Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Készülj fel, lesz még rosszabb

2012.03.30. 17:52 :: Daily Shark

Ez a poszt nem Schmitt Pál doktorijáról szól, még ha az is benne a vezérfonal. Ez arról szól, miért is nem lesz nálunk belátható időn belül érdemi fejlődés.
Nem az a baj a köztársasági elnökkel, hogy nem doktor immár. Attól még, hogy más elnökök azok voltak, nagyon jól ellennénk mi doktori nélküli elnökkel is.
A baj máshol van és az már a hazai politikai élet reménytelenségét és totális kudarcát az jelzi leginkább, hogy ezt sem ő, sem támogatói nem ismerik fel, talán nem akarják felismerni.
Ha valaki csalással szerzett meg egy doktori címet, az nem méltó erre a tisztségre.
Az pedig a legnagyobb jóindulatú eufemizmussal is csalásnak nevezhető csak, ha egy önálló kutatói munkát és ezekből önálló vélemény és következtetések kidolgozását igénylő dolgozat kb. 90%-át valaki szó szerint mások munkáiból fordítja.
Ezt nem menti az a körülmény sem, ha akkortájt ilyesmi elfogadott gyakorlat volt.
Ha Schmitt Pál nincs tisztában azzal, mit jelenthetett egy tudományos munka, aminek elvégzése után méltán viselheti a doktori címet, mostanra sokan elmagyarázták neki, ki virágnyelven, ki nyers őszinteséggel. Ennek ellenére ő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy mindent jól csinált és ő nem hibás.
A felelősség ilyen elmaszatolása szerintem a magyar társadalom egyik legsúlyosabb hibája. Eleve jellemző ez ránk, és ha a legmagasabb közjogi méltóság is ezt mutatja példának, miért is változna bármi?
A másik végzetes hiba Orbán Viktor végsőkig konok, a realitásokkal szembemenő, saját presztízsét és egóját mindenek fölé helyező mentalitása, mely a jobboldal túlnyomó részének gondolkodását is meghatározóan torzítja.
Ennek központi eleme a tévedhetetlenségi mítoszhoz körömszakadtáig való ragaszkodás, semmilyen hiba el nem ismerése (kivéve némi teljesen súlytalan, felszínes kis semmiségeket, melyek taktikai felmutatásával az önkritika látszatát próbálják néha kelteni pusztán PR-céllal, de ezt is többnyire teljesen hiteltelenül teszik), annak sulykolása, hogy bármiben igazat adni azoknak, akik nem velük értenek egyet, egyenlő a vereséggel, az összeomlással, a gyengeséggel.
A mai jobboldal nagy része – hál'istennek akadnak már kivételek, akik néha hajlandóak az önálló, racionális véleményalkotásra és veszik maguknak a bátorságot, hogy a Nagyvezír akaratával szembe menve ezt el is mondják – erre a gondolkodásra van kondícionálva, ezt érzi normálisnak és követendőnek. Tegyük hozzá, a másik oldal politizálói közt is elég gyakori ez a jelenség
A „kétharmadtól” (ami természetesen nem az ország kétharmadának támogatását jelenti) megrészegült Fidesz és holdudvara végre összes sértettségüket, vélt és valós igazságtalanságok miatti frusztráltságukat kiélhetik abban, hogy soha nem látott hatalmat kaptak a kezükbe, és élnek is vele, minden gátlás és önmérséklet nélkül (ahogy tennék ezt alighanem a másik oldalon is sokan, az eddigiek alapján). Ez megint egy olyan tényező, ami azt mutatja, a magyar társadalom képtelen bármiféle összefogásra, kizárólag múltbeli sérelmekért mindig újra bosszút álló, a világot hívekre és ellenségekre osztó ideológiák és objektivitást, ésszerűséget nélkülöző, vallási fanatizmushoz fogható pártosság mentén képes csak bármiféle politikára.
Bármiféle kritika érkezik – akár jogosan, akár csak vitatható politikai támadásként – a reakció háromféle szokott lenni, szabadon kombinálva (a nemhivatalos reagálás, persze - hivatalosan mindez kicsit eufemisztikusabb):
1. ignorálás, néha egy kis jóízű zsidózással „Nyígjanak csak, majd megtanulják, hol a helyük”, „pár libsibolsi bértollnok kajabál, mit számít?”, „Na, mi van, érzik a vesztüket a zsidók? A ti időtök lejárt, jobb ha észreveszitek..”, stb.
2. Azonnali „de bezzeg” ellentámadás, felhánytorgatva bármilyen múltbeli témát (muníciót persze szolgáltatott eleget a baloldal, szó se róla), kulcsszavak: elmúltnyolcév, BKV, Sukoró, szemkilövés, D209, pufajkás, libás Bajnai, államadósság, nemzetárulás, stb. Teljesen mindegy, van-e közük az adott kritikához, lényeg, hogy valamit oda lehessen vágni, nehogy egy pillanatig is kétely merüljön föl, esetleg a kritika igaz lehet.
3. Összeesküvés-elméletek, paranoid sugalmazásokkal, bizonyítandó, hogy minden kritika csakis aljas indokkal létrehozott, fondorlatos manipuláció: „a nemzetközi szoclib maffia támadása”, „bizonyos csoportok Magyarország tönkretételét akarják elérni”, stb.

A lényeg: még ha tudják is, hogy hibáztak, tévedtek, nem fogják gerinces és erkölcsös módon beismerni, a pártfegyelem, a politika „magasabb érdekei” kiölik a karakánságot, a becsületet, a személyes felelősségvállalást, a vélemény csak a párthoz igazítva mondható el, személyi következményei csak annak vannak, amit az istenített vezető úgy ítél meg és mint tudjuk, ő tévedhetetlen.
Ez az egész bizony kőkeményen komcsi koreográfia. Minden megnyilvánulásuk visszaidézi az ötvenes évek kommunista attitűdjeit, még ha tessék-lássék rá is aggatják a demokrácia köntösét, azért feltűnően otromba marad.
Ne csodálkozzunk hát, ha Schmitt Pál nem érti, mi a baj azzal, hogy plagizált. Az egész társadalomról, abban is kiemelten a fülkeforradalmárok moráljáról rajzol kórképet a jelenség. Így aztán szinte már az is mindegy, lemond-e, ő csak egy kesztyűsbáb, a döntést nem ő hozza, hanem Orbán Viktor.
Ha lemondatja, akkor elhangzik majd egy szerecsenmosdató szöveg, a fentiek szerint.
Ha nem mondatja le, akkor is, csak kicsit másképp.
Ugyanazokból a panelekből össze lehet rakni majd ilyet is, olyat is, lényeg, hogy rá tudják tolni a felelősséget bárki másra, leginkább persze mindenkire, aki nem ért velük egyet.
Ez a plágium ügy lényegében már lezajlott, a végjáték csak a szálak elvarrása, de eddig is gyönyörűen kikristályosodva megmutatta a magyar politikai élet permanens válságát
Ennek az is jellegzetes része, milyen „overkill” támadás zúdult minden ellenzéki médiából  az elnökre az úgy kipattanása óta és hogy csúcsosodott ki ez a bizottsági jelentés után.
Csodálkozni ezen se lehet, hiszen a felelősség maszatolása, a másra mutogatás és a botrány eleinte semmibe vételének, később eltussolásának kísérlete reflexből indítja a sortüzet az ellenoldalon, ami egy rövid időre némi egységet tudott felmutatni, mikor akadt egy célpont, akire mindenki rázúdíthatta a csalódott dühét. Hiszen amúgy látványosan szétszakadozott és impotens az egész ellenzéki oldal, hiteltelen és/vagy csetlő-botló próbálkozásokkal.

Nem hiszem, hogy a politikai élet szereplői fenti jellemhibáikból okulnának és változna bármi is a plágium-ügy miatt.
A személyi felelősség vállalása (ami ebben az esetben csak részben Schmitté, hiszen Orbán ragaszkodott tűzön-vízen át hozzá, pedig Kövér László szokatlan módon megpróbálta erről lebeszélni) aligha lehet számítani, már rég túl vannak a „point of no return” állapotán, az Orbáni politika önjáró és csak egy utat ismer, azt, amelyiken az önkritika, a felelősségvállalás és beismerés tilos és elképzelhetetlen, a hibát mindig másban kell megkeresni – és ők nyilván meg is fogják találni.

(A poszt még azelőtt írodott, hogy Orbán kijelentette: az elnök sérthetetlen).

 

 


 

110 komment · 7 trackback

Címkék: vélemény politika közélet orbán plágium megmondás magyarisztán köztársasági elnök schmitt lemondás

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr274350667

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tévedtünk, ártatlan 2012.03.31. 00:57:42

   Tévedtünk, ártatlan 2012. március 30. Elnök Úr, Pali Bácsi, engedd meg, hogy megszólítsalak! Remélem, reméljük, megbocsájtod nekünk, drága Pali bácsi, hogy volt olyan pillanat, amikor kételkedtünk benned. Most, hogy már végérvényese...

Trackback: Schmitt Pál újra vívni fog az olimpián 2012.03.30. 23:58:23

A hónapok óta a média kereszttüzében lévő Köztársasági elnök, akinek többszörösen is a becsületébe gázoltak, Obersovszky Péter után közvetlenül az Elvarázsolt Kastély riporterei útján tesz különleges bejelentést. Tegnapi írásunk nyomán, ma este fél ny...

Trackback: Schmitt Pál miatt szégyenkeznek az egyetemi tanárok 2012.03.30. 22:09:28

Kedden este ezt írta Facebook-falára az alábbi üzenetet az egyik egyetem munkatársa: “Privát közlemény. Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől nem vállalok semmiféle bírálatot. A SE-...

Trackback: Fluck Ákos különvéleménye Schmitt Pál doktori disszertációjáról 2012.03.30. 22:05:37

Lehet, hogy csak Fluck Ákos ügyvéd gondolta úgy, hogy szakmai tekintélyének és jó hírnevének a megőrzése fontosabb a számára, mint az, hogy megfeleljen a kormánypárt elvárásának, hogy mossák tisztára és tegyék elfogadhatóvá Schmitt Pál plagizált kisdok...

Trackback: Mit jelent az, hogy a köztársasági elnök sérthetetlen? 2012.03.30. 22:01:43

Nem lehet bírálni? Nem lehet felelősségre vonni? Nem lehet elmozdítani, ha nem akar lemondani magától? A kérdésre a válasz az ország Alaptörvényében és a Köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényben található. “A miniszter...

Trackback: További doktori vizsgálatok jöhetnek! 2012.03.30. 21:47:18

Schmitt Pál pénteken 20 órakor tévébeszédet tart tévéinterjút ad, amelyben vélhetően bejelenti lemondását valamit mond az ország népének. Az elnök doktori disszertációja körüli botrány azonban szinte bizonyosan tovább gyűrűzik majd. Magukat megnevezni ...

Trackback: Ez egy köztársasági elnök nélküli ország 2012.03.30. 21:35:48

Schmitt maradhat, de elnökként tekinteni rá? Na, az már biztosan lehetetlen. Bizony a politikai elit mindenhatóságának képe a tegnapi események után megdőlni látszik. Ami akár igaz, akár nem: határozottan jó érzés. Sokan Schmitt doktori címének visszav...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demszky 2012.03.30. 22:31:43

@Irsai Oliver: "Szerintem nem feltétlen az a baj, hogy csalással jutott a doktorijához, minden bizonnyal sokan vannak így ezzel." Amíg nem tudunk leszámolni ezzel a mentalitással, nem is lesz élhetőbb az országunk. Tanulni, képezni magunkat nem vagyunk hajlandóak, nyelvvizsgát, jogosítványt, diplomát elsősorban megvenni akarjuk, ha nem tudjuk, akkor kezdünk vele foglalkozni - kényszerből. Ezért tudunk vele azonosulni. Schmitt ügye egy tükör lehet számunkra, tökéletesen bemutatja a hozzáállásunkat bizonyos dolgokhoz. Remélem lesz erő bennünk változtatni.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.30. 22:37:27

@miro1: Gratulálok, tökéletesen begmutattad a posztban leírt 2. típusú választ a kritikákra. :) Köszönöm! :)

[megmondoember] 2012.03.30. 22:39:38

A jövőben Magyarországon
- az adócsaló helyett az adóhatóság vezetőjét kell börtönbe zárni, mert utóbbi a felelős, hogy nem vette észre szerencsétlen adó(csal)ózóról, hogy nem vallott és fizetett be mindent
- a kisgyereket anyukástól elütő gyorshajtó helyett a rendőrt kell felelősségre vonni és elítélni, mert nem mérte be időben és büntette meg az autóst, így az azt hihette, hogy helyes az amit csinál
- a betörő helyett a háztulajdonost kell börtönbe csukni, aki nem szerelt fel elég komoly védelmi berendezéseket az ingatlanára, így a tolvaj azt hihette, hogy jogosan jut be és viszi el a gazda dolgait.

Köszönjük Palibácsinak, hogy új morális vezérirányt mutatott hazánknak. Igazi nagy államférfi és sportember ő. Egyszer még szoborba öntik őt. Remélem minél előbb. Így nem kell majd koporsóra költeni.

Fufo 2012.03.30. 22:41:38

@miro1: Ezt a "besúgó"t alá is tudod támasztani, valami hiteles forrással, vagy csak a szokásos sz@r kenés?

_csanesz 2012.03.30. 22:42:48

Hát be kell vallanom, hogy az egyetemi felvételin (igaz max pontszámot kaptam), de az egyik nehéz feladat kapcsán a szomszédomra "pillantottam", hogyan is kezd hozzá... "Erőt" merítve az ötletből megoldottam. Aztán mérnök lettem, egzisztenciám lett, most van két srácom is.
Holnaptól rettegek, hogy jön a gyámügy, és elveszi őket mert valójában én alkalmatlan vagyok szülőnek, mert egy csalás révén szereztem meg azt mai egzisztenciát adott, ami révén gyerekeket vállalhattunk...

_csanesz 2012.03.30. 22:43:39

Hát be kell vallanom, hogy az egyetemi felvételin (igaz max pontszámot kaptam), de az egyik nehéz feladat kapcsán a szomszédomra "pillantottam", hogyan is kezd hozzá... "Erőt" merítve az ötletből megoldottam. Aztán mérnök lettem, egzisztenciám lett, most van két srácom is.
Holnaptól rettegek, hogy jön a gyámügy, és elveszi őket mert valójában én alkalmatlan vagyok szülőnek, mert egy csalás révén szereztem meg azt mai egzisztenciát adott, ami révén gyerekeket vállalhattunk...

Fufo 2012.03.30. 22:44:18

@_csanesz: Tényleg ennyire nem érted?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.30. 22:44:18

@_csanesz: Ez sajnos nagyon erőltetett volt. Ettől még persze lehetsz jó mérnök.

_csanesz 2012.03.30. 22:46:44

@Fufo: Tényleg... Segíts kérlek!

_csanesz 2012.03.30. 22:48:30

@Daily Shark: Sajnálom, hogy ennyire lepontoztál... De én őszintén (és persze teljes cinizmussal), ennyire tartom "fontosnak" ezt az egész "ügyet"

ducas 2012.03.30. 22:48:35

Beszarok...Még mindíg pártok mentén vitáztok, pofáztok...
Bár a réztolvaj mocskos cigány is a végsőkig tagad, még ha "munka" közben is fogták meg...Nem az a baj itten, hogy lopott a szemétláda, hanem mintát nyújt a NÉPÉNEK, a többi húsz esztendő hasonszőrű csirkefogójával együtt...Ma már a kézfogással is vigyázni kell, meg van e az órád... Szar egy nép lettünk, gerinc nélküli hazug népség...Kukába az egész bagázzsal...Magyar=cigány...Nincsen becsületünk, nincsen szavunk, nincsen semmink, legfőképpen gerincünk nincsen...
Sírunk, zokogunk, hogy milyen szar az élet, de tenni, igazán szívből dolgozni senki se akar...Lopunk csalunk, hazudunk... Pali mért ne csinálja? Aki tud meneküljön innen, aki meg marad, hát ránkférne egy kis vérfürdő szerű szelekció...Mindenki lőjön mindenkire, oszt lesz valami tisztulás...
Lásd a francia forradalmakat...
Rendszerváltás...Röhej...Forradalom kell ide, de olyan amit a plebs csinál és nem válogat...Majd csak kitermelődik egy új elit valahogyan, de az legalábbis eleinte tisztességes lesz...Ámen...Én szóltam...

_csanesz 2012.03.30. 22:56:19

@ducas: Jájjj
Azért a lopás igen-igen speciális esete (lehet) ez? Te életedben nem torrenteztél, nem használtad a másét, nem utaztál a BKV-n jegy nélkül? Sohasem? Mennyiben vagy "más" ember? Vagy másképp, mennyire határoznak meg, mint embert a fentiek (tudom az esetedben csak hazug rágalmak) De vegyük csak a címszereplőt. Ja, hogy egyéniben olimpiát nyert? Ja, hogy hosszú évtizedekig MOB elnök, és NOB alelnök volt? áááh az nem száíit, végül is ország-világ az alapján ítéli meg, hogy a múlt hónapig 3 ember által olvasott akármiben volt-e idézőjel, vagy sem... ÉS még azt mondják, hogy a homo sapiens a lényeglátása miatt (is) emelkedett ki a többi élőlény közül

gigacherry 2012.03.30. 22:59:31

És mit csináljon, akinek pillanatnyilag nincs lehetősége elhagyni az országot? Legyen öngyilkos?

Fufo 2012.03.30. 23:00:01

@_csanesz: Segítek kedves. Hogy te anno ránéztél-e a szomszédod dolgozatára az a te lelkiismereted dolga. A KE viszont az ország legföbb közjogi méltósága, ha úgy tetszik az ország lelkiismerete. Folytassam még, vagy innen már érted?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.30. 23:00:23

@_csanesz: Értem én, amit mondasz, de épp erről beszéltem.
Hogy ez sokkal messzebbre vezet és tulajdonképpen csak a jéghegy csúcsa, mert a mentalitás a probléma, ami ezt az egészet elfogadottá teszi számodra és sok más számára is.
Egyrészt a felelősség elkenése, tökmindegy, hogy mennyire jelentős az ügy, másrészt az, hogy bármi áron menetelni azon az úton, amit kijelöltek, még akkor is, ha már látjuk, hogy jön a vonat az átjáró felé...
Ha a gyereked valami olyat csinál, amit kifejezetten helytelennek tartasz és nyilvánvalóan nem mond igazat róla, mikor rákérdezel, akkor megsimogatod a buksiját és azt mondod, jól van fiam, nem számít? Vagy azt, hogy fiam, akkor lesz ember belőled, ha vállalod, ha valamit elszúrtál, akkor is, ha kellemetlen?

_csanesz 2012.03.30. 23:02:07

@Fufo: Tehát Te elhiszed, hogy LÉTEZIK olyan ember a Magyarországon (a világon) aki nem hibázott, ne lennének bizonyos "érdekcsoportok" számára nehezen emészthető (könnyen támadható) ügyei?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.03.30. 23:03:16

Tolunk kicsivel nyugatabbra mar az ugy kirobbanasakor le szoktak mondani a vetkesek es orokre eltunnek a vilag szeme elol.

Itt meg marad a vastagbor es a nekem szabad, mert en vagyok a magas lovon.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.30. 23:05:46

@_csanesz: Ne relativizálj.
A hibát - vagy mondjuk ki, csalást - menti azt, ha mások is elkövették?
Főleg akkor, ha még csak el se ismeri becsületesen?
A köztársasági elnök az ország legfőbb méltósága. Ezért más normák vonatkoznak rá, mint egy átlagos emberre.
Szerinted mennyire méltóságos cselekedet plagizálni, majd méltóságos dolog-e elkenni a felelősséget és nem beismerni: igen, annak idején azért csináltam így, mert megvolt hozzá a hátszelem, hogy ne ellenőrizzék le a dolgozatomat, aminek csak egy kis töredéke a saját szellemi teljesítményem?

_csanesz 2012.03.30. 23:07:40

@Daily Shark: Az utolsó bekezdéseddel tökéletesen egyetértek.
Egyébként engem az érdekel a legjobban, hogy ki "jött rá" erre a plágiumra. Ha jól vettem ki digitálisan nem is létezik az anyag? Másrészt, ahogy az első hozzászólásomban is próbáltam érzékeltetni nem minden függ össze mindennel. Azért mert valaki karót kap nem kell abbahagyni az iskolát... Azért mert gól születik a focimeccsen nem kell lefújni a meccset...

Fufo 2012.03.30. 23:07:52

@_csanesz: Mindenki hibázhat, de ha már kiderül legalább a felelősséget illene vállalni. Itt nem ez történt. Ha neked ez így elfogadható, lelked rajta, de akkor ne várd el a környezetedben senkitől, hogy tisztességes legyen. A gyerekeidtől se.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.30. 23:08:12

@_csanesz: Nyilván nincs ilyen ember.
De olyan esetleg akad, aki nem a múlt rendszer ranglétráján mászott fel magasra és ha utóbb kiderül, hogy van némi sara, akkor nem próbálja elmismásolni, hanem öszintén és gerincesen kiáll, elismeri, nem pedig addig tagadja, amig rá nem bizonyítják...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.30. 23:10:26

@_csanesz: Könnyen lehet, hogy valami Fideszes belharcban szivárogtatták ki, erre máshol is utaltak. Kövér nagyon ellenezte annak idején, ő pedig elég jó titkosszolgálati információkkal rendelkezik. Nem mellesleg ugye ő követné, ha lemondana Schmitt... de ez csak spekuláció.

catica 2012.03.30. 23:11:52

@_csanesz: Tanulj tinó:
SOHA NEM NYERT OLIMPIÁT EGYÉNIBEN!
Csapatben nyert, úgy h 1X SEM LÉPETT PÁSTRA!
Végig a kispadon ült, de csapattag volt, ezért ő is érmet kapott.....
politikai alapon került a csapatba,volt nála sokkal jobb is.., nem véletlenül nem engedték pástra.

_csanesz 2012.03.30. 23:14:22

@Daily Shark: A relativizálásban is egyet értünk. Kb annyira fajsúlyos a jelenlegi csalás, mintha levideózták volna, hogy jegy nélkül utazik a 2-es villamoson...
Szerintem nem vonatkozik rá más norma. Ami más, az jogállása, és kötelessége/felelőssége.
A csalás semmilyen körülmények között nem méltóságos. OK

Fufo 2012.03.30. 23:17:19

@_csanesz: Hát, ha az neked nem fajsúlyos, hogy Magyarország köztársasági elnöke egy gerinctelen, hazug csaló, akkor nincs miről beszélnünk.

_csanesz 2012.03.30. 23:20:12

@catica: ajjaj ezt tényleg benéztem... De most utánaolvastam... Igazad, van... nem nyert egyéniben "csak" világkupát. (Persze az nem olimpia). Egyébként a nem értek a víváshoz...
(Azért remélem ide írhatok még, hogy kiderült, hogy ilyen csúnyán valótlant állítottam ... :) )

ducas 2012.03.30. 23:21:06

Én igyekszem becsületesen élni és mértékkel hazudni...Természetesen vannak ügyességeim, de nem utazom bérlet nélkül, mértékkel és a lebukás esélye nélkül csalok adót, de a megélhetésem miatt vagyok rákényszerítve...Nem lopok, nem károsítok meg senkit, még az un. adócsalásaim alkalmával sem, hiszen ezt egy áfa visszaigénylő civil bulin keresztül csinálom...A belem kidolgozom diplomásként, hogy reménytelenül embert faragjak drogbetegekből és bűnözőkből, semmi állami segítség nélkül, de nem is kell ezektől semmi, még ha adnának is...Teszem a dolgom, megpróbálok megélni, de nem lopok ...
Nem károsítok meg senkit...Vannak elveim és hiszek abban, hogy a mi civilek tehetünk ezek ellen a mocskok ellen...Ja és napról napra élek...Nem baj...Igénytelen vagyok, de egy UZIT elfogadnék, mert nő a dühöm amolyan önmagát eltartó polgárként...Nem burzsoáként, hanem citoajenként...

_csanesz 2012.03.30. 23:24:21

@Fufo: Én nem látok még tisztán ebben az ügyben... Nem láttam azt a bizonyos doktorit, és nem ismerem pontosan az "akkori" szokásjogot sem. Sőt, azt sem tudom, hogy egyáltalán Ő írta-e a doktoriját... Amit megértek, az az hogy a jelenlegi szokásjog alapján ez plágium. Kb. ennyit igazolódott vissza a mai interjúban is

_csanesz 2012.03.30. 23:26:03

@Daily Shark: Ebben látod nem hiszek. Minden ember aki 30 évnél idősebb, az a "múlt" rendszer ranglétréjén mászott fel... (Lehet, hogy ciki, de én is voltam még úttörő)

campobaszo 2012.03.30. 23:26:58

@_csanesz: "Ja, hogy hosszú évtizedekig MOB elnök, és NOB alelnök volt?"

Ez itt a lényeg.Schmittel nem az a baj,hogy csaló,lopta a doktoriját,hanem hogy évtizedekig kiszolgálta a kommunista diktatúrát.Mások is nyertek olimpiát,de utána nem "küzdötték" magukat vezető pozíciókba Kádár alatt.

ducas 2012.03.30. 23:27:03

Ja, és már nem vagyok se bal, se jobboldali...Voltak érzelmi elhajlásaim, de a politika, a politikusok, nálam az ügyvéd, háziorvos, lángossütő, stb kategóriába kerültek...Csak ne volnánk, mi magyarok ennyire elbirkulva...Van a juhász, a kutyáik terelnek bennünket, mi meg ide-oda ténfergünk...Lehetőleg egy jól lelegelt területen...Bassza meg...

_csanesz 2012.03.30. 23:27:20

@Daily Shark: Lehet. Nem vagyok jó a pártpolitikában... Bár azért az meg kell jegyezem, hogy ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor nem értem mitől ilyen aktív az LMP? :)

_csanesz 2012.03.30. 23:28:52

@Fufo: Naaa azért, ez eléggé általánosítás. Maradjunk annyiban, hogy egy(1) hivatalos munkája kapcsán felmerült a plágium, sőt ahogy értem a jelenlegi megítélés alapján pontosan az történt

Démonmac1 2012.03.30. 23:29:22

@_csanesz: Ez az 20 évvel ezelőtti szokásjog szerint is plágium.

ducas 2012.03.30. 23:31:53

Ne Kádározzunk itt kérem...
Nem pofázhattál, de volt mit zabálnod, lett lakásod/anyád még mindíg abban él/, rend volt...Nem mintha visszasírnám, de ennyi nyomorult hazug geci nem volt akkoriban...
Láttad ki az és vigyáztál vele..De ma kiben bízhatsz? Orbángyurcsánybajnajismitt...Kiben?
Motass egy embert aki jó!!!

_csanesz 2012.03.30. 23:32:00

@ducas: Sajnálom, és remélem, hogy lesz változás az életedben... Én pl. biztosan kevésnek érzem magam a máról-holnapra éléshez.
Azért arra viszont felhívom a figyelmedet, hogy társadalomban élünk. Ennek kellenek a vezetők, akik viszont EMBEREK.

_csanesz 2012.03.30. 23:34:16

@campobaszo: Gondolom azt akartad írni, hogy ...akik kiszolgálták a Kádár rendszer ÉS Köztársasági Elnökök lettek... mert ÉS nélkül bizony nagyon sokat voltak....

ducas 2012.03.30. 23:35:24

Mondok én egy végszót:
Szar az élet, szebb a halál,
Temetkezzen Kőhalminál!
Mind hülyék vagyunk...

_csanesz 2012.03.30. 23:36:10

@ducas: :) Mondj jobbat. 10M ember várja már, vagy 20 éve... mert valaminek azért kell lennie

kela-bá 2012.03.30. 23:37:27

@ducas: " de egy UZIT elfogadnék"
Érdekes,és sokakra igaz amit irt, de kire lőne ? Ez a kérdés.
Bár csak a kis doktori lenne az oka annak, hogy a "belem kidolgozom", meg sokan mások...
Ha van ideje tájékozódjon:
- Youtube:Mi a probléma valós oka
Magyarországon ?
- Youtube:A hibás képlet amellyel leigázzák a világot.
- Az egészségért:Irány a szabadba, ha lehet mezitláb, mert az a elektro szog ellen hasznos. Jó éjt !

Fufo 2012.03.30. 23:44:19

@_csanesz: Az Istenért! Csalt és hazudott! Nem elég?

ducas 2012.03.30. 23:50:00

Nem értitek meg az én bajomat és dühömet...
Nem az a bajom, hogy hónapról hónapra élek, leszarom...Nem az a bajom, hogy minden támogatás nélkül kínlódok olyan emberekkel akik többer lennének hívatva és eredmény nulla... Az én bajom az, hogy rajtam kívül kb 3 millió ember teszi ugyan ezt 20 éve...
És tűrjük, és tűrjük...Naponta hazudnak a pofánkba, lopják ki a zsebünkből a kenyérrevalót és gazdagodnak meg a mi vérünkön és zsírunkon következmények nélkül...Öreg vagyok már bohócnak, de bohócruhában, valami jól megépített barrikádon el tudnám magam képzelni...Ezt az elitet el kell zavarni...Revolúciót kell csinálni, mert belerokkanunk mindannyian...
Én szóltam...

kela-bá 2012.03.30. 23:55:00

@ducas: " Mutas egy embert aki jó "
Gondolom a politikusokra irányult a kérdés, azok talán kevesebben vannak, mint a többiek.
Reménykedjünk mint Ő : AVATARA-A AMAGYARSÁG SZEREPE 2012-BEN.AVI. És az egészségünkért érdemes hallgatni Őt : weixel-várhegyi lászló
természetgyógyászt, aki nem "harcol" a parlagfű ellen, hanem eszi. Nem is allergiás rá. Jó egészséget !

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.03.31. 00:01:25

Én egy kicsit szkeptikus vagyok az üggyel kapcsolatban! Nem tetszik a mese!

Elutazik Bulgáriába, megveszi bolgár nyelven a könyvet, amiről azt sem tudja mi az, mert nem ért azon a nyelven, majd hazajön és 200 oldalt fordít, csak azért, hogymeglegyen egy szakmai diploma... amihez nem kell semmiféle kutatómunka, nyugodtan felhasználhat más forrásokat, csak jelölnie kell... ráadásul fiatalabb korában már oldalakat publikált a munkájából belőle...

Ez nonszensz... ahhoz, hogy valaki idegen nyelvrőllefordítson egy szöveget úgy, hogy az utána beazonosítható legyen... az anyanyelvi szintet követel... ha pedig nem beszéli... akkor az irdatlan munka.. minden szót kiszótárazni...

Ellenben a plágiumot felfedezők... irdatlan szerencséjük volt, hogy tudtak bolgárul is és olvasták Schmidt disszertációját... Ez kb ugyan az az eset, amikor különösen védett adatairól elővett a neonáci magyargyűlölő maffia egy aktát, és kitálalta a fiatalkori balesetét...

Sittes Paja 2012.03.31. 00:08:57

sok mindenben igazad van.
shittet nem lett volna szabad jelölni.
shitnek azonnal le kellett volna mondania, amikor ez kiderült.

DE

ennek nem szabadott volna kiderülnie. ez a piszlicsáré igazság (se shitpaja személye) nem ér annyit, amennyibe ez a dolog nekünk került.

normális országban egy ellenzéki, de patrióta főszerkesztő soha nem hozta volna le ezt az infót.
mert hiába jött volna neki, nekik jól politikailag, felmérte volna, hogy ezzel a saját országának olyan károkat okoz, ami túl nagy ár.
még ha egy általam utált bohóc is az elnök, inkább lapítok, mert nem ér annyit az egész.

a HVG újságírói nettóhazaárulást követtek el, amikor a clinton irodából a szél által befújt az infót lehozták, és nem a nemzetbiztonságot értesítették.

ha te amerikában elmennél a foxnewshoz, hogy a demokrata elnök kecskékkel baszik, szerinted az lehozná, hogy dejó, ártunk a geci demokratáknak? megnyerjük a következő választást?
lófaszt. azt mondaná, hogy hiába ez a rohadt perverz állat az elnök, ő az elnök. de az USA elnöke nem lehet egy kecskebaszó, mert hiába ez az igazság, ha ez kiderül, a presztizsveszteség akkora, hogy az túl nagy ár.

_csanesz 2012.03.31. 00:11:39

@Fufo: Még mindig nem érted...
Remélem akkor nem követelnéd a lemondását, ha a Fókusz a TV2-n leleplező műsort állítana össze a legutóbbi baráti ulti-partiról, ahol a Schmitt lapot cserélt a talonból, amíg a többiek kimentek sörért...

_csanesz 2012.03.31. 00:13:49

@Sittes Paja: Na végre!!! ...valami lényeglátás ma estére... Köszönöm

Sittes Paja 2012.03.31. 00:19:16

@Fufo: az ország érdekeihez képest, nem fajsúlyos.
annyian jutottak így, vagy még ígyebbül diplomához, doktorihoz, hogy ezért pont a KE-t (nem shitpaját) elővenni vicc.

de nálunk vannak, akiknek kéjes örömet okoz, halejárathatják az országot, ha árthatnak.

aztán amikor komoly tudósokat mégse hívnak meg vmi projektbe, mert hát SOTE, tudod ott volt az az elnök, aki úgy lett dr, hogy másolt és még summa cum laude is lett, akkor majd mi a faszt csinálunk?
örülünk?

családon belül vmi minimális imerta kéne, hogy legyen.

ha shitpali nem lenne KE, akkor bármikor be lehetne buktatni, de mivel ő a KE, így a bebuktatása hazaárulás. az ország lejáratása, a tudományos életünk presztizsének lejáratása hazárulás.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:20:27

Egyrészt remek írás.

Másrészt:

@Irsai Oliver: De igen, nagy baj, hogy csalással jutott hozzá. Tudod, gondolkodtam, hogy miért zavar, ha valaki a buszsávban előre tolakodik és így jut előnyhöz. Azért, mert ilyenkor lúzernek érzem magam, mert én megadom a tiszteletet másnak. Ezt a tiszteletet nem adja meg az, aki csal a doktorival. És ez az egész ország mentalitása. A kiskapuk folyamatos keresése, ügyeskedés, sógor-koma mutyizás. Olyan ez, mint a kutyaszar. Amíg a társadalom tagjai nem nézik ki maguk közül azt, aki otthagyja a kutyája után a kutyagumit, addig nem változik semmi, hiába bármilyen büntetés. Ha majd úgy érzi az ilyen, hogy szégyenében majd' elsüllyed, na akkor fognak változni a dolgok.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:23:00

@Sittes Paja: Szerintem az a hazaárulás, hogy kiderült és nem mondott le. Ezzel megmutatta, hogy nálunk tényleg nincs semminek következménye.

Ejnye no, már megint más a hibás? Jó magyar szokás szerint?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:24:57

@Sittes Paja: Meg aztán: nem nagyon volt mit lejáratni. Már rég nincs tekintélyünk, ezt Orbánék elintézték.

Sittes Paja 2012.03.31. 00:27:37

@Con Storm: franciául volt a georgiev mű.
de georgievtől nem lophatott, mert georgiev fogta és lemásolta a jegyzőkönyveket. az a rész ilyen táblázatok meg leírások. mi a kézilabda meg ilyesmi :D
georgiev forrása 1az1ben a nob jegyzőkönyvek. ő is fogta, kimásolta őket és összeállította az adott témában egy egységes, igényes munkává.
shitpali ezt és más eredményeket állított össze egy másik, bővebb, átfogó témában készült munkához.

a heinemann féle 20 oldalas másolat inkább ami aggályos.

de egy kisdoktoriról beszélünk, nem nyilvánosan terjesztett, kereskedelmi forgalomban lévő műről.

itt mindenki vicsorog, pedig aki puskázott vagy a padtársáról másolt a 2.-os témázárón, az u.ezt követte el.
szakdolgozatokat meg hagyjuk is. évfolyamtársaim közül nagyon kevés illető szakdolija menne át egy ilyen utólagos vizsgálaton...

Sittes Paja 2012.03.31. 00:31:35

@Miazmás: azi hazaárulás igen,mert ha már megtörtént, akkor lépni kell.
különben biztosítod a további károkozást, és így ugyanolyan mocskos hazáruló leszel, mint a HVG-sek.

az egyetlen jó lépés lett volna, azonnal lemondani a januári cikk után, és azt mondani: "1 oda"

szerintem őrjöngtek volna, hogy nem az lett, amire számítottak. így viszont csápol az egész hazaáruló oldal, hogy orbán és shitpali tényleg annyira hülyék, hogy így akarnak nyerni...

"Már rég nincs tekintélyünk, ezt Orbánék elintézték."
hülye vagy. gáti-konrád-heller féle maffiát akartál írni, ugye?
vagy a hvg-t is ide vehetjük már...

komplikato 2012.03.31. 00:32:40

Párszor említettem, kaptam is érte pofámra. Egy japán üzletember és diplomata írta, hogy magyar ember két szót nem vesz a szájára, inkább saját késébe dől, és ez a két szó a "sajnálom" és a "tévedtem".

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:33:18

@Sittes Paja:

"szakdolgozatokat meg hagyjuk is. évfolyamtársaim közül nagyon kevés illető szakdolija menne át egy ilyen utólagos vizsgálaton..."

És akkor most minden rendben van? A puskázás is csalás. Talán nincs akkora tétje és amikor kiderül akkor nincs mese, vállalni kell a felelősséget. Na, ez utóbbi nincs most meg.

komplikato 2012.03.31. 00:37:11

@Sittes Paja: Tök nyolc, mindenki beállt a sorba, hiába ígérte ellenkezőjét. Igen is arról szólt a gengszterváltás óta eltelt 22 év, hogy semminek sincs következménye ... legalább is ha "fontos ember" vagy annak haverja vagy.
Szerinted hány országban van köztörvényes belügyminiszter? Gyakorlatilag nem volt olyan párt, aki kisebb nagyobb közvagyon szétlopásban vagy céges haveri mutyizásban nem volt benne valamiben. Sőt, szinte politikus sem sok, azokat általában sorban ki is szórták. :(
Annak idején a Postabank szétlopását hétpárti egyezéssel meg tudták oldani, csak az ország alakítását és irányítását nem. Nem is lett az ügyből semmi, Postabank megrogyott kissé, hülye adófizető pénzéből talpra lett állítva. És ilyen ügyekből több ezer volt.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:39:17

@Sittes Paja: Egyrészt én nem használnám ezt olyan könnyen. Tudod, éppen megvádoltál valakiket egy bűncselekménnyel. Én a helyükben beperelnélek, csak azért, hogy tanulj belőle. De ahogy látom, már megint más a hibás. Te jó magyar vagy, 5-ös, leülhetsz. Tehát az a hibás, aki felfedte a csalást. Remek. Na, ezért mondom, hogy a hit káros. Mindenki hülye, csak te vagy villamos. Milyen jó mindig másra kenni a dolgokat, mindig azt nézni, hogy mit miért NEM lehet megcsinálni és hogy a körülmények mennyire bántanak minket, jaj! Mintapéldánya vagy a felelősséget sohasem vállaló magyarok nagyon népes csoportjának. Tudod, én megmondom, ha valamit elk**tam, mert így érzem tisztességesnek. Momentán a magyar azért tart ott, ahol, mert mindig könnyebb másokat hibáztatni a saját kudarcainkért. No, ilyen lehetsz te is.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:42:44

@Sittes Paja:
233.§. (1) Aki
a) a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol
b) más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt adatot hoz a hatóság tudomására
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján büntetőeljárás indul.
(3) Ha a hamis vád alapján a vádlottat elítélik, a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:43:50

@Sittes Paja: Így hazaárulóztok ti. Ezt hozta az erkölcsös jobboldal, ugye.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:50:17

@Sittes Paja:

Hazaárulás:
144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

És: Ha tudomásodra jut egy bűncselekmény, köteles vagy azt a hatóságok tudomására hozni, ellenkező esetben téged csuknak be.
Nos, elő a konkrétumokkal!

röhögő 2012.03.31. 00:50:47

@Con Storm: Á! Az elmebeteg Con Storm aki szerint Hawking ellopta az elméleteit! :-))

"Con Storm válaszolt neked:

@röhögő: Hawkings multidimenzionális fizikai modelljének a filozófiai alapjait én dolgoztam ki, amit ő matekkal megtámogatott, és az elmélet egy könyv egy fejezetében meg is jelent évekkel azelőtt, hogy bejelentette mire készül...

Úgyhogy... ha le tudtam írni, a rezonancia dinamikáját a részecske reakció világnak, akkor hidd el tudom mit beszélek!

A magyarországi áltudományos életben sokkal több a dogma, mint az igazi valós világmodell...

A neutron mágnesesen és elektromos töltés szerint semleges, csak tömege és spinje van neki... a spinnek lehet 3 típusú rezonanciája ami alapján még be lehet sorolni... amint láttam valami debil ezt mosta össze maga a ezzel az állapotkategóriával...

magyarinfo.blog.hu/2011/06/25/gazdasagi_szabadsagharcunk_veget_ert#c13870162 "

_csanesz 2012.03.31. 00:52:52

@Miazmás: Nem a lényeget látod! Egész más az egyéni felelősség és kudarc, mint társadalmi (ne adj Isten vezetői)
A cél szentesíti az eszközt nem magyar mondás!
Minden szar, ami magyar... Utálom ezt a stílust! Lásd már meg, attól még hogy szaros, attól még lehet jó és hasznos és (eltekintve a szartól) még tetszhet is... (Majd ha pelenkázod a fiad rájössz... :) )

_csanesz 2012.03.31. 00:56:00

@Miazmás: ???
erkölcsös jobboldal?
Miért a baloldalnak már az sincs?

_csanesz 2012.03.31. 00:58:10

@Miazmás: Hol van itt a hatóság? Te szerencsétlen! Na nehogy már ez a - dühöngőnek is szar - fórum összekeverhető legyen bármiféle hatósággal...

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 00:59:08

@_csanesz: A lányomat már pelenkáztam anno, nem volt jó, de hasznos inkább. Azért nem értek egyet, mert véget vetni a mutyi-sógor tudomisén milyen rendszernek közös érdek. Nem a hírvivőt kell büntetni. Majd még a végén schmitt (igen, kisbetűvel, mint nemecsek) áldozat lesz.

Sittes Paja 2012.03.31. 01:00:32

@Miazmás: szal mielőtt ezt a hülye demagógiát elhiszed, megismétlem amásik blogon leírt gondolatkísérletemet.

újságíró vagy piréziában. feltársz valamit, ami ugyan igaz, de nyilvánosságra hozva mondjuk háborút jelent vmely szomszédos országgal. mit teszel? megjelenteted, vagy kussolsz/nemzetbiztonsághoz fordulsz?

a nemezeti érdek >> shit paja doktorijának eredetiségét érintő igazság napvilágra kerülése.

am meg a vádaskodásodat illeti: egyik tényállás sem állja meg a helyét :)
-hatóság előtt? nem
-bűncselekmény elkövtésével vádol? nem, véleményt nyilvánítottam, és a hazaárulástnem mint büntetőjogi kategória használtam, hanem hétköznapi értelemben. töbször ki is fejtettem, hogy mit tartok az illetők eljárásában annak.
-koholt adat? adat nem is volt, koholt meg pláne.
-indult ejárás? nem, mert nem is tettem felejelentést.
blablabla

minek jogászkodsz ha segghülye vagy? hamis vádhoz az kell, hogy elmenjek feljelentést tenni, és azt bűncselekmény hiányában elutasítsák.

aki pedig pártpolitikai, ideológiai célból, egy olyan kategóriájú ügy, mint shitpaja doktorijának eredetisége, 'igazságának' nyilvánosságra hozatalakor nem veszi számításba, hogy ez az országnak milyen károkat okoz, az az én szememben hazaárulást követ el.

pont azért rendelkezik minden országban úgy a törvény, hogy az elnök, uralkodó személye sérthetetlen, hogy személyén keresztül ne lehessen az országnak károkat okozni.

próbálj elmenni a foxnewshoz, hogy bizonyítékod van rá, hogy obama kecskéket baszik. szerinted lehoznák? vagy küldenék érted az FBI-t?
tőlünk nyugatra a saját főszerkesztőd adna a szakszolgálatok kezére, ha a te kis szaros igazságod olyan mértékben veszélyesztetik a nemzet érdekeit, mint ami nálunk is épp történik.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 01:01:09

@_csanesz: Nem keverem én ezt. Bár, akár egy ilyen kijelentés alapján is indulhatna eljárás abszurd esetben. Csak azt kívántam szemléltetni, hogy milyen könnyen használnak emberek szélsőjobbtól hallott szar kliséket, és fel sem fogják, hogy milyen komoly dolgokat mondanak.

Sittes Paja 2012.03.31. 01:03:47

@Miazmás: nincs smit bazmeg. nem létezik jelenleg. KE van.
a KE intézménye az áldozat. az ország az áldozat. a SOTE, az ott végzett tudósok, az egész tudományos életünk presztizse...

de megérte, mert ütöttünk egyet shitpaján meg zorbánon.

mocskos hazaárulók vagytok. ennyi.

és ez független attól, hogy meg se szabadott volna választani, és egy köcsög nímand volt egész életében, és a faszért nem mond le, ha már bebuktatták.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 01:07:21

@Sittes Paja: Mást tartunk nemzeti érdeknek. Én azt, hogy egy ilyen báb ne legyen köztársasági elnök, valamint azt, hogy egy ilyen kormány ne járasson le a világ előtt. Ebből a nézőpontból a HVG inkább a nemzet mellett van, mert megmutatja, hogy van itt még épeszű ember, aki elutasítja ezt a nagyérdemű kormányt.
Vádolsz valakit? Igen. Kijelented, hogy hazaáruló. Van információd? Nem tudom. Ha van, akkor jelentsd fel, különben bűnrészes vagy. Ha nincs, akkor kussolj és ne vádolj másokat. Kettőnk közül tehát nem én vagyok a segghülye. Viszont te csak csapkodsz a levegőbe. Jellemző.

"pont azért rendelkezik minden országban úgy a törvény, hogy az elnök, uralkodó személye sérthetetlen, hogy személyén keresztül ne lehessen az országnak károkat okozni."

Ez a FIDESZ-duma. Már megint meg kell valamit magyarázni, félre kell beszélni, másokra kenni és különben is: elmúltnyolcév.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 01:09:15

@Sittes Paja: Szerintem meg a KE intézményét Schmitt járatta le. A borzalmas helyesírással, a hülyeségekkel, a mindent kritika nélkül aláírással. Akkor a te fogalmaid szerint Schmitt hazaáruló?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.03.31. 01:10:11

@Sittes Paja: Már megint bűncselekménnyel vádolsz, látod?

Sittes Paja 2012.03.31. 01:22:14

@Miazmás: tehát igazam van. nálunk nem ellenzék van, hanem hazaáruló oldal. ennyi. amit te itt leírtál, az engem igazol, te is hazaáruló vagy. pártpolitikai célokból, ideológiai megfontolásból bármit, még a saját hazád rekintélyét is képes vagy feláldozni. vagy legalábbis egyetértesz és támogatsz ilyen gyakorlatot.

a köztársasági elnök mindig báb. (göncznél nagyobb és gusztustalan báb soha nem lesz, ez shitpaja szerencséje is. ő nem lopott, róla csak 100 oldal tűnt el 89 az állambiztonsági aktájából)

nem a kormányjára le a világ előtt, hanem a gáti-konrád-heller maffia. olvasgassál kommenteket a külföldi cikkek alatt. néha én is mosolygok, amikor azt írja a német, angol, osztrák, hogy nekik is egy ilyen orbán kéne :D

" a HVG inkább a nemzet mellett van, mert megmutatja, hogy van itt még épeszű ember, aki elutasítja ezt a nagyérdemű kormányt."

tehát pártpolitikai célokból lejáratja az egész országot, egyik legjobb egyetemünket stb stb.
épeszű? :D ti?

szóval még1x - hol az a határ, ahol az egész nem ér annyit, mint amennyibe az országnak ez kerül?

de mit vitatkozok én itt egy köcsög gyurcsanyistával, aki azt sem tudja, mi a különbség vád és vélemény-nyilvánítás között :D

fidesz duma? nekem annyi közöm sincs a fideszhez, mint neked, ennyire fideszduma. ez a valóság okoska. a valóság.
ezért van az, hogy az ilyen pozícióban lévő személyeket még korábban elkövetett bűncselekményeikért nem lehet elővenni. hameg nem lehet, akkor a sajtó miért venné ezt elő?

a KE intzéményét minden áron meg kell védeni. akkor is, ha épp csita a KE és banánt dugdos a seggébe.

itt csak te/ti beszéltek félre. én számtalanszor leírtam, hogy hülye zorbánnak meg se szabadott volna választatnia ezt a majmot, és ha már bebuktak, akkor azonnal le kellett volna mondani pont azért, hogy ne az ő/ti játékotokat játszuk. pali ment volna a levesbe januárban, már kutya nem foglalkozna a dologgal.

csak az okozattal ne akarjuk már megmagyarázni az okot.

Sittes Paja 2012.03.31. 01:24:05

@Miazmás: :D nem, már megint véleményt nyilvánítottam.

ha azt mondom, beloptad magad a szívembe, akkor éppen bűncselekménnyel vádollak? te idióta...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.31. 02:38:32

Hazaárulás:
Mi árt az országnak és milyen szempontból?
Az árt-e, hogy az elnöke a miniszterelnök bábja, mellesleg pedig csaló, vagy az, hogy ennek kiderülése rossz színben tünteti fel az országot?
Nem kellett volna olyat választani, akiről kiderülhet.

Az elnök nem sérthetelen, csak éppen kiterjesztett mentelmi joga van. Ugyanakkor az alkotmánybíróság megállapítása szerint jogosan bírálható.

A bírálhatatlanság uralkodókra vonatkozott. Magyarországon nincsenek de jure uralkodók, tehát a KE intézményére nem vonatkoztatható a bírálat alóli mentesség.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.31. 02:47:34

@Sittes Paja: Speciel ahol én írtam szakdolgozatot, azért nem volt szokás az ilyesmi. Legalábbis én nem hallottam róla és eszembe se jutott ilyet csinálni.
Ami az én témám volt, arról egész egyszerűen nem is nagyon létezett szakirodalom, összesen egy könyvet és egy magazint találtam róla, és az is csak nagy általánosságban tárgyalta a témát, minden számítást vagy tervrajzot mellőzve, gyakorlatilag nulláról, pusztán feltételezések alapján építettem meg a készüléket és írtam meg a szoftverét. Pedig csak két évvel volt SP doktorija előtt...
Amúgy leszarom, még hányan puskáztak vagy másoltak, egy MÉLTÓSÁG nekem ne legyen sumák, és nem is annyira az zavar, hogy ezt megcsinálta, hanem hogy váltig tagadta és még mindig adja a sértettet, mintha neki lenne igaza. Ez az igazi sumákság.
Igen, én is puskáztam időnként, de egy évközi dolgozat nem azonos kategória egy doktorival, már csak azért sem, mert ha egem rajtakaptak, akkor bevésték a karót, neki meg eleve olyan hátszele volt, hogy nyilván biztos lehetett benne, senki nem fog belekötni. Ezért hibás az az érvelésed, hogy aki puskázott, az ugyanezt követte el. A következmények tudatában ő sokkal könnyebben megtehette, nem kellett szankcióval számolnia.

dtk74 2012.03.31. 03:11:04

A rendőr, megunva a sok kritikát, elhatározza, hogy villant egy nagyot, és megtanul vízen járni. Sok gyakorlás célt ér, eljön a nap, amikor fényes délben, a főváros szeme láttára végrehajtja a nagy tettet, átsétál a Dunán. Másnap szalagcímekkel hozzák az újságok:
A rendőr nem tud úszni!
Ez a történet az inverze az SP sztorinak - a rajongók szempontjából. (SP itt az elnökünk, nem a nagydumás monogram-rokona)

Mike36 2012.03.31. 04:56:13

@_csanesz: ez egy dolog hogy csalt, de amit a cikkben is benne van, te nagyon okos, az a vállalhatatlan amit utána összevissza hazudozott, sőt most is azt mondta, ő a legjobb tudása szerint írta. nem másolta, ő aztán nem.

Mike36 2012.03.31. 04:58:30

@ducas: becsületünk tényleg nincs
az üzleti életben is mindenki ott bassza át a másikat ahol tudja

Mike36 2012.03.31. 05:08:37

@Con Storm: kár hogy szerencsétlen bolgár franciául írta
egyébként nem hiszem, hogy Plagibá másolta volna saját kezüleg, kellett neki egy doktori, hát levajazták neki okosba
ő talán aláírta a nevét

egyébként egy igazi karrerista, pártállam idején is jól feküdt, tudta hová kell dörgölözni, kinek a seggét kell nyalmi, NOB és MOB elnőkként sem éppen a gerincességéről volt híres, simán cserbenhagyta a sportolóinkat, nem mondott le amikor a dopping kiderült, ő nagyon nem mond le semmiről ha nem muszáj

Mike36 2012.03.31. 05:11:12

@Sittes Paja: jaj de jó, hogy már megint az a bűnös aki kiteregeti a szennyest, és nem az aki odaszart
nincs már felségsértés atyafi

Mike36 2012.03.31. 05:14:33

@Sittes Paja: aha, hogyne, USA-ban aztán nem derül ki, ugye
lásd Watergate, Clinton ügye, stb
tényleg mindenki mélyen kussol mindenről, mert ezt kívánja a haza
na pont nem

Mike36 2012.03.31. 05:26:27

@Sittes Paja: tehát MO-n minden tökéletes, aki mást mond az hazaáruló

értjük

Orbán is így gondolkodik

épül és szépül a szocilizmus, a kapitalizmus meg rothad

mekkora egy tekintélyelvű rohadék vagy te

brumeszkosz 2012.03.31. 07:50:02

@_csanesz: Édesapád nem mondta ,hogy csalni, lopni nem helyes????
Ez amúgy sem egy puskázás volt. Plagi bá mindent lopott az életben amije van!!!

brumeszkosz 2012.03.31. 07:52:19

@Mike36:
Ezeket a dolgokat amit írtál az agymosott fidesznyik banda miért nem tudja felfogni????

csabakirályfi 2012.03.31. 08:08:08

@Sittes Paja: Ha már szemedet ilyen lelkesen veted Amerikára:
- Watergate
- Monica Lewinski (ez hajaz a példádra)
- Wikileaks

És végül: Gyurcsány idején miket írkáltál?
Belinkelnéd?

TomT 2012.03.31. 09:17:53

Egy bohóc másolta a doktoriját - mint millióan rajta kívül. (Nem, nem annyi ez a millió, mint ahányan a sajtószabadságért aggódnak.) Becstelen dolog. Komoly emberhez méltatlan.
Csakhogy hozzá vagyok az ilyesmihez szokva.
Itt lehet sunyi besúgó, piti gazdasági bűnöző és milliárdos tolvaj is akármekkora jani, elnök, miniszterelnök, párttitkár - ez az az ország. Engem egy másolt doktorinál sokkal jobban érdekel pl az MVM-es bűnszervezet, sok feddhetetlen politikus és tótumfaktum örök barátaival a főszerepben.

Persze az is beszédes, hogy ki, mi ellen emeli fel a szavát.

Lencsés István 2012.03.31. 09:20:08

Azt írjátok hogy : " .... Nem az a baj a köztársasági elnökkel, hogy nem doktor már. .... "

Hanem mi a baj vele , komolyan kíváncsi vagyok .

kzoltana 2012.03.31. 09:28:12

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan koszos napra ébredünk, mint tegnap?

Mike36 2012.03.31. 11:16:32

Még egy dolog jutott eszembe: ha munkahelyeden kiderül, hogy a diplomádat vetted, szerinted kibasznak? És kb mennyit ér az a védekezés, hogy: dehát főnök, mások is vették a diplomájukat, nem csak én, mi ezzel a baj? Másnap már mehetsz a munknélküli segélyért.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.03.31. 17:56:43

@Lencsés István:
Elég világosan leirtam: csalt, rajtakapták, nem állt ki gerincesen beismerve a hibát, hanem ködösített, hantázott, nem vállalta a felelősséget, és meg van győződve róla, hogy ő mindent jól csinált és meg van sértve. Ilyen ember méltatlan az elnöki posztra. Ha még mindig nem érted, nem tudok segíteni.

Lencsés István 2012.03.31. 20:37:02

@Daily Shark: Mi a csalás szerinted ? Mert nem csalt ez a tény ( a forrás használata nem tilos ) , tehát hazudsz , ráadásul név nélkül . Amit elmondott SCHMITT PÁL tegnap az az igazság . A helyében én is meg lennék sértődve , ugyanis ha ő lemondott volna akkor senkinek nem lenne semmiről papírja , ugyanis mindenki használ forrást , ki többet ki kevesebbet . Ha lemondott volna , sokan visszaadták volna a végzettségüket . Lemondania meg azért sem kell , mert ennek köze sincs ahhoz hogy ő köztársasági elnök , és ráadásul jól is dolgozik a posztján . Szerintem az a méltatlanság hogy anonimul hazudozol róla . Te nem érted a TÉNY - eket . Ha vállalod a neved , akkor fogok legközelebb reagálni . Köszönöm

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.04.02. 05:16:25

@Lencsés István: baromira nem érdekel, reagálsz-e vagy sem. Amúgy se akarod érteni.
Az én nevem nem befolyásolja, hogy valótlanságot állított és plagizált, hiszen ezért vette el az egyetemi testület a doktori címet. Kérd számon rajtuk.
Amennyiben a KE funkciója az, hogy minden törvényt elolvasás nélkül aláír, tényleg jól funkcionál.

_csanesz 2012.04.02. 08:41:36

@brumeszkosz: De mondta...
Csak azt nem értem, ha "mindent" lopott, akkor ez miért most derült ki (számomra), miért most akarják lemondatni? Miért volt idáig csönd?

_csanesz 2012.04.02. 08:45:09

@Mike36: Attól függ. Ha a munka szerződésedben foglalt feladataidhoz tartozó diploma kamu, akkor valszeg mész a levesbe... Bár el tudok képzelni mást is, de ez most nem lényeges. Jelen esetben én úgy látom, hogy a hasonlatoddal élve, a munkahelyen kiderült, hogy a golfklub tagságija kamu volt... Persze, hogy ez nem szép, sőt... De hogy alkalmatlan a szerződött feladatra, az nem triviális

_csanesz 2012.04.02. 08:49:31

@Daily Shark: Mert TE tudod, hogy "minden" törvényt és "olvasatlanul"... Mi vagy te, takarító a Sándor palotában, aki mindent tud?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2012.04.02. 14:16:45

@_csanesz:
Szíveskedj megtekinteni az alábbi cikkben a táblázatot, és utána nyilatkozz, vajon mennyi a valószínűsége annak, hogy ugyanazon nap elfogadott törvényt alaposan áttanulmányozta aláírás előtt...
Egyébként is mindenki számára nyilvánvaló, hogy Orbán épp azért ültette az elnöki székbe, mert így nem kellett attól tartania, hogy esetleg teszi a dolgát és időnként visszaküldi a törvényeket átgondolásra, ahogy az előző elnökök - nagyon helyesen - tették.
igyirnankmi.hvg.hu/2012/03/30/nem-fek-hanem-gaz/
süti beállítások módosítása