Linkblog

Daily Shark magazin

Vélemények, gyakran olyanról is, amihez nem értek. Leírom azokat a dolgokat, melyeket érdekesnek vagy éppen bosszantónak találok.
A blog utólag moderált, azaz:
Ellenvélemény, kritika: oké.
Személyeskedés, trollkodás, rasszizmus: kitiltva.
Vissza a címlapra->

Utolsó kommentek

Címkék

A kávézó, ahol nem kedves a vendég

2008.07.30. 07:35 :: Daily Shark

Múlt pénteken koreai nyelvórám volt a Magyarországon magyarul tanuló koreai diáklánnyal. (Félre a pajzán gondolatokkal, ez tényleg a beszédtanulásról szól!)
A Nemzeti Múzeumnál szoktunk találkozni és bemegyünk a Szabó Ervin könyvtár kávézójába, az egy kellemes hely, ott egy kávé/tea mellett zajlik le a lecke.

Ezúttal azonban a könyvtár zárva volt. Javasoltam, hogy induljunk el a Ráday utcába, ott biztos akad valami szimpatikus kávézó, bevallom, még nem járt arra, mióta sétálóutca lett, de tudtam róla, hogy ilyenre alkalmas.
Rövid séta után beültünk egy helyre az utcai részen, talán a Red Café volt, mire azonnal odajött egy tenyérbemászó képű pincér, és szólt, hogy ülnénk már át egy négyes asztaltól egy ketteshez...
Jó indítás... körülnéztem, a "kerthelyiség" félig se volt, bőven akadtak üres asztalok, négyesek is, nem értettem, erre mi szükség van...
Odaültünk egy kettes asztalhoz, de ott meg a székek egymással szemben voltak, ezért az egyiket áthúztam az asztal másik oldalára, hogy a tanuláshoz alkalmasabb formában ülhessünk le, mire előbbi "kedves" pincérünk szintén azonnal ott termett, és megdorgált, hogy tán tenném csak vissza, mert így nehezebben fognak elférni.
(Biztos a nagy forgalom és a telt ház miatt aggódott ennyire...).
Mondtam, hogy sajnos nekünk ez így nem jó, mert egymás mellett szeretnénk ülni, nem szemben.
Erre azt mondta, hogy akkor sajnos nem tud segíteni.
Nagyon felhúztam magam, és közöltem, hogy rendben, akkor talán átmegyünk a szomszédba, hátha ott nem zavarja őket az ilyesmi...
Helyeslően vigyorgott.
Át is mentünk, ott valóban nem érdekelte őket, azért rákérdeztem előtte, hogy ülhetünk-e a négyes asztalnál és vajon nem zavarja-e őket, ha egy kávé mellett eltöltünk egy órát, de nem vacsorázunk?
A pincér itt valóban kedves és készséges volt, jót nevetett a kérdésen.
Rendeltünk egy forró csokit meg egy mexikói (tequilás) kávét, és megtartottuk a nyelvórát.
Közben néha odanéztem a Red Caféra, a forgalom ugyanolyan gyér maradt, mikor visszafelé indultunk, semmivel se volt több vendégük.
 

Ilyen vendégváró hozzáállással nem is csodálom.

2 komment · 3 trackback

Címkék: vélemény kritika gasztro korea megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://dailyshark.blog.hu/api/trackback/id/tr22592166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: DominoQQ 2019.04.29. 23:39:17

Amish built gambrel roof lofted log cabins - vaurarc

Trackback: DominoQQ 2019.04.29. 20:31:47

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Trackback: Texaspokercc 2019.04.29. 15:24:25

Versenynaptár - OCR Magazin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pubbancs · http://drunkendreams.freeblog.hu 2009.12.22. 12:24:29

Pffff. . . Lehet kellett volna, finoman elegánsan szólni a pincérnek, hogy kérnéd a főnökét. Nem tudom, az mit szólt volna a hülyéhez :S Az másodlagos, hogy rossz üzletpolitika, de elsősorban kegyetlen nagy tahóság is az ilyen elvégre te ott fogyasztó vendég vagy, ha az asztal tetejére ülsz, akkor is. :(
süti beállítások módosítása