Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Mit nekik záróvonal...

2009.09.02. 15:37 :: Daily Shark

Nemrég kialakult egy érdekes közlekedési helyzet a Városmajor és az Alma utca sarkán. Egyébként is kicsit bonyolultabb a kereszteződés a szokottnál, itt látható.


Akik eddig a János kórház felől érkezve az Alma utcára vagy a Gaál József útra akartak volna jobbra kanyarodni, meglepődve tapasztalják (mivel nincs a lezárás előre jelezve, legalábbis én nem láttam semmi erre utalót), hogy nem lehet, mert az le van zárva és valami nagy gödör van ott.
Így legtöbben azt a megoldást választják, hogy a terelőszigetnél, a szembejövők balra kanyarodó sávjába behajtva mennek be az említett utcákba – ez persze csak akkor lehetséges, ha nincs épp forgalom, a reggeli csúcsban azonban akár 10 kocsi is ácsoroghat ott. Mondjuk ha éppen nincs, vagy alig van a környéken autó, én azt csinálnám, ha az Alma utcáról balra kanyarodnék, hogy a jobbra kanyarodó sávból tenném, így lehetséges volna az utcába behajtani.
Ez mondjuk a kisebbik gond.
A nagyobbik az ennél veszélyesebb, és a jelenség tipikus mivolta miatt súlyosabb is, ez persze független az útlezárástól, de az most még tovább tetézi.
Amint látható, az Alma utcáról balra kanyarodóknak van egy kis fogadósávja, amiből be tudnak sorolni a forgalomba a Városmajoron, ez záróvonallal van elválasztva a szembejövő forgalomtól.
A Városmajor utcán meglehetősen sűrű a forgalom általában sokszor hosszú, folyamatos kocsisorok haladnak, és eszük ágában sincs kiengedni az ott kikanyarodni akarókat, még akkor se, ha eleve lassú a haladásuk. Általában 15-20 kocsit is ki kell várni a reggeli csúcsban, mire egyvalakit kiengednek.
Az egyetlen könnyebbséget az jelentené, hogy időnként jön a busz és beáll a megállóba, ilyenkor végre kikanyarodásra várók mehetnének.
Azért a feltételes mód, mert a valóságban ez úgy történik, hogy megáll a busz, majd a kocsisor a záróvonalon át minden további nélkül folyamatosan kerüli ki, ezzel lehetetlenné téve a kikanyarodást.
De még ha egy kis lyuk is támad a forgalomban, akkor meg az teszi veszélyessé, hogy a busz takarásában nem láthatom, kivárnak-e mögötte, vagy szabálytalanul kerülni kezdik, legutóbbi is ez történt, busz megállt, semmi nem jött, kikanyarodtam a fogadósávba, ahol szembetaláltam magam egy nagy svunggal a záróvonalon velem szembe érkező kisteherautóval, és csak úgy tudtam elkerülni az ütközést, hogy mivel nagy szerencsémre az én oldalamon nem volt épp autó, be tudtam ugrani a sávba azonnal, de ha épp jönnek mellettem, akkor tuti a csattanás...

 

1 komment

Címkék: vélemény közlekedés autó napló

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr421355533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.09.02. 19:16:56

Szia Shark-om:)

A poszt nem érint személyesen, hisz nem vagyok pesti, viszont épp elég volt elolvasni, hogy ne is vágyjak oda....!:)


Off
Válasz nálam...
On
süti beállítások módosítása