Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Civilek-Milton 1:0

2010.03.12. 22:41 :: Daily Shark

Egy blogon található meghallgatható formában Suchmann Tamással, a Balatonring ügyben illetékes elvtárssal készült telefoninterjú. Igazi gyöngyszem, nem szabad kihagyni. :)
Szegény jó Suchmann, felhúzta az orrát, ő nem akar stigmatizált projektet vezetni.
Szegény, becsületes, az ország javáért küzdő Suchmann, aki szerint minden rendben lenne, mindenki akarja ezt a projektet, csak az ellenség aljas aknamunkája tett keresztbe.
Büszke és karakán Suchmann, aki 35 éve dolgozott az államigazgatásban és soha, senkinek nem ártott, nem adja a nevét egy ilyen beruházáshoz.
A tisztességes Suchmann, nehezményezte, hogy miért nem tőle kérték a dokumentumokat, ő teljesen egyetért a transzparenciával.
Tiszteletreméltó Suchmann, akinek "presztizse" van... vagy "praxisa"? Azért végül csak eldöntötte... :D
Ő megmondta, hogy bezzeg a Hungaroringnél volt egy központi bizottsági döntés, mindenki összevágta a bokáját és bezzeg az megépült, most meg hát demokrácia van, mindenki beleszólhat... bizony, az a fránya demokrácia, elvtárs, még ha nálunk csak akadozva működik is, de itt már nem megy az, amit Kádár idején megszoktál... javasolnám, kérj menedékjogot Fenjanban, Pekingben vagy Kubában, talán ott örülnének a magadfajta nagy múltú mozgalmárnak... 

Szegény, szegény, mártír Suchmann elvtárs, te egykori bankigazgató, te szerény, magadét Nagy Imre sorsával párhuzamba állító pártállami mintakáder, a marxista dialektika bajnoka, a transzparencia itt van, benned, te vagy nagyon átlátszó, ezzel az álságos felháborodásoddal.
Mert valójában félsz, ugye? Nem akarsz ott lenni, mikor borul a bili, és a sok mocskos ügy, a semmibe vett pénzügyminisztériumi ellenzés, a beruházó által fizetett, amúgy egyáltalán nem túl pozitív KPMG hatástanulmány, a gyakorlatilag teljesíthetetlen üzleti terv, mely már 10%-os nézőszámcsökkenés esetén is bedől, a tisztázatlan, zűrzavaros üzleti kapcsolatok a céghálózatban, a spanyol-magyar álmilliomos expornós, börtönre ítélt köztörvényes KJB és a korrupciós botrányba keveredett Sedesa, stb.

Te tényleg nem érted? Nem a Balatonring ellen szól ez az egész, nem a turisztikai beruházást gáncsolják. Korrekt, valóban közösségi hasznot hozó, szabályos feltételekkel, tisztázott üzleti viszonyokkal, megbízható és feddhetetlen üzleti partnerekkel, akik hajlandóak befektetni saját tőkéjüket, nem a könnyen szerzett, elképesztően kedvező állami hitelt, legyen csak versenypálya, ez ellen senki nem szólhat. (Persze úgy tűnik, állami beruházás esetén a korrupció és lenyúlás szükségszerű velejárója minden ilyen projektnek).
A tiltakozás az undorító lenyúlásaitok ellen szól, a közpénz, a mi pénzünk! hétpróbás kóklereknek, halálos fenyegetésekkel lobbizó ingatlanspekuláns maffiózóknak történő szétosztogatása ellen... és persze nyilván csurran-cseppen a pártkasszákba is valamicske, meg ugye te se járnál rosszul, Suchmann elvtárs? 

Az MFB döntött, a lázas kormányzati igyekezet ellenére - nyilván a vezetők jól felfogott érdekében - kihátrált az ügyből, nem folyósítja a hitelt.
Hajrá, Sedesa, Milton, most ti jöttök, folyton azzal büszkélkedtek, milyen tőkeerős, tapasztalt beruházók vagytok, nosza, elő a saját forrásokkal! Vagy úgy már nem buli?
Ezt elbukta a Milton, ami előrevetíti a pátyi projektje bukását is. Ott is van épp elég zavaros ügy, számos törvénysértés, fenyegetőzés, elhallgattatás, a szenny már nyakig ér lassan és egyre kevesebb a mentőöv..  
Az Ingatlanmagazin cikke leleplezi a mocskos kis trükközést az ingatlanszabályozással.

Pátyi képviselő urak, készül már a lemondó nyilatkozat és a magyarázkodás, hogy titeket megtévesztettek? Pátyi polgárok, akik mellette szavaztatok, és azok, akik el se mentetek, tudjátok, hogy a kártérítést nektek is fizetni kell majd, mert egy törvénysértő és messziről bűzlő beruházást elfogadtatok?

Ezután már csak egy dolog piszkálja nagyon a csőröm: miért kellett ehhez az Index, Bodoky, a TASZ, a civil mozgalmak, és talán kis részben mi, bloggerek, akik próbálták a nyilvánosságot tágítani, hogy kiderítsék a jogászok, valami nincs rendben a beruházásnál?
Miért veszik semmibe a szakminisztériumi figyelmeztetést? Miért nem ellenőrzik a beruházó múltját, hátterét? Miért egy nyilvánvalóan érdekelt külső cég - amúgy nem is igazán pozitív - tanulmányát veszik alapul? Nincs egy gazdasági szakember ebben a szakértő kormányban, aki el tudott volna végezni egy megvalósíthatósági számítást?
Akár szakmai hozzá nem értés, akár a valószínűbb korrupció áll a háttérben, tökéletes alkalmatlansági bizonyítványt állított ki magáról a kormány. Persze azért voltak hangok korábban, akik kétségüket fejezték, Oszkó és Gyenesei - mégis, miért nem hallgattak rájuk? Ki volt az a háttérben meghúzódó érdekcsoport, aki majdnem átnyomta ezt az akár katasztrofális veszteséget is okozó beruházást?
Ezt alighanem sose fogjuk megtudni.
Komolyan mondom, az ilyen gennyes ügyeket látva a végén még fogékony leszek a Jobbik elszámoltatós jelszavaira... :)

Azért egy pozitív dolog van ebben: megmutatta, hogy a nyilvánosságnak tényleg van ereje, hogy kellenek olyan újságírók, mint Bodoky, akik a fenyegetések ellenére is leleplezik a mutyizást. Sajnos minden háborúnak - mert ez már az volt - akadnak áldozatai is, ilyen Telki polgármestere, akit maffiamódszerekkel állítottak félre. 
Ez is egyfajta nyilvánosság, a fenyegetések nyilvánossága, mindenki nagyon jól sejti, mi is történik, az életveszélyes fenyegetéssel zsarolás bűncselekmény, és a magyar igazságszolgáltatás ezt karba tett kézzel nézi, nem tűnik fel nekik, hogy egy településvezető hirtelen miért is távozik röviddel a választások előtt, miután megpróbált egy olyan beruházás ellen szólni, amelyiknek "arca" az éjszakai életben is tevékeny. Nem zavarja őket, hogy egy országgyűlési képviselőt is megfenyegettek. 
Ezért hát hajrá Bodoky, hajrá civilek, ne hagyjuk magunkat!
 

16 komment

Címkék: politika megmondás magyarisztán páty milton sedesa suchmann grupo milton kovács bence jános mervó

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr911835612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quimba 2010.03.13. 12:56:00

" KBJ...büntető feljelentést tesz és magánvádas büntető eljárást kezdeményez.......személyiségi jogai valamint jó hirneve megsértése miatt...."
F elesleges,az általam megismert cikkek,riportok,blogok alapján
szerintem KBJ-nek jó hírneve soha nem volt Magyarországon.

Ennyi.

quimba 2010.03.13. 14:23:01

"KBJ...büntető feljelentést tesz és magánvádas büntető eljárást kezdeményez ...személyiségi jogai v.mint jó hírneve megsértése miatt..."
Fölösleges.
Az általam hozzáférhető cikkek,blogok,riportok alapján véleményem szerint -KBJ-nek jó hírneve soha nem volt Magyarországon.
Ennyi.

pátyi 2010.03.13. 15:01:18

Remélem, hogy ez megakasztja a pátyi golfos lakóparkot is. Meggyőződésem, hogy a pénzt az itteni útépítésre a Sávolyi építkezésre adott hitelből akarták átcsoportosítani.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.03.13. 15:35:06

Azért azt a polgári kérdést feltenném a Pátyi Alvóváros tisztelt lakóinak hogy ti tényleg ennyire töketlenek vagytok mint amilyennek látszotok innen BP-ről? Nem csak este vagytok képtelenek életjelet tanúsítani hanem nappal is alszotok?
Már most is naponta 1 - 1,5 órát tököltök a Hidegkúti úton mire beértek Pestre, erre még rázúdul 5000 autó. Bravó.
Arról nem is beszélve hogy állítólag a nagy nyitott természet és madárcsicser miatt lettetek vidékiek, most meg kaptok az arcotokba egy mega-giga lakóparkot.
Bár a sávolyi sztori miatt meghiúsulhat, ha a börtönkoszt illata meglegyinti a végső döntés előtt a képviselőitek orrát, de megérdemelnétek ezek után hogy egy nemzetközi katonai reptérrel kombinált hulladékégető, szénerőmű és szennyvíztelep létesüljön egy csodálatos új ipari parkban Páty közepén.

pátyi 2010.03.13. 15:53:32

@Karmadealer: Kedves Testvér!
Miért haragszol ennyire ránk? Elég sok energiát fektettünk bele, hogy megakadályozzuk ezt a Páty kettő lakóparkot, remélhetőleg sikerül is.
Kétségtelen, a népszavazáson csak 43%-os volt a részvétel, de ez nem is olyan rossz ebben a műfajban.

draft22 2010.03.13. 16:04:01

"Akár szakmai hozzá nem értés, akár a valószínűbb korrupció áll a háttérben, tökéletes alkalmatlansági bizonyítványt állított ki magáról a kormány. Persze azért voltak hangok korábban, akik kétségüket fejezték, Oszkó és Gyenesei - mégis, miért nem hallgattak rájuk? Ki volt az a háttérben meghúzódó érdekcsoport, aki majdnem átnyomta ezt az akár katasztrofális veszteséget is okozó beruházást?
Ezt alighanem sose fogjuk megtudni."
Ha karod tudni nézd a most zajló Videoton - Pápa mérkőzést a TV-ben OV csapatának egyik legfontosabb szponzora a Milton egy másik míly meglepő az MFB, Fideszes buli volt (és lesz ez ) komám. A Milton Group vezetője OV haverja az MFB vezetői pedig a jövőre készülnek és a moratórium miatt kirúghatatlanok.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.03.13. 16:44:17

@pátyi: Tisztelet a kivételnek, de mi lehet az az ügy ami ennél jobban ordít egy eredményes, vastag, kövér, határozott NEM-et kimondani képes helyi népszavazás után?

Nem véletlenek a kemény példák, érdekelne hogy mi az ami Pátyon is leverné a biztosítékot?
Nem hiszem el hogy a manapság divatos passzív házakhoz hasonlatosan a passzív polgárok is ekkora ütemben terjednek az agglomerációban.

pátyi 2010.03.13. 16:55:24

@Karmadealer: Pedig sajnos sokan elfordulnak a politikától, még a helyi ügyektől is. Már pedig nép nélkül a demokrácia nem működik.
Ami engem jobban zavart, hogy a szavazók harmada még mindíg bedőlt az ígérgetésnek, és támogatólag szavazott. Húsz év ígérgetés után ez számomra érthetetlen.
Hiányzik az emberi tartás, a kiállás. A gyávaság, hiúság, kapzsiság uralkodik. A képviselők nagy része, akik megszavazták ezt a szab.tervet, egyszerűen gyávák, vagy korruptak. Nekünk is megvan a magunk Hagyója, aki megvesz, vagy megfélemlít. Barbár világot építettünk, amin nehéz lesz változtatni. Az emberi természetet kellene megváltoztatni tömegével. Új lelki ébredés, szerintem az egyetlen kiút.

Rá Dios 2010.03.13. 16:55:33

Mi történt a telki polgármesterrel?

Rá Dios 2010.03.13. 16:56:58

" 2010. február 23., kedd 15:39 | Frissítve: 2010. február 23.
Lemondott a Pest megyei Telki polgármestere, Danóczy Balázs. A részletekről, döntésének okáról nem akart beszélni."

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.03.13. 17:05:41

Szerintem Pátyon is kell lennie egy maroknyi igaz embernek aki alkalmas arra hogy ne megélhetési forrásként tekinsen a közügyek képviseletére.
Nem mellesleg az MSZP hallatlan cinizmusának és gyomorforgató képmutatásának eredményeként az utóbbi időben számos olyan törvényt fogadtatott el a korrupció elleni harc és az átláthatóság jegyében ami a magyar néplélek legalantasabb hagyományaira alapozva még jobban ellehetetleníti a tiszta és becsületes képviseleti munkát.

Meggyőződésem, hogy csak hobbipolitikusok, jól fizetett, de elfogulatlan szakemberek és fanatikus lokálpatrióták képesek egy települést becsületesen kormányozni. És amikor csak annyit kell tenni a saját és a közösségünk sorsáért hogy felemeljük a seggünket és vasárnapi ebéd előtt / után elballagunk egy papírt bedobni egy dobozba, az nem lehetőség hanem kötelesség.

pátyi 2010.03.13. 17:32:18

@Karmadealer: Maroknyi igaz ember biztos akad, kérdés, hogy felismerjük-e őket, elegendő számban, hogy meg is legyenek választva a közügyek intézésére? Egyszerűbb lenne a helyzet, ha a gazembereket ismernénk fel, hogy őket ne engedjük a hatalom közelébe. Vagy ha a többségnek lenne elég tartása, becsülete és nem hagyná, ha véletlenül mégis hatalomba kerül néhány zsivány, hogy azok legyenek uralkodók egy testületben, kormányban.
Talán a nyilvánosság segíthet, de látszik, hogy milyen könnyen befolyásolható az ember.

Rá Dios 2010.03.13. 18:38:54

@Karmadealer: kihagytad az atomtemetőt és - oh, Irgalom atyja ne hagyj el - egy politikus-panoptikumot :-)

choko 2010.03.13. 18:43:36

...Magyarországon mindenki azt csinál, amit akar párttól függetlenül:-((((

aszpirin 2010.03.13. 19:12:45

Szerintem a pátyi 9 "képviselő" börtönt kapna, ha ez egy normális ország. Így megint 3dl borért bejut ez a garnitúra, és végigcsinálják a golffalut. Rohadékok.
Még ez is:
paty-golflakopark-megaprojekt.blog.hu/
süti beállítások módosítása