
A kocka, ha el van vetve
Te meg a föld alá temetve
Ott már hiába van ügyvéd
Aki a törvényektől megvéd
Itt senki se golyóálló és
Ha szakad a védőháló
A halálugrás végén és a túlvilági TV-n majd

Rólad szólnak a hírek
Veled van tele a sajtó
Aki a pokolra kíván jutni annak
Balra a második ajtó
De ha a Szent-Péter szigetekre már
Be van fizetve az útja
Önnek a Mennyország Tourist
A legjobb szolgáltatást nyújtja

Ééés...
Lehet hogy nem vagy gyáva és
A végén Te maradsz állva
De mire jó úgy ez az élet
Hogyha futnod kell, amíg éled
És hiába vagy bátor
Mint egy római gladiátor
Aki keményebb mint a szikla
Mégis lehet hogy elég egy szikra
A gyújtózsinór végén és
A túlvilági TV-n majd

Rólad szólnak a hírek
Veled van tele a sajtó
Aki a pokolra kíván jutni annak
Balra a második ajtó
De ha a Szent-Péter szigetekre már
Be van fizetve az útja
Önnek a Mennyország Tourist
A legjobb szolgáltatást nyújtja

Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón menjek be?
Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón menjek be?
Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak Én melyik ajtón menjek be?
Mi atyánk ki vagy a mennyekbe moond csak!

Az emberek meg néznek
Hogy az Isten a pénz lett
Sorban nyílnak a bankok és
Az jelenti a rangot
Hogy mennyire állat az autód
Mekkora mellű a nőd és hogy
Meddig bírod feltekerni
A kocsiban a hangerőt
A kocsiban a hangerőt!

Ééé

Rólad szólnak a hírek
Veled van tele a sajtó
Aki a pokolra kíván jutni annak
Balra a második ajtó
De ha a Szent-Péter szigetekre már
Be van fizetve az útja
Önnek a Mennyország Tourist
A legjobb szolgáltatást nyújtja

Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón menjek be?
Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón menjek be?
Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón menjek be?
Mi Atyánk ki vagy a mennyekbe' mondd csak melyik ajtón meenjek bee?
Melyik ajtón menjek be?
Én melyik ajtón menjek be?
Melyik ajtón meenjek bee?

Yooo

Ülj le mellém
Valamit mondok...

3 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény politika üzlet közélet társadalom természetvédelem megmondás panama zsámbék telki páty grupo milton kovács bence jános mervó

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr311792648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sávoly és a kiszervezett államigazgatás 2010.03.03. 08:44:24

A kormány szerint a minisztérium is csak egy tanácsadócég, amit versenyeztetni lehet valódi tanácsadócégekkel, a végén pedig a kedvezőbb tanulmányt kell kihozni győztesnek. (Kép: motogpworld.net) A hír már bejárta a magyar sajtót: az MFB a kormány dön...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patbateman 2010.02.26. 23:27:07

A pátyi képviselők agyát inkább ne boncoljuk... A hétfői testületi ülés után az egyik képviselő arra a kérdésre, hogy miért szavazta meg ezt a nyilvánvaló őrületet, annyit mondott, hogy ő ebben semmi mást nem lát, mint munkalehetőséget - a képviselő építési vállalkozó. Egyrészt ennyire buta, hogy elhiszi, hogy vállalkozása ott tevékenykedhet majd (hmmm, netalántán megígérték neki?), másrészt annyira buta, hogy ezt még el is árulja?

patyicasino 2010.02.27. 11:44:02

Én is küldenék egy dalt nekik:

Egyetlen /részlet/

Miféle világ ez körülöttem, és hová lettek az álmaim
Nem maradt semmi, Te vagy talán az egyetlen
Vihogó tömegek sodornak el, a bélyegen az áll, hogy ”TÉVEDTEM”
Egyre sötétebb van, persze lehet, hogy ez is csak véletlen

Semmilyen emberkék magyaráznak,
Tanítják nekem az életet
Egymást taposva, csámcsogva szívják a véremet

A hülyék mondják meg - mi legyen -
A tisztesség száműzött idegen
Sáros bakancsok tipornak „gyönyörű szívemen”

Mert kétféle ember létezik:
Az egyiket néven nevezik,
A másik az, aki tovább megy úgy is, ha elveszik

Nyerges Attila - Ismerős Arcok

www.youtube.com/watch?v=reeYrEemUGY

patbateman 2010.02.28. 19:28:22

Bob és Bobek aláírást gyűjt: Országos aláírásgyűjtésbe kezdett Bobek József, Sávoly polgármestere annak érdekében, hogy felépüljön a Balatonring elnevezésű világbajnoki futamok rendezésére alkalmas gyorsaságimotoros-versenypálya...
automenedzser.hu/hirek/20100228_Balatonring.aspx
süti beállítások módosítása