Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

Headset kerestetik...

2007.12.04. 01:32 :: Daily Shark

Lehet, hogy az öregedéssel együtt egyre rigolyásabb leszek. Legalábbis úgy tűnik, mert egyre többször érzem, hogy zavarnak apró részletbeli műszaki hiányosságok.
Most például a headset.
A mobilhoz még elmegy, de a Skypeoláshoz használttal mindig felhúzom magam. Nem mintha nem lenne jó alapvetően, de egy átok ül szinte mindegyik félén: a kábel.
Egyszerűen nem tudom úgy elrakni, bármilyen szépen tekerem is fel a madzagot, hogy előszedéskor ne váljon belőle gordiuszi csomó. Nagyon unom már folyton szétbogozni, sajnos világéletemben ilyen "kábelgubancoló" voltam.
Tudom, a Bluetooth logikus megoldás lenne, de nekem mégse. Egyrészt, mondjank bármit a felmérések, nem tudom elhinni, hogy egészséges lenne egy nagyfrekis sugárzó forrást gyakorlatilag majdnem a koponyámba dugni... sajnos amúgy is van már régóta némi probléma az egyik fülemmel, és egy olyan orvos, akinek adok a szavára, azt mondta, jobb nem reckírozni. Arról nem is szólva, hogy a BT elfoglana még egy USB portot és még egy cucc töltésére kénne figyelnem...
A szerintem ideális megoldás a retracktable, azaz kispulnizható (oké, tükörfordítása inkább az, hogy visszahúzható, de az kevésbé találó szerintem, mert alapvetően fel van tekerve, és csak akkor húzom ki, ha szükség van rá) kábeles lenne.
Van is pár ilyen, de elég gagyinak tűnnek, ráadásul mind ezt a mobiltelefon dzsémszbondszett szerű "bedugam a fülembe, rácsíptetem a ruhámra, aztán folyton lefelé kell beszélnem" stílus, amit megintcsak nem kedvelek (igen, nekem semmi se jó...)
Tehát, az ideális jelölt az majdnem olyan, mint a mostani Sennheiserem,










csak a kábele egy spulnin van. De ilyen sajnos nincs.
Ami van, az egy másik Sennheiser, de ez már ágyúval verébre, mert ugyan biztos jó a hangminősége és nem csak az audio jackről, hanem USB-n keresztül is használható, és spulnis, de baromi nagy, ami elég jelentős hátrány, mivel a notebookhátizsákban szeretném hurcolászni. Íme:


























Tehát ha valaki esetleg tud olyan spulnisat, ami nem ilyen böszme nagy, de a száj elé hajló mikrofonja van, az kérem írja meg, örök hála, és amit akar...
Ha meg nem, akkor muszáj lesz vennem egy ilyet, és házilagosan átműteni az egyik kábelére a másik fejét...

Szólj hozzá!

Címkék: mobil audio technika

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr1251660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása